Silikon Vadisi

Silikon Vadisi

Son dakika silikon vadisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan silikon vadisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını silikon vadisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Silikon Vadisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan silikon vadisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 360 silikon vadisi haberi bulunmuştur. Tüm silikon vadisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok'tan CNN TÜRK'te açıkladı! Ankaralılara metro projesi müjdesi
AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok'tan CNN TÜRK'te açıkladı! Ankaralılara metro projesi müjdesi AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, CNN TÜRK'te seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ankara'ya metro müjdesi veren Altınok, "Metro hattı projemiz 2024 yılı yatırım programına alındı. En kısa sürece gece gündüz demeden çalışılacak. Ankara'yı metro ağları ile öreceğiz" dedi.
17.02.2024 Gündem
Cerebrum Tech’in yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight Brüksel’de AB teknoloji liderleriyle buluştu
Cerebrum Tech’in yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight Brüksel’de AB teknoloji liderleriyle buluştu Yerli girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech, Dijital Türkiye Platformu ve DigitalEurope ortaklığında Brüksel’de düzenlenen buluşmada, yapay zeka uygulamaları Cere ve Cere Insight’ı Avrupalı teknoloji liderlerine tanıttı.
15.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Erkul, Forbes Teknoloji Konseyi’ne seçildi
Erkul, Forbes Teknoloji Konseyi’ne seçildi Yapay zeka, IoT, Gaming sektörlerinde faaliyet gösteren girişimcilik stüdyosu Cerebrum Tech’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, dünya çapında saygın ve etkili iş liderlerinin davet edildiği Forbes Teknoloji Konseyi’ne kabul edildi.
29.08.2023 Ekonomi
Metaverse’ten Türkiye ekonomisine 2035’e kadar 37,5 milyar dolar ekonomik katkı beklentisi
Metaverse’ten Türkiye ekonomisine 2035’e kadar 37,5 milyar dolar ekonomik katkı beklentisi Metaverse’ün e-ticaret, perakende, turizm, kültür-sanat eğitim, oyun ve e-spor başta olmak üzere farklı sektörler aracılığıyla Türkiye'ye potansiyel ekonomik katkısının 2035 yılına kadar 37,5 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.
13.06.2023 Ekonomi
Altın fiyatları uçuşa geçti! Rekor fiyatlar üst üste geliyor
Altın fiyatları uçuşa geçti! Rekor fiyatlar üst üste geliyor Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Altın fiyatlarında yükseliş trendi başladı. ABD’nin en büyük 16’ncı bankası Silikon Vadisi Bankası’nın (SVB) iflası piyasalardaki dengeler, altın lehine değişti. Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar bu defa yukarı yönlü oldu. Hareketlenen altın fiyatları ile birlikte ONS altın fiyatı 1960 doları arkasında bıraktı. 2023 yılının rekorunu kıran altın fiyatları 11 ayın ardından rekor üzerine rekor kırmaya devam ediyor. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
18.03.2023 Ekonomi
Silicon Valley Bank neden battı? ABD’de bankalar neden battı, Silikon Vadisi Bankası kimin?
Silicon Valley Bank neden battı? ABD’de bankalar neden battı, Silikon Vadisi Bankası kimin? ABD bankaları neden batıyor, Silicon Valley Bank neden battı? ABD’nin en büyük bankalarından biri olan Silikon Vadisi Bankası (Sillicon Valley Bank) iflas etti. Bankanın iflası edişi 2008 krizinden sonra ABD'deki en büyük banka krizi olarak nitelendirildi.
16.03.2023 Ekonomi
ABD'de iki günde iki banka battı!
ABD'de iki günde iki banka battı! Silicon Valley Bank'ın iflas etmesinin ardından New York merkezli Signature Bank da battı. İki bankanın batışı arasında sadece 2 gün bulunuyor.
13.03.2023 Ekonomi
Teknoloji şirketlerinde işten çıkarma furyası başladı
Teknoloji şirketlerinde işten çıkarma furyası başladı İşten çıkarmalar, teknoloji sektörünü kasıp kavuruyor. Harcamalarını yakından takip etmesi gereken küçük ve büyümekte olan şirketlerle başlayan bu süreç, sonrasında Google, Meta, Amazon ve Microsoft gibi teknoloji devlerine kadar sıçradı.
29.01.2023 Bilim ve Teknoloji
FTX müşterilerine ve zengin hayırseverlere şok! Akıl hocası da isyan etti: Utanç duyuyorum!
FTX müşterilerine ve zengin hayırseverlere şok! Akıl hocası da isyan etti: Utanç duyuyorum! Kripto dünyasının harika çocuğu Sam Bankman-Fried, iş başarısı kadar bir vakıf aracılığıyla yürüttüğü hayırseverlik çalışmalarıyla da tanınıyordu. FTX'in iflasının ardından aralarında Bankman-Fried'in akıl hocasının da bulunduğu vakıf yöneticilerinin topluca istifa etmesiyle yangın yeni bir noktaya sıçradı. İşte son gelişmeler...
16.11.2022 Ekonomi
Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'tan flaş ‘mavi tik’ adımı
Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'tan flaş ‘mavi tik’ adımı Twitter’daki ‘mavi tik’ uygulaması ile ilgili son dakika kararı! Elon Musk yeni kararını duyurdu. Bazı medya kuruluşlarından geri adım ve politika değişikliği yorumları gelirken, bazıları da bu adımın ara seçimlerle ilgili olduğunu ileri sürdü.
8.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Cerebrum Tech, Ankara’da Ar-Ge ve inovasyon merkezi açtı
Cerebrum Tech, Ankara’da Ar-Ge ve inovasyon merkezi açtı Cerebrum Tech’in Web3, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi, global girişimcilik ve startup yarışması ‘GITR’le açıldı
19.09.2022 Ekonomi
Togg’dan inovasyon atağı!
Togg’dan inovasyon atağı! Togg, inovasyon platformu olan Plug and Play ile Mobilite Hızlandırma Programı başlatıyor. İş birliği kapsamında uluslararası start-up’lara mentörlükten finansal danışmanlığa pek çok konuda destek verilecek.
8.07.2022 Otomobil
Google yorumu: Türkiye için emsal karardır derhal harekete geçilmeli
Google yorumu: Türkiye için emsal karardır derhal harekete geçilmeli Avrupa'daki birçok ülke ile 'telif hakkı' konusunda el sıkışan Google için Türkiye'deki sürecin de başlaması bekleniyor. Hukukçular başta olmak üzere uzmanlara göre de Avrupa için atılan imza emsal niteliğinde ve derhal Türkiye’nin de hukuken harekete geçmesi lazım.
28.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Elon Musk kimdir? İşte Elon Musk’un hayat hikayesi!
Elon Musk kimdir? İşte Elon Musk’un hayat hikayesi! SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, ABD merkezli sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için anlaştı. Uzun süredir Twitter ile gündemde olan Elon Musk’ın Twittter hamlesi sonrası hayat hikayesi merak ediliyor. Peki, Elon Musk kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Elon Musk’ın hayat hikayesi…
26.04.2022 Dünya
Getir, Türkiye ve bulunduğu 8 ülkede operasyonel ağını genişletecek
Getir, Türkiye ve bulunduğu 8 ülkede operasyonel ağını genişletecek 11,8 milyar dolar değerleme ile hızlı market ürünleri teslimatı sektöründe Avrupa’nın ilk decacorn’u olan Getir, son bir yılda yaklaşık 2 milyar dolar yatırım aldı ve yurt dışında 8 ülkeye ulaştı. 90 farklı uyruktan çalışanıyla global şirket haline gelen marka, bu yıl bulunduğu ülkelerde büyümeye odaklanacak. Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek, “Avrupa’da sektörümüzün ilk decacorn’u olarak büyük bir başarıya imza attık. Önümüzdeki dönemde Türkiye ve bulunduğumuz 8 ülkedeki operasyonel ağımızı genişletecek ve şehir sayımızı artıracağız” dedi.
14.04.2022 Ekonomi
YTÜ Yıldız Teknoparktan 3 milyar dolarlık ihracat hedefi
YTÜ Yıldız Teknoparktan 3 milyar dolarlık ihracat hedefi Girişimcileri ve yatırımcıları destekleyen altyapısı ile 1 milyar dolarlık Ar-Ge ihracat rakamına ulaşan YTÜ Yıldız Teknopark’ın 2025 yılı hedeflerini açıklayan YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, “Hedefimiz en kısa sürede ihracat rakamını 3 milyar dolar seviyesine çıkarmak” dedi.
10.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Genç milyarderin inanılmaz düşüşü! Silikon Vadisi'nin yıldızlığından dolandırıcılığa...
Genç milyarderin inanılmaz düşüşü! Silikon Vadisi'nin yıldızlığından dolandırıcılığa... 'Servetini kendi başına yaratan en genç kadın milyarder' ünvanına sahip ve bir zamanlar Silikon Vadisi'nin gözdesi olan Theranos'un kurucusu Elizabeth Holmes, ABD'de görülen davada kendisine yöneltilen 11 suçlamanın dördünden suçlu bulundu. Holmes'un hastalıkları birkaç damla kanla tespit edebileceğini söylediği teknoloji hakkında, bilerek yalan söylediğine karar verildi. Holmes, medya imparatoru Rupert Murdoch ve teknoloji kralı Larry Ellison gibi milyarderlerden 900 milyon dolardan fazla para toplamayı başarmıştı.
4.01.2022 Dünya
Türk Telekom 2021 verilerini açıkladı
Türk Telekom 2021 verilerini açıkladı Türk Telekom teknoloji, girişimcilik, kültür sanat ve sosyal sorumluluk alanındaki iş birlikleri ve yatırımlarıyla 2021 yılı verilerini paylaştı. Dünyanın sayılı teknoloji şirketlerinden Juniper Networks ve Net Insight iş birliğinde Türk mühendislerin 5G alanındaki başarısını dünyaya kanıtlayan Türk Telekom, aynı zamanda geleceğin ‘Unicorn’ları olan girişimleri yurt dışına açtı ve Atatürk Kültür Merkezi’nin 7 yıl boyunca ana destekçiliğini üstlendi.  
30.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Film gibi hikaye! Golden Gate Köprüsü'nde 200 ölümü engelleyen kahraman...
Film gibi hikaye! Golden Gate Köprüsü'nde 200 ölümü engelleyen kahraman... ABD’de pek çok filmde ve dizide karşımıza çıkan Golden Gate Köprüsü ile cisimleşen San Francisco şehrinde yaşayan Kevin Briggs, kamuoyu tarafından tanınan ve sevilen bir isim. Briggs, 200'den fazla insanın hayatını kurtardı. 2005 yılında Golden Gate köprüsüne çıkan Kevin Berthian'ı intihardan vazgeçiren Briggs, 16 yıl sonra bir araya geldiği Berthian ile filmlere konu olacak bir hikaye yazmaya başladı...
20.11.2021 Dünya
Nevzat Aydın köklü kulüp Sarıyer'in başkanı oluyor
Nevzat Aydın köklü kulüp Sarıyer'in başkanı oluyor Trabzonspor'un eski yöneticilerinden Nevzat Aydın Haziran ayında Sarıyer Kulübü'nün başkanı olarak yeni bir maceranın içine atılacak.
16.11.2021 Futbol
Teknoloji şirketleri 'metaverse' ile 'fiziksel dünyayı' ele geçirmek istiyor
Teknoloji şirketleri 'metaverse' ile 'fiziksel dünyayı' ele geçirmek istiyor Kovid-19 salgını başta blokzincir ve NFT'ler olmak üzere neredeyse tüm çevrim içi hizmetlere yönelik talebi artırırken, teknolojiden para kazanmanın yeni yollarını arayan büyük şirketler "metaverse" ile "fiziksel dünyayı" ele geçirmeye hazırlanıyor.
29.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk Telekom, dünyaya teknoloji ihraç ediyor
Türk Telekom, dünyaya teknoloji ihraç ediyor Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "Türk Telekom Grubu olarak, şirketimiz Netsia ile Türk mühendislerinin gücünü dünyaya göstermek adına yerimizi almış bulunuyoruz. Silikon Vadisi'nden dünyaya teknoloji ihraç ediyoruz." dedi.
12.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Kredi fırsatı! Bakan duyurdu, uzun vadeli...
Kredi fırsatı! Bakan duyurdu, uzun vadeli... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren kredi fırsatı. Bakan resmen duyurdu. Uzun vadeli olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "KGF destekli üç yeni mekanizmayı başlatıyoruz. İlk olarak, likidite sıkıntısı çeken küçük ölçekli firmalara ilave istihdam ettikleri her bir kişi için KGF kefaletiyle krediye erişim imkanını, ikincisi, imalata dayalı ve ihracatı önceleyen yatırımlara KGF teminatı ile 5. ve 6. bölgelerde uzun vadeli kredi desteğini, üçüncüsü, ihracat potansiyeli yüksek olan KOBİ'lerin dış pazarlara açılmalarını teşvik etmek üzere Eximbank Kredi Destek Paketi'ni devreye alıyoruz" dedi.
21.08.2021 Ekonomi
Avrupa’nın ‘Silikon Vadisi’ İstanbul
Avrupa’nın ‘Silikon Vadisi’ İstanbul Dünyaca ünlü İngiliz gazetesi Financial Times, teknoloji yatırımları açısından bu yılın en sıcak fikirlerinin Silikon Vadisi’nden değil İstanbul’dan çıktığını yazdı. ‘Türkiye nasıl Avrupa teknolojisinin yıldızı oldu’ başlıklı gazetenin haberinde, İstanbul’un teknoloji alanında potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çekti.
13.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Google, evden çalışanların maaşlarından kesinti yapacak
Google, evden çalışanların maaşlarından kesinti yapacak Google, kalıcı olarak evden çalışmayı tercih eden çalışanlarının maaşlarında ulaşım ücreti üzerinden kesinti uygulayabilir.
11.08.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Silikon Vadisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki silikon vadisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.