Prim

Prim

Son dakika prim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan prim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını prim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prim gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.421 prim haberi bulunmuştur. Tüm prim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan müjdeyi duyurdu: Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak
Bakan müjdeyi duyurdu: Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacakTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2 milyar 211 milyon 646 bin TL tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu.
26.07.2024Ekonomi
EYT'lilere yeni düzenleme geliyor, artık destek yapılmayacak
EYT'lilere yeni düzenleme geliyor, artık destek yapılmayacakEmeklilikte Yaşa Takılanları (EYT) yakından ilgilendiriyor. EYT’liye destek kalkıyor, prim oranı artıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmeye devam eden Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi emekli aylıklarının en düşük 12.500 TL olarak ödenmesine dair düzenlemeyi içeriyor. Diğer yandan teklifte işverenleri yakından ilgilendiren iki düzenleme daha var. İşte detaylar...
SGK prim borçları için harekete geçti! Belediyelere yazı gönderildi
SGK prim borçları için harekete geçti! Belediyelere yazı gönderildiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan "Tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Ancak hala harekete geçmemiş belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla" dedi.
25.07.2024Ekonomi
EYT’liler için flaş karar: Prim desteği kalkıyor, prim oranı yükseliyor!
EYT’liler için flaş karar: Prim desteği kalkıyor, prim oranı yükseliyor!Meclis'te devam eden vergi kanun teklifi görüşmeleri, sosyal güvenlik sisteminde köklü değişiklikler getiriyor. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından, EYT'lilere sağlanan %5'lik sigorta prim desteği kaldırılıyor. Ayrıca, kısa vadeli sigorta kolları prim oranı %2.25’e yükseltiliyor. Bu düzenlemeler, EYT’li çalışanlar ve işverenler için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. İşte emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacak
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacakCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk." dedi. Erdoğan, "Enflasyonda en kötüsünü geride bıraktık. Bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir." ifadelerini kullandı. Başıboş köpek sorunuyla ilgili konuşan Erdoğan, " Kimse bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermesin, sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, borcu olan CHP'li belediyeler hakkında şu ifadeleri kullandı: Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.
24.07.2024Gündem
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildi
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Ekonomi
Mustafa Elitaş CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı! Erdoğan ve Özel 29 Ekim'de görüşebilir
Mustafa Elitaş CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı! Erdoğan ve Özel 29 Ekim'de görüşebilirAK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CNN TÜRK'te gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel'in 29 Ekim'de Külliye'de düzenlenecek resepsiyonda görüşebileceklerini söyledi.
22.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası enflasyon açıklaması: Fiyat balonu sönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası enflasyon açıklaması: Fiyat balonu sönüyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı Beştepe'de yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Amacımız kalıcı refahı sağlamak. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Fahiş fiyat ve fırsatçılıkla mücadelede kararlı adımlar atıyoruz." ifadelerini kullandı. Dış politikaya ilişkin de mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müttefiklerimiz tarafından ülkemize adeta bin bir nazla verilen silahlar, bakıyorsunuz, bölücü terör örgütünün sığınaklarından çıkıyor. Suyu yokuşa sürme çabaları görüyoruz. İttifak anlayışı ile bağdaşmadığı ortadadır." ifadelerini kullandı.
16.07.2024Gündem
En düşük emekli maaşı kaç lira oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?
En düşük emekli maaşı kaç lira oldu? Zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?Milyonlarca emekli bekliyordu. En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı belli oldu. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
16.07.2024Ekonomi
Tekirdağ ve Kırklareli'de arsaya büyük talep! Anaparayı kısa sürece 3'e katlıyor
Tekirdağ ve Kırklareli'de arsaya büyük talep! Anaparayı kısa sürece 3'e katlıyorSon yıllarda oldukça iyi prim yapan arsalar gayrimenkuller içerisinde en çok tercih edilen yatırım aracı oldu. Özellikle konut yatırımları TÜFE’nin altında getiri sunarken, arsa ve arazilere yönelik talep artışı dikkat çekti. Peki İstanbul ve çevresinde en çok nerelere rağbet var, arsa fiyatları ne durumda? Konuyla ilgili gayrimenkul uzmanı, ‘Sizi yatırdığınız paradan da edebilir, çok karlı hale de dönüşebilir’ dedi.
16.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyon hepimiz tek yumruğuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyon hepimiz tek yumruğuzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz kıyamının 8. seneyi devriyesinde bu gazi mekanda ve 81 vilayette birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Tıpkı 8 yıl olduğu gibi biriz beraberiz. 85 milyon hepimiz tek yumruğuz" dedi.
15.07.2024Gündem
Emekliye ek zamda yeni gelişme: 'Rakamlar ortaya çıktı' dedi ve açıkladı
Emekliye ek zamda yeni gelişme: 'Rakamlar ortaya çıktı' dedi ve açıkladıAK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının bu akşam belli olacağını söyledi. Güler "Bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza sunacağız, yarın Meclis Başkanlığı'na bunun vereceğiz. Bu akşam netleşecek. Şu an rakam söylemem doğru olmaz. Alternatifler var onlara bakıyoruz" dedi
15.07.2024Ekonomi
İŞKUR'dan genç istihdamına rekor destek: 15-24 yaş aralığındaki 4 milyon 719 bin 597 genç İŞKUR aracılığıyla işe yerleşti
İŞKUR'dan genç istihdamına rekor destek: 15-24 yaş aralığındaki 4 milyon 719 bin 597 genç İŞKUR aracılığıyla işe yerleştiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “15-24 yaş aralığındaki 4 milyon 719 bin 597 genç İŞKUR aracılığıyla işe yerleşirken, 1 milyon 843 bin 710 genç mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlandırılarak mesleki beceri ve nitelik kazandı” dedi.
10.07.2024Ekonomi
Türkiye Sigorta'dan 6 ayda 50,4 milyar lira prim üretimi
Türkiye Sigorta'dan 6 ayda 50,4 milyar lira prim üretimiTürkiye Sigorta, 2024'ün ilk yarısında yüzde 107 büyüyerek 50,4 milyar lira prim üretti.
9.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ceza Merih'in şahsına değil, Türk milletine dönük verilmiştir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ceza Merih'in şahsına değil, Türk milletine dönük verilmiştirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UEFA'nın EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral'e verdiği cezayla ilgili, "Bu ceza, Merih’in şahsına değildir. Aslında Türkiye'nin millet olarak yapısına dönük verilmiş olan bir cezadır" sözleriyle tepki gösterdi.
7.07.2024Gündem
Efor Çay halka arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? Efor Çay Sanayi kimin, Efor Çay halka arz ne zaman?
Efor Çay halka arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? Efor Çay Sanayi kimin, Efor Çay halka arz ne zaman? Efor Çay halka arz ile ilgili aramalar yoğunlaştı. Efor Çay halka arzına dair detaylar yatırımcılar tarafından sorgulanıyor. Efor Çay, halka arzının kaç lot verileceği ve hangi bankalarda bulunacağı ve katılım endeksine uygun olup olmayacağına yönelik aramalar arttı. Peki, Efor Çay halka arz katılım endeksine uygun mu, hangi bankalarda var, kaç lot verir? Efor çay ne zaman halka arz olacak, Efor Çay halka arz ne zaman?
26.06.2024Ekonomi
Çalışanlar dikkat! SGK resmen duyurdu: Değişiklik yapılması gerekiyor
Çalışanlar dikkat! SGK resmen duyurdu: Değişiklik yapılması gerekiyorSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Çalışanları yakından ilgilendiren açıklamada adı veya soyadı değişen sigortalıların değişiklik yapmaları gerektiği vurgulandı.
SEĞMEN GIDA HALKA ARZ | Seğmen Gıda kimin, Seğmen Kardeşler Gıda halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir, hangi bankalar var?
SEĞMEN GIDA HALKA ARZ | Seğmen Gıda kimin, Seğmen Kardeşler Gıda halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir, hangi bankalar var?Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi şirketi halka arz oluyor. Bireysele eşit dağıtımla gerçekleşecek talep toplamada halka arzın büyüklüğü 1.7 milyar TL olarak açıklandı. Şirket talep toplama süreci ardından Yıldız Pazar'da SEGMN kodu ile işlem görecek. Peki, Seğmen Gıda kimin, Seğmen Kardeşler Gıda halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir, hangi bankalar var?
19.06.2024Ekonomi
Efor Çay halka arz katılım endeksine uygun mu? Efor çay kaç lot verir, Efor Çay halka arz ne zaman, Efor Çay Sanayi hangi bankalarda var?
Efor Çay halka arz katılım endeksine uygun mu? Efor çay kaç lot verir, Efor Çay halka arz ne zaman, Efor Çay Sanayi hangi bankalarda var?Efor Çay Sanayi Tic. A.Ş. firması halka arz oluyor. Şirketi halka arz için talep toplama tarihlerini de duyurdu. SPK tarafından halka arzı onaylanan Efor Çay hisse fiyatını 14,50 TL olarak belirledi. EFORC kodu ile borsada işlem görecek Efor Çay halka arz tarihleri ve lot dağılımı ise merak ediliyor. Peki, Efor Çay halka arz katılım endeksine uygun mu? Efor çay kaç lot verir, Efor Çay halka arz ne zaman, Efor Çay Sanayi hangi bankalarda var?
19.06.2024Ekonomi
Emekliliği beklemeden kıdem tazminatı alabilirsiniz! SGK'ya yazılı başvuru şartı bulunuyor
Emekliliği beklemeden kıdem tazminatı alabilirsiniz! SGK'ya yazılı başvuru şartı bulunuyorMilyonlarca çalışanı ve emeklilik planı yapanları doğrudan ilgilendiriyor. Çalışanlar son dönemde en çok kıdem tazminatı hesabı yapıyor. Birçok çalışan, istifayla tazminat almanın yollarını araştırıyor. Bu noktada emeklilik için gereken prim ve sigortalılık süresi şartı imdada yetişiyor. Peki emekliliği beklemeden kıdem tazminatını almak mümkün mü? Emekli olanlar ikinci tazminatı alabilir mi? İşte yanıtları...
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Açıklanan buğday fiyatı beklentileri karşılamadı"
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Açıklanan buğday fiyatı beklentileri karşılamadı"Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Türkiye'nin tarım sektöründe stratejik öneme sahip olan buğdayın alım fiyatının ton başına 9 bin 250 TL olarak açıklandığını ancak bu fiyatın çiftçilerin beklentilerini karşılamadığını söyledi.
9.06.2024Adana
Aziz Yıldırım'ın kürsü konuşması ortaya çıktı! Ali Koç'a sert sözler
Aziz Yıldırım'ın kürsü konuşması ortaya çıktı! Ali Koç'a sert sözlerFenerbahçe kongresinde yaşanan gerginlik sebebiyle kongreden erken ayrılan başkan adayı Aziz Yıldırım'ın hazırladığı kürsü konuşması belli oldu.
8.06.2024Fenerbahçe
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş göreceğiz, tek haneye inecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş göreceğiz, tek haneye inecekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde TİM 31. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sizlere müjdeli haber vermek istiyorum. İhracatçılar için döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40'tan yüzde 30'a indirdik. Bu düzenleme Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak" dedi.
8.06.2024Gündem
Trafik sigortası için yeni karar! Ödeme değişti, zam yapıldı
Trafik sigortası için yeni karar! Ödeme değişti, zam yapıldıMilyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Trafik sigortası için yeni karar verildi. Trafik sigortasında Temmuz ayı azami prim artış oranı yüzde 3,50 oldu.
8.06.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban Bayramı ikramiyelerimizi 10-14 Haziran tarihileri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Böylece tek kalemde emeklilerimize 42 bin TL tutarında ödeme yapacağız" dedi. Erdoğan yaptığı açıklamada Bayram tatili için alınan kararı açıkladı.
4.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Prim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.