Sindirim Sistemi

Sindirim Sistemi

Son dakika Sindirim sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sindirim sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sindirim sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sindirim Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sindirim sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 898 sindirim sistemi haberi bulunmuştur. Tüm sindirim sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çukurova'nın bayram şekeri, yedikçe yediriyor hem lezzetli hem de kabızlığı önlüyor!
Çukurova'nın bayram şekeri, yedikçe yediriyor hem lezzetli hem de kabızlığı önlüyor! Adana'nın farklı pek çok güzel ve lezzetli besin kaynağı bulunuyor. Dünyaya yayılan bu lezzetler arasında yer alan öyle bir lezzet var ki farklı farklı ülkelerden sırf onu yemek için gelenler oluyor. Adana'nın en sevilen lezzetleri arasında yer alan o besin kaynağı, yalnızca tadı damakta kalan lezzeti ile değil, sağlığımıza olan faydaları ile de biliniyor. Bu besini yiyen kabızlık ne bilmiyor, sindirim sistemi anında düzene giriyor. O mucize lezzet bakın neymiş...
5.04.2024 Adana
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler?
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler? Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kolon kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, erken teşhisin önemi çoğu zaman göz ardı ediliyor.
26.03.2024 Yaşam
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi?
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük ortalama 13-15 saat arasında değişecek uzun süreli açlık dönemlerine dikkat çekerek, kronik hastalıkları olanlara uyarılarda bulundu. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları bulunanların, oruç tutmaya karar vermeden önce mutlaka doktorlarıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.
11.03.2024 Sağlık
Kristal Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kristal Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Kristal Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Kristal Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları... Kristal kuvars taşı, katı ve sert halde bulunan bir mineral grubudur. Yer kabuğunun ortalama %10'luk bir bölümünden fazlası da kristal kuvarstan oluşmaktadır.
7.02.2024 Yaşam
Tembel Hayvan Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tembel Hayvan Kaç Yıl Yaşar?
Tembel Hayvan Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tembel Hayvan Kaç Yıl Yaşar? Oldukça yavaş hareketleri ve üşengeç tavırlarıyla dünyanın en popüler canlıları içerisinde tembel hayvan isimli canlılar gelir. Tembel hayvanlar orta ve Güney Amerika'da yaşayan, 6 farklı türe sahip olan memeli canlılardır. Genelde adeta ağır çekim yapılıyormuş gibi çok yavaş hareketlere sahip hayvanlar olarak öne çıkarlar.
4.02.2024 Gündem
Necef Taşı Özellikleri Nelerdir? Necef Taşının En Bilinen Faydaları...
Necef Taşı Özellikleri Nelerdir? Necef Taşının En Bilinen Faydaları... Necef taşı kuvars grubundaki taşların daha şeffaf hali olarak karşımıza çıkar. Parlak bir görünüme sahip olan necef taşı farklı renklerde olabildiği gibi renksiz de olabilmektedir.
2.02.2024 Yaşam
Enzimlerin Kullanım Alanları Nelerdir? Enzimler Canlılar İçin Neden Önemlidir?
Enzimlerin Kullanım Alanları Nelerdir? Enzimler Canlılar İçin Neden Önemlidir? Enzimler canlılar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Enzimlerin kullanım alanları da çeşitli sektörlere göre farklılık gösterir. Enzimler çevre kirliliği ve atık yönetiminde de geniş yer tutmaktadır. Gıda sektöründe ise gıdaların işlenmesi, depolanması ve saklanması gibi durumlarda enzimlere ihtiyaç duyulmaktadır. 
30.01.2024 Yaşam
Beyaz Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Beyaz Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Beyaz Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Beyaz Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları... Beyaz kuvars taşı kristal kuvars ya da kuvars kristali olarak da bilinir. Bütün şifalı taşların efendisi olarak görülen beyaz kuvars renksiz bir taştır. 
27.01.2024 Yaşam
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi...
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi... Biotin, B vitamini ailesinden bir vitamindir ve H vitamini ya da B7 vitamini olarak da bilinir. Suda çözündüğünden vücutta depolanmaz bu nedenle besinler ya da takviye yolu ile vücuda alınması gerekir.
16.01.2024 Sağlık
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi...
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi... Olestra bir gıda katkı maddesidir. Yoğun olarak kızartılmış ve paketlenmiş patates cipslerinde kullanılmaktadır. Olestra içeren ürünlerin uzun süre kullanımı görme bozukluklarından akciğer kanserine kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’ Psikiyatri Uzmanı Elif Küçük, stresin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyleyerek “Stresin tehdit ettiği önemli sistemlerden biri de sindirim sistemimizdir. Stres sindirim sisteminin dengesini bozarak fonksiyonel dispepsi, peptik ülser, reflü ve irritabl bağırsak sendromu gibi sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilir” dedi.
10.01.2024 Sağlık
Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide Yanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide Yanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide yanması en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Rahatsızlık kaynağı stres ya da tüketilen asitli bir yiyecek olabilmektedir. Mide yanmalarında acı da büyük etki oluşturan durumlar arasındadır. Mide yanmasını geçirmek isteyen kişiler bitkisel çaylar tercih etmektedir. Bitkisel çaylar midenin asit dengesini koruyarak kısa süre içerisinde yanmanın önüne geçmektedir. Aynı zamanda süt içilmesi de mide yanmasını engellemektedir.
8.01.2024 Sağlık
Akuamarin Taşı Özellikleri Nelerdir? Akuamarin Taşının En Bilinen Faydaları...
Akuamarin Taşı Özellikleri Nelerdir? Akuamarin Taşının En Bilinen Faydaları... Akuamarin, kelime anlamı ile deniz suyu ve soluk mavi sözcüklerine atıfta bulunan ağua marinus kelimesinden gelir. Denizcilerin kendilerine şans getirmesi için kullanıldığı akuamarin taşı mutluluğun ve genç bir ruhun temsilcisidir.
5.01.2024 Yaşam
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi...
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi... Probiyotikler bağırsak sisteminin dengeli çalışması için önemli bakterilerdir. Kefir, yoğurt, boza, sirke, keçi sütü ve turşu gibi besinlerden probiyotik alınabilir.
4.01.2024 Sağlık
Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Karın ağrısı, herkesin yaşadığı bir sağlık sorunudur. Karın ağrısının birçok çeşitli nedeni olabilir. Ağrının geçirilmesi için mutlaka öncelikle nedeni bilinmelidir. Karın ağrısının geçmesi için ilk akla gelen yöntem ise sıcak komprestir. Genelde kabızlık gibi problemlerden dolayı ortaya çıkan karın ağrıları için ılık su içilmesi de önerilir.
3.01.2024 Sağlık
Sarımsak Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...sarımsak Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Sarımsak Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...sarımsak Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Sarımsak kürü antibiyotik etkili en sağlıklı besinlerden biridir. Pek çok hastalığı tedavi eden sarımsak kilo vermek isteyen kişiler için de ideal bir seçimdir. Yapılan sarımsak kürü vücuttaki tüm ödemi atmaya yardımcı olur. Limon ve sarımsak ile yapılan bu tarif kısa sürede istenen kiloya ulaşımı sağlar.
20.12.2023 Sağlık
Safra Kesesi Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...safra Kesesi Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Safra Kesesi Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...safra Kesesi Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Safra kesesi temizleme kürü ile daha sağlıklı vücut sistemi oluşturmak mümkündür. Tüketilen her bir yiyecek içerisinde besin değerleri ve vitaminleri bulunmaktadır. Kilo vermek isteyen fakat bir türlü istediği kiloya ulaşamayan kişiler için safra kesesinde çeşitli sorunlar fark edilmektedir.
20.12.2023 Sağlık
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...maydanoz Limon Sarımsak Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Maydanoz Limon Sarımsak Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...maydanoz Limon Sarımsak Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Sağlıklı beslenme adına tüketilen kürler kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Hazırlanan her bir kür farklı alanlara fayda sağlamaktadır. Vücudunda biriken ödemi atmak ve kilo vermek isteyen kişiler maydanoz, sarımsak ve limon kürünü tercih etmektedir.
18.12.2023 Sağlık
İncir Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...incir Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
İncir Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...incir Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? İncir kürü çok fazla kişinin tercih ettiği ve tükettiği kürlerden biridir. Hazırlaması kolay olan bu kürün ana malzemesi incirdir. Sindirim sisteminin anında çalışmasını sağlayan incir aç karnına tüketilerek mide enzimini de arttırmaktadır. En faydalı besinlerden biri olan incir ile yapılan kürler vitamin desteği de sağlamaktadır.
17.12.2023 Sağlık
Dürüm Çiğköfte Kaç Kalori? Dürüm Çiğköfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Dürüm Çiğköfte Kaç Kalori? Dürüm Çiğköfte Besin Değerleri Ve Kalorisi... Dürüm çiğköfte çok fazla kişinin severek tükettiği besinlerden biridir. Dürüm çiğköftenin kalorisi de en merak edilen konular arasındadır. 100 gr dürüm çiğköfte içerisinde 240 kalori yer alır. Bu kalori oranı ise 1 porsiyona denk gelmektedir. Sağlıklı beslenen kişiler çiğköftenin kalori oranını da merak etmekte ve ona göre tüketim gerçekleştirmektedir. Çiğköfte lavaş ile beraber servis edildiği zaman 100 gramında 240 kalori bulunmaktadır. İçerisinde lif ve karbonhidrat da yer alan çiğköfte sindirim sistemini çalıştıran en temel besinler arasında olduğu bilinir.
16.12.2023 Eğitim
Çubuk Kraker Kaç Kalori? Çubuk Kraker Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çubuk Kraker Kaç Kalori? Çubuk Kraker Besin Değerleri Ve Kalorisi... Çubuk kraker tüketimi küçük ve büyük yaştaki pek çok kişi tarafından gerçekleşmektedir. Bu besin tüketimi içerisinde pek çok farklı besin kaynağı da yer almaktadır. Çubuk kraker tüketiminde kalori dengesini oluşturmak ve buna uygun tüketim sağlamak da önemlidir.
16.12.2023 Sağlık
Sadece bir damlası kabızlığı yok ediyor! Bağırsaklarda tıkanıklığı gideriyor
Sadece bir damlası kabızlığı yok ediyor! Bağırsaklarda tıkanıklığı gideriyor Günlük yaşamı olumsuz etkileyen rahatsızlıkların başında kabızlık geliyor. Çevresel faktörlerin yanısıra tüketilen besinler nedeniyle de ortaya çıkan kabızlık doktora gitmeden de çözülebiliyor. Düzenli beslenmenin yanısıra ek olak evde hazırlanan besinlerle bağırsaklarda tıkanıklık kalmıyor. İşte kabızlığa iyi gelen bazı tarifler...
3.12.2023 Sağlık
Karaciğer için bir kaşığı yetiyor! Toksin bırakmıyor, kahveyle bile tüketiliyor!
Karaciğer için bir kaşığı yetiyor! Toksin bırakmıyor, kahveyle bile tüketiliyor! Vücudun ritmini belirleyen en önemli organların başında karaciğer geliyor. Yağ metabolizmasını kontrol eden, toksinleri atan ve zararlı maddelerin yayılmasını önleyen karaciğerdir. Ürettiği safra da sindirim sistemi için önemlidir. Vücudun ihtiyacı olan proteinlerin üretimini sağlar. Kısacağı karaciğer sağlığı tüm vücut için krtik önemdedir. Peki karaciğeri koruyan, onu iyileştiren besinler nelerdir? İşte o besinler listesinin en üst sırasındaki isim...
18.10.2023 Sağlık
Kalbi yoruyor, kan seviyesini düşürüyor! Kahvaltı sofrasında bunlar varsa bağırsaklar iflas ediyor'
Kalbi yoruyor, kan seviyesini düşürüyor! Kahvaltı sofrasında bunlar varsa bağırsaklar iflas ediyor' Kahvaltı sofranızda bunlar varsa hemen kaldırın. Günün en önemli öğünü zehiriniz olmasın. Öyle besinler var ki sofranızda bulunması bağırsaklarınızı iflas ettiriyor. İşte uzak durmanız gereken besinler.
18.10.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sindirim Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sindirim sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.