Gazete Vatan Logo

SSK / SGK Sorgulama Ekranı İle Geçici İş Göremezlik Ödemesi Sorgulama

SSK sorgulama ekranına giriş yaparak geçici iş göremezlik ödeme görüntülemesini yapabilirsiniz. SSK hizmet sorgulama işlemlerinin yanında SGK rapor parası işlemlerini de esgm üzerinden hizmete açmış bulunmaktadır.

SGK geçici iş göremezlik raporu bulunan ve istirahat halinde bulunan sigortalılar için çalışamadıkları dönemlere ait ödeme yapmaktadır. Bu ödemeler 2 günün üzerindeki raporlu zamanlar için ödenmektedir. 2 gün ve daha rapor sürelerine herhangi bir ödeme yapılmamaktadır.

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

Sorgulama için tüm SGK sorgulamalarında olduğu gibi esgm bağlantısı kullanılmaktadır. Esgm bağlantısı üzerinden sadece tc kimlik numarası ve kimlik bilgileri girilerek işlem yapılabilmektedir. Esgm sorgulama ekranına giriş yapıldıktan sonra menüden "ödeme" kısmını seçerek geçici iş göremezlik ödeme görme 4a-4b seçeneyini onaylıyoruz. Eğer isminize herhangi bir iş göremezlik ödemesi çıkartılmışsa bu seçenekten ödemenizin durumunu görebilirsiniz. Aksi durumda ödeme kaydı yok uyarı alırsınız.

SGK rapor parası vatandaşlar arasında çok kafa karışıklıklarına sebep olan bir uygulamadır. Rapor alınırken çalıştığınız işletmenin çalışılmadığına dair bildirim girişinde bulunması gerekmektedir. Aksi taktirde raporlu olduğunuz dönemde çalışmış olarak kabul edilirsiniz. Ödemenin sigortalıya yapılması aşamasında öncelikle rapor süresinin bitmiş olması gerekmektedir.Rapor süresi bittikten sonra SGK tarafından rapor süresi kapatılır. Takip eden zamanlarda sigortalının adına bulunduğu yerdeki PTT yada Ziraat Bankası'na sigortalının adına yatırılır.

Haberin Devamı

Bazı durumlarda sigortalılar rapor parası emanete alındı uyarısı ile karşılaşmaktadır. Burdaki emanet ibaresi SGK tarafından sigortalının raporlu olduğu süre içeirisinde çalışmadığının veya raporda herhangi bir hukuksuzluğun olmadığının kontrol edilme aşamasıdır. Bu kontrol bittikten sonra rapor parası ödemesi sigortalı yapılacaktır.