Sigorta Prim

Sigorta Prim

Son dakika sigorta prim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sigorta prim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sigorta prim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sigorta Prim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sigorta prim gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.120 sigorta prim haberi bulunmuştur. Tüm sigorta prim haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK duyurdu: Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı
SGK duyurdu: Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2024 yılı şubat dönemi SGK prim borçlarının KDV iadeleri ile 26 Nisan 2024 tarihine kadar ödenebileceğini açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli ve Bursa mitinglerinde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ne yaptıysak CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Ne yaptıysak bu zihniyete rağmen yaptık. Engelleri tek tek aşarak bugünlere kadar geldik" ifadelerini kullanırken, "Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz." dedi.
28.03.2024 Gündem
Bakan Işıkhan duyurdu! SGK'ya en borçlu 5 belediye CHP'ye ait
Bakan Işıkhan duyurdu! SGK'ya en borçlu 5 belediye CHP'ye ait Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "En borçlu belediyeler CHP'ye ait. Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK’ya en borçlu belediyesi. Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi prim borçlarını dahi devlete ödeyemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç bugün 4,5 milyar olmuştur" dedi.
26.03.2024 Gündem
Asgari ücret desteğinden prim teşvikine kadar her şey değişiyor! Torba yasada neler var?
Asgari ücret desteğinden prim teşvikine kadar her şey değişiyor! Torba yasada neler var? Meclis gündemine bu hafta gelmesi beklenen torba kanun çalışma hayatında pek çok konu ile ilgili düzenlemeler içeriyor. Kısa çalışma uygulamasından yararlanmanın kolaylaştırılmasından asgari ücret desteğine, sigorta prim teşviklerinin süresinin uzatılmasından iş sağlığı ve güvenliğine kadar pek çok konu torba kanunda yer alıyor. Diğer yandan 5 puanlık ilave emekli zammı ve en düşük emekli aylığı miktarının 10.000 TL’ye çıkartılmasına ilişkin düzenlemenin de genel kurul aşamasında torba kanuna eklenmesi söz konusu.
22.01.2024 Gündem
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya çıkacak. Peki yeni zam oranı için uzman isimler ne dedi? İşte detaylar...
27.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek " Bütçeyi düzeltmek için KDV, akaryakıtta ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarına gittik. Bu vergi artışları tekrarlanmayacak, gelecek sene sistemden çıkmış olacak" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
SGK’dan ‘Kayıt dışı istihdam’ uyarısı
SGK’dan ‘Kayıt dışı istihdam’ uyarısı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Abidin Göksoy, kayıt dışı istihdamın hem ülkeye hem işverenlere hem de çalışanlara olumsuz yansıdığını ifade ederek, bu konuda uyarılarda bulundu.
8.11.2023 Ekonomi
Arabası olanlar dikkat, resmen değişti! 'Tüketiciler önemli tazminatlarla karşı karşıya kalabilir'
Arabası olanlar dikkat, resmen değişti! 'Tüketiciler önemli tazminatlarla karşı karşıya kalabilir' Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren trafik sigortası detayı ortaya çıktı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar vermeye yetkili olacak. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre zorunlu trafik sigortasında teklif alamayanların azami prim tutarları SEDDK tarafından belirlenecek. Peki bu ne demek? Bu değişiklik araç sahiplerini nasıl etkileyecek? İşte detaylar...
20.09.2023 Ekonomi
Trafik sigortasında önemli karar! Arabası olan herkesi ilgilendiriyor
Trafik sigortasında önemli karar! Arabası olan herkesi ilgilendiriyor Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren trafik sigortası detayı ortaya çıktı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar vermeye yetkili olacak. Öte yandan Araç fiyatlarında değişim sigortalara da yansıdı. Türkiye’de trafiğe çıkmış 27 milyon 525 bin tescilli araç bulunuyor. 5 milyon 626 bin aracın ise trafik sigortası yaptırılmamış durumda. Uzmanlar, sigorta denetlemelerinin elektronik ortamlarda yapılması gerektiğini belirtiyor. Bunun yanında fiyatlarda da büyük bir artış söz konusu. İşte arabası olan milyonları ilgilendiren detaylar...
19.09.2023 Ekonomi
Gençlere iş kurma fırsatı! Sigorta primi ve vergi teşviki 3 yıl sürecek
Gençlere iş kurma fırsatı! Sigorta primi ve vergi teşviki 3 yıl sürecek Genç girişimciler elde edecekleri yıllık kazancı ikinci vergi dilimine kadar olan kısmı için 3 yıl vergi ödemeyecek. Gençlerden ilk yıl sigorta primi alınmayarak 55 bin liranın üzerinde destek sağlanacak. Buna göre gençlerin bu yıl için 150 bin liraya kadar olan kazançları vergiden muaf olacak. Gelir İdaresi Başkanlığı genç girişimciler için vergi ve sigorta prim desteği rehberi yayınladı.
5.08.2023 Ekonomi
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Vergi yapılandırmasında ilk ödeme için son gün
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Vergi yapılandırmasında ilk ödeme için son gün Borcu olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında birinci ve ikinci taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Yine motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinin de bugün son günü.
31.07.2023 Ekonomi
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sürekli ve geçici iş göremezlik raporunda yüzde 10 detayı: Paralar geri istenebilir
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sürekli ve geçici iş göremezlik raporunda yüzde 10 detayı: Paralar geri istenebilir Rapor parası olarak bilinen iş göremezlik ücreti ile ilgili bilinmeyenler ortaya çıktı. İşçinin tedavisi bitmeden işe başlaması durumunda sürekli iş göremezlik gelirinin kesileceğini söyleyen SGK Uzmanı Dilek Ete, sürekli ve geçici iş göremezlik süreçlerini detaylı bir şekilde anlattı.
15.06.2023 Çalışan Hakları
Vergi ve sigorta prim affı ile ilgili müjde! Ödeme süresi değişti, yeni tarihler açıklandı
Vergi ve sigorta prim affı ile ilgili müjde! Ödeme süresi değişti, yeni tarihler açıklandı Prim borcundan öğrenim kredisine, emlak vergisinden trafik cezasına kadar milyonlarca vatandaşa nefes alındıran borçlara yapılandırma süresi bir ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla 31 Mayıs'ta sona erecek olan yapılandırma başvuru süresi başka bir tarihe çekilecek. Peşin ödemeler ve ilk taksit ödeme süresi de uzatılacak.
24.05.2023 Ekonomi
TESK Başkanı Palandöken: Prim gün sayısında norm birliği sağlandı
TESK Başkanı Palandöken: Prim gün sayısında norm birliği sağlandı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanacak esnaf ve sanatkarların prim gün sayısının 7 bin 200'e indirilmesiyle norm birliğinin sağlandığını söyledi.
Hiç çalışmamış ev hanımlarına emeklilik fırsatı! Erken emeklilikte kaç çocuk olmalı? 25 yıl evli kalmak yeterli mi? SSK, BağKur Kadın prim günleri kaç oldu?
Hiç çalışmamış ev hanımlarına emeklilik fırsatı! Erken emeklilikte kaç çocuk olmalı? 25 yıl evli kalmak yeterli mi? SSK, BağKur Kadın prim günleri kaç oldu? Ev hanımları emeklilik şartları güncellendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınlarda erken emeklilik konusunda atılacak adımları teker teker açıkladı. Ev hanımlarının kaç yıl sigortalı olması gerekecek? Çocuk sayısına göre değişen erken emeklilikte asıl amaç ailenin korunması olmakta. Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak aile koruma kalkanı programında daha az ödeyerek daha erken emeklilik fırsatı sağlanacak. Ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta primlerinin 3'te birini devlet ödeyecek. Peki SSK, BağKur kadınlarda erken emeklilik yaşı kaç oldu? Kadınlarda erken emeklilikte çocuk sayısı kaç olacak? İşte detaylar..
16.04.2023 Emekli
Deprem bölgesinde yeni fırsatçılık yöntemi! 'Çantacılar' devrede: Dava açıp hak talep etme peşindeler
Deprem bölgesinde yeni fırsatçılık yöntemi! 'Çantacılar' devrede: Dava açıp hak talep etme peşindeler Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken mülkiyet hakkı ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. Yıkılmış konutlar üzerinde malikin mülkiyetinin devam ettiğini hatırlatan uzmanlar, bu kişilerin enkazdaki geri dönüşüm malzemeleri üzerinde de hak sahibi olduğunu belirtti. Buradan kaynaklanan yeni bir fırsatçılık yöntemine dikkati çeken TUKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Ölmez, alınması gereken önlemleri sıraladı.
10.04.2023 Ekonomi
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor!  Sürücüler 16 bin 431 lira ödeyecekler
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Sürücüler 16 bin 431 lira ödeyecekler Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Zorunlu Trafik Sigortası'na ilişkin yeni dönem başlıyor. Buna göre aylık olarak trafik sigortası yüzde 2 artacak. Hasarsızlık oranı yüzde 45'ten yüzde 50'ye yükseltilecek. Hasarsızlıkta basamak adedi 7'den 8'e çıkacak. Yüzde 100 elektrikli araçlara da yüzde 10 ekstra prim indirimi uygulanacak. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Sigorta Komisyon Başkanı Turusan Bağcı konu ile ilgili detayları açıkladı.
8.04.2023 Ekonomi
Zincir marketlere ‘mesafe’ kısıtlaması geliyor! Küçük esnafa nefes aldıracak uygulama
Zincir marketlere ‘mesafe’ kısıtlaması geliyor! Küçük esnafa nefes aldıracak uygulama Rekabet Kurumu, zincir market açılışları için mesafe uyarısında bulundu. Açıklamada, belirlenecek bir mesafe çapında aynı ekonomik bütünlük içerisinde yer alan perakendecilerin ikinci bir şube açmalarının yasaklanabileceği belirtildi. Küçük esnafın neredeyse yok olduğunu dile getiren TÜKONFED Başkan Vekili Güllü, düzenlemenin hayata geçmesinin yerel işletmelerin rekabetine büyük oranda katkıda bulunacağını söyledi.
6.04.2023 Ekonomi
Sigorta prim desteğinde süre uzatılacak mı? Uzman isim açıkladı: Borçlar yapılandırıldı, istihdam arttı
Sigorta prim desteğinde süre uzatılacak mı? Uzman isim açıkladı: Borçlar yapılandırıldı, istihdam arttı İşçi - işveren milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren sigorta prim desteği dört yıl önce uygulanmaya başladı. Teşvikten borcu olmayan işverenlerin yararlanabilmesi sebebiyle, prim borcu bulunanlar, borcunu yapılandırdı. Hem SGK prim borçlarının ödenmesi hem de ilave istihdam yaratması dolayısıyla işsizlikle mücadeleye katkı sağlayan 7103 sayılı ilave istihdam teşviklerinde süre aralık ayında doldu. İşverenler bu sürenin uzatılmasını beklerken, uzmanlar belirsizliğin işsizliğe yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
3.04.2023 Ekonomi
EYT'liye toplu ödeme, ikramiye ve avans fırsatı!
EYT'liye toplu ödeme, ikramiye ve avans fırsatı! EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete’de yayınlandığı gecenin sabahında ilk emekliler, aylık bağlama belgelerini aldı. Emeklilikte yaşa takılanlardan emekli olanların büyük bölümü çalışmaya devam edecek. EYT yasasıyla birlikte emekli olup çalışmaya devam edecekler için sosyal sigorta prim teşviki de devreye alındı. Ayrıca 1 Nisan itibarıyla aylığa hak kazanırken ödemeleri yetişmeyenlere topluca ödeme yapılabileceği gibi avans seçeneği de sunulabilecek.
7.03.2023 Emekli
EYT fırsatı! Primi eksik olanlara güzel haber geldi, hak kaybı önlenecek
EYT fırsatı! Primi eksik olanlara güzel haber geldi, hak kaybı önlenecek EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete’de yayınlandığı gecenin sabahında ilk emekliler, aylık bağlama belgelerini aldı. Emeklilikte yaşa takılanlardan emekli olanların büyük bölümü çalışmaya devam edecek. EYT yasasıyla birlikte emekli olup çalışmaya devam edecekler için sosyal sigorta prim teşviki de devreye alındı. Ayrıca EYT kapsamında ancak yeterli prim ve süreye sahip olmayanlar koşulları yerine getirdikleri tarih itibarıyla başvuru yapabilecek. SGK işe giriş-çıkış genelgesiyle emekli olanların hak kaybı yaşamasının önüne geçti
6.03.2023 Emekli
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren son dakika kararı! Çalıştığı fabrikadan, sık sık rapor alarak işi aksattığı gerekçesiyle kovulan işçiye mahkemeden kötü haber geldi. İş Mahkemesi'nin işe iade ettiği işçi ile ilgili Bölge Adliye Mahkemesi’nden flaş bir karar geldi.
5.03.2023 Gündem
EYT'li çalışanlar için sigorta prim teşviki devrede! Zorunlu emeklilik detayı
EYT'li çalışanlar için sigorta prim teşviki devrede! Zorunlu emeklilik detayı EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete’de yayınlandığı gecenin sabahında ilk emekliler, aylık bağlama belgelerini aldı. Emeklilikte yaşa takılanlardan emekli olanların büyük bölümü çalışmaya devam edecek. EYT yasasıyla birlikte emekli olup çalışmaya devam edecekler için sosyal sigorta prim teşviki de devreye alındı. Taşerondan kadroya geçenlerin emekliliği ile ilgili ise bilinmeyen bir detay ortaya çıktı.
5.03.2023 Emekli
TEM'de 23 araç birbirine girdi; İstanbul yönü kapandı
TEM'de 23 araç birbirine girdi; İstanbul yönü kapandı Kocaeli'de TEM Otoyolu İzmit geçişinde 23 aracın karıştığı kaza meydana geldi. Çok sayıda kişi yaralandı, İstanbul yönü trafiğe kapandı.
5.03.2023 Gündem
EYT maddeleri ve EYT taslak metni 2023! EYT kanun taslağında staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi, staj sigortası başlangıç sayıldı mı?
EYT maddeleri ve EYT taslak metni 2023! EYT kanun taslağında staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi, staj sigortası başlangıç sayıldı mı? EYT kanun taslağı Meclis’e geldi. EYT kanun teklifinin Meclis’e sunulmasıyla EYT maddeleri sorgulanmaya başlandı. EYT emeklileri için yaş şartı kaldırıldı, prim ile çalışma yılını dolduran kişilere emeklilik yolu açıldı. EYT düzenlemesi Meclis’ten geçip Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girince EYT emeklileri maaşlarını almaya başlayacak. Peki, EYT’de staj sigortası başlangıç sayıldı mı, EYT staj ve çıraklık sigortaları kabul edildi mi?
30.01.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Sigorta Prim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sigorta prim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.