Yenidoğan

Yenidoğan

Son dakika yenidoğan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yenidoğan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yenidoğan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yenidoğan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yenidoğan gelişmeleri de dahil olmak üzere 823 yenidoğan haberi bulunmuştur. Tüm yenidoğan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Komşusunun evine girip saldıran zanlının ifadesi şoke etti: "Beni periler çağırdı"
Komşusunun evine girip saldıran zanlının ifadesi şoke etti: "Beni periler çağırdı" Samsun’un İlkadım ilçesinde komşusunun balkonuna atlayıp cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alınan Ramazan Kodalak (38), tutuklandı. Şüphelinin ifadesi ise şoke etti.
2.04.2024 Gündem
Stüdyoda duygusal anlar! Murat Kurum'un gözleri doldu
Stüdyoda duygusal anlar! Murat Kurum'un gözleri doldu Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Hürriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalara değindikten sonra Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde evleri yıkılan depremzedelerle ilgili röportajı izleyen Murat Kurum'un gözleri doldu.
26.03.2024 Gündem
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Kurum 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. İstanbul'un trafik sorununa çözüm planını anlatan Kurum, "650 km'ye çıkararak toplu ulaşımda metro oranını artıracağız. Bununla birlikte tüneller yapacağız. İstanbul'un trafik çilesi bitecek. İstanbul'un her ilçesinden metroya binip toplu ulaşımı kullanabileceğiz. 2 yakaya 122 km tünel yapacağız. Alternatif bir yol güzergahı koymanız lazım. Mevcuttaki tüneller 22 km." ifadelerini kullandı.
25.03.2024 Gündem
"Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı'na alınmalı"
"Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı'na alınmalı" Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, dünyada 450 milyondan fazla kişiyi etkileyen nadir hastalıkların, tanısının bazen 30 yılı bulabildiğini ve bu süreçte kişide zaman, yeti, beceri kayıplarının yaşandığına vurgu yaparak, "Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı ve çift tarama programına alınmalıdır" dedi.
1.03.2024 Adana
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Bedir bebekten güzel haber! Yaşam savaşını kazandı
Bedir bebekten güzel haber! Yaşam savaşını kazandı Hatay’da 27 haftalıkken 1 kilo olarak dünyaya gelen Bedir bebek, 8 ay boyunca kaldığı kuvözde hayata tutunup sonunda ailesine kavuştu. Evladını 8 ay sonra kucaklayan anne, "Ümidimizi kesmedik, bugün ilk defa kucağımıza aldık" dedi.
28.02.2024 Adana
Murat Kurum'dan İBB yönetimine ulaşım tepkisi: İstanbullu trafikte canından bezdi
Murat Kurum'dan İBB yönetimine ulaşım tepkisi: İstanbullu trafikte canından bezdi AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Çilesiz İstanbul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kurum, "Mevcut İBB yönetimi her alanda olduğu gibi ulaşımda da başarısız oldu. 35 ulaşım vaadinden 4'ünü yapabildiler. Bu trafik İstanbul'u çileden çıkaran hale geldi. Paradan, zamandan, her şeyden kaybediyoruz. 1 yılda 288 saat kaybediyoruz. İstanbullunun ömründen 3 yıl çalınıyor" diye konuştu.
27.02.2024 Gündem
Kur'an-ı Kerim'i 3 kez kez öpüp, sonra ayağıyla basan şüpheliye ev hapsi
Kur'an-ı Kerim'i 3 kez kez öpüp, sonra ayağıyla basan şüpheliye ev hapsi Sivas'ta, Safa Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu ve dernek başkanlığı seçimi sırasında Kur'an-ı Kerim'i, 3 kez öptükten sonra ayağıyla basan başkan adaylarından S.K.'ye, ev hapsi cezası verildi. Adliye çıkışı açıklama yapan S.K., "Kur'an-ı Kerim'i 3 kez öptüm başıma koydum. Bir anlık kızgınlıkla, elimi koyacağıma, ayağımla bastım bilinçsizce yaptım" dedi.
22.01.2024 Gündem
Sancaktepe ve Sultanbeyli'de tedirgin eden koku
Sancaktepe ve Sultanbeyli'de tedirgin eden koku Sancaktepe ve Sultanbeyli'de 3 mahallede oturanlar özellikle dün gece yoğun koku ve genizlerinde yanma nedeniyle şikayette bulundu.
28.12.2023 Gündem
16 yaşındaki lise öğrencisine dehşeti yaşattı! Mide bulandıran anlar
16 yaşındaki lise öğrencisine dehşeti yaşattı! Mide bulandıran anlar Bursa’da, D.Ç.(16) isimli liseli kızı okul yolunda takip edip elle taciz eden Hüseyin Raci (25), güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilip, yakalandı. Sorgusunda, "Yolda giderken bir anda gözüm karardı. Kendimi tutamadım” dediği öğrenilen Raci, tutuklandı.
10.11.2023 Gündem
Okul çağındaki çocuklarda büyük tehlike! 10 çocuktan 1’inde işitme kaybı var!
Okul çağındaki çocuklarda büyük tehlike! 10 çocuktan 1’inde işitme kaybı var! İşitme kaybı, doğuştan gelen bir rahatsızlık olup en sık görülen problemlerden biridir. Her bin canlı doğumdan 1 ila 3’ü sağırlık derecesinde, binde 30 ila 60’ı da değişik şiddetlerde işitme kaybı ile doğar. Okul dönemi, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemleri de hesaba katıldığında toplumdaki işitme kaybı oranı %50’leri geçiyor. Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt çocuklarda görülen işitme kaybı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunuyor.
2.10.2023 Sağlık
Sevgilisiyle son kez konuşmak istedi sonrası dehşet!
Sevgilisiyle son kez konuşmak istedi sonrası dehşet! Adana'da uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen Bilal Saygılı (39), eski sevgilisi Sibel K.'yi (26), son kez konuşma bahanesiyle aracına bindirip, akaryakıt istasyonuna gitti. Pompaların bulunduğu bölgede aracını park eden Saygılı, Sibel K.'nin boğazına bıçak dayayıp, "Benden ayrılırsan, seni öldürürüm" diyerek rehin aldı. Polis, ikna edemediği Saygılı'yı, bir anlık dalgınlığından faydalanıp gözaltına aldı.
19.07.2023 Yaşam
'Yağız Efe bebeği yanlış ilaç öldürdü' iddiası! Hemşire WhatsApp yazışmalarını aileyle paylaştı
'Yağız Efe bebeği yanlış ilaç öldürdü' iddiası! Hemşire WhatsApp yazışmalarını aileyle paylaştı Antalya'nın Alanya ilçesinde Alsancak ailesinin bebeği Yağız Efe, doğum sonrası tedavi gördüğü hastanede 344 gün sonra hayatını kaybetti. Yağız Efe'nin ölümü kayıtlara 'solunum yetmezliği' olarak geçti ancak bebeğe müdahale eden hemşirenin yanlış ilaç verdiği, ölümün de bu nedenle gerçekleştiği iddiası ortaya atıldı. İddia üzerine aile, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunurken, Sağlık Bakanlığı da hemşire ve hastane hakkında inceleme başlattı.
2.05.2023 Yaşam
Arkadaşını öldüren sanığa 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimiyle 16,5 yıl hapis cezası onandı
Arkadaşını öldüren sanığa 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimiyle 16,5 yıl hapis cezası onandı Kayseri'de, alacak meselesi yüzünden çıkan tartışmada arkadaşı Süleyman Köşker’i (35) bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ahmet Korkut'a (34), 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimi ile verilen 16 yıl 6 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı.
27.04.2023 Gündem
Bakan Kurum: Yarısı Bizden kampanyasına 10 bin 165 bina için başvuru yapıldı
Bakan Kurum: Yarısı Bizden kampanyasına 10 bin 165 bina için başvuru yapıldı Sancaktepe’de toplu açılış töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Yarısı Bizden kampanyasına bugün başvurular başladı. Az önce arkadaşlarımdan rakamları aldım, bu saate kadar yapılan toplam başvuru sayısı 10 bin 165 bina. Bu yaklaşık 50 bin bağımsız bölüm demek. Yani 200 bin kardeşimiz ilk saatler itibariyle projeye başvurmuş ve ‘devletim gelsin TOKİ ile benim inşaatımı yapsın, evimi dönüştürsün’ diyor. Bu bizim için ne güzel bir mutluluktur” dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: İstanbul’umuzda riskli tek bir yapı bırakmayacağız
Bakan Kurum: İstanbul’umuzda riskli tek bir yapı bırakmayacağız Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çekmeköy Nikâh Sarayı’nda STK, İş Adamları, Muhtarlar ve Site Temsilcileri ile Kahvaltı Programı’nda bir araya geldi. Bakan Kurum, "İller Bankamızla 160 milyon TL değerinde, sizlere nefes aldıracak bir kapalı otopark projesi yürütüyoruz’’ dedi. Kurum öte yandan, “İstanbul, istikbalimizin harcının karıldığı yerdir. İstanbul’umuzda riskli tek bir yapı bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.
25.04.2023 Gündem
Kocasının sevgilisinden olan bebeğin üzerine asitli madde attı
Kocasının sevgilisinden olan bebeğin üzerine asitli madde attı Denizli'de, Kerzi Yılmaz (40), evi terk eden eşi Gökhan Yılmaz'ın (43) birlikte yaşadığı Özbekistan uyruklu sevgilisi S.G.'nin evini basıp, annesinin kucağındaki 2 aylık bebeği Hamdi Y.'yi, üzerine asitli sıvı döküp ağır yaraladı. Suçlamaları reddedip kendisine kumpas kurulduğunu ileri süren Kerzi Yılmaz, tutuklandı.
18.04.2023 Yaşam
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler
Prof. Dr. Şükrü Ersoy depreme karşı bölge bölge uyardı! İşte İstanbul'da en riskli ilçeler Kahramanmaraşlı depremlerden sonra İstanbul'un ilçelerinin depreme ne kadar hazırlıklı ve dayanıklı olduğu tartışılıyor. AFAD tarafından yayınlanan 'kırmızı eylem' planıyla birlikte İstanbul'da meydana gelebilecek olası deprem öncesinde 'En riskli ilçeler' ve 'En riskli mahalleler' belli oldu. CNN Türk Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, konuyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
14.03.2023 Gündem
Bakan Koca taburcu edilen hasta sayısını açıkladı
Bakan Koca taburcu edilen hasta sayısını açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, "Dün taburcu olan 1607 hasta ile taburcu olanların toplam sayısı 13 bin 612'dir. Yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 78'dir" dedi. Bakan Koca, "Afet bölgesinde olası bulaşıcı hastalıklarla ilgili riskler, erken uyarı sisteminin kurulmasıyla şu an kontrol altındadır" ifadelerini kullandı.
18.02.2023 Gündem
Deprem anında kuvözleri tutan Gazel hemşire: Bebekler yardım isteyemez
Deprem anında kuvözleri tutan Gazel hemşire: Bebekler yardım isteyemez Gaziantep'te deprem sırasında kuvözleri tutup, bebekleri korumayan çalışan hemşire Gazel Çalışkan (22), "Kendimiz ve ailemiz, aklımızın ucundan bile geçmedi. Tek korkumuz, bebeklerin başına bir şey gelmesiydi. Onlar çıkamazlar, yardım isteyemezler" dedi.
13.02.2023 Yaşam
Yenidoğan bakım ünitesinde deprem paniği yaşandı, hemşireler hayatlarını böyle hiçe saydı
Yenidoğan bakım ünitesinde deprem paniği yaşandı, hemşireler hayatlarını böyle hiçe saydı Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep'te bir hastanede görev yapan hemşirelerin deprem anında yaşadıkları panik kameralara yansıdı. Prematüre ve hasta bebeklerin bulunduğu odaya koşan hemşireler, hayatlarını hiçe sayarak elleriyle bebek bulunan kuvözleri tuttu.
12.02.2023 Vatan TV
Yenidoğan bakım ünitesinde deprem paniği yaşandı, hemşireler hayatlarını böyle hiçe saydı
Yenidoğan bakım ünitesinde deprem paniği yaşandı, hemşireler hayatlarını böyle hiçe saydı Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep'te bir hastanede görev yapan hemşirelerin deprem anında yaşadıkları panik kameralara yansıdı. Prematüre ve hasta bebeklerin bulunduğu odaya koşan hemşireler, hayatlarını hiçe sayarak elleriyle bebek bulunan kuvözleri tuttu.
12.02.2023 Gündem
Bakan Koca: SMA taramasıyla erken dönemde tedavi şansı elde ettik
Bakan Koca: SMA taramasıyla erken dönemde tedavi şansı elde ettik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen yıl Mayıs ayında başlatılan SMA taraması programı kapsamında, 760 bin 789 bebek ile 601 bin 507 erişkinde tarama yaptıklarını belirtip, "SMA tespit edilen bebeklerin uygun olanları için erken dönemde tedavi şansı elde ettik" dedi.
3.02.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin Sağlık Bakanlığı, halk arasında "beta" olarak bilinen Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyona ilgili kamuoyundaki soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla yeni bir duyuru yayımladı. Duyuruda, hastaların antibiyotik tedavisinin 24'üncü saatine kadar dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi. Öte yandan SMA Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca SMA hastaları ve aileleri için gerçekçi beklentilere dayalı sağlık hizmeti ve bakımını, standart bakım kurallarına uyarak en üst düzeyde sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, 'umudun suistimaline şimdiye kadar izin vermediğimiz gibi bundan sonra da izin vermeyeceğiz' dedi. İşte haberin detayları...
1.02.2023 Gündem
Bakan Koca duyurdu! SMA tedavisinde iki ilaç tedavi rehberine girdi
Bakan Koca duyurdu! SMA tedavisinde iki ilaç tedavi rehberine girdi Spinal Musküler Atrofi (SMA) Bilim Kurulu toplandı. Toplantıda SMA taramalarının sonuçları, tedavisi devam eden hastaların tedavi süreçleri ve tedavi yöntemlerindeki son gelişmeler ele alındı.
31.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yenidoğan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yenidoğan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.