İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, Türkiye'deki yabancı sayısını açıkladı
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, Türkiye'deki yabancı sayısını açıkladı İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, katıldığı canlı yayında, son günlerde manipülasyon konusu olan Türkiye'deki yabancı sayısını tek tek rakam vererek açıkladı. Konunun özellikle bayram öncesinde gündeme getirildiğinin altını çizen Çataklı, "Ülkemizde 5 milyon 500 bin 690 yabancı var. Bunların 3 milyon 762 bin 686'i geçici koruma altındaki Suriyeliler." dedi. Konuşulan 8-10 milyon rakamlarının amacının tamamen algı oluşturmak olduğunu söyleyen Çataklı, "1 milyon 417 bin de ikametli yabancımız var. Bunların içerisinde öğrenciler ve iş insanları da var" diye konuştu.
8.05.2022 Gündem
İçişleri Bakanlığı açıkladı: 1 milyon gönüllü geri dönüşte son aşamaya gelindi
İçişleri Bakanlığı açıkladı: 1 milyon gönüllü geri dönüşte son aşamaya gelindi İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Uzun süredir çalışmaları devam eden, 1 milyon Suriyelinin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak olan çalışmalar son aşamaya gelmiştir" dedi.
6.05.2022 Gündem
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı'dan sığınmacı açıklaması
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı'dan sığınmacı açıklaması Sığınmacı tartışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, "Türkiye’de şu an toplam 5 milyon 500 bin 690 yabancı bulunmaktadır ve bunların tamamı sığınmacı değildir. Suriye iç savaşı sebebiyle ülkemize sığınmış 3 milyon 762 bin 686 geçici koruma altında Suriyeli bulunmaktadır." dedi.
6.05.2022 Gündem
Otoyollarda hız sınırı artırılıyor! Bakan Soylu duyurdu
Otoyollarda hız sınırı artırılıyor! Bakan Soylu duyurdu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz itibarıyla otoyollarda hız sınırının artırılacağını açıkladı. Buna göre, otobanlardaki azami hız sınırı 120 km'den 140 km'ye çıkacak. Ceza limiti ise 154 km olacak. Bununla birlikte Soylu Türkiye'de mültecilerin durumuna ilişkin "Dünya tarihinin güçlü göçmen krizlerinden birisini yaşıyoruz. Yaşanan demokratik kıyımı kimse görmüyor" dedi.
5.05.2022 Gündem
Sessiz İstila filmi ile ilgili Emniyet'ten açıklama: 2 kişi gözaltına alındı
Sessiz İstila filmi ile ilgili Emniyet'ten açıklama: 2 kişi gözaltına alındı Emniyet Genel Müdürlüğü, sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle eden kısa film ve provokatif paylaşımlarda bulunan kişilerin yakalalandığını açıkladı.
3.05.2022 Gündem
Ölümsüzlüğün sırrı bu canlıda mı?
Ölümsüzlüğün sırrı bu canlıda mı? İnsanlığın en büyük düşlerinden biri olan ölümsüzlük, Karayip kıyılarında yaşayan bir denizanası sayesinde gerçeğe dönüşebilir “Turritopsis nutricula’ adı verilen ve çapı sadece 4-5 milimetre boyunda teknik olarak ”hydrozoan“ olarak adlandırılan bir canlı, ömrünün sonuna geldiğinde ya da yaşamını sürdürebilecek uygun koşulları bulamadığında, denizanasına dönüşmeden önceki evreleri olan ’polip’e geri dönüyor, bir süre sonra da tekrar denizanası oluyor...
22.09.2009 Yaşam
Paris'teki cenazede terör örgütü PKK skandalı! Avrupa'nın dört bir yanından geldiler
Paris'teki cenazede terör örgütü PKK skandalı! Avrupa'nın dört bir yanından geldiler Fransız vatandaşı aşırı sağcı bir saldırganın Paris'te öldürdüğü üç kişinin cenaze töreni terör paçavraları ve elebaşının posteri önünde gerçekleşti. Avrupa'nın dört bir yanından kiralık otobüslerle taşınan dışarıdaki kalabalığın elinde de paçavralar ve fotoğraflar vardı.
4.01.2023 Dünya
MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Sözleri, Türkiye’ye meydan okuma küstahlığıdır
MHP lideri Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na sert sözler: Sözleri, Türkiye’ye meydan okuma küstahlığıdır MHP lideri Devlet Bahçeli, "2023'e doğru aday belli, karar net" mitingi kapsamında Erzurum'da önemli açıklamalarda bulundu. MHP lideri Bahçeli, "Hiç kimse boş hayale kapılıp yanlış hesap yapmasın. Alayınız çıksın karşımıza. Dadaşlar Türkiye'ye yan bakanlara direnir." ifadelerini kullandı.
25.09.2022 Siyaset
Bakan Soylu yabancılarla ilgili yeni kararı açıkladı: 1 Temmuz'da uygulanacak
Bakan Soylu yabancılarla ilgili yeni kararı açıkladı: 1 Temmuz'da uygulanacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç İdaresi Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Yabancı sayısının toplam kişi sayısına oranının yüzde 25'i geçtiği toplam 781 mahalle tüm yabancılar için ikamete kapatılmıştı. 1 Temmuz'dan itibaren oranın yüzde 20 olarak uygulanması sağlanacak. Böylelikle bin 200 mahalle ikamete kapatılacak." ifadelerini kullandı. Öte yandan Bakan Soylu, Kurban Bayramı'nda Suriyeliler için bayram izni olmayacağını açıkladı.
11.06.2022 Gündem
Uzmandan kenelerle ilgili flaş uyarı!
Uzmandan kenelerle ilgili flaş uyarı! Havaların ısınmasıyla insanların kırsal alanlarda yoğunlaşmasının kene ısırığıyla bulaşan lyme hastalığının görülme sıklığında artışa yol açabileceği uyarısında bulunan İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, “Kuzey yarım kürenin sessiz pandemisi olarak adlandırılan lyme hastalığı, genelde keneler olmak üzere bazı sokan böceklerle bulaşabilir. İlerledikçe insanlarda kalıcı hasarlar bırakabilir” dedi.
20.05.2022 Sağlık
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyada korkulan oldu. Ukrayna'da savaş başladı. Kentler havadan ve karadan vuruluyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, sabah saatlerinde Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rus güçleri doğuda Donbas, kuzeyde Belarus ve güneyde Kırım'dan Ukrayna'ya girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Kiev yakınlarındaki havaalanı ve Çernobil'in Rus güçlerince ele geçirildi. Putin akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Parçası olduğumuz küresel ekonomik sisteme zarar vermeyeceğiz" mesajı verdi. İngiltere Başbakanı Johnson Rusya'yı İngiltere finansal sisteminin dışında bırakacak yeni yaptırımları duyurdu. ABD lideri Biden da Rusya'ya küresel ekonomik darbe vuracaklarını açıklayarak, çok ağır yaptırımlarda bulunacaklarını söyledi. Öte yandan Ukrayna'da genel seferberlik ilan edildi. İşte son dakika haberinin detayları...
24.02.2022 Dünya
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Demirtaş teröristtir, yeri de demir parmaklıkların arkasıdır" dedi.
19.10.2021 Siyaset
İngiliz mutasyonu nasıl yayıldı? Alfa varyantı daha mı bulaşıcı?
İngiliz mutasyonu nasıl yayıldı? Alfa varyantı daha mı bulaşıcı? 2020 yılının aralık ayından bu yanan İngiltere'de ortaya çıkan mutasyon 50'yi aşkın ülkeye yayılmıştı. Alfa varyantı adı verilen İngiliz mutasyonu ile ilgili çarpıcı bir araştırma yayınlandı. Bilim insanları, İngiltere'de baskın hale gelen mutasyonun izini sürdü. Yapılan son çalışmada orjinal koronavirüsü bastıran ve kabus haline gelen alfa varyantının sırrını ortaya çıkardı. Peki, Alfa varyantı nedir? Alfa varyantı nasıl ortaya çıktı? İngiliz mutasyonu nasıl yayıldı? İşte Alfa varyantına ilişkin çarpıcı araştırma...
8.06.2021 Sağlık
Bahçeli: Türk milletini, Türk devletini hiç kimse ayağa düşüremez
Bahçeli: Türk milletini, Türk devletini hiç kimse ayağa düşüremez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart seçimlerinin beka seçimleri olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin istikbal hakları 31 Mart'ta oylanacaktır. Zalimler hava kokluyor. Hıyanet odakları uygun ortam yokluyor. Yine üzerimize gelecekler, şanslarını bir kez daha deneyecekler. Zillet ittifakını oluşturan partiler bunu görmüyor, bunu anlamıyor. Çünkü aldıkları talimat budur. Unutmayınız ki zalimlere kıyakçılığın sonu eninde sonunda ayakçılıktır. Türk milletini, Türk devletini hiç kimse ayağa düşüremez" dedi.
15.03.2019 Siyaset
'İkinci bir İsrail'e izin vermeyeceğiz! Türkiye ile...'
'İkinci bir İsrail'e izin vermeyeceğiz! Türkiye ile...' İran'ın IKBY'de önceki gün düzenlenen bağımsızlık referandumunun sonucuna, Bağdat ve Ankara ile birlikte karşı duracağını açıklayan Velayeti'den çok konuşulacak İsrail açıklamaları geldi.
27.09.2017 Dünya
Rus Temsilci ABD'ye saydırdı: Meksika'da benzer bir şey yapsak...
Rus Temsilci ABD'ye saydırdı: Meksika'da benzer bir şey yapsak... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, ABD'de devlet başkanlığı seçimini kazanan Donald Trump'ın Afganistan'a yeni bir Amerikan yaklaşımı getirmesi beklediklerini söyledi.
17.06.2021 Dünya
Oturmak yok herkes ıslanacak
Oturmak yok herkes ıslanacak Dünya çapında bugüne dek 5 milyon izleyiciye ulaşan, müzik, su, dans ve akrobasinin bir araya geldiği Fuerza Bruta gösterisi, 26 Kasım'a dek Volkswagen Arena'da...
18.11.2016 Arşiv
Kenan Evren'in kızına cevap!
Kenan Evren'in kızına cevap! 12 Eylül döneminde 6 yıl hapis yatıp işkence gören Yılma Durak, eşi ve kızının tepkisini 'şov' olarak nitelendiren Evren'in kızı Şenay Evren Gürvit'e "İnsaf ve merhamet etsinler...
29.09.2021 Gündem
Kenan Evren'in kızına sert cevap!
Kenan Evren'in kızına sert cevap! 12 Eylül döneminde 6 yıl hapis yatıp işkence gören Yılma Durak, eşi ve kızının tepkisini ‘şov’ olarak nitelendiren Evren’in kızı Şenay Evren Gürvit’e “İnsaf ve merhamet etsinler...
29.09.2021 Gündem
'Uzaylılar'a mesaj gönderecekler!
'Uzaylılar'a mesaj gönderecekler! Gökbilimciler, ''Evrende yalnız mıyız?'' sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Bunun için uzaya mesaj gönderilmesi gündemde. Ancak plan kaygı uyandırıyor.
13.02.2015 Bilim ve Teknoloji
Finansın, tüccarların ve taklit ürünlerin merkezi Şanghay
Finansın, tüccarların ve taklit ürünlerin merkezi Şanghay Tüccarların, finansçıların istila ettiği ´taklitçi´ kent: Şanghay
14.01.2011 Arşiv
Ecevit’in kişisel notlarından Kıbrıs harekatının perde arkası
Ecevit’in kişisel notlarından Kıbrıs harekatının perde arkası İngiltere Başbakanı o gece neden sütçü arabasına bindi?
29.09.2021 Gündem
Arka bahçeme çadır kondu
Arka bahçeme çadır kondu Sabah penceremden baktığımda bir çadırla karşılaştım. Belediye görevlileri depremzede bir aile olduğunu söyledi ama bana pek inandırıcı gelmedi
25.08.2006 Arşiv
F.Bahçe'den efsaneye dava
F.Bahçe'den efsaneye dava Tarihe geçen Cemil Turan, torunlarının ödemelerini yapmadığı gerekçesiyle F.Bahçe Koleji tarafından mahkemeye verildi. Kulüp de maaşını kesti
24.01.2006 Futbol
Bush İstanbul'da yargı önünde
Bush İstanbul'da yargı önünde Yerli ve yabancı sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Irak Dünya Mahkemesi Bush'u, Irak Savaşı için gıyabında yargılayacak. Bush'a 'ceza' kararı çıkmayacak ama tarihe not düşülecek: Masumlara boş yere acı yaşattınız
29.09.2021 Gündem