Gazete Vatan Logo

Paris'teki cenazede terör örgütü PKK skandalı! Avrupa'nın dört bir yanından geldiler

Fransız vatandaşı aşırı sağcı bir saldırganın Paris'te öldürdüğü üç kişinin cenaze töreni terör paçavraları ve elebaşının posteri önünde gerçekleşti. Avrupa'nın dört bir yanından kiralık otobüslerle taşınan dışarıdaki kalabalığın elinde de paçavralar ve fotoğraflar vardı.

Paris'teki cenazede terör örgütü PKK skandalı! Avrupa'nın dört bir yanından geldiler

Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında 2022'nin son günlerinde Paris'te gerçekleşen silahlı saldırıda ölenler için cenaze töreni düzenlendi.

Paris'in 10. bölgesinde 23 Aralık Cuma günü öğleden sonra silah sesleri duyuldu. Silahlı saldırgan William M., Enghien Sokağı'nda önce Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ni, sonra aynı sokaktaki bir restoran ve bir kuaförü hedef aldı.

Agence France-Presse'e (AFP) konuşan görgü tanığı bir dükkan sahibi, "Büyük bir panik yaşandı, kendimizi içeri kitledik" dedi. Görgü tanığı, yedi ya da sekiz el silah sesi duyduğunu ve sokakta kaos yaşandığını söyledi. Bir başka görgü tanığı da, yaşananları "Yaşlı, beyaz bir adamın kültür merkezine girip ateş açtığını gördük, daha sonra da bitişikteki kuaföre girdi" sözleriyle anlattı. Emine Kara, Mir Perver ve Abdurrahman Kızıl'ı öldüren, üç kişiyi de yaralayan William M., kuafördekiler tarafından yakalanıp polise teslim edildi.

Paris'e şok dalgaları yayan saldırının ardından sokaklara çıkan terör örgütü PKK yandaşları, Fransa'nın başkentini savaş alanına çevirdi. PKK'lı göstericiler Cuma günü ve hafta sonu polisle çatıştı, arabalar devrilip yakıldı ve sokaklar ateşe verildi. Yüzlerce terör yandaşından bazıları örgütün paçavralarını ve terör elebaşının fotoğaflarını taşıdı. Polis ise terör yandaşı göstericilere biber gazı sıkarak karşılık verdi.

Haberin Devamı

PKK'lılar Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Gerald Darmanin'e de saldırmayı denedi. AFP muhabirleri, kültür merkezinin dışına konuşlanan polisin, bakanın çevresindeki polis kordonunu kırmaya çalışan protestocuları dağıtmak için biber gazı kullandığını bildirdi.

Terör yandaşları polise taş ve benzeri cisimler attı, çöp bidonlarını da ateşe verdi. AFP'nin dünyaya servis ettiği fotoğraflar, sokağın halini en çarpıcı haliyle ortaya koydu.

Paris sokakların savaş alanına çevrilmesini görmezden gelip PKK'lı teröristlerin görüşlerine sayfalarını açan Fransız medyası, 'Fransa'daki Kürtler için, ırkçı saldırının arkasında Türkiye'nin gölgesi var' gibi utanç verici haberler yayımladı.

Haberin Devamı

Saldırı üstünden YPG/PKK övgüsüne girişen yerel basının attığı skandal başlıklar arasında, 'Paris'te Kürtler öldürüldü: Fransa'da Ankara'nın kendilerine uyguladığı şiddetin peşini bırakmayan militan bir topluluk' da vardı.

Liberation gazetesi, ilerleyen günlerde 'Emine Kara Fransa'yı korudu, Fransa onu koruyamadı' dedi, Suriye'nin kuzeyinde YPG saflarında yer alan Kara'nın Türkiye'den 1994 yılında kaçtığını, 2020'den bu yana Fransa'da yaşadığını aktardı.

Le Monde gazetesi ise, daha da ileri gidip öldürülenler için 'Kürt davasının yeni şehitleri' ifadesini kullandı, Christophe Ayad imzalı haberde 48 yaşındaki Emine Kara'nın terör örgütü PKK'daki geçmişini övüldü ve Kara 'kahraman' olarak tanımlandı.

AFP: AVRUPA'NIN HER YERİNDEN OTOBÜSLER KİRALANDI

Saldırıda ölenler için cenaze töreni, 10 gün sonra yine Paris'te yapıldı. AFP haber ajansı, Paris'in kuzeyindeki Villiers-le-Bel banliyösünde gerçekleşen cenaze törenine çok sayıda insanın katıldığını bildirdi.

AFP, cenaze törenindeki rezaletin fotoğraflarını da dünyaya servis etti. Cenazelerin terör örgütü PKK paçavraları ile elebaşının posteri önüne konulduğu görüldü.

Haberin Devamı

Haberi 'Paris'te vurularak öldürülen Kürt kurbanların cenazelerinde gözyaşı, öfke' gibi bir başlıkla dünyaya sunan AFP, banliyö bölgesindeki törene Avrupa'nın dört bir yanından çok sayıda kişinin geldiğini yazdı.

Kiralanan otobüslerle PKK destekçilerinin Fransa'nın birçok şehrinden ve Avrupa ülkelerinden Villiers-le-Bel'e taşındığını aktaran AFP, cenazede terör örgütü PKK bayraklarının yanı sıra Suriye kolu olan terör örgütü YPG'nin de bayraklarının bulunduğunu aktardı.

Villiers-le-Bel'de toplanan kalabalık da ellerinde yine terör paçavraları ve elebaşı posterleri taşıdı. AFP, dışarıdaki kalabalığın cenazeyi bir otoparka kurulan dev ekrandan takip ettiğini belirtiyor.

 

AFP ayrıca, Villiers-le-Bel belediye başkan yardımcısı Djida Djallali-Techtach'ın törende bir konuşma yaptığını yazdı. Djallali-Techtach'ın omzunda Fransız bayrağının renklerinin yer aldığı bir şerit vardı.

Haberin Devamı

Uluslararası haber ajansı, cenazeye katılanların katil William Malet yerine halen Türkiye'yi suçlamaya devam ettiklerini ve cinayetlerin 'siyasi' boyutuna inandıklarını kaydetti.

AFP, Paris'teki terör yandaşlarının bugün cinayetlerin işlendiği sokakta bir yürüyüş yapmaya hazırlandıklarını da aktardı.

'SON GÜNLERDE ZOMBİ GİBİYDİ'
Fransız Le Parisien gazetesi, saldırgan William Malet'nin annesi ve babasıyla röportaj yaptı. Gazetenin haberine göre, saldırganın ebeveynleri William Malet'nin az konuştuğunu ve dolasıyla hiçbir şeyden şüphelenmediklerini söyledi.

Oğullarının son günlerde bir 'zombi' gibi davrandığını aktaran anne ve baba, saldırıdan bir gün önceki akşam ise birlikte Scrabble oynadıklarını anlattı. Röportaj verirken heyecanlanan 90 yaşındaki anne, "Sanki hiçbir şey olmamış gibi" deyip ekliyor:
"Hapishanede değiştiğini hissettik. Boş boş bakıyordu, hareketleri çok yavaştı. Son birkaç gündür zombi gibiydi. Ama çok az konuştuğu için, bir şeyden şüphelenmedik."

Le Parisien, William Malet'nin neredeyse tam bir yıl önce Paris'teki Bercy Park kurulan göçmen çadırlarına 'Göçmenlere ölüm' diye çığlık atarak saldırdığını hatırlatıyor. Kılıçlı saldırı sonrası cinayet girişimiyle suçlanan 69 yaşındaki emekli makinist, bir yıl sonra serbest bırakıldı.

Günler sonra Paris'i sarsan d'Enghien sokağı saldırısını gerçekleştiren William Malet'nin bir önceki suç kaydı ise, 2016 yılına ait. Emekli makinist, 2016 senesinde Seine-Saint-Denis bölgesindeki bir silahlı olaydan ötürü suçlu bulundu ancak daha sonra bu karar temyizde bozuldu.

 

Paris savcılığına göre, aynı sene evi soyulan saldırgan 2016'dan bu yana yabancılara karşı 'patolojik bir nefret' beslediğini itiraf etti. Irkçı saldırganın babası ise, Le Parisien'e verdiği röportajda en büyük oğlunu 'her zaman içine kapanık ve sessiz' bir karakter olarak niteledi. Hafta içinde oğlu için 'deli' ve 'aptal' diyen babanın verdiği bilgiye göre, William Malet, küçük kardeşinin tersi bir kişiliğe sahipti.

Haberinde 'Alkol, telefon ve kız arkadaş yok' ara başlığını kullanan Le Parisien, emekli makinistin birkaç hobiye sahip olduğunu yazdı. Bunlardan biri, karateydi. Kahverengi kuşak sahibi olan ırkçı saldırgan, ayrıca bir atıcılık kulübüne gidiyordu.

2016 yılında evine giren üç hırsızdan ikisini boğazlarından bıçaklayarak yaralayan William Malet, bir süre gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Evi arayan polis ise 30 kadar silah buldu, bunlardan yalnızca üçünün ruhsatı vardı.

Hırsızlık olayından sonra anne ve babasıyla birlikte Paris Montorgueil'deki 60 metrekarelik bir daireye taşındı.

Boyunlarından yaraladığı hırsızlar ise, daha sonra William Malet'ye 30'ar bin euro tazminat davası açtı. Annesi, "Bu yabancılara karşı olan öfkesini 10 kat artırdı" diyor.

Herhangi bir siyasi partiye üye olmayan saldırgan William Malet'nin aşırı sağa yakın olduğunu belirten annesi, kendisinin her zaman Le Pen'e oy verdiğini ağzından kaçırıyor. Saldırganın babası ise, hep sol partileri tercih etmiş.

Yalnız ve çok az konuşan saldırgana dair ebeveynlerinin söylediği dikkat çekici bir başka cümle daha var:

"Bir sevgilisi olup olmadığını hiç bilmiyorduk. Ona sorduğumuzda bize defalarca 'aseksüel' olduğunu söyledi."