Sgk Borç

Sgk Borç

Son dakika SGK borç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SGK borç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SGK borç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Borç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk borç gelişmeleri de dahil olmak üzere 513 sgk borç haberi bulunmuştur. Tüm sgk borç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vergi affı 2023! Vergi affı çıkacak mı? Vergi affı ne zaman çıkacak?
Vergi affı 2023! Vergi affı çıkacak mı? Vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi borçlarına af haberini duyan vatandaşlar araştırmalarına başladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi ve SGK borç yapılandırması için çalışmalara başlayan hükümet, 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borçlarını yapılandıracak. Peki vergi affı çıkacak mı, ne zaman çıkacak? Vergi affı ne zaman gelecek? İşte detaylar...
20.01.2023 Gündem
SGK'dan yeni karar! Resmen duyuruldu, GSS borçları siliniyor, başvurular...
SGK'dan yeni karar! Resmen duyuruldu, GSS borçları siliniyor, başvurular... Sosyal Güvenlik Kurumu güzel haberi duyurdu. GSS borçları siliniyor. Başvuru yapılması halinde Genel Sağlık Sigortası borçlarından muafiyet sağlanıyor. Genel Sağlık Sigortası; kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigorta anlamına geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışmayan kişilerin GSS primlerini kendilerinin ödemesi gerekiyor. Ödeme gücü bulunmayanlar ise; gelir testi yaparak gelirlerinin belirlenen standardın altında olması durumunda ödeme yapmıyor. Ancak SGK'dan yapılan yeni açıklamada GSS borcundan muafiyet ile ilgili önemli bir detaya dikkat çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu yurt dışında okuyan öğrencilerin GSS borçlarını siliyor. Yaş şartı olmaksızın yurt dışında okuyan tüm öğrenciler kapasam dahil edildi.
24.03.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş açıklama, 11 Mart'tan itibaren...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş açıklama, 11 Mart'tan itibaren... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmen duyurdu. SGK, kovid salgını boyunca, 11 Mart 2020 tarihinden bu yana vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara imza attı. Bu süreçte covid-19 vakalarına yönelik tanı ve tedavi hizmetlerini "acil hal” kapsamına alarak tanı ve tedavilerden ilave ücret almadı. Kronik hastalığı olanların ve yüksek risk grubunda bulunan vatandaşlarımızın ilaç ve tıbbi malzeme bedelini karşıladı. Reçete ve rapor süresi bitenlerin ilaca erişimi sorunsuz şekilde devam etti. Sigortalıların geçici iş göremezlik ödemelerini ortalama 7 gün içerisinde tamamlanırken, piyasayı rahatlatmak adına işverenlerin prim ödemeleri ertelendi. Yaklaşık 1 milyon 300 bin işverenin 40 milyar TL’ye yakın prim ödemesi 6 ay süreyle ertelendi. En düşük emekli aylığı bin 500 liraya çıkarıldı. Ayrıca 76 yaş üzeri emeklilerin istemeleri halinde emekli aylıklarının evlerinde ödenmesi sağlandı. Geçmiş yıllarda ortalama 6 ayda emekli aylığı bağlanırken bu süreçte ortalama 11 gün içerisinde bağlanmaya başlandı. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini bayramdan önce ödendi.
11.03.2022 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi... SGK'da yeni dönem başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. SGK 1.876 TL'ye kadar destek ödemesi yapacak. Bu ödemeden online olarak başvuruda bulunanlar yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödenen sigorta primlerinden yapılan 5 puanlık indirimde yeni dönem başladı. Buna göre İşçi başına 5 puanlık destek 250-1876 lira arasında değişiyor. Edinilen son dakika bilgisine göre işçinin primini yatırmayan teşviklerden yararlanamayacak İşverenin Türkiye genelindeki borcuna bakılacak. İşyerinin birinde borç çıksa diğeri de prim indirimi alamayacak SGK'ya olan borçlarını ödeyen, yapılandıran ve taksitlerini düzenli ödeyenler ise prim indiriminden yararlanabilecek. Gerçek kişilere Bağ-Kur prim sorgulaması yapılmayacak.
18.01.2022 Çalışan Hakları
SGK otomatik olarak yapıyor, başvuru şartı yok! Tamamı siliniyor, 31 Aralık'a kadar yapmanız gereken....
SGK otomatik olarak yapıyor, başvuru şartı yok! Tamamı siliniyor, 31 Aralık'a kadar yapmanız gereken.... Binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti ve SGK'dan resmi açıklama geldi. Başvuru şartı aranmıyor. Otomatik olarak SGK tarafından yapılıyor. Ancak tarih detayı dikkat çekiyor. 31 Aralık 2021'e kadar yapılması gerekiyor. Faizin tamamı Sosyal Güvenlik Kurumu'nca siliniyor.
16.12.2021 Uzmana Sor
e-devlet'te yeni dönem! Tüm Türkiye'de değişti, resmen başlıyor! Borçlar siliniyor! SGK, GSS, cezalar...
e-devlet'te yeni dönem! Tüm Türkiye'de değişti, resmen başlıyor! Borçlar siliniyor! SGK, GSS, cezalar... e-devlet'te yeni dönem. Resmen değişti. Tüm Türkiye'de başladı. Tek tek açıklandı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Borçlar siliniyor. E- devlet üzerinden yapılabiliyor. Yüz binleri kapsıyor. SGK sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, işsizlik sigorta primleri, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları yapılandırılıyor. Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 90’ı, iki taksitle ödemede ise yüzde 50’si siliniyor. Taksitle ödemeyi tercih edenler ikişer aylık periyodlarla 6, 9, 12 ve 18 taksit seçeneğiyle borçlarını 36 ayda ödeyebilecek. Prim borcu ödemeleri e-Devlet’ten yapılabildiği gibi SGK’nın anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM’leri, internet veya mobil bankacılığından da yapılabiliyor. İşte detaylar...
27.11.2021 Ekonomi
Borçların tamamı siliniyor! Anapara da faizler de... Süre daralıyor, başvurular...
Borçların tamamı siliniyor! Anapara da faizler de... Süre daralıyor, başvurular... Borcu olanlar dikkat! Süre daralıyor. Başvuru yapanların borcu siliniyor. Borçlarından kurtulmak isteyenler için son gün 30 Kasım. Vergi ve prim borçlarına ilişkin yapılandırma kanununda başvuru süresi geçen hafta sona erdi ancak genel sağlık sigortası (GSS) prim borçlarında yapılandırma hakkı devam ediyor. GSS prim borcu olanlar daha önce hiç gelir testine girmemişler ise 30 Kasım’a kadar gelir testi yaptırabilecekler. Test sonucu ödeme gücü olmadığı tespit edilenlerin borcu silinecek.
5.10.2021 Ekonomi
Borcu olan yüz binleri ilgilendiriyor! Faiz silinecek! Bugün son gün!
Borcu olan yüz binleri ilgilendiriyor! Faiz silinecek! Bugün son gün! Borcu olan yüz binler için flaş karar! SGK prim borçlarının son ödeme tarihi bugün doluyor. İşverenler, esnaf, genel sağlık sigortalıları, isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendi ödeyen diğer sigortalıların, 2021 yılı mart ayına ait sigorta primlerinin son ödeme tarihi 30 Nisan olarak ifade edildi. Ayrıca prim borcunu ve yapılandırma taksitlerini ödemek isteyen işveren, esnaf ve diğer sigortalılara, 30 Nisan 2021 tarihinde evleri veya işyerlerine en yakın banka şubelerine giderek prim borçlarını ödeyebilmeleri için sokağa çıkma kısıtlamasında muafiyet tanındı.
30.04.2021 Ekonomi
SGK ve GSS borçları siliniyor! Son tarih 31 Mart
SGK ve GSS borçları siliniyor! Son tarih 31 Mart SGK ve GSS borçlarıyla ilgili önemli açıklama! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yüz binlerce kişiyi uyardı. Bakan Selçuk, SGK prim yapılandırması ile ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak, borçların peşin ve ilk taksit ödemelerinin 31 Mart tarihinde sona ereceğini duyurdu. Bakan Selçuk ayrıca, "Aynı hanede yaşayan ve aile içindeki geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olduğu tespit edilenlerin prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek" ifadelerini kullandı.
28.03.2021 Ekonomi
SGK tarafından yapılıyor! Vatandaş ödemiyor, son gün...
SGK tarafından yapılıyor! Vatandaş ödemiyor, son gün... Yüz binlerce kişi için geçerli. Borçlardan tamamen kurtulmak mümkün. Son 3 hafta! Borcu olanlar yapılandırma fırsatından yararlanarak borç faizlerinin büyük kısmından kurtuldu. Yapılandırma sona erdi. Fakat o borçlar ile ilgili fırsat devam ediyor. Mart ayı sonuna kadar yapılabilecek. Borçlar tamamen siliniyor. e-Devlet üzerinden hemen kontrol edebilirsiniz. Faizler ile beraber anaparanın da silinmesi mümkün. Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) tarafından otomatik olarak yapıldı. 30 Nisan'a kadar ödeme işlemine başlayanlar faiz ödemelerinden büyük ölçüde kurtulacak. Ödeme gücü olmayanlar ise mart sonuna kadar gelir testi yaptırarak prim borcundan tümüyle kurtulabilecekler.
9.03.2021 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Anapara da faizler de...  e-Devlet'ten yapılıyor
Borçlar siliniyor! Anapara da faizler de... e-Devlet'ten yapılıyor Yüz binleri ilgilendiriyor. Borçlar tamamen siliniyor. e-Devlet üzerinden hemen kontrol edebilirsiniz. Faizler ile beraber anaparanın da silinmesi mümkün. Fırsat hala devam ediyor. Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) tarafından otomatik olarak yapıldı. 30 Nisan'a kadar ödeme işlemine başlayanlar faiz ödemelerinden kurtulacak. Ödeme gücü olmayanlar ise mart sonuna kadar gelir testi yaptırarak prim borcundan tümüyle kurtulabilecekler.
24.02.2021 Ekonomi
Faiz, zam ve cezalar siliniyor! e-Devlet'ten kontrol edin, o tarihe kadar...
Faiz, zam ve cezalar siliniyor! e-Devlet'ten kontrol edin, o tarihe kadar... Borcu olan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Fırsat hala devam ediyor. Detayları e-Devlet üzerinden öğrenmek mümkün. Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) tarafından otomatik olarak yapıldı. Faizler, zam ve cezalar silindi. Yapılandırmadan yararlanmayan vatandaşlar için fırsat hala devam ediyor. Borçlar küçük taksitler halinde ödeniyor. Otomatik olarak yapıldı. 30 Nisan'a kadar ödeme işlemine başlayanlar faiz ödemelerinden kurtulacak. Genel sağlık sigortası (GSS) prim borcundan kurtulma fırsatı devam ediyor. Mart sonuna kadar gelir testine girerek ödeme gücü olmadığını belgeleyenlerin ise borcu tümüyle silinecek. Ödeme gücü olanlar ise anaparayı nisan sonuna kadar ödediklerinde gecikme faizi ve cezalarından kurtulacaklar.
11.02.2021 Ekonomi
SGK ve vergi borcu ile ilgili flaş karar! İstisna sağlanıyor
SGK ve vergi borcu ile ilgili flaş karar! İstisna sağlanıyor İyi haber geldi. Süre uzatıldı, o şart aranmayacak. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vergi ve SGK borcu olanlar için istisna süresi uzatıldı. Kredi garanti kurumları tarafından verilecek yeni kefaletlerde, kullanıcıların vergi ve SGK borcunun olmaması şartına sağlanan istisna süresi 1 Temmuz'a kadar uzatıldı.
6.01.2021 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Resmiyet kazandı, hemen başvurun
Borçlar siliniyor! Resmiyet kazandı, hemen başvurun Borcu olan vatandaşlar uzun süredir borç yapılandırması bekliyordu. Yapılandırma haberi ile sevinenler hangi borçların yapılandırıldığını merak ediyor. İsteyenler borcunu yapılandırabilecekken, isteyenler de dondurma hakkından yararlanabilecek. SGK prim borcu olanlar için güzel bir gelişme yaşandı. SGK dondurma ve borç silme işleminin otomatik olarak yapılacağı duyuruldu. Ödemelerin ise 31 Ocak 2021 tarihine kadar yapılması gerekiyor.
23.11.2020 Ekonomi
SGK harekete geçti! Ve değişti, silinecek
SGK harekete geçti! Ve değişti, silinecek Milyonlarca kişi tarafından beklenen vergi ve SGK prim borçlarını da kapsayan yapılandırmaya ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi. SGK prim borçları, KYK, vergi borçları ve idari para cezaları yeniden yapılandırılabilecek. Özellikle SGK prim borçları ve SGK idari para cezaları da bu kapsamda yer alıyor. Peki, Yeni yasa ile SGK idari para cezaları siliniyor mu? SGK prim borçları nasıl yapılandırılıyor? İşte SGK borç ödeme ve yapılandırma başvurusuna ilişkin tüm detaylar...
18.11.2020 Ekonomi
SGK prim borcunun iptali için harekete geçti: Emsal karar çıktı...
SGK prim borcunun iptali için harekete geçti: Emsal karar çıktı... SGK'nın tarafına gönderdiği prim borcunun iptali için harekete geçmişti. Emsal karar çıktı ve yeni dönem başladı. Yargıtay, verdiği son kararla alacak davalarında yeni bir dönem başlattı. Yüksek Mahkeme; alacak davalarında Whatsapp, Facebook, e-mail gibi elektronik ortamlardaki bilgi taşıyıcıları belgeleri delil niteliğinde saydı. Emsal karara konu olan avukat ile işçi arasında açılan ayrı bir alacak davasında yapılan yazışmaların eksik incelenmesi nedeniyle, davanın reddine karar verilmesi usul ve yasaya aykırı olup, bozma nedeni olduğuna karar verildi. İşte Yargıtay'ın kararı...
16.10.2020 Gündem
Son dakika... SGK yapılandırma ödemeleri ertelendi
Son dakika... SGK yapılandırma ödemeleri ertelendi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borç yapılandırmasından yararlananların ilk taksit ödemeleri ve peşin ödemeleri ile cari dönem ödemelerinin son ödeme tarihinin 7 Eylül'e kadar ertelendiği bildirildi.
31.08.2018 Ekonomi
Son dakika: SGK'lar gece yarısına kadar hizmet verecek
Son dakika: SGK'lar gece yarısına kadar hizmet verecek Borçlarını yeniden yapılandırmak isteyenler için tanınan başvuru süresi bugün bitiyor. Az önce gelen son dakika haberine göre, Sosyal Güvenlik Müdürlükleri gece yarısına kadar hizmet verecek.
27.08.2018 Gündem
Son dakika haber... Borçlar siliniyor
Son dakika haber... Borçlar siliniyor SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Genel Sağlık Sigortası’nda 6.4 milyon kişinin 8.5 milyar liralık borcunun silindiğini belirterek, gelir testine girmemiş kişilere çağrı yaptı: 2 Nisan’a kadar başvurun. Kişi başı gelir 676,5 liranın altındaysa borç silinecek
28.03.2018 Ekonomi
SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama yapın, prim gününüzü hesaplayın!
SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama yapın, prim gününüzü hesaplayın! SGK sorgulama ve SSK prim sorgulama işlemlerini yaparak toplam prim gün sayınızı hesaplayabilirsiniz. Prim gün sayınızı öğrenmek size büyük kolaylık sağlayacak. Detayları haberimizde.
29.09.2021 Gündem
SGK borç sorgulama sonucunda GSS ve Bağ-Kur borcunuzu öğrenin
SGK borç sorgulama sonucunda GSS ve Bağ-Kur borcunuzu öğrenin SGK borç sorgulama sonucunda GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerini de yapmış olur, borcunuzun ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizi inceleyiniz.
29.09.2021 Gündem
GSS Prim Borcunuzu SGK Borç Sorgulama İle Öğrenebilirsiniz
GSS Prim Borcunuzu SGK Borç Sorgulama İle Öğrenebilirsiniz SGK uygulamaları sayesinde GSS borç sorgulama yaparak prim borcunuz olup olmadığını öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama ve Bağkur borç sorgulama işlemlerinin detayları haberimizde.
29.09.2021 Gündem
Sgk Borç Sorgulama İle GSS Ve Bağkur Prim Borcu Öğrenebilirsiniz
Sgk Borç Sorgulama İle GSS Ve Bağkur Prim Borcu Öğrenebilirsiniz SGK borç sorgulama menüsünden GSS ve Bağkurprim borçlarınızın takibini yapabilirsiniz. Ayrıca GSS prim tutarlarınızı online olarak ödeyebilirsiniz. Detaylara birlikte bakalım.
29.09.2021 Gündem
SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet SGK Prim Borcu Kontrolü
SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet SGK Prim Borcu Kontrolü SSK gün sorgulama gibi e devlet üzerinden sunulan diğer tüm SGK borç sorgulama ve prim kontrolü işlemleri de online olarak yapılabilmektedir. SSK gün sorgulamaişlem detaylarına birllikte bakalım.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Borç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk borç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.