Gazete Vatan Logo

Vahşi tecavüz sonrası itiraf etti! Her şey 11 yaşındayken başladı

Ülke bu olayla çalkalanıyor. Sözleri resmen kan dondurdu. ABD'de yaşayan eski bir asker olan Anthony Sowell'in evi ile ilgili gelen bir ihbarla harekete geçen polis ekipleri, bir daha unutamayacakları bir manzara ile karşılaştı. En az 11 kadını vahşice tecavüz ederek öldürdüğü tespit edilen Sowell'in kurbanlarından birinin kızının yıllar sonra söyledikleri ise tüm ülkeyi şoke etti. İşte haberin detayları...

Vahşi tecavüz sonrası itiraf etti! Her şey 11 yaşındayken başladı

ABD'nin Ohio eyaletinde bulunan Cleveland şehrinde dünyaya gelen Anthony Edward Sowell, henüz 11 yaşındayken evlerinde yaşayan 10 yaşındaki kız yeğenine tecavüz etmeye başlamıştı.

18 yaşında geldiğinde ABD ordusuna giren Sowell, 7 yıl boyunca burada hizmet verdi ve 1985 yılında örnek bir asker olarak görevi sona erdi. Askerliğinden sonra Cleveland'a dönen Sowell'in sabıka kaydı da kabarmaya başlamıştı. İlk suçları uyuşturucu ve alkol içeren gibi küçük suçlardı ancak kısa süre sonra aile içi şiddete yöneldi.

HAMİLE OLMASINA ALDIRIŞ ETMEDİ

1989 yılında Sowell, evinde bulunan 21 yaşındaki hamile kadını bağlayıp tecavüz etti. Sowell'in elinden canlı kurtulmayı başaran kurban daha sonra, "Beni çok sert bir şekilde boğmaya başladı. Kesinlikle öleceğimi hissettim" ifadelerini kullandı.

Sowell, önümüzdeki 15 yılı tecavüz suçundan dolayı hapiste geçirdi. 2005 yılında serbest bırakılan Sowell, yaşlanmış olmasına rağmen hemen suç dolu hayatına geri dönmeye kararlıydı.

HAPİSTEN SONRA SUÇLARIN ŞİDDETİ BÜYÜDÜ

Haberin Devamı

Posta'da yer alan habere göre; Sowell'in cinayetler serisinin bilinen ilk kurbanı 38 yaşındaki Crystal Dozier'di. 7 çocuk annesi olan Dozier, bir çocuğunun ölümüyle psikolojik olarak atlatamadı ve uyuşturucu kullanmaya yönelmişti.

2007 yılının Mayıs ayında Sowell, Dozier'i tuzağına çekmek için uyuşturucuyu kullanarak evine götürdü. Burada Dozier'e vahşice tecavüz eden Sowell, daha sonra onu öldürdü.

İlerleyen iki yıl boyunca dehşet saçmaya devam eden seri katil, kendisine kurban olarak ortadan kaybolursa onu merak etmeyecek çevresi olan kadınları seçiyordu.

POLİS İHBARLARI CİDDİYE ALMADI

Maalesef seçtiği kurbanlar konusunda haklı çıkan Sowell'in öldürdüğü kadınların bazıları, cinayetlerinden aylar hatta yıllar sonra cesetleri ortaya çıkana kadar kayıp oldukları bile bilinmiyordu. Bununla birlikte, kurbanlarının çoğunun kayıp olduğu bildirildi ancak polis bunları ciddiye almadı.

Polisin kurbanların ailelerini dinleseydi kaç kadının kurtulacağı tam olarak bilinmezken Sowell'in korkunç suçları 2009 yılına kadar ortaya çıkmamıştı.

Haberin Devamı

ELİNDEN KURTULMAYI BAŞARDILAR

2009 yılının Eylül ayında Latundra Billup isimli kadın, kendisine uyuşturucu sözü veren Sowell'in evine gitti. İçeri girdiği anda Sowell'dan dayak yemeye başlayan Billup, burada tecavüze uğrayarak Sowell tarafından boğulmaya çalışıldı. Nefessiz kaldığı için kısa bir süre baygınlık geçiren Billup, kendine geldiğinde Sowell ilginç bir şekilde kadının oradan ayrılmasına izin verdi ancak vücudundaki uyuşturucu maddeler yüzünden polisten çekinen Billup, Sowell'i şikayet etmeye gitmedi.

Yaklaşık bir ay sonra 20 Ekim'de Shawn Morris, yine Billup gibi içki içip uyuşturucu kullanmak için Sowell'in evine gitti. Morris, hiçbir sıkıntı yaşamadan geceyi tamamlayıp evden ayrılmıştı ancak kimliğini Sowell'in evinde unuttuğunu fark etti. Geri eve dönen Morris bu kez Sowell tarafından saldırıya uğramıştı.

Son anda Sowell'in elinden kurtulan ve pencereye tırmanarak kendini dışarıya atan Morris'i gören komşular polis ekiplerini arayarak Sowell'in bahçesinde çıplak bir kadının koştuğunu bildirdi.

Haberin Devamı

GÖRDÜKLERİ SAHNE TEK KELİMEYLE KORKUNÇTU...

Morris de Billup gibi kurtulduktan sonra polis ile konuşmayı reddetti. Polis ekipleri geldiklerinde Sowell ortadan kaybolmuşdu. Morris olayının üstünden bir hafta sonra polisle konuşmaya karar veren Billup olmasa Sowell belki de hiçbir zaman yakalanamayacaktı. Ancak Billup'un anlattıkları ve Morris'in başına gelenler Sowell'ın evine arama izni çıkarmaya yeterliydi.

29 Ekim'de Sowell'in evine baskın düzenleyen ekiplerin gördükleri manzara tek kelimeyle korkunçtu. Bu görüntüler hayatlarının sonuna kadar gözlerinin önünden gitmeyecekti. İçeri girer girmez ağır bir kokuyla karşılaşan ekipler, bodrum katında 2 adet bozulmaya yüz tutmuş ceset buldu. Tavan aralarında ise 4 farklı ceset daha bulunurken 4 tanesi de arka bahçeye gömülü şekilde bulundu.

Araştırmalar sonunda en az 11 kadına ait vücut parçaları bulan ekipler, iki gün sonra 31 Ekim'de Sowell'ı yakaladı. Sowell'in işlediği suçların gerçek yüzü ise kamuoyu tarafından oldukça ilgi gösterilen duruşmaları sırasında ortaya çıkacaktı.

Haberin Devamı

"İNSANLAR ONU UNUTTU"

Sowell'in bulunan ilk kurbanının cesedi Tonia Carmichael isimli bir kadına aitti. 2008 yılında bir arkadaşına yeni bir işe başlayacağını söyleyen Tonia, daha sonra ortadan kaybolmuştu. Tonia'nın ailesi polise giderek kayıp ilanında bulunmuştu ancak polis ekipleri onu 'siyahi bir uyuşturucu bağımlısı' olarak nitelendirmiş ve dikkate almamıştı.

Tonia'nın kızı Donnita, "İnsanlar onu unuttu. Ondan umudu kestiler" ifadelerini kullandı.

İDAM CEZASI ALDI AMA...

Duruşmaların ardından aralarında tecavüz, adam kaçırma, delilleri karartma, bir cesedi suistimal etme ve 11 adet cinayetin de bulunduğu 81 suçtan suçlu bulunan Sowell, ölüm cezasına çarptırıldı. 2021 yılında doğal nedenlerle hayatını kaybeden Sowell, idam edilemedi.