Prim

Prim

Son dakika prim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan prim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını prim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prim gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.511 prim haberi bulunmuştur. Tüm prim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.
24.04.2024 Gündem
Adanalı çiftçiler hasat başlamadan taban fiyat ve prim desteğinin açıklanmasını bekliyor
Adanalı çiftçiler hasat başlamadan taban fiyat ve prim desteğinin açıklanmasını bekliyor Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, buğday hasadı başlamadan çiftçilerin beklentilerini karşılayacak şekilde fiyat ve prim desteğinin açıklanmasını istediklerini söyledi.
22.04.2024 Adana
SGK duyurdu: Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı
SGK duyurdu: Şubat dönemi prim borcu ödeme tarihi uzatıldı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2024 yılı şubat dönemi SGK prim borçlarının KDV iadeleri ile 26 Nisan 2024 tarihine kadar ödenebileceğini açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan noktayı koydu
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan noktayı koydu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını, baştan nasıl konuşulduysa öyle olacağını söyledi.
17.04.2024 Gündem
e-devlet'ten kontrol edin, paralar iade ediliyor - Emeklilik için SGK'ya yatırılan paralar faiziyle geri alınabiliyor, şartları da belli oldu
e-devlet'ten kontrol edin, paralar iade ediliyor - Emeklilik için SGK'ya yatırılan paralar faiziyle geri alınabiliyor, şartları da belli oldu Herkes çalışma hayatında bir süre var olduktan sonra emeklilik için bir süre sonra araştırmalara başlıyor. Ancak birçok sebeple emekli olacak kadar çalışamayanlar bu ödemeyi geri alabiliyor. SGK'ya emekli olmak için yatırılan primlerin iadesi için başvurular da yapılmaya başlandı. Kimler SGK'dan prim iadesi alabilir peki? Ödeme almak için şartlar neler? İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
Rönesans GYO halka arz başlıyor! Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu?
Rönesans GYO halka arz başlıyor! Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu? Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz oluyor. 17-18-19 Nisan tarihlerinde talep toplayacak şirketin hisseleri pay başına 135 liradan halka arz edilecek. Toplam 4.5 milyar TL büyüklüğündeki halka arzın gerçekleşmesi ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın halka açıklık oranı yüzde 10.08 olacak. Halka arz gelirlerinin yüzde 60-65’iyle borç ödemesi yapılacağı, yüzde 15-20’sinin ise Maltepe Park projesine yatırılacağı belirtildi.
17.04.2024 Ekonomi
Esnafa erken emeklilikte son dakika: BAĞKUR 7200 prim günü ne zaman yasalaşacak? 7200 prim günü kimleri kapsıyor?
Esnafa erken emeklilikte son dakika: BAĞKUR 7200 prim günü ne zaman yasalaşacak? 7200 prim günü kimleri kapsıyor? Milyonlarca esnafın beklediği erken emeklilik için son gelişmeler haberimizde. 9 bin günden 7200 güne düşeceği söylenen BAĞKUR primleri için gözler mecliste olacak. Haftalardır gündemde olan konuya dair resmi açıklamalar da gün ışığına çıktı. Bağkur 7200 prim gününün kimleri kapsadığı, esnafa erken emeklilik yasasının ne zaman çıkacağı merak konusu oldu. Peki Bağkur 7200 prim günü yasası çıktı mı?
17.04.2024 Ekonomi
Emeklilikte yeni dönem: Otomatik ayarlamaya geçilecek, emekli aylıkları düzenlenecek! Yaş ve prim detayı ortaya çıktı
Emeklilikte yeni dönem: Otomatik ayarlamaya geçilecek, emekli aylıkları düzenlenecek! Yaş ve prim detayı ortaya çıktı Emeklilikte bir dönem kapanıyor. Emeklilik sistemi tamamen değişiyor. Yeni sistem ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Otomatik ayarlama sistemi devreye alınacak. Peki, nedir, emeklilik uygulamalarında otomatik ayarlama mekanizması? Amaç, emekli aylığı hesaplamalarında nüfusta yaşanan değişiklikleri dikkate alarak, sürdürülebilirliği sağlamak. İşte detaylar...
17.04.2024 Çalışma Hayatı
Taşerona kadro verilecek mi? 90 bin taşerona kadro var mı?
Taşerona kadro verilecek mi? 90 bin taşerona kadro var mı? 3600 ek gösterge, ev hanımlarına prim desteği, SSK ve Bağkur prim eşitlemesi gibi önemli düzenlemeler dışında taşerona kadro da Meclis’in açılmasıyla yeniden gündeme geldi. KİT ve belediyelerde halen 90 bin civarında taşeron işçi, kadroya alınmayı bekliyor. 
16.04.2024 Çalışma Hayatı
4A / 4B / 4C çalışanlarını kapsıyor! Paralar faizi ile iade ediliyor, e-Devlet'ten başvuran alıyor
4A / 4B / 4C çalışanlarını kapsıyor! Paralar faizi ile iade ediliyor, e-Devlet'ten başvuran alıyor Çalışma hayatında olan herkes bir süre çalıştıktan sonra ne zaman emekli olacağını araştırma başlıyor. Ancak çeşitli sebeplerle emekli oacak kadar çalışmayan kişiler olabiliyor. Bu durumda emekli olmak için SGK’ya yatırılan paralar geri iade alınabiliyor. Peki kimler SGK’dan prim iadesi alabiliyor. Ödeme almak için şartlar neler? İşte detaylar...
15.04.2024 Çalışma Hayatı
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
Çalışanlar dikkat! SGK, Bağ-Kurluları kapsıyor, yaş sınırı var
Çalışanlar dikkat! SGK, Bağ-Kurluları kapsıyor, yaş sınırı var Milyonları yakından ilgilendiriyor. Emekli olamayan, emeklilik yaşı geçen, geçmişte kısa bir dönem sigortalı olup da bir daha çalışmayan, işyerini kapatanlar; primlerini almanın şartlarını merak ediyor. Sosyal güvenlik sistemi bu kişilere toplu prim iadesi alma hakkı tanıyor, ancak bunun da şartları var. İşte, o şartlar...
11.04.2024 Çalışma Hayatı
Kademeli emeklilik bekleyenleri yakından ilgilendiriyor! EYT'den sonra yaş ve prim detayı merak ediliyor
Kademeli emeklilik bekleyenleri yakından ilgilendiriyor! EYT'den sonra yaş ve prim detayı merak ediliyor EYT'den yararlanamayan ve emeklilik bekleyenler vatandaşlar için kademeli emeklilikte son durum merak konusu oldu. Sigortalı çalışanların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan kademeli emeklilik sistemi için beklentiler her geçen gün yoğunlaşıyor.
10.04.2024 Çalışma Hayatı
Yeni emeklilik sistemi geliyor! Prim desteği verilecek, dikkat çeken EYT ayrıntısı ortaya çıktı
Yeni emeklilik sistemi geliyor! Prim desteği verilecek, dikkat çeken EYT ayrıntısı ortaya çıktı  Milyonlarca kişi için emeklilik yolu açılıyor. Devlet tarafından prim desteği sağlanacak. Sosyal güvenlik, sigorta sistemine yönelik adımlar tek tek devreye alınıyor. Orta Vadeli Plan (OVP) çerçevesinde yeni emeklilik sistemi devreye alınacak. Çalışma hayatında verimlilik esaslı yenilikler devam ederken milyonları ilgilendiren düzenlemeler için çalışmalar sürüyor. Hem ev kadınları hem de Bağ-Kur'luları erken emekli edecek iki büyük reform yapılacak.
7.04.2024 Çalışma Hayatı
Galatasaray yönetiminden Süper Kupa için prim kararı
Galatasaray yönetiminden Süper Kupa için prim kararı Galatasaray'da gözler Süper Kupa'ya çevrildi. Sarı-kırmızılı yönetim normal bir Süper Kupa Finali gibi oyunculara prim açıklayacak.
5.04.2024 Galatasaray
Emeklilere zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama
Emeklilere zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 31 Mart yerel seçimiyle ilgili sandık güvenliği endişesinin olmadığını söyledi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de güçlü adaylarının olduğunun altını çizen Yılmaz, aday seçiminde çok titiz hareket ettiklerini belirtti. Ekonomik şartların sandığı etkileyebileceğini söyleyen Yılmaz, vatandaşın yönetimden kaynaklanan ve kaynaklanmayan şartları ayırt ederek oy kullanacağına inandığını ifade etti. Emeklilerin zam taleplerine de değinen Cevdet Yılmaz, "Temmuzda yeni bir değerlendirme olacak." dedi.
29.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli ve Bursa mitinglerinde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ne yaptıysak CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Ne yaptıysak bu zihniyete rağmen yaptık. Engelleri tek tek aşarak bugünlere kadar geldik" ifadelerini kullanırken, "Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz." dedi.
28.03.2024 Gündem
Bakan Işıkhan duyurdu! SGK'ya en borçlu 5 belediye CHP'ye ait
Bakan Işıkhan duyurdu! SGK'ya en borçlu 5 belediye CHP'ye ait Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "En borçlu belediyeler CHP'ye ait. Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK’ya en borçlu belediyesi. Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi prim borçlarını dahi devlete ödeyemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç bugün 4,5 milyar olmuştur" dedi.
26.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Karşımızda bir matruşka ittifakı var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Karşımızda bir matruşka ittifakı var Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Başkent Millet Bahçesi'ndeki "Büyük Ankara Mitingi"nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili, "Ortaya birde deste deste dolarlar, avrolar çıktı. Şimdi mahkemelerde hesap veriyorlar. Para kulelerinin doğru düzgün izahını yapamadılar. Türk siyaseti çok yüzsüzlük gördü ama böylesiyle ilk defa karşılaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Moskova'da gerçekleştirilen terör saldırıyla ilgili, "Terör kimden gelirse gelsin, faili kim olursa olsun kabul edilemez. Terörün kanlı yüzünü çok iyi bilen bir ülke olarak Rus halkının acısını milletçe devletçe paylaşıyoruz. İnsanlığın ortak düşmanı olan teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
23.03.2024 Gündem
Erken emeklilik imkanı geliyor! Prim detayı belli oldu
Erken emeklilik imkanı geliyor! Prim detayı belli oldu Emekli olmak için gün sayanlara güzel haber geldi. Erken emeklilik fırsatı doğuyor. Detaylar netleşmeye başladı. Prim gün sayısı düşecek, Bağ-Kurlu erken emekli olacak. İşte detaylar...
20.03.2024 Çalışma Hayatı
EYT sonrası erken emeklilik geliyor! Primi eksik olanlara destek, işte şartlar
EYT sonrası erken emeklilik geliyor! Primi eksik olanlara destek, işte şartlar Erken emeklilik müjdesi verildi. 5 yıl kazanç sağlayacak. EYT'liler dahil milyonları kapsıyor. Önümüzdeki dönemde hem ev kadınlarını hem de Bağ-Kur'luları erken emekli edecek iki büyük reform daha gündeme gelecek. Bu reformlar hak sahiplerine erken emeklilik imkanı sağlayacak.
16.03.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kent uzlaşısı' tepkisi: Kimin eli kimin cebinde belli değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kent uzlaşısı' tepkisi: Kimin eli kimin cebinde belli değil Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mardin mitinginde açıklamalarda bulundu. CHP'ye 'kent uzlaşısı' üzerinden tepki gösteren Erdoğan, "Karşı tarafa bakıyorsunuz ortada ne şeffaflık var ne milli iradeye saygı var. Kent uzlaşısı uydurdular. Kimin eli kimin cebinde belli değil." dedi. Filistin konusunda muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Her kim bu milletin Gazze ve Filistin davasındaki desteğini sorguluyorsa kendi milletine hakaret ediyor demektir. Bu asılsız ithamların AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndan oy koparmak için dillendirilmesi utanç vericidir. Filistin konusunda kimse bize ders vermez." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Adliye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "En küçük bir vizyonları yok. Milletimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlerin amacı; ülkeyi tekrar eski istikrarsızlık, kavga ve terör günlerine döndürmektir. Heybelerindeki tek malzeme budur. Bizim bu millet için çok büyük hayallerimiz var. 2023 hedefleriyle ülkemizi bugünlere hazırladık." ifadelerini kullandı.
13.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Prim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.