Gazete Vatan Logo

Teknoloji şirketlerinde işten çıkarma furyası başladı

İşten çıkarmalar, teknoloji sektörünü kasıp kavuruyor. Harcamalarını yakından takip etmesi gereken küçük ve büyümekte olan şirketlerle başlayan bu süreç, sonrasında Google, Meta, Amazon ve Microsoft gibi teknoloji devlerine kadar sıçradı.

Teknoloji şirketlerinde işten çıkarma furyası başladı

Öyle ki, işçi çıkarmayan teknoloji şirketlerini listelemek muhtemelen daha hızlı olacak. Hatta teknoloji şirketlerini etkisi altına alan bu işten çıkarma furyası, sektördeki tenkisatı takip eden bir web sitesinin ortaya çıkmasına neden oldu.

Peki ama tüm bunlar neden oluyor? Neden teknoloji sektöründeki bu kadar çok şirket (hatta hâlâ iyi kâr elde edenler bile) bu kadar çok insanı işten çıkarıyor? Bunun elbette her şirkete özgü nedenleri de var ancak Silikon Vadisi ve ötesini etkileyen birkaç büyük temaya göz atalım…

Pandemik işe alım çılgınlığı

Forbes’da yayımlanan bir makaleye göre bu büyük işten çıkarma dalgası, pek çok açıdan önceden yapılan bir ‘hatayı’ düzeltiyor. Pandemi döneminde, çevrimiçi hayatımız, ne yazık ki tek hayatımız hâline geldi. Ofise gidip gelmek, cumartesi geceleri barauğramak, futbol oynamak, konsere gitmek ya da bir kulüpte dans etmek yoktu.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...