Sgk Borcu

Sgk Borcu

Son dakika sgk borcu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sgk borcu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sgk borcu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Borcu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk borcu gelişmeleri de dahil olmak üzere 562 sgk borcu haberi bulunmuştur. Tüm sgk borcu haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK'dan yeni karar! Resmen duyuruldu, GSS borçları siliniyor, başvurular...
SGK'dan yeni karar! Resmen duyuruldu, GSS borçları siliniyor, başvurular... Sosyal Güvenlik Kurumu güzel haberi duyurdu. GSS borçları siliniyor. Başvuru yapılması halinde Genel Sağlık Sigortası borçlarından muafiyet sağlanıyor. Genel Sağlık Sigortası; kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigorta anlamına geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışmayan kişilerin GSS primlerini kendilerinin ödemesi gerekiyor. Ödeme gücü bulunmayanlar ise; gelir testi yaparak gelirlerinin belirlenen standardın altında olması durumunda ödeme yapmıyor. Ancak SGK'dan yapılan yeni açıklamada GSS borcundan muafiyet ile ilgili önemli bir detaya dikkat çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu yurt dışında okuyan öğrencilerin GSS borçlarını siliyor. Yaş şartı olmaksızın yurt dışında okuyan tüm öğrenciler kapasam dahil edildi.
24.03.2022 Gündem
Ev hanımlığı süresi borçlanarak emekli olabilir mi?
Ev hanımlığı süresi borçlanarak emekli olabilir mi? Emekli, işçi, EYT’li milyonlar çok merak ediyordu. Tek tek açıklandı. İş yerinde 1 yılı tamamlamadığınız için kıdem tazminatı hakkınız bulunmuyor ancak ihbar tazminatı alabilirsiniz. Borçları miktarına bakılmaksızın teminat ve peşinatsız yapılandırıyor. 30 Eylül 2021 tarihine kadar ilgili SGK merkezine müracaat ederek bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Ev kadınlığı sürelerinin borçlanılması hakkı sadece yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarını kapsamaktadır. Türkiye’de yaşayan ev hanımlarına böyle bir imkân tanınmamaktadır. Memurum ne zaman emekli olurum, engelliler nasıl emekli olur? Gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Yazarımız Mert Nayır yanıt verdi...
23.09.2021 Uzmana Sor
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, süre...
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, süre... Yüz binleri ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan resmi açıklama geldi. Ödeme tarihini kaçıran vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuluyor. Yapılandırmadan yararlanan kişiler 30 Nisan'a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırmadan yararlanmaya devam edebiliyor.
20.04.2021 Ekonomi
SGK harekete geçti! Borcu olan herkesi ilgilendiriyor, 81 ile yazı gönderildi…
SGK harekete geçti! Borcu olan herkesi ilgilendiriyor, 81 ile yazı gönderildi… Borcu olan milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Faiz ödemelerinde yüzde 90'a kadar indirim yapılıyor. Yapılandırmanın hayata geçirilmesinin ardından vatandaşlar borçlarını yapılandırabilmek için yoğun talepte bulundu.81 ilde borcu olanlara mektup yollayan SGK ve maliye yapılandırma konusunda bilgilendiriyor. Başvuru ve ilk taksit ödeme süresi bir ay uzatılmıştı. Geri sayım başladı. Sadece 14 gün kaldı. Mükellefler belirlenen plana göre ödemelerini peşin ya da taksitli bir şekilde bankalarının kredi kartlarını kullanarak online bir şekilde yapabiliyor. Taksitler 6-9-12 ya da 18 taksit şeklinde sınırlandırılmış durumda. Kanunda belirlenen katsayı talep edilen taksit sayısına göre uygulanıyor.
18.01.2021 Ekonomi
SGK prim borcu olan sağlıktan yararlanabilir mi? 31 Aralık'a dikkat!
SGK prim borcu olan sağlıktan yararlanabilir mi? 31 Aralık'a dikkat! SGK prim borcu olanlar sağlıktan yıl sonuna kadar yararlanabilir. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar, 2019 yılının sonuna kadar ücretsiz sağlık hizmeti alabilecek. İşte SGK prim borcu olan sağlıktan yararlanabilir mi? sorusunun detayları…
Son dakika... SGK’ya borcu olanlar dikkat!
Son dakika... SGK’ya borcu olanlar dikkat! SGK, kuruma borcu bulunan şirketleri ve kişileri yakından ilgilendiren çok önemli bir düzenleme yaptı. On yıllık zaman aşımına giren borçları silmek için daha önce mahkeme kararı arayan SGK, bu uygulamadan vazgeçti. Artık mahkeme kararı aranmayacak. Ancak, zaman aşımına girmiş de olsa, borcu ödemeyenlere “borcu yoktur” yazısı verilmeyecek. SGK’nın bu düzenlemesi kamu ihalelerine girmek isteyen şirketleri ve esnafı doğrudan etkileyecek.
27.09.2018 Ekonomi
SGK borçlarınızdan kurtulma zamanı geldi
SGK borçlarınızdan kurtulma zamanı geldi Bağ-Kur’luların prim borçlarından, işsizlik sigortası primine kadar birçok borca düzenleme geliyor. 7020 sayılı kanunla getirilen yapılandırma kapsamına giren borçlar kanunda madde madde belirtiliyor...
30.05.2017 Ekonomi
SGK borçlar için son tarihe dikkat!
SGK borçlar için son tarihe dikkat! SGK borçları için son gün belli oldu. Samsun SGK İl müdürü borçluları tarih konusunda uyardı
15.05.2017 Ekonomi
SGK borcu tebliğ edilmedi!
SGK borcu tebliğ edilmedi! Yapılandırma imkanı getirilen idari para cezaları SGK tarafından zamanında tebliğ edilmedi. Bu yüzden esnafın 4 milyonluk borcu yüzde 50 indirim kapsamına girmedi
4.10.2016 Ekonomi
İşçiler SGK borcundan sorumlu olmayacak
İşçiler SGK borcundan sorumlu olmayacak Torba Yasa'yla gelen bir yenilik daha işçilerin yüzünü güldürecek cinsten. Star'dan Resul Kurt yazdı;
30.04.2015 Ekonomi
Cengiz Topel Yıldırım: ABB iştirakleri borca batmış durumda
Cengiz Topel Yıldırım: ABB iştirakleri borca batmış durumda İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, CNN Türk'te Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın moderatörlüğünü yaptığı Gece Görüşü programında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Yıldırım, "ANFA'nın 2019'da borcu 208 milyon lira, 2023 yılında aynı şirketin borcu 1 milyar 581 milyon 405 lira. Bu ABB'nin internet sitesinde yazıyor. ABB'nin yaklaşık 15 tane şirketi var. ABB 1 milyar 125 milyon lira borçla aldığı şirketlerde 8 milyar 62 milyon lira borcu var. Sayıştay denetçileri bu şirketlin borca batık ve iflasta olduğunu yazıyor" dedi.
26.03.2024 Gündem
Bakan Işıkhan duyurdu! SGK'ya en borçlu 5 belediye CHP'ye ait
Bakan Işıkhan duyurdu! SGK'ya en borçlu 5 belediye CHP'ye ait Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "En borçlu belediyeler CHP'ye ait. Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK’ya en borçlu belediyesi. Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi prim borçlarını dahi devlete ödeyemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç bugün 4,5 milyar olmuştur" dedi.
26.03.2024 Gündem
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor? İşte borç affı ile ilgili merak edilen detaylar...
1.12.2023 Ekonomi
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor?
28.11.2023 Ekonomi
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için emeklilik yolculuğu devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun prim borcu bildirimleri ve emeklilik başvurularındaki kritik süreçler hakkında bilmesin gereken detaylar ortaya çıktı. SGK Uzmanı Dilek Ete birkaç aydır EYT başvuranlarının reddedildiğine dikkat çekerek yeniden başvuru konusunda vatandaşlara önemli önerilerde bulundu.
27.10.2023 Emekli
SGK "e-Devlet" platformunda en çok ziyaret edilen kurum oldu
SGK "e-Devlet" platformunda en çok ziyaret edilen kurum oldu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, e-Devlet’te en çok hizmet geliştiren ve en çok ziyaret edilen kurumun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olduğunu açıkladı.
13.10.2023 Gündem
Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Dikkat çeken SSK ve Bağ-Kur detayı ortaya çıktı
Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Dikkat çeken SSK ve Bağ-Kur detayı ortaya çıktı Çalışan milyonlarca kişi için güzel haber geldi. İkinci işte çalışmak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar belli oldu. Avukat Cansen Erdoğan, "Kişi aynı anda birden fazla işyerinde çalışabilir, günün belirli saatlerinde bir iş yerinde diğer saatlerinde başka bir iş yerinde çalışabilir" diyerek bilinmesi gereken o şartı açıkladı.
18.09.2023 Çalışan Hakları
EYT ile emekliliğe ayrılan milyonları ilgilendiren 100 gün uyarısı! Borç çıkıyor
EYT ile emekliliğe ayrılan milyonları ilgilendiren 100 gün uyarısı! Borç çıkıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili gelişmeler devam ederken, emekli olan milyonlarca kişiye kritik bir uyarı geldi. Başvuru sonrası 100 gün dolduğunda çalışmayanların GSS borcu ile karşı karşıya kalacağını ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, kritik tarihi açıkladı.
4.07.2023 Ekonomi
Staj ve çıraklık mağdurlarından Anayasa Mahkemesi adımı! Murat Bal'dan dikkat çeken açıklama
Staj ve çıraklık mağdurlarından Anayasa Mahkemesi adımı! Murat Bal'dan dikkat çeken açıklama Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Prim günü ve sigorta süresi şartlarını taşıyanlar emekli olarak ilk maaşlarını aldı. Şimdi ise EYT'de başlangıç kapsamına alınmayan staj ve çıraklık sigortalısı için yeni bir düzenleme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Kurucu Başkanı Murat Bal, konunun çözümü için önemli tespitlerde bulundu.
18.05.2023 Gündem
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı prim borcu olanların tamamını kapsıyor. Sosyal güvenlik borç yapılandırması için son tarih 31 Mayıs. 12, 18, 24, 26 ve 48 aylık taksitler ile ödeme yapılabiliyor. Vatandaşların kimisi hangi borçların yapılandırılacağını, kimileri yapılandırma başvurusunun son tarihini, kimileri de yapılandırma yapılması halinde ödenecek borç tutarlarını merak ediyor. İşte sosyal güvenlik borç yapılandırması yapacaklara rehber olacak bilgiler...
10.05.2023 Ekonomi
KPSS B grubu puanı ile 2 bin 431 personel alımı yapılacak!
KPSS B grubu puanı ile 2 bin 431 personel alımı yapılacak! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2 bin 431 sözleşmeli personel alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvurular 28 Nisan'da başlayacak, 8 Mayıs'ta sona erecek.
26.04.2023 Personel Alımı
Kartal'da İETT otobüsü alev alev yandı
Kartal'da İETT otobüsü alev alev yandı Kartal'da park halinde bulunan İETT otobüsünde yangın çıktı. Alev alev yanan otobüse itfaiye müdahale etti.
26.04.2023 Gündem
‘Kısmetinizi açacağım’ diyerek iki kız kardeşi dolandırdı
‘Kısmetinizi açacağım’ diyerek iki kız kardeşi dolandırdı Öznur E. ve Özlem E. kardeşleri “Kısmetinizi açacağım” diye dolandıran Hilal Gürdal, 6 yıl hapis ve 4 bin gün adli para cezası aldı. Türkiye’deki kutsal yerleri gezip dua etmek için de para isteyen Gürdal, kız kardeşlerin 97 bin TL’sini aldı.
26.04.2023 Yaşam
Emekli olacaklara GSS prim borcu uyarısı! Hemen SGK’ya dilekçe yazın
Emekli olacaklara GSS prim borcu uyarısı! Hemen SGK’ya dilekçe yazın EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. İlk emekli maaşını alanların yanı sıra hala ilk maaşını almak için gün sayanlar bulunuyor. EYT’de dikkat çeken GSS prim borcu uyarısı geldi. Borç ödenmeden emekli olunamıyor. Prim borcu, yapılandırma kanunu kapsamında hemen ödenmesi gerekiyor. EYT’lilerin SGK’ya bir dilekçe yazarak emekli olduğunu gerekçesi belirtmesi gerekiyor. İşte detaylar...
26.04.2023 Emekli
EYT'liye düşük maaş! Dikkat çeken SGK detayı ortaya çıktı
EYT'liye düşük maaş! Dikkat çeken SGK detayı ortaya çıktı EYT düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, milyonlarca kişi emeklilik için harekete geçti. Emekliliğe hak kazanıp çalışmaya devam eden bazı EYT'liler ise; düşük maaş şartıyla yeniden işe başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, SGK tarafından yapılan açıklamaya dikkat çekerek EYT'lileri düşük maaşla işe başlatan işveren hakkında inceleme başlatılacağını ifade etti.
12.04.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Borcu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk borcu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.