Stres Yönetimi

Stres Yönetimi

Son dakika Stres yönetimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Stres yönetimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Stres yönetimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Stres Yönetimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan stres yönetimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 241 stres yönetimi haberi bulunmuştur. Tüm stres yönetimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı 2008 yılından bu yana hеr yıl Mart ayının üçüncü cuma günü kutlanan Dünya Uyku Günü yaklaşırken uzmanlar kaliteli uykunun önemine dikkat çekti.
14.03.2024 Sağlık
Stres ve uykusuzluk neden oluyor! Farkında olmayabilirsiniz
Stres ve uykusuzluk neden oluyor! Farkında olmayabilirsiniz Günümüzde, stres ve gerginlik gibi etkenlerden kaynaklanan diş sıkma problemleri, pek çok kişinin karşılaştığı yaygın bir sorun. Doktora gidildiğinde herhangi bir neden bulunamayan diş sıkmaları kişinin yaşam kalitesini düşürdüğü gibi pek çok sağlık sorununa da yol açıyor.
29.01.2024 Yaşam
Uzmanından sınav öncesi stres yönetimi tüyoları
Uzmanından sınav öncesi stres yönetimi tüyoları Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrencilerin kaygılı ve stresli hissetmelerinin çok doğal bir durum olduğunu söyleyen Klinik Psikolog İrem Yavuz, “Sınav anında ve sınava kadar stresimizi yönetmeyi öğrenmemiz gerekmektedir. Sınavdan önce stresimizi yönetebilmek için rutinimiz ne ise ona devam etmeliyiz” dedi.
9.06.2023 Sağlık
Yeni Çalışma Bakanı kim oldu? Vedat Işıkhan kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?  Vedat Işıkhan evli mi?
Yeni Çalışma Bakanı kim oldu? Vedat Işıkhan kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?  Vedat Işıkhan evli mi? Vedat Işıkhan kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamayla kabinesini açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu.
3.06.2023 Gündem
Stresle başa çıkmanın ve stresi yenmenin yolları! Nedeni bu olabilir
Stresle başa çıkmanın ve stresi yenmenin yolları! Nedeni bu olabilir Stresiniz çevrenizdekileri de etkiliyor mu? Yaşam kalitenizi düşürüyor mu? Günlük yaşamınız, stresten dolayı etkileniyor mu? Sürdürülebilir bir stres yönetimi nasıl yapılır? Tüm bu soruları ve daha fazlasını kendinize soruyor musunuz? Eğer ki cevabınız ‘evet’ ise, bu haftaki yazımızı hemen okumaya başlayabilirsiniz. İşte uygulandığınızda hayatı kolaylaştırıp size kendinizi iyi hissettirecek ‘stressavar’ öneriler...
23.05.2023 Sağlık
Bakan Soylu: Kadıköy'deki patlamada terör bağlantısı göremedik
Bakan Soylu: Kadıköy'deki patlamada terör bağlantısı göremedik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadıköy'de 3 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili, "Yaptığımız çalışmalarda bir terör bağlantısı şu an göremedik. Soruşturma yürütülüyor. 30a yakın kişinin ifadesi alındı" dedi.
11.10.2022 Gündem
Belge zorunluluğu geliyor! Son 3 ay
Belge zorunluluğu geliyor! Son 3 ay Kamuoyunda zaman zaman tartışmalara neden olan valeler için 1 Ocak 2023 tarihine kadar mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getiriliyor. Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş, "Ehliyetinin olması lazım. Öfke kontrolü, stres yönetimi gibi eğitimler alıyorlar. Ardından sınava tabi tutuyoruz. Bu kişilerin geçmişleri önemli. Sicil kaydı varsa suçuna göre değerlendiriliyor. Amaç bu alanı güvenli hale getirmek" dedi. 
30.09.2022 Gündem
MEB'den flaş karar! Tüm okullarda başlıyor, artık veliler ve öğrenciler...
MEB'den flaş karar! Tüm okullarda başlıyor, artık veliler ve öğrenciler... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Resmen başlıyor. Flaş karar verildi. 7 ilde başlayan proje tüm Türkiye'deki okullara yayılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, toplumun temeli olan aileyi güçlendirmek için yeni bir proje başlattı. Aile içi iletişim, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, bağımlılıkla mücadele, sosyal duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitelerden oluşan 8 ana başlıkta veliler, Aile Okulu’nda öğrenci oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ailelerin bu eğitimlerden çok faydalandığının altını çizerek "7 pilot ilde başlatmış olduğumuz bu uygulamayı bu yaz tüm illerimizde yaygınlaştırıyoruz. Tüm ailelerimizi aile okullarına bekliyoruz. Nasıl yaz okullarıyla örgün eğitimdeki öğrencilerimizin yanındaysak aile okullarıyla da ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
10.07.2022 Eğitim
Okul zili “aileler” için çalıyor
Okul zili “aileler” için çalıyor Millî Eğitim Bakanlığı, toplumun temeli olan aileyi güçlendirmek için yeni bir proje başlattı. Aile içi iletişim, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, bağımlılıkla mücadele, sosyal duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitelerden oluşan 8 ana başlıkta veliler, Aile Okulu’nda öğrenci oldu.  
10.07.2022 Eğitim
‘Horlama’ kaliteli uykunun önüne geçiyor
‘Horlama’ kaliteli uykunun önüne geçiyor Günümüzde birçok kişinin şikâyeti olan horlama, kaliteli uykunun önüne geçerek hayat standartlarını olumsuz etkiliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Eskişehir Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü ve Uyku Merkezi’nden Prof. Dr. Vural Fidan, “Muayene ve gerekli tetkikler sonucu horlamam oluşmasının sebebine ulaşılması; gereken ilaç, medikal veya cerrahi yöntemlerle de tedavisinin yapılması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.
14.02.2022 Sağlık
5 soruda kendizi test edin! İşte sağlıklı yaşam testi!
5 soruda kendizi test edin! İşte sağlıklı yaşam testi! Hastalıklara karşı direnci arttırmanın ilk adımı yaşam tarzınızda yapabileceğiniz değişikliklerden geçiyor. Özellikle kalp hastalıkları da günlük yaşam tarzından doğrudan etkileniyor. Peki, Sağlıklı yaşam nasıl olur? Sağlıklı yaşam için nasıl yol izlemeli? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, hazırladığı ‘sağlıklı yaşam testi’ ile sağlıklı yaşamın 5 adımını anlattı.
24.10.2021 Sağlık
Beyni güçlendirecek 10 yöntem!
Beyni güçlendirecek 10 yöntem! Yaşlandıkça beyin fonksiyonlarında yavaşlama meydana gelebilir. Beynin hafıza ve üretkenliklerini artırmanın basit ve popüler yollarını var. Beyni iyileştirebilecek ve güçlenmesini sağlayacak yöntemleri Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Aydın anlattı.
19.10.2021 Sağlık
Hem vücudu hem beyni etkiliyor
Hem vücudu hem beyni etkiliyor Genel popülasyona göre Türk kadınlarının daha erken menopoza girdiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Emine Zeynep Yılmaz, “Menopozun hem fiziksel hem psikolojik etkileri vardır. Ateş basması, gece terlemesi, uyku bozukluğu, saç ve deride değişiklikler, sindirim sistemi problemleri, gerginlik, depresif ruh hali görülebilir. Östrojen düzeyinde azalmayla bilişsel gerileme başlayabilir ve menopozun az bilinen semptomlarından biri olan beyin sisi veya bilinç bulanıklığı meydana gelebilir” dedi.
16.09.2021 Sağlık
Ağır depresyon belirtileri nelerdir? Ağır depresyonda olan insan nasıl anlaşılır?
Ağır depresyon belirtileri nelerdir? Ağır depresyonda olan insan nasıl anlaşılır? Depresyon yaşamı değiştiren ve yaşam kalitesini etkileyen hastalıkların başında geliyor. Günümüzde oldukça yaygın görülen bu durumu yaşam tarzı değişikliği ve stres yönetimi ile atlatmak mümkün. Peki, Ağır depresyon belirtileri nelerdir? Ağır depresyonda olan insan nasıl anlaşılır? İşte depresyon ile ilgili bilmeniz gerekenler…
16.02.2022 Sağlık
Sıcak havalarda gül hastalığına dikkat!
Sıcak havalarda gül hastalığına dikkat! Yaz aylarında tetiklenen ve yüzde kızarıklıklarla kendini belli eden rozase yani gül hastalığını kontrol altına almanın mümkün olduğunu dile getiren Dermatolog Doç. Dr. Ayşe Serap Karadağ rozase konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
10.08.2021 Sağlık
'Yetersiz protein alımı saçları döküyor'
'Yetersiz protein alımı saçları döküyor' Uygulanan sıkı diyetlerin saç dökülmesini artırdığını belirten Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Yapılan çalışmalarda özellikle yetersiz protein alımının saç dökülmesine neden olduğu gösterildi. Sağlıklı saçlara sahip olmak için; sağlıklı ve dengeli beslenmek, güneş dahil saça zarar veren her türlü fiziksel uyarandan, kimyasal maddeden uzak durmak ve stres yönetimi son derece önemlidir” dedi.
7.08.2021 Sağlık
YKS öncesi adaylara önemli tavsiyeler!
YKS öncesi adaylara önemli tavsiyeler! Üniversite giriş sınavlarına 1 hafta kaldı. Yaklaşık 1,5 yıldır tüm dünyayı etkileyen pandemi süreci, gençlerin sınav motivasyonlarını da çok etkiledi. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu süreçte sınav kaygısıyla başa çıkma konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Sıfır stresin yani gamsızlığın kişiye kaybettireceğini kaydeden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Ölçülü stres dikkati ve öğrenme gücünü artırır ve motivasyonumuzu olumlu yönde etkiler.” dedi.
20.06.2021 Eğitim
Kilo veremiyorsanız dikkat! Nedeni polikistik over olabilir!
Kilo veremiyorsanız dikkat! Nedeni polikistik over olabilir! Diyetisyen Gül Uygun, hormonel bir hastalık olan Polikistik Over Sendromu'nun kadınlarda karın bölgesinde yağlanma, insülin direnci ve karbonhidrat tüketme eğilimine neden olduğunu söyledi. Uygun, kilo veremeyen kadınlarda polikistik over sendromunun araştırılması gerektiğini söyledi.
9.05.2021 Sağlık
Sinsice ilerliyor! Lenfoma kanserinin ilk belirtisi…
Sinsice ilerliyor! Lenfoma kanserinin ilk belirtisi… Son dönemlerde gençlerde kanser hastalığının görülme oranı arttı. Dizi oyuncusu Boğaç Aksoy’un ve Arif Güloğlu'nun lenfoma kanserine yakalandığını duyurmasının ardından hastalıkla ilgili ayrıntılar merak konusu oldu. Lenfoma kanserinin belirtilerini ve ölüm oranını belirten Prof. Dr. Müge Gökçe ve Dr. Aytaç Karadağ, açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Müge Gökçe lenfoma kanserinin ilk belirtisini açıklarken Dr. Aytaç Karadağ bu hastalıktan korunmak için neler yapılması gerektiğini sıraladı.
7.05.2021 Sağlık
Ramazanda fonksiyonel beslenme önerisi
Ramazanda fonksiyonel beslenme önerisi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, iftar ve sahurda "fonksiyonel tıp ilkelerine uygun beslenme yöntemi" ile ramazan ayında vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilebileceğini belirtti.
27.04.2021 Sağlık
Stres yönetimi için altın değerinde 7 öneri!
Stres yönetimi için altın değerinde 7 öneri! COVID-19 salgınıyla birlikte tüm dünyada yaşanan sağlık krizi ve ekonomide yaşanan gelişmeler durgunluk ruh sağlığını yüksek oranda etkiliyor. Araştırmalar, pandemi sürecinin olumsuz etkileri arasında stres, uyku düzensizliği, gelecek kaygısı, anksiyete ve hayata karşı umutsuz yaklaşımın ilk sıralarda yer aldığını ortaya koyuyor. Peki, Stres ile nasıl baş edilir? Ruh halini korumak için neler yapılmalı? İşte stres yönetiminde altın değerinde 7 öneri!
23.03.2021 Sağlık
Mobbing, psikolojik rahatsızlıkları beraberinde getiriyor
Mobbing, psikolojik rahatsızlıkları beraberinde getiriyor Çalışma yaşamının içinde kişinin bedensel, ruhsal ve zihinsel dayanıklılığını hedef alan mobbing hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Derya Deniz, mobbing sonucu psikolojik anlamda en sık karşılaşılan tablonun ‘Majör Depresyon’ ve ‘Travma Sonrası Stres Bozukluğu’ olduğunu söyledi.
20.02.2021 Sağlık
İş görüşmelerinde yapay zeka programları etkin rol oynamaya başladı
İş görüşmelerinde yapay zeka programları etkin rol oynamaya başladı İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pelin Vardarlıer, "Yapay zekânın iş görüşmelerinde de oldukça faydalı kullanımları olduğunu görmek mümkündür" yorumunda bulundu.
13.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Salgında yeni hayata uyumu 'mobil cihazlar' sağladı
Salgında yeni hayata uyumu 'mobil cihazlar' sağladı Samsung Electronics Türkiye Mobil Ürünler ve Stratejiden Sorumlu Direktör Özgür, "Salgınla milyonlarca insanın günlük hayatı yeniden şekillendi. Bunun bir sonucu olarak da akıllı cihazlarla normale oranla daha yoğun bir ilişki içine de girdik." dedi.
31.01.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Stres Yönetimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki stres yönetimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.