Sgk Rapor

Sgk Rapor

Son dakika SGK rapor haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SGK rapor ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SGK rapor haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Rapor

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk rapor gelişmeleri de dahil olmak üzere 219 sgk rapor haberi bulunmuştur. Tüm sgk rapor haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş açıklama, 11 Mart'tan itibaren...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş açıklama, 11 Mart'tan itibaren... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmen duyurdu. SGK, kovid salgını boyunca, 11 Mart 2020 tarihinden bu yana vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara imza attı. Bu süreçte covid-19 vakalarına yönelik tanı ve tedavi hizmetlerini "acil hal” kapsamına alarak tanı ve tedavilerden ilave ücret almadı. Kronik hastalığı olanların ve yüksek risk grubunda bulunan vatandaşlarımızın ilaç ve tıbbi malzeme bedelini karşıladı. Reçete ve rapor süresi bitenlerin ilaca erişimi sorunsuz şekilde devam etti. Sigortalıların geçici iş göremezlik ödemelerini ortalama 7 gün içerisinde tamamlanırken, piyasayı rahatlatmak adına işverenlerin prim ödemeleri ertelendi. Yaklaşık 1 milyon 300 bin işverenin 40 milyar TL’ye yakın prim ödemesi 6 ay süreyle ertelendi. En düşük emekli aylığı bin 500 liraya çıkarıldı. Ayrıca 76 yaş üzeri emeklilerin istemeleri halinde emekli aylıklarının evlerinde ödenmesi sağlandı. Geçmiş yıllarda ortalama 6 ayda emekli aylığı bağlanırken bu süreçte ortalama 11 gün içerisinde bağlanmaya başlandı. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini bayramdan önce ödendi.
11.03.2022 Ekonomi
SGK yazı ile bildirdi! 28 Şubat sonrası geçersiz sayılacak, rapor...
SGK yazı ile bildirdi! 28 Şubat sonrası geçersiz sayılacak, rapor... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. SGK yazı ile bildirdi. Son gün 28 Şubat. Yenilenmesi gerekiyor. kanser, kan sulandırıcı, pulmoner (akciğer), tansiyon, göz, renkli reçeteye (narkotik, psikotrop, kan ürünü) tabii çok sayıda ilacı kapsıyor. Bu ilaçların raporlarının yenilenmemesi halinde 28 Şubat sonrası hastalar SGK'dan ilaçlarını temin edemeyecek.
22.02.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan...
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Hem çalışanları hem de emekliyi kapsıyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek açıkladı. Sağlık Uygulama Tebliği'nde kamuoyu ile paylaşıldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan ya da çalışma hayatı sonucunda emekli olanlar sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Sağlık ile ilgili pek çok hizmete para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca şehir dışına kaplıca tedavisine gidenlerin yol paraları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Ücretsiz kaplıca merkezi seçerken merkezin SGK izni olduğundan emlin olmak gerekiyor. İzni olmayan kuruluşlarda yapılan tedavilerin masrafları SGK tarafından karşılanmıyor. SGK'nın internet sitesinde yer alan listede bugün için 26'sı Afyon'da olmak üzere toplamda 311 kaplıca merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirildiği görülüyor. Listede en çok merkez Ankara'da yer alıyor.
SGK resmen duyurdu! Bildirim zorunluluğu var, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçisi ile ev hizmetlerinde çalışanlar...
SGK resmen duyurdu! Bildirim zorunluluğu var, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçisi ile ev hizmetlerinde çalışanlar... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından aylık bağlanıyor. Prim gününe bakılmıyor. Ancak bizzat başvuru şartı bulunuyor. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, stajyer, çırak, tarım işçileri ile ev hizmetlerinde çalışanları kapsıyor. SGK meslek hastalığı nedeniyle çalışma gücünü kaybedenlere geçici veya sürekli aylık bağlıyor. İşveren, meslek hastalığında sorumlu bulunursa tazminatla karşı karşıya kalabiliyor. Bunun için hastalığın işle illiyet bağının bulunması gerekiyor.
SGK ödüyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 2 ay içerisinde...
SGK ödüyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 2 ay içerisinde... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. SGK para ödemesi yapıyor. Paralar PTT'ye yatırılıyor. Parasını 2 ay içerisinde almayan hakkını kaybediyor ve PTT hesabındaki para SGK'ya iade ediliyor.
1.04.2021 Ekonomi
SGK o maaşı kesemez! 25 yaş kuralı var…
SGK o maaşı kesemez! 25 yaş kuralı var… Emekli, memur, SGK’lı SSK’lı Bağkur’lu milyonları ilgilendiriyor. Herkes merak ediyordu. Resmen değişti. Artık üniversite öğrencilerinin o maaşları kesilemiyor. SGK düzenleme yapmıştı. Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlanarak tüm borçluların yıl sonuna kadar provizyon almalarının önü açıldı. Borcunuz olsa da, olmasa da 31.12.2021 tarihine kadar tüm devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde tedavi olabilirsiniz. Sizden gelen çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Yazarımız Mert Nayır yanıt verdi...
19.02.2021 Çalışan Hakları
Hesaplara en az 1373 lira yatırılıyor! Başvuran alıyor, ücretler...
Hesaplara en az 1373 lira yatırılıyor! Başvuran alıyor, ücretler... SGK para ödüyor. Çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Başvuran alıyor. 1.831 lira ödeme yapılıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir süre konusu var. Bu şartın sağlanmadığı durumda para alma hakkı kayboluyor. SGK, doğum yapan çalışanlara iş göremezlik ödeneği veriyor. Doğumdan önce ve sonraki 16 haftalık süreçte bu parayı alabilmek için bir yılda 3 ay prim ödemiş olma şartı var. Yoksa ödeme yapılmıyor. 30 gün rapor alan asgari ücretliye 28 gün üzerinden yatarak tedavide 1.373 lira, ayakta tedavide ise 1.831 lira veriliyor. Öte yandan işveren ücretsiz izne çıkarttığında nakdi ücret desteğinden de faydalanılabiliyor. Asgari ücret arttığı için nakdi ücret desteğinin önümüzdeki günlerde 1420 liraya çıkartılması bekleniyor.
2.01.2021 Çalışma Hayatı
Para ödemesi yapılıyor! Başvuran alıyor, hemen...
Para ödemesi yapılıyor! Başvuran alıyor, hemen... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Ödemeler Sosyal Güvenli kurumu tarafından yapılıyor. SGK'dan para ödemesi alabilme için başvuru yapılması gerekiyor.
28.12.2020 Ekonomi
SGK para ödüyor! Başvuran alıyor, asgari ücretle çalışanlar...
SGK para ödüyor! Başvuran alıyor, asgari ücretle çalışanlar... Ücreti SGK ödüyor. Çalışanları yakından ilgilendiriyor. Başvuran yararlanıyor. Süre detayına dikkat edilmesi gerekiyor. O şartın sağlanmadığı durumda ücret ödenmiyor. SGK, çalışırken çeşitli sebeplerle raporlu oyunan süre boyunca iş göremezlik ödeneği veriyor. Bunun için de istirahat raporu alınması zorunlu. Ancak 90 gün çalışma şartını yerine getiremeyen çalışanlar rapor parası alamıyorlar. Aynı zamanda bu ödenek evde karantinada olan çalışanlar için de geçerli. Asgari ücretle çalışan bir kişi için evdeki istirahat döneminde 65 lira ödeme yapılıyor.
18.12.2020 Çalışan Hakları
Rapor parası ne zaman yatar? SGK rapor parası nasıl alınır? SGK rapor parası sorgulama!
Rapor parası ne zaman yatar? SGK rapor parası nasıl alınır? SGK rapor parası sorgulama! İşçinin iş kazası, meslek hastalığı, analık ya da hastalık sebebiyle çalışamaması halinde, geçici iş göremezlik durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK) tarafından rapor parası (iş göremezlik parası) ödeniyor. Bir iş yerinde çalışan kişi bazı nedenlerden dolayı işe gelemez ise çalıştığı kurum maaşından kesinti yapar. Bu kesintiyi Sosyal Güvenlik Kurumu karşılar. Çalışan kişi tarafından, çalışamaz duruma gelir ise bu kesilen ücreti almak için Sosyal Güvenlik Kurumu’na yani SGK’ya iş göremez raporuyla başvurulması gerekir. Hastalık ya da iş kazası gibi nedenlerle çalışamadığı için iş göremezlik raporu olan çalışanlar, ay başında maaşı tam yatınca SGK’daki rapor parasını umursamıyor. Binlerce çalışan rapor parasını ya alması gerektiğini bilmiyor ya da unutuyor. Bu uygulamadan haberdar olanlar ise rapor parası almak için başvuruyor. Peki, Rapor parası ne zaman yatar? Rapor parası nasıl alınır? İşte SGK rapor parasını almak için yapmanız gerekenler...
26.10.2020 Çalışan Hakları
SGK harekete geçti! Flaş karar, artık...
SGK harekete geçti! Flaş karar, artık... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. SGK harekete geçti. Artık çalışanların istirahat raporu almak için tekrardan doktora müracaat etmesine gerek kalmayacak. İstirahat raporları SGK tarafından otomatik olarak işleme alınabilecek. Böylelikle COVID-19 riski nedeniyle izolasyonda olan çalışanlar hastaneye gitmelerine gerek kalmaksızın iş göremezlik ödeneği alacak.
7.10.2020 Ekonomi
Rapor parası nasıl alınır? Rapor parası ne zaman yatar? Rapor ücreti hesaplama
Rapor parası nasıl alınır? Rapor parası ne zaman yatar? Rapor ücreti hesaplama Devlet tarafından sağlanan ve unutulan destek ödemelerini almayan vatandaşlar için geriye dönük ödeme bulunuyor. Bunlardan biri de rapor parası. İnternette sıklıkla Rapor parası nasıl alınır? Rapor parası ne zaman yatar? Rapor parası nereden alınır? soruları araştırılıyor. İşte rapor parası hakkında bilmeniz gerekenler ve rapor parası hesaplama...
SSK / SGK Sorgulama Ekranı İle Geçici İş Göremezlik Ödemesi Sorgulama
SSK / SGK Sorgulama Ekranı İle Geçici İş Göremezlik Ödemesi Sorgulama SSK sorgulama ekranına giriş yaparak geçici iş göremezlik ödeme görüntülemesini yapabilirsiniz. SSK hizmet sorgulama işlemlerinin yanında SGK rapor parası işlemlerini de esgm üzerinden hizmete açmış bulunmaktadır.
29.09.2021 Gündem
SGK Rapor Parası ve İş Göremezlik Ödeneği
SGK Rapor Parası ve İş Göremezlik Ödeneği Bir iş yerinde çalışırken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle doktor tarafından çalışan kişiye verilen sağlık raporu ile birlikte kişi belirlenen süre boyunca işten ayrılarak evinde dinlenir.
29.09.2021 Gündem
Rapor alan herkesi ilgilendiriyor! 'Hastayım' deyip iş göremezlik raporu aldı, hayatının şokunu yaşadı
Rapor alan herkesi ilgilendiriyor! 'Hastayım' deyip iş göremezlik raporu aldı, hayatının şokunu yaşadı Konya'da fizyoterapist Sait U. (37), hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp, tatile gitti. Durumu fark eden rehabilitasyon merkezi sahibi Mehmet Evrim'in şikayetiyle soruşturma başlatılıp, dava açıldı. Savcı, Sait U.'ya 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından toplam 15 yıla kadar; raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T.'ye ise 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 8'er yıla kadar hapis cezası istedi.
11.04.2024 Gündem
Emeklilik, tazminat ve işsizlik maaşını etkiliyor! Zaman aşımı 5 yıl
Emeklilik, tazminat ve işsizlik maaşını etkiliyor! Zaman aşımı 5 yıl Çalışanların iş kanunundan doğan haklardan yararlanabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışıyor olması gerekiyor. Çalışılan dönemde yaşanan sağlık sorunları nedeniyle rapor almak isteyen çalışan SGK'sız olarak çalışıyorsa ne ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilir, ne de rapor alma hakkına sahip olabilir. Öte yandan kayıtdışı çalışılan dönem emeklilik sürecine de ilave edilmiyor. Peki SGK'sız çalışanlar ne yapmalı? İşte konun detayları...
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Mahkeme kararı sonrası SGK paraları iade ediyor!
Mahkeme kararı sonrası SGK paraları iade ediyor! Antalya Eczacılar Odası Başkanı İsmail Erçin, SGK'nın ödeme listesinde olmayan, aralarında fiyatı 100 bin lirayı bulan ilaçların ücretlerinin mahkeme kararı ile ödendiğini söyledi. Erçin, "Hasta, 2-3 hafta içerisinde parasını SGK'dan alıyor. Oysa SGK bu ilaçları ödeme listesine alsa bunlar yaşanmaz" dedi.
13.09.2023 Gündem
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sürekli ve geçici iş göremezlik raporunda yüzde 10 detayı: Paralar geri istenebilir
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sürekli ve geçici iş göremezlik raporunda yüzde 10 detayı: Paralar geri istenebilir Rapor parası olarak bilinen iş göremezlik ücreti ile ilgili bilinmeyenler ortaya çıktı. İşçinin tedavisi bitmeden işe başlaması durumunda sürekli iş göremezlik gelirinin kesileceğini söyleyen SGK Uzmanı Dilek Ete, sürekli ve geçici iş göremezlik süreçlerini detaylı bir şekilde anlattı.
15.06.2023 Çalışan Hakları
Sahte rapor alan çalışana hapis istemi!
Sahte rapor alan çalışana hapis istemi! Konya'da özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U. (37), hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp, tatile gitti. Durumdan şüphelenen iş yeri sahibi Mehmet Evrim de, Sait U.'nun hastaneye rapor almaya hiç gitmediğini ve Mersin'de plajda çekilmiş fotoğraflarını tespit edince, suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından yapılan soruşturmanın ardından Sait U., 15 yıla kadar, raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve tanıdığı hemşire Esra T., 11’er yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.
26.03.2023 Çalışan Hakları
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi Son dönemde ölüm aylığı almak için anlaşmalı boşanan kişiler yakın takibe alındı. Kuruma 81 ilden binlerce ihbar geliyor. Genellikle ihbar ve şikayetlerin yakın aile bireyleri tarafından yapıldığı belirtiliyor. Peki boşanılan eş ile birlikte yaşamak istisnasız maaş kesintisi sebebi mi? Haksız yere ölüm aylıklarının kesilme ihtimali var mı? Böyle bir durumda nasıl bir yol izlenir? 'Fiilen birlikte yaşama'nın kanıtı nedir? SGK uzmanı merak edilenleri yanıtladı. İşte detaylar…
14.11.2022 Gündem
Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik rapor sorgulama nasıl yapılır? Unutulan rapor parası nasıl alınır?
Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik rapor sorgulama nasıl yapılır? Unutulan rapor parası nasıl alınır? Sigortalı çalışanlar iş kazası ve meslek hastalığı dışında kalan hastalık durumları nedeniyle iş göremezlik raporu verilir. İş göremezlik raporu verlenlere hastalık hali nedeniyle çalışmaması durumunda geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Geçici iş göremezlik ödeneği; sosyal sigortacılık bakımından, iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık sigorta kollarından istirahatli bulunan sigortalıya işten kaldığı günler için parasal yardım olarak ödeniyor. Peki, Rapor parası ne zaman yatar? İş göremezlik rapor sorgulama nasıl yapılır? Unutulan rapor parası nasıl alınır? SGK rapor sorgulama nasıl yapılır? 1 günlük rapor parası ne kadar? İşte detaylar…
14.10.2022 Çalışma Hayatı
Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları!
Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları! SGK primleri kıdem tazminatı hesaplamalarında yıl 365 gün, sosyal güvenlik mevzuatında hizmet hesaplamalarında yıl 360 gün olarak dikkate alınıyor. SGK uygulamalarında tam ay çalışma esasına göre çalışanlardan belirsiz süreli iş sözleşmeleri veya belirli süreli iş sözleşmeleri (kısmi zamanlı çalıştırılanlar hariç) ile çalışanlar ayın kaç gün olup olmadığına bakılmaksızın her ay 30 gün prim ödeme gün sayısı bildirimi yapılması zorunludur. Bazen de iş veren tarafından eksik gün bildirimi de yapılır. Peki, Eksik gün nedenleri nedir? Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları!
14.10.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücret ile çalışanlar dikkat! Emsal ücret tespiti yapılıyor
Asgari ücret ile çalışanlar dikkat! Emsal ücret tespiti yapılıyor Yargıtay asgari ücretle çalışanları yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Kararda, "Uzun yıllar boyunca aynı işyerinde asgari ücretle çalışmaya devam edilmesi hayatın olağan akışına aykırıdır." denildi. Kararı değerlendiren uzmanlar, benzer şekilde uzun yıllar asgari ücretle çalışmaya devam edenler için dikkat çeken uyarılarda bulundu.
12.10.2022 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik imkanı! 1800 gün primi olan SGK'ya başvuruyor
Erken emeklilik imkanı! 1800 gün primi olan SGK'ya başvuruyor Erken emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı farkı bulunmuyor. SGK'ya başvuruda bulunmak gerekiyor. Hastalanan, ameliyat olan ve rapor alıp işine devam edemeyenler nasıl emekli olabileceklerini merak ediyor. Malulen emekli olabilmek için çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporunun bulunması gerekiyor. Bu raporun alınabilmesi için kişilerin bulundukları il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvurmaları ve yetkili hastanelere sevk edilmeleri gerekiyor.
21.09.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Rapor ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk rapor haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.