Sgk Borç Ödeme

Sgk Borç Ödeme

Son dakika SGK borç ödeme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SGK borç ödeme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SGK borç ödeme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Borç Ödeme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk borç ödeme gelişmeleri de dahil olmak üzere 243 sgk borç ödeme haberi bulunmuştur. Tüm sgk borç ödeme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Borçların tamamı siliniyor! Anapara da faizler de... Süre daralıyor, başvurular...
Borçların tamamı siliniyor! Anapara da faizler de... Süre daralıyor, başvurular... Borcu olanlar dikkat! Süre daralıyor. Başvuru yapanların borcu siliniyor. Borçlarından kurtulmak isteyenler için son gün 30 Kasım. Vergi ve prim borçlarına ilişkin yapılandırma kanununda başvuru süresi geçen hafta sona erdi ancak genel sağlık sigortası (GSS) prim borçlarında yapılandırma hakkı devam ediyor. GSS prim borcu olanlar daha önce hiç gelir testine girmemişler ise 30 Kasım’a kadar gelir testi yaptırabilecekler. Test sonucu ödeme gücü olmadığı tespit edilenlerin borcu silinecek.
5.10.2021 Ekonomi
SGK ve GSS borçları siliniyor! Son tarih 31 Mart
SGK ve GSS borçları siliniyor! Son tarih 31 Mart SGK ve GSS borçlarıyla ilgili önemli açıklama! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yüz binlerce kişiyi uyardı. Bakan Selçuk, SGK prim yapılandırması ile ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak, borçların peşin ve ilk taksit ödemelerinin 31 Mart tarihinde sona ereceğini duyurdu. Bakan Selçuk ayrıca, "Aynı hanede yaşayan ve aile içindeki geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olduğu tespit edilenlerin prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek" ifadelerini kullandı.
28.03.2021 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Anapara da faizler de...  e-Devlet'ten yapılıyor
Borçlar siliniyor! Anapara da faizler de... e-Devlet'ten yapılıyor Yüz binleri ilgilendiriyor. Borçlar tamamen siliniyor. e-Devlet üzerinden hemen kontrol edebilirsiniz. Faizler ile beraber anaparanın da silinmesi mümkün. Fırsat hala devam ediyor. Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) tarafından otomatik olarak yapıldı. 30 Nisan'a kadar ödeme işlemine başlayanlar faiz ödemelerinden kurtulacak. Ödeme gücü olmayanlar ise mart sonuna kadar gelir testi yaptırarak prim borcundan tümüyle kurtulabilecekler.
24.02.2021 Ekonomi
Faiz, zam ve cezalar siliniyor! e-Devlet'ten kontrol edin, o tarihe kadar...
Faiz, zam ve cezalar siliniyor! e-Devlet'ten kontrol edin, o tarihe kadar... Borcu olan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Fırsat hala devam ediyor. Detayları e-Devlet üzerinden öğrenmek mümkün. Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) tarafından otomatik olarak yapıldı. Faizler, zam ve cezalar silindi. Yapılandırmadan yararlanmayan vatandaşlar için fırsat hala devam ediyor. Borçlar küçük taksitler halinde ödeniyor. Otomatik olarak yapıldı. 30 Nisan'a kadar ödeme işlemine başlayanlar faiz ödemelerinden kurtulacak. Genel sağlık sigortası (GSS) prim borcundan kurtulma fırsatı devam ediyor. Mart sonuna kadar gelir testine girerek ödeme gücü olmadığını belgeleyenlerin ise borcu tümüyle silinecek. Ödeme gücü olanlar ise anaparayı nisan sonuna kadar ödediklerinde gecikme faizi ve cezalarından kurtulacaklar.
11.02.2021 Ekonomi
SGK harekete geçti! Ve değişti, silinecek
SGK harekete geçti! Ve değişti, silinecek Milyonlarca kişi tarafından beklenen vergi ve SGK prim borçlarını da kapsayan yapılandırmaya ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi. SGK prim borçları, KYK, vergi borçları ve idari para cezaları yeniden yapılandırılabilecek. Özellikle SGK prim borçları ve SGK idari para cezaları da bu kapsamda yer alıyor. Peki, Yeni yasa ile SGK idari para cezaları siliniyor mu? SGK prim borçları nasıl yapılandırılıyor? İşte SGK borç ödeme ve yapılandırma başvurusuna ilişkin tüm detaylar...
18.11.2020 Ekonomi
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı prim borcu olanların tamamını kapsıyor. Sosyal güvenlik borç yapılandırması için son tarih 31 Mayıs. 12, 18, 24, 26 ve 48 aylık taksitler ile ödeme yapılabiliyor. Vatandaşların kimisi hangi borçların yapılandırılacağını, kimileri yapılandırma başvurusunun son tarihini, kimileri de yapılandırma yapılması halinde ödenecek borç tutarlarını merak ediyor. İşte sosyal güvenlik borç yapılandırması yapacaklara rehber olacak bilgiler...
10.05.2023 Ekonomi
SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı için EYT uyarısı: 'Kod 8'e dikkat
SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı için EYT uyarısı: 'Kod 8'e dikkat EYT ile ilgili yasa teklifi Meclis’te kabul edildi. Prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduran 2 milyon 250 bin kişi, yaşa takılmadan resmen emekli olacak. Emeklilik için gün sayanlar ise sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken, süreci adım adım anlatan uzmanlardan dikkat çeken uyarılar geldi.
3.03.2023 Emekli
EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu nasıl oluşturulur? e-Devlet doğum ve askerlik borçlanması ekranı!
EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu nasıl oluşturulur? e-Devlet doğum ve askerlik borçlanması ekranı! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için prim eksiği olanlar e-Devlet üzerinden askerlik ve doğum borçlanması yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) askerlik ve doğum borçlanması yapacak olan vatandaşlar için borçlanma başvurusu adımlarını anlatan bir video paylaştı. Videoda, askerlik ve doğum borçlanmasının nasıl yapılacağı ile, borçlanma tutarı ve ödemesinin nasıl yapılacağı ve borçlanka takibi konularında vatandaşlara bilgi verildi. Peki, EYT askerlik ve doğum borçlanması nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden borçlanma başvurusu talebi nasıl oluşturulur? Borçlanma için 1 günlük borç tutarı ne kadar? EYT askerlik ve doğum borçlanması ödemesi ne zaman yatırılır? Borçlanma takibi nereden yapılır? e-Devlet askerlik ve doğum borçlanması ekranı ve başvuru işlemleri!
29.12.2022 Çalışma Hayatı
52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi! KYK kredi faizleri, maske cezaları, icra borçları
52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi! KYK kredi faizleri, maske cezaları, icra borçları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, ekonomik düzenlemeleri içeren 52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi. Teklifle; Kovit-19 salgını sürecinde maske takmayanlara verilen cezalar affedilecek. KYK kredi faizleri ödenmeyecek. 2000 TL ve altındaki icra borçlarının sonlandırılması amaçlanıyor. İşverenler çalışanlarına yemek paralarını nakit ödemeleri halinde vergiden istisna olacak.
17.10.2022 Ekonomi
Bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmesi! Ödemeler bugün başlıyor
Bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmesi! Ödemeler bugün başlıyor Kurban Bayramı ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmesi. Emekli milyonlarca vatandaşın Kurban Bayramı ikramiyesi hesaba yatıyor. Kurban Bayramı nedeniyle emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin ödemeleri bugün itibarıyla başlıyor. Bayram ikramiyelerinin yapılacağı tarihler daha önce belli olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2022 yılı Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyelerinin bayramdan önce 2-7 Temmuz’da hesaplara yatırılacağını açıklamıştı. İkramiyeler, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında enflasyon göz önünde bulundurmaksızın 1.000 TL olarak sabit bırakıldı. İlk defa geçen sene yüzde 10 oranında artırılarak 1.100 TL’ye çıkarıldı. Bu yılın ilk bayramında 1.100 TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyesinin bu bayramda da aynı miktarda olması bekleniyor. Emekli ikramiyesinden yeni emekli olanlar da faydalanıyor. Emeklilere, iki bayramda toplamda 2 bin 200 lira ödenmiş oluyor.
2.07.2022 Emekli
Emekli bayram ikramiyeleri yarın hesaplara yatıyor! Milyonlarca kişi alacak, ödeme günleri ve miktarı...
Emekli bayram ikramiyeleri yarın hesaplara yatıyor! Milyonlarca kişi alacak, ödeme günleri ve miktarı... Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili flaş detaylar! Bayram ikramiyesi için geri sayım başladı, yarından itibaren ikramiyeler ödenmeye başlanacak. Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emekli ikramiye alacak. Bayrama sayılı günler kalmasıyla birlikte emekliler 'Emekli ikramiyesi ne kadar, kime ne zaman verilecek?' sorularına yanıt arıyor. Emekli bayram ikramiyelerinin SSK, BAĞKUR, Emekli Sandığı ödeme günleri tek tek açıklandı. 2 Temmuz tarihinden itibaren ikramiye ödemeleri hesaplara yatırılacak. Kurban Bayramı ikramiye ödemelerinden vergi kesintisi yapılmayacak. İkramiyeler borç nedeniyle haczedilemeyecek. Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ile ilgili detaylar
1.07.2022 Emekli
Kredi kartı kullanan ve kredi çekecek herkes için geçerli! İki katına çıkıyor, en düşüğü...
Kredi kartı kullanan ve kredi çekecek herkes için geçerli! İki katına çıkıyor, en düşüğü... Kredi kartı sahibi ya da kullanmayı düşünen herkesi kapsıyor. En düşük 8 bin 506 TL... Vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarını sağlamasında nakitten ziyade kredi kartı kullanımı, ülkemizde daha büyük rol oynuyor. Kartla yapılan harcamalar her geçen gün artıyor. Kredi kartı 'masum' şekilde kullanıldığında büyük kolaylık sağlıyor. Ancak burada bütçe disiplini sağlamak çok önemli. Sonradan küçük harcamaların sonucunda büyük borçlarla karşılaşmamak adına finansal planınızı doğru yapmak önemli. Kredi kartınızın kullanım özgürlüğü ise limitlerle sınırlı. Bankalar, çeşitli kriterleri dikkate alarak limiti belirliyor. Buradaki temel bakılan faktör de aslında gelir. Peki kredi kartında her isteyenin limiti yükselir mi? Gelirine göre kime kaç lira limit veriliyor? Kredi notu düşük olanlar nasıl kart alabilir? Asgari ücretliye ne kadar limitli kart verilir?
1.07.2022 Ekonomi
Emekliye bayram ikramiyesi müjdesi! Paralar hesaba yatacak! Ve belli oldu! En düşük 1.500 lira...
Emekliye bayram ikramiyesi müjdesi! Paralar hesaba yatacak! Ve belli oldu! En düşük 1.500 lira... Emekli milyonlarca kişiye son dakika bayram ikramiyesi müjdesi. Bayram ikramiyeleri emekli milyonlarca kişinin hesabına yatıyor. Emekliye ödenecek bayram ikramiyeleriyle ilgili tarih belli oldu. Emekliye verilecek bayram ikramiyesi ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili 4 formül masada. İkramiye formüllerinden biri, enflasyon oranında artış yapılması. 2021 enflasyonu yüzde 36.08 olarak gerçekleşti. İkramiye yıllık enflasyona göre artırılırsa, ödemeler bin 100 liradan bin 496 lira 88 kuruşa çıkabilecek. Bu yıl iki bayramda toplam 2 bin 993 lira 76 kuruş ödeme alınabilecek. İkramiye artışında yeniden değerleme oranı da dikkate alınabilir. Bu yılın başında bazı vergi, harç ve cezaların güncellemesinde yüzde 36.2'lik yeniden değerleme oranı baz alındı. Eğer bu artış ikramiyeye yansıtılırsa bin 100 liralık tutar, bin 498 lira 20 kuruş olabilecek. Bu yıl 2 bayramda elde edilecek gelir 2 bin 996 lira 40 kuruşu bulacak. Öte yandan emeklinin alacağı en düşük bayram ikramiyesinin 1500 lira olacağı ifade edildi. Emekli milyonlarca vatandaşı beklentisi ise daha fazla. Bunun yanında bayram ikramiyesinden yeni emekli olmuş olanlar da faydalanacak. Bayram ikramiyelerinden tüm emekliler aynı oranda yararlanacak. İşte emekli bayram ikramiyesiyle ilgili tüm detaylar...
28.03.2022 Emekli
TOKİ resmen duyurdu! İndirim kampanyası bugün başladı
TOKİ resmen duyurdu! İndirim kampanyası bugün başladı TOKİ güzel haberi duyurdu. Başvurular bugün başladı. Borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen ev ve iş yeri sahiplerini önemli bir fırsat bekliyor. TOKİ erken ödemelerde yüzde 22 indirim uyguluyor. İndirim imkanından yararlanmak isteyenler için başvurularını bugünden itibaren yapabilecek. İşte indirim kampanyasından yararlanma şartları...
22.03.2022 Ekonomi
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten...
SGK'dan karşılıksız para desteği! Bugün başladı, ayda 3.984 TL ödenecek, başvurular e-Devlet'ten... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvurularının bugün başladığı duyuruldu. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaya başladı. Vatandaşlara 20 ay boyunca destek sağlanacak. SGK hibe desteği ile ilgili detaylar ise vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasına girdi. Kimler SGK'dan karşılıksız para desteği alabilir? Hibe desteği ödemeleri ne zaman yapılmaya başlayacak? SGK tarafından Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi kapsamında hibe desteği fırsatı sunuluyor. Kadın işverenlere aylık net asgari ücrete kadar destek veren “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (Women-Up) 7 ilde başladı.
21.02.2022 Çalışma Hayatı
SGK faizsiz konut kredisi şartları neler, kimlere verilir? SGK konut kredisi başvurusu nasıl yapılır, SGK faizsiz konut kredisi ne kadar?
SGK faizsiz konut kredisi şartları neler, kimlere verilir? SGK konut kredisi başvurusu nasıl yapılır, SGK faizsiz konut kredisi ne kadar? SGK faizsiz konut kredisi ile ev almak isteyenler arama motorlarına yöneldi. Ev sahibi olmak isteyenlere SGK'dan beklenen açıklama geldi. SGK bu yıl da faizsiz konut kredisi uygulamasını başlattı. Başvurular Ziraat Bankası şubelerinden yapılabilecek. Peki, SGK faizsiz konut kredisi şartları nelerdir, SGK konut kredisinden kimler yararlanacak? İşte SGK o faizli konut kredisi detayları…
21.02.2022 Ekonomi
SGK harekete geçti ve o borç silindi, 5 bin 700 lira...
SGK harekete geçti ve o borç silindi, 5 bin 700 lira... Milyonları çok yakından ilgilendiren karar. Vatandaş KDK’ya başvurdu SGK harekete geçti ve borç silindi.2004 yılında isteğe bağlı bağ-kurlulara sağlık karnesi verilmesi hizmetinin iptal edildiğini bilmediği için yaptırdığı vize işlemi sonucu tarafına 5 bin 700 lira borç çıktığı için Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvuran bir vatandaşın borç kaydı silindi.
19.02.2022 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu bu ödemeleri 2022'de kısmen prime tabi tutacak
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu bu ödemeleri 2022'de kısmen prime tabi tutacak SGK harekete geçti. Ve yeni karar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resmen duyuruldu. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Yemek parası, çocuk yardımı, aile destek ödemelerini kapsıyor. SGK bazı ödemeleri kısmen prime tabi tutuyor. Çalışanlar SGK'nın prim hesabını tam olarak bilmiyor. Örneğin 2022 yılında çocuk yardımı, bir çocuk için aylık çocuk yardımı; 5.004,00 x % 2=100,08 TL primlerden istisna edilecek. İşte 2022'de kısmen prime tabi tutulacak ödemeler ile ilgili detaylar...
19.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi... SGK'da yeni dönem başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. SGK 1.876 TL'ye kadar destek ödemesi yapacak. Bu ödemeden online olarak başvuruda bulunanlar yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödenen sigorta primlerinden yapılan 5 puanlık indirimde yeni dönem başladı. Buna göre İşçi başına 5 puanlık destek 250-1876 lira arasında değişiyor. Edinilen son dakika bilgisine göre işçinin primini yatırmayan teşviklerden yararlanamayacak İşverenin Türkiye genelindeki borcuna bakılacak. İşyerinin birinde borç çıksa diğeri de prim indirimi alamayacak SGK'ya olan borçlarını ödeyen, yapılandıran ve taksitlerini düzenli ödeyenler ise prim indiriminden yararlanabilecek. Gerçek kişilere Bağ-Kur prim sorgulaması yapılmayacak.
18.01.2022 Çalışan Hakları
SGK tarafından belirleniyor! Talep olmadan ödenmiyor, süre sınırı var, tek sefere mahsus 4.473,62 TL ...
SGK tarafından belirleniyor! Talep olmadan ödenmiyor, süre sınırı var, tek sefere mahsus 4.473,62 TL ... Tek sefere mahsus 4.473,62 TL olarak ödeniyor. Müracaat etmeyen alamıyor. Başvuru için süre sınırı var. Memur ve işçi için farklı ödeme miktarı söz konusu. Memurlar için 4.473,62 TL ödeme yapılıyor. SGK'lı olanlar için bu tutar 2022'de 1.250 TL olarak belirlendi. Emekliler için ise durum biraz farklı. Ödeme 5434 sayılı Kanun’un ek 4’üncü maddesi gereğince emeklinin bir aylık maaşı kadar yapılıyor. Bu tutar her emekli için farklı bir rakama tekabül ediyor. Ölüm ve cenaze yardımı alabilmek için ölen kişi adına 360 günlük sigorta primi (Bağkur, SSK) yaptırılması yeterli. Ölümün gerçekleştiği tarihte kişinin sigortalı olası gerekmiyor. Bu ödemede 5 yıllık zamanaşımı bulunuyor. Ödenek 1 Ocak itibarıyla 1.250 lira olarak uygulanıyor. Aynı şekilde memurlar için de 1.250 liralık cenaze ödeneği uygulanıyor. Memurlar için ayrıca en az (son açıklanan maaş katsayısına göre) 4.473,62 liralık ölüm yardımı veriliyor.
16.01.2022 Çalışan Hakları
SGK'dan iki genelge birden! Resmen duyuruldu, tamamen değişiyor, emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri...
SGK'dan iki genelge birden! Resmen duyuruldu, tamamen değişiyor, emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Yeni yıl ile birlikte tamamen değişti. SGK iki genelge yayımlayarak yeni uygulamalar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Emekli ikramiyesi ile ilgili yeni bir dönem başlıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri dışında yetim aylığı alanları da kapsıyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, aylıklarını artık hafta sonunda da çekebilecekler. Bayram ikramiyesi alan emeklilerin ölümü veya durum değişikliğinden dolayı mirasçılarına ya da hak sahiplerine borç çıkartma uygulamasına son verilecek. Ayrıca yetim aylığı alan kız çocuğunun evlenmesi gibi durum değişikliği halinde ödenen ikramiye geri alınmayacak.
13.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK borçları ile ilgili flaş gelişme! Büyük kolaylıkta son fırsat! Tarih verildi
SGK borçları ile ilgili flaş gelişme! Büyük kolaylıkta son fırsat! Tarih verildi SGK borçlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Borçlar siliniyor. SGK borçlarıyla ilgili son fırsat. SGK borçlarına ait ilk taksiti süresinde ödeyemeyenler ile genel sağlık sigortası borçları nedeniyle yapılandırmaya başvuramayanlar bu hususlarda bir kolaylık olup olmadığını merak ediyor. SGK mevzuatında alternatif kolaylıklar yer almaktadır. Taksitle ödeme seçeneğini seçmesine rağmen ilk taksit ödemesini 30 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştiremeyenler, SGK’ya başvurup talepte bulunmaları hâlinde borcun tamamının geç ödeme zammıyla birlikte peşin olarak 31/12/2021 tarihine kadar ödenmesi mümkün bulunmaktadır. Bu bağlamda vatandaşların yapılandırma haklarının kaybolmaması için iş yerinin tescilli bulunduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine/Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine başvurarak taksitli ödeme yapılandırmasının peşin ödemeyle ifa etmek istediklerine dair bir an evvel yapmaları lehlerine olacaktır.
11.12.2021 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Yarın son gün, hemen...
SGK resmen duyurdu! Yarın son gün, hemen... SGK harekete geçti ve resmen duyurdu. Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Yarın son gün. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından art arda yapılan açıklamalar ile vatandaşlar uyarıldı. SGK yazılı olarak yaptığı açıklamada vatandaşların merak ettiği detayları paylaştı. SGK’nın borç yapılandırmasına yaklaşık 1.2 milyon kişi, 61 milyarlık borç için başvurdu. 1.6 milyar lira peşin ödeme yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yapılandırılan prim borçlarının ilk taksit ödemesinde son günün 30 Kasım olduğunu hatırlattı.
29.11.2021 Ekonomi
Yapılandırma ödemesi nasıl yapılır? Borç yapılandırmada son ödeme tarihi ne zaman?
Yapılandırma ödemesi nasıl yapılır? Borç yapılandırmada son ödeme tarihi ne zaman? Yapılandırma Kanunu kapsamında, 1 milyonun üzerinde vatandaşın borçları yapılandırılmıştı. Borç yapılandırmada ilk taksit ödemeleri için verilen süre doluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçların ilk taksit ödemesinde son gün hatırlatması yaptı. Avantajların kaybedilmemesi ve yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor. Peki, Yapılandırma ödemesi nasıl yapılır? Borç yapılandırmada son ödeme tarihi ne zaman? İşte yapılandırma son ödeme tarihi…
29.11.2021 Ekonomi
e-devlet'te yeni dönem! Tüm Türkiye'de değişti, resmen başlıyor! Borçlar siliniyor! SGK, GSS, cezalar...
e-devlet'te yeni dönem! Tüm Türkiye'de değişti, resmen başlıyor! Borçlar siliniyor! SGK, GSS, cezalar... e-devlet'te yeni dönem. Resmen değişti. Tüm Türkiye'de başladı. Tek tek açıklandı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Borçlar siliniyor. E- devlet üzerinden yapılabiliyor. Yüz binleri kapsıyor. SGK sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, işsizlik sigorta primleri, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları yapılandırılıyor. Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 90’ı, iki taksitle ödemede ise yüzde 50’si siliniyor. Taksitle ödemeyi tercih edenler ikişer aylık periyodlarla 6, 9, 12 ve 18 taksit seçeneğiyle borçlarını 36 ayda ödeyebilecek. Prim borcu ödemeleri e-Devlet’ten yapılabildiği gibi SGK’nın anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM’leri, internet veya mobil bankacılığından da yapılabiliyor. İşte detaylar...
27.11.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Borç Ödeme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk borç ödeme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.