Gazete Vatan Logo

SGK borç sorgulama sonucunda GSS ve Bağ-Kur borcunuzu öğrenin

SGK borç sorgulama sonucunda GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemlerini de yapmış olur, borcunuzun ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı öğrenmek için haberimizi inceleyiniz.

SGK borç sorgulama sonucunda GSS ve Bağ-Kur borcunuzu öğrenin

Çalışma hayatını Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı bir şekilde geçiren vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan da emekli olabilmektedir. Ama hiçbir kuruma bağlı değilse vatandaş yani SSK, BAĞ-KUR veya emekli sandığı kurumlarından herhangi bir tanesine bağlı değilse Sosyal Güvenlik Kurumu’nun GSS hizmetinden yararlanabilir. GSS yani Genel Sağlık Sigortası belli bir kuruma bağlı olmayan her vatandaşın yararlanabileceği bir hizmettir. Genel Sağlık Sigortası’ndan yararlanmak isteyenler öncelikle gelir tespiti yaptırması gereklidir. Genel Sağlık Sigortası’ndan yararlanmak isteyenler gelirine göre kuruma prim yatırmaları gerekmektedir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

GSS BORÇ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Gelir tespiti yaptıran vatandaşlardan askeri ücret veya daha az maaşı olan vatandaşlar Genel Sağlık Sigortasına minimum prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler. Genel Sağlık Sigortasının sağlık hizmetinden yararlanmak isteyenler yaşadıkları il veya ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmaları gereklidir. GSS kurumuna ödeyeceğiniz primleri GSS borç sorgulama işlemi ile internet üzerinden öğrenebilirsiniz. BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlar esnaf veya tarım işine sahip olan vatandaşlarımızdır. BAĞ-KUR’a bağlı olanlar ve bağ-kur kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyenler her ay düzenli olarak belli miktarlarda kuruma prim yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan primler sayesinde vatandaşlar BAĞ-KUR’un sağlık hizmetlerinden yararlanabilir. Ayrıca yatırılması gereken primleri tamamladığında ve emeklilik yaşı geldiğinde bağ-kur kurumundan emekli olabilir ve emekli maaşı alabilir. Bunların hepsini gerçekleştirebilmek için primlerinizi eksiksiz ve düzenli bir şekilde yatırmanız gereklidir. Bağ-Kur kurumuna ne kadar prim yatıracağını BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi ile internet üzerinden öğrenebilirsiniz. SGK, Bağ-Kur ve GSS borç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet ana sayfasının sağ tarafında bulunan sisteme giriş linki tıklandıktan sonra karşınıza 4 farklı sisteme giriş yolu gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra E-devlet sistemine giriş yapmış olursunuz. E-Devlet şifreniz yok ise istediğiniz PTT şubesine üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bir nüfus kağıdı ile E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler altında Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. SGK borç sorgulama işlemini bağlı olduğunuz kuruma göre yapabilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri altından, Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri altından borç durumunu seçmeleri gereklidir. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemini ise diğer hizmetler bölümü altından Genel Sağlık Sigortası tescil ve prim borcu sorgulama seçeneğini seçmeleri gereklidir. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini tamamlamış olursunuz.

Haberin Devamı