Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olacağınızı Online Öğrenebilirsiniz

Ne zaman emekli olurumve emekli maaşı hesaplama gibi uygulamalar aracılığı ile vatandaşlar emekliliklerine dair bilgi alabilmektedir. Ne zaman emekli olurum işlem detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olacağınızı Online Öğrenebilirsiniz

Sigortalı olarak çalışan kişilerin emeklilik dönemlerine ait bilgiler de SGK tarafından sağlanmaktadır. SGK tarafından yürütülen işlemlerde vatandaşların işlem yapması için SGK’nın özel sayfaları aracılığı ile hizmetler sunulurken, vatandaşların ne zaman emekli olabilirim gibi sayfalarda yer alan formları doldurması ile işlemler yapılabilmektedir. Yapılan açıklamalarda vatandaşların ne zaman emekli olabilirim işlemlerden en çok formlara girdiği bilgilerde hata yaptığı belirtilirken, herhangi bir sorun yaşanmaması ve doğru bir şekilde işlemlerin yapılması için ne zaman emekli olabilirim sayfasında yer alan ne zaman emekli olabilirim formuna doğru bilgilerin girilmesi gerektiği ifade edildi.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

SGK HİZMET SORGULAMA

SSK GÜN SAYISI SORGULAMA

Ne zaman emekli olabilirim konusunda bilgi almak isteyen kişiler, sigortaları üzerinden hesaplama yaparak bilgi sağlayabilmektedir. Ne zaman emekli olabilirim işlemlerinde kişilerin kimlik bilgilerinin yanında sigorta prim bilgilerini de ne zaman emekli olabilirim formuna girmesi gerekmektedir. Yapılantanıtımlarda vatandaşların bu şekilde yapacakları ne zaman emekli olabilirim işlemleri ile birlikte emeklilik konusunda bilgi alabileceği ifade edilirken, tüm hizmetler ücretsiz bir şekilde sunulmuş durumdadır. Bu açıdan vatandaşların herhangi bir ücret ödemesine gerek kalmadan ne zaman emekli olabilirim işlemleri yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Emekli Maaş Sorgulama

Emekli maaşları ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar için hazırlanmış olan aylık hesaplama uygulaması, emekli maaş sorgulama yapmak isteyen kişilerin kullanımına sunulmuştur. Yapılan açıklamalar ile birlikte tüm sigortalıolarak çalışan kişilerin emekli maaş sorgulama yapabileceği belirtilirken, emekli maaş sorgulama yapılması için emekli maaş sorgulama formunun doldurulmasının yeterli olacağı ifade edildi. Emekli maaş sorgulama işlemlerinde, alınacak olan maaş bilgilerinin, kişilerin emekli olduktan sonraki dönemlerde alacağı maaş hakkında bilgi verirken, yapılacak olan hesaplamalarda hatalı olması da göz önünde bulundurulmalıdır. Aylık hesaplama işlemlerinde sigorta türlerine göre de uygun bir seçim yapılarak, SGK tarafında sunulan hizmetlerden yararlanılması gerekmektedir.

Haberin Devamı