Sgk Hizmeti

Sgk Hizmeti

Son dakika sgk hizmeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sgk hizmeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sgk hizmeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Hizmeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk hizmeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 448 sgk hizmeti haberi bulunmuştur. Tüm sgk hizmeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ne Zaman Emekli Olacağınızı Online Öğrenebilirsiniz
Ne Zaman Emekli Olacağınızı Online Öğrenebilirsiniz Ne zaman emekli olurumve emekli maaşı hesaplama gibi uygulamalar aracılığı ile vatandaşlar emekliliklerine dair bilgi alabilmektedir. Ne zaman emekli olurum işlem detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.
29.09.2021 Gündem
SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet SGK Prim Borcu Kontrolü
SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet SGK Prim Borcu Kontrolü SSK gün sorgulama gibi e devlet üzerinden sunulan diğer tüm SGK borç sorgulama ve prim kontrolü işlemleri de online olarak yapılabilmektedir. SSK gün sorgulamaişlem detaylarına birllikte bakalım.
29.09.2021 Gündem
SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle Sigorta Sorgulama
SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle Sigorta Sorgulama SSK gün sorgulama işlemleri e devlet sigorta sorgulama kapsamında yapılmaktadır. SSK gün sorgulama hizmetlerinden yararlanarak sigorta sorgulama işlemlerini e devlet girişi ile yapmak için detaylara bakabilirsiniz.
29.09.2021 Gündem
GSS Borç Sorgulama Ve Bağkur Borç Sorgulama
GSS Borç Sorgulama Ve Bağkur Borç Sorgulama GSS borç sorgulama ve Bağkur borç sorgulama işlemlerinin detaylarını sizlere yazımızda anlatıyoruz. Hazırladığımız haberimizde GSS ve Bağkur borç sorgulama işlem detaylarını bulabilirsiniz.
29.09.2021 Gündem
Ne Zaman Emekli Olurum Ve Emeklilikte Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım Sorgulaması
Ne Zaman Emekli Olurum Ve Emeklilikte Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım Sorgulaması Ne zaman emekli olurum hesaplaması ileemekli olma kriterleri saptanmaktadır. Ne zaman emekli olacağınızı emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı hesaplayarak öğrenmek için haberimizdeki açıklamaları okuyabilirsiniz.
29.09.2021 Gündem
SSK Gün Sorgulama İle SGK 4A Hizmet Dökümü Ve E Devlet SGK Borç Sorgulama
SSK Gün Sorgulama İle SGK 4A Hizmet Dökümü Ve E Devlet SGK Borç Sorgulama SGK hizmet dökümü alarak SSK gün sorgulama ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. SSK gün sorgulama ve 4a hizmet dökümü alma konusunda sorun yaşayanlar, haberdeki sigorta sorgulama adımlarını takip edebilir.
29.09.2021 Gündem
SSK Sigorta Sorgulama Hizmeti İle SGK Prim Gün Sorgulama
SSK Sigorta Sorgulama Hizmeti İle SGK Prim Gün Sorgulama Sigorta sorgulama hizmetinden yararlanarak SSK gün sorgulama ve sigorta takibinizi yapabilirsiniz. Sigorta sorgulama ile hangi bilgilere ulaşacağınızı ve SSK gün sorgulama türlerini öğrenmek için yazının devamını okuyabilirsiniz.
29.09.2021 Gündem
Emeklilik Sorgulama SGK Emeklilik Şartları
Emeklilik Sorgulama SGK Emeklilik Şartları Emekli olmak için emeklilik şartları nelerdir? SGK emeklilik şartları arasında kademeler neye göre belirlenir? Ne zaman emekli olacağınızı emeklilik sorgulama yazımız ile öğrenebilirsiniz.
14.06.2019 Gündem
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bu hafta 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi. Hem kadın, hem genç, hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi" dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
27.12.2023 Ekonomi
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay
İki ayrı statüde çalışmış sigortalılar dikkat! Emeklilik ile ilgili flaş detay Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. iki ayrı statüde sigortalı olarak çalışan bir kişinin her iki sigortalılıktaki yaşlılık aylığı bağlanma şartlarını ayrı ayrı yerine getirememesi durumunda bu hizmetlerin birleştirilmesi neticesinde emekli aylığına hak kazanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, 'Hizmet birleştirme yapılmadan sadece SSK, sadece Emekli Sandığı hizmetlerim dikkate alınarak emekli olmak istiyorum.' ibaresiyle başvur yapanların bu haktan yararlanmak istemediklerini belirtebileceğine vurgu yaptı.
4.10.2023 Emekli
Deprem bölgesinde GSS kapsamında yapılan düzenlemelerin süresi uzatıldı
Deprem bölgesinde GSS kapsamında yapılan düzenlemelerin süresi uzatıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesi illerinde Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yapılan düzenlemelerin süresini 30 Kasım'a kadar uzattıklarını duyurdu.
28.07.2023 Gündem
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor EYT ile emekli olanlar maaşlarını almaya başlarken bazıları da kademeli olarak ilk maaşını alma heyecanı yaşıyor. EYT sonrası işten çıkanlara 100 gün uyarısında bulunan İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci, sigorta başlangıcı ile ilgili önemli tespitte bulundu.
21.07.2023 Emekli
EYT ile emekliliğe ayrılan milyonları ilgilendiren 100 gün uyarısı! Borç çıkıyor
EYT ile emekliliğe ayrılan milyonları ilgilendiren 100 gün uyarısı! Borç çıkıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili gelişmeler devam ederken, emekli olan milyonlarca kişiye kritik bir uyarı geldi. Başvuru sonrası 100 gün dolduğunda çalışmayanların GSS borcu ile karşı karşıya kalacağını ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, kritik tarihi açıkladı.
4.07.2023 Ekonomi
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sürekli ve geçici iş göremezlik raporunda yüzde 10 detayı: Paralar geri istenebilir
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sürekli ve geçici iş göremezlik raporunda yüzde 10 detayı: Paralar geri istenebilir Rapor parası olarak bilinen iş göremezlik ücreti ile ilgili bilinmeyenler ortaya çıktı. İşçinin tedavisi bitmeden işe başlaması durumunda sürekli iş göremezlik gelirinin kesileceğini söyleyen SGK Uzmanı Dilek Ete, sürekli ve geçici iş göremezlik süreçlerini detaylı bir şekilde anlattı.
15.06.2023 Çalışan Hakları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa emeklilik müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnafa emeklilik müjdesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük esnaflara da bir müjde vererek "Prim ödeme gün sayısını SSK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak" dedi.
6.05.2023 Gündem
SGK'dan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'lularla ilgili 'EYT' açıklaması
SGK'dan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'lularla ilgili 'EYT' açıklaması Sosyal Güvenlik Kurumu'nca (SGK), emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasanın, 23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla 3 yıldan az hizmeti bulunan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarını kapsamadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklandı.
8.03.2023 Çalışma Hayatı
Mahkemeden kanser ilacı için 'SGK karşılasın' kararı
Mahkemeden kanser ilacı için 'SGK karşılasın' kararı  Ankara 14'üncü İdare Mahkemesi, akciğer kanseri H.G.'nin (70) tedavide kullanması gereken; ancak geri ödeme listesinde bulunmayan ve kürü 1300 euro olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması yönünde nihai karar verdi. Kararda, ilacın kurumca karşılanmamasının yaşama hakkını sınırlayacağı; oysa devletin herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamakla yükümlü olduğu belirtildi.
19.01.2023 Ekonomi
Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? Sözleşmeliye kadro ne zaman Meclis’e gelecek? Sözleşmeliye kadro ne zaman yasalaşacak?
Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? Sözleşmeliye kadro ne zaman Meclis’e gelecek? Sözleşmeliye kadro ne zaman yasalaşacak? Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde sona gelindi. Sözleşmeli personelin kadroya geçmesine yönelik düzenleme Meclis’e geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro düzenlemesinde tarihi duyurdu. Peki, Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? Sözleşmeliye kadro ne zaman Meclis’e gelecek? Sözleşmeliye kadro ne zaman yasalaşacak? Sözleşmeliye kadroda son durum ne? İşte Sözleşmeliye kadro taslağı detayları!
26.12.2022 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçti! Kritik detay, bildirmeyenlere para cezası uygulanacak
SGK harekete geçti! Kritik detay, bildirmeyenlere para cezası uygulanacak SGK resmen harekete geçti. Kritik detay ortaya çıktı. Ev hizmetinde çalışanların SGK'ya bildirilmesiyle ilgili flaş gelişme. 10 günden az çalışanlar için iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemesi yapılması gerekiyor. Uzmanlar konuyla ilgili önemli uyarıda bulunarak idari para cezası uygulanacağını söyledi.
19.10.2022 Çalışan Hakları
Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları!
Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları! SGK primleri kıdem tazminatı hesaplamalarında yıl 365 gün, sosyal güvenlik mevzuatında hizmet hesaplamalarında yıl 360 gün olarak dikkate alınıyor. SGK uygulamalarında tam ay çalışma esasına göre çalışanlardan belirsiz süreli iş sözleşmeleri veya belirli süreli iş sözleşmeleri (kısmi zamanlı çalıştırılanlar hariç) ile çalışanlar ayın kaç gün olup olmadığına bakılmaksızın her ay 30 gün prim ödeme gün sayısı bildirimi yapılması zorunludur. Bazen de iş veren tarafından eksik gün bildirimi de yapılır. Peki, Eksik gün nedenleri nedir? Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları!
14.10.2022 Çalışan Hakları
SGK'dan para iadesi alanlar dikkat! Yazılı olarak başvuru yapılması gerekiyor
SGK'dan para iadesi alanlar dikkat! Yazılı olarak başvuru yapılması gerekiyor Çalışma hayatına başlayanlar ne zaman emekli olacakları merak ediyor. Pek çok kişi bir süre çalıştıktan sonra, emeklilik tarihini hesaplamaya başlıyor. Ancak her zaman emekli olmak mümkün olmayabiliyor. Bu durumda çalışanın başvurusa bulunması durumunda, SGK ödenen primlerin parasını toplu olarak iade ediyor. Prim iadesi alanların malullük, yaşlılık ve ölüm alma imkanın doğması durumunda, Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuruda bulunarak SGK’dan alınan primlerin iade edilmesi ile yeniden sigorta hizmeti kazanmak mümkün oluyor.
5.10.2022 Çalışma Hayatı
Paralar hesaba yatırıldı! Bakan Yanık detayları açıkladı
Paralar hesaba yatırıldı! Bakan Yanık detayları açıkladı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ağustos ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 6 milyar 907 milyon TL tutarında nakdi yardımda bulunduklarını açıkladı.
20.09.2022 Ekonomi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eğitim yardımları başlıyor! SED ve ŞEY yardım başvurusu nasıl yapılır? Yardımlar kimlere verilir?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eğitim yardımları başlıyor! SED ve ŞEY yardım başvurusu nasıl yapılır? Yardımlar kimlere verilir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların eğitim masraflarının karşılanması için 223,7 milyon lira kaynak ayırdı. Yeni eğitim öğretim yılında bakanlığın sunduğu desteklere ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık eğitim desteğinin, temel okul ihtiyaçların karşılanması için özellikle eğitim öğretim dönemlerinin başında yapılan materyal yardımları, sınava hazırlık malzemeleri yardımı ve diğer eğitim yardımlarını kapsadığını bildirdi. Peki, SED yardım başvurusu nasıl yapılır? SED yardımı kimlere verilir? İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eğitim yardımı şartları!
11.09.2022 Eğitim
Emekli, çalışan, işsiz, dul, yetim ücretsiz yararlanıyor! Flaş 100 gün detayı
Emekli, çalışan, işsiz, dul, yetim ücretsiz yararlanıyor! Flaş 100 gün detayı Emekli, çalışan, işsiz, dul ve yetim milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Genel Sağlık Sigortası ile ilgili bilinmeyen detaylar ortaya çıktı. Çalışanların genel sağlık sigortası primleri işverenleri tarafından ödeniyor. Emekliler ve SGK’dan malullük, dul ve yetim aylığı alanlar ise prim ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalanıyor. İşten ayrılanlar ve eşleri üzerinden sağlık hizmeti alanlar da eşlerinin ölümü sonrası bir müddet sağlıktan ücretsiz yararlanabiliyor. İşsiz kalanlar içinse bilinmeyen 100 gün detayı açıklandı. İşte hastane ve sağlık hizmetleriyle ilgili emekli, çalışan, işsiz dul ve yetim milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
6.09.2022 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Hizmeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk hizmeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.