Prim Borcu

Prim Borcu

Son dakika prim borcu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan prim borcu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını prim borcu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prim Borcu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prim borcu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.311 prim borcu haberi bulunmuştur. Tüm prim borcu haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK duyurdu: Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı
SGK duyurdu: Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2024 yılı şubat dönemi SGK prim borçlarının KDV iadeleri ile 26 Nisan 2024 tarihine kadar ödenebileceğini açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan duyurdu! SGK'ya en borçlu 5 belediye CHP'ye ait
Bakan Işıkhan duyurdu! SGK'ya en borçlu 5 belediye CHP'ye ait Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "En borçlu belediyeler CHP'ye ait. Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK’ya en borçlu belediyesi. Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi prim borçlarını dahi devlete ödeyemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç bugün 4,5 milyar olmuştur" dedi.
26.03.2024 Gündem
Ücretsiz olacak! SGK duyurdu, Resmi Gazete'de yayımlandı
Ücretsiz olacak! SGK duyurdu, Resmi Gazete'de yayımlandı Yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Para ödemesi yapmayacaklar. Sosyal Güvenlik Kurumu duyurdu. Prim borcu olana af geliyor. İşte detaylar...
28.12.2023 Ekonomi
Bakan Koca açıkladı: 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı
Bakan Koca açıkladı: 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek. Bakan Koca kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu.
25.12.2023 Ekonomi
GSS prim borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı
GSS prim borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek.
24.12.2023 Gündem
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor? İşte borç affı ile ilgili merak edilen detaylar...
1.12.2023 Ekonomi
Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı
Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde sigorta primini kendisi ödemekle yükümlü vatandaşların, prim borcu ödeme süresinin 31 Mayıs 2024'e ertelendiğini açıkladı.
30.11.2023 Gündem
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor?
28.11.2023 Ekonomi
İsrail ve Filistin arasında 4 günlük ateşkes bugün başladı
İsrail ve Filistin arasında 4 günlük ateşkes bugün başladı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 49 gündür aralıksız devam ederken, Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bine yükseldi. İsrail ve Filistin arasındaki esir takası anlaşması kapsamındaki 4 günlük insani ara az önce başladı, esir takasının Türkiye saati ile 17:00'da yapılması bekleniyor.
24.11.2023 Gündem
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu Emeklilik fırsatı geliyor. Milyonlarca kişi yararlanacak. Ekonomide yeni torba kanun teklifi bu hafta Meclis’e sunulacak. Yasa teklifi 80 maddeden oluşacak. İşte teklifin detayları...
24.11.2023 Çalışma Hayatı
Asgari ücretli ve emekli olmak isteyene prim borcu uyarısı! 50 bin liralık avantaj
Asgari ücretli ve emekli olmak isteyene prim borcu uyarısı! 50 bin liralık avantaj Asgari ücretli ve emekli olmak isteyenler için büyük fırsat. Yeni yıldan itibaren yüzde 35-50 arasında artması beklenen asgari ücret, emeklilik planı yapan ancak primi yetmeyenlerin veya prim borcu olanların hesabını da etkileyecek. 1 Ocak 2024 itibarıyla askerlik, doğum ve yurtdışı borçlanması yaparak toplu para yatırmak isteyenler kalan 37 günlük süreyi değerlendirirse avantajlı çıkacak.
24.11.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammı ile ilgili çarpıcı tahmin! Oran ve rakam verildi
Asgari ücret zammı ile ilgili çarpıcı tahmin! Oran ve rakam verildi Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası asgari ücrete ne kadar zam geleceği merak konusu oldu. Uzmanlar asgari ücret zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunup olası zam ve zam oranı ile ilgili çarpıcı tahminde bulundu. Peki bu durumda enflasyon artar mı? 2024 yılında asgari ücret zammı ne olur? İşte detaylar...
27.10.2023 Ekonomi
Tesla indirimi geri çekti, fiyat arttırdı
Tesla indirimi geri çekti, fiyat arttırdı Tesla, Çin'de uyguladığı Model Y Performance modeli için indirimi geri aldı ve fiyat artırdı.
27.10.2023 Otomobil
Kredi hamlesi, erişim kolaylaştırılacak! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken mesaj
Kredi hamlesi, erişim kolaylaştırılacak! Bakan Şimşek'ten dikkat çeken mesaj Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankacılık sisteminde Türk Lirasının (TL) payını artırmaya yönelik adımlarla birlikte sadeleşme kapsamında ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Daha iyi işleyen bir piyasa ekonomisi için önemli sadeleşme adımları. Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak ve TL’ye geçişi özendirmek" dedi.
27.10.2023 Ekonomi
Orta Doğu'da gerilim daha da tırmanıyor! ABD jetleri Suriye-Irak sınırını vurdu
Orta Doğu'da gerilim daha da tırmanıyor! ABD jetleri Suriye-Irak sınırını vurdu Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki tatil şehri Taba'ya düşen roket çok sayıda insanın yaralanmasına yol açtı, ABD'ye ait savaş uçakları ise gece yarısı 04.30'da bombardımana girişti.
27.10.2023 Gündem
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için emeklilik yolculuğu devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun prim borcu bildirimleri ve emeklilik başvurularındaki kritik süreçler hakkında bilmesin gereken detaylar ortaya çıktı. SGK Uzmanı Dilek Ete birkaç aydır EYT başvuranlarının reddedildiğine dikkat çekerek yeniden başvuru konusunda vatandaşlara önemli önerilerde bulundu.
27.10.2023 Emekli
SGK "e-Devlet" platformunda en çok ziyaret edilen kurum oldu
SGK "e-Devlet" platformunda en çok ziyaret edilen kurum oldu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, e-Devlet’te en çok hizmet geliştiren ve en çok ziyaret edilen kurumun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olduğunu açıkladı.
13.10.2023 Gündem
Emeklilikte dikkat çeken banka kredisi detayı! Borcu olanlar dikkat
Emeklilikte dikkat çeken banka kredisi detayı! Borcu olanlar dikkat Emeklilik ile ilgili dikkat çeken ortaya çıktı. Emeklilikte prim borcu ve yıpranma payı ile ilgili merak edilen sorular cevaplandı. Buna göre Bağkur sigortalısı prim borcunu ödemedikçe emekli olamıyor. Prim borcunu ödediğinde emekli olabilecek sigortalılara da bankalar kredi teklifleri sunuyor. İşte detaylar...
11.09.2023 Emekli
Trafik kazalarıyla ilgili flaş detay! Tüm masrafı devlet karşılıyor
Trafik kazalarıyla ilgili flaş detay! Tüm masrafı devlet karşılıyor Trafik kazalarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Olası trafik kazası sonrası verilen sağlık hizmetleri milyonlarca araç sürücüsünü ve vatandaşı doğrudan ilgilendiriyor. Kaza durumunda prim borcu olan ya da sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşın dahi sağlık hizmet bedeli devlet tarafından karşılanıyor. Sınırsız tıbbi malzeme desteği ve ücretsiz estetik ameliyatı gibi konular da kapsamda bulunuyor.
12.08.2023 Ekonomi
EYT'li milyonları ilgilendiren izin ve prim detayı ortaya çıktı! Şartlar açıklandı
EYT'li milyonları ilgilendiren izin ve prim detayı ortaya çıktı! Şartlar açıklandı EYT'de aylık bekleyenleri yakından ilgilendiriyor. EYT başvurusunda bulunup da emekli aylığı henüz bağlanmayanların e-devlet veya çağrı merkezi üzerinden bunun nedenini sorgulamasında fayda bulunuyor. Öte yandan uzmanlar EYT ile ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. İşte bilmeniz gereken kritik detaylar...
10.08.2023 Emekli
EYT'liler dikkat! Emekli aylığı bağlanmayabilir, kritik prim detayı
EYT'liler dikkat! Emekli aylığı bağlanmayabilir, kritik prim detayı EYT'de aylık bekleyenleri yakından ilgilendiriyor. EYT başvurusunda bulunup da emekli aylığı henüz bağlanmayanların e-devlet veya çağrı merkezi üzerinden bunun nedenini sorgulamasında fayda bulunuyor. İşte bilmeniz gereken kritik detaylar...
6.08.2023 Emekli
Kiraya yüzde 25 artış yapılmasını kabul etmeyen ev sahibi kiracısını darp etti
Kiraya yüzde 25 artış yapılmasını kabul etmeyen ev sahibi kiracısını darp etti Diyarbakır’da bir sitede oturan N.Ö.’nün ev sahibi M.H.Ş., 2 bin 600 lira olan kirasını 10 bin lira yapmak istedi. Kiranın yasal sınır olan yüzde 25 oranında artırılmasını isteyen N.Ö., evden çıkmasını isteyen ev sahibinin de aralarında olduğu 5 kişi tarafından darp edildi. O anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.
30.07.2023 Gündem
Hafif ticari araca tren çaptı! Yaralı sürücünün yaptığı şoke etti
Hafif ticari araca tren çaptı! Yaralı sürücünün yaptığı şoke etti Elazığ'da tren, hafif ticari araca çarptı. Kazada yaralanan araç sürücü, canının yerine taşıdığı kaçak tütünü saklamanın derdine düştü. Yaralı sürücü hastaneye kaldırılırken, tarlaya sakladığı tütün ise jandarma tarafından bulunarak el konuldu.
30.07.2023 Yaşam
İstanbul'daki Suriyeliler için yeni karar: Son tarih 24 Eylül!
İstanbul'daki Suriyeliler için yeni karar: Son tarih 24 Eylül! Son alınan karara göre, İstanbul Göç İdaresi, kayıtları başka şehirde bulunan ancak İstanbul'da yaşayan Suriyelilere 24 Eylül'e kadar şehir değişikliği yapmaları için süre tanıdı.
30.07.2023 Gündem
Emeklilik fırsatı! Prim borcu olan EYT'lilere güzel haber, son tarih belli oldu
Emeklilik fırsatı! Prim borcu olan EYT'lilere güzel haber, son tarih belli oldu Sosyal Güvenlik Kurumu'na topluluk sigorta primi, isteğe bağlı sigorta borcu olan işveren, Bağ-Kur'lu primini kendi ödeyen de ödeme kolaylığından yararlanabilecek. Böylece EYT'li olduğu halde prim borcu, eksik prim günü nedeniyle bekleyenler yapılandırmadan yararlanarak emekli olabilecek.. 31 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor.
30.07.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Prim Borcu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prim borcu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.