Gazete Vatan Logo

GSS Prim Borcunuzu SGK Borç Sorgulama İle Öğrenebilirsiniz

SGK uygulamaları sayesinde GSS borç sorgulama yaparak prim borcunuz olup olmadığını öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama ve Bağkur borç sorgulama işlemlerinin detayları haberimizde.

GSS Prim Borcunuzu SGK Borç Sorgulama İle Öğrenebilirsiniz

Vatandaşların Genel Sağlık Sigortası’ndan yararlandığı süre boyunca prim ödemesini yapması gerekmektedir. Prim ödemesi düzenli olmayan ya da hiçbir şekilde ödeme yapmayan kişilerin sigortaları aktif olmayacağı için sağlık üzerinden alınacak olan tedavi hizmetlerinde de sorun yaşanacaktır. Bu nedenle vatandaşların Genel Sağlık Sigortası’na dahil edildiği andan itibaren düzenli olarak GSS borç sorgulama yapması ve bu GSS borç sorgulama sonrasında adına çıkan tüm borçları ödemesi gerekir. Gerek GSS borç sorgulama gerekse de GSS ile ilgili diğer detaylara ulaşmak için ise e devlet üzerinden sunulan hizmetlerden yaranılması gerekir.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK HİZMET SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Online olarak yapılacak işlemler sayesinde vatandaşların herhangi bir sorun yaşamadan hem GSS borç sorgulama yapıp hem de GSS borç sorgulama sonrasında ödeme işlemlerin gerçekleştirmesi mümkündür. Görüldüğü gibi sadece borç öğrenmek için değil mevcut borçların ödenmesi için de aynı online sistem tercih edilebilir. Bu imkan sayesinde vatandaşlar GSS borç sorgulama sonrasında ödemek istedikleri miktarları online olarak ödeyerek, tüm borcu kapatılabilmektedir. Bu bakımdan hem yüksek borçların çıkmaması hem de sigortanın aktif kalması için ödeme yoluna gidilmesi gerekir. Ödeme yapmayan vatandaşların üstelik borçlarına faiz gibi ek ücretler de getirilebilmektedir. Bu sebeple de ödenmeyen tüm borçlar daha da artacaktır.

Haberin Devamı

GSS Borç Sorgulama İşlemleri

GSS için belirtilen tüm durumlar Bağkur için de geçerlidir. Bağkur vatandaşların kendileri üzerinden yaptığı prim ödemesi ile aktif olan bir sigorta türü olduğu için vatandaşların her ay sonunda bir önceki ay için ödemesi gereken miktarı ödemesi gerekir. Yapılacak olan ödemeyle birlikte sigorta her zaman aktif durumda olduğu için sorun yaşamadan sağlık hizmetlerinden yararlanılması mümkündür. Bu bakımdan hem GSS borç sorgulama hem de Bağkur borç sorgulama yaparak sigortalar hakkında detaylara ulaşılabilir.

Haberin Devamı

Ödeme konusunda resmi bir portal arayan vatandaşlar ise SGK tarafından oluşturulan web tahsilat servisini kullanabilir. Web tahsilat servisi aracılığı ile yapılan olan hizmetlerden ücret alınmadığı için vatandaşlar kolay bir şekilde borçlarını ödeyebilmektedir. Borç ödeme konusunda herhangi bir komisyon da alınmadığı için bu sayede kurumlara gitmeye gerek kalmadığı gibi online olarak tüm işlemler yapılabilmektedir.