Gazete Vatan Logo

İdamı ABD tarihinde bir ilk oldu! Son sözleri ortaya çıktı, yıllar sonra infaz edildi

Amerika Birleşik Devletleri'nde kız arkadaşını tecavüz ettikten sonra bıçaklayarak vahşice öldüren 49 yaşındaki Amber McLaughlin, idam edildi. McLaughlin'in idamı ülke tarihinde bir ilk oldu. McLaughlin'in idam edilmeden önceki son sözleri de ortaya çıktı.

İdamı ABD tarihinde bir ilk oldu! Son sözleri ortaya çıktı, yıllar sonra infaz edildi

Derleyen: Özge Seren Doğu

49 yaşında olan Amber McLaughlin, 20 Kasım 2003'te 45 yaşındaki eski kız arkadaşı Beverly Guenther'a tecavüz etti ve bıçaklayarak öldürdü. Cesedi daha sonra Mississippi nehrinin yakınındaki St. Louis'e attı.

TAKİP EDİYORDU

Kurbanın komşusu, Guenther'ın öldürülmeden önce eski sevgilisinden korktuğunu söylediğini aktardı. McLaughlin, eski sevgilisi Guenther'ı takip ve tehdit ediyordu. Bu nedenle polis memurları Guenther'a bir hafta boyunca evden işe gidene kadar eşlik etmişti.

HAREKETE GEÇİP KORKUNÇ ŞEKİLDE ÖLDÜRDÜ

Guenther daha fazla polis gözetimi istemediğinde, McLaughlin harekete geçti. Amber McLaughlin, eski kız arkadaşı Beverly'i kaçırdı ve korkunç şekilde öldürdü.

ÖLÜM CEZASI ALMASI İSTENMİYORDU

Yakalanan McLaughlin cinayetten hüküm giydi. Ancak jüri, ölüm cezası mı yoksa müebbet mi karar veremedi. McLaughlin'in zor bir çocukluk geçirmesi ve psikolojik sorunlarının olması nedeniyle ölüm cezası alması istenmiyordu.

49 yaşındaki Amber McLaughlin'in avukatları Vali Mike Parson'dan, infazından önce McLaughlin'in hayatını bağışlamasını istedi.

Haberin Devamı

YÜZÜNE DIŞKI SÜRDÜ, TACİZ ETTİ, COPLA DÖVDÜ

Avukatları, 27 sayfalık af dilekçelerinde, jürinin duruşma sırasında hiç duymadığı, kısmen beyin hasarı ve fetal alkol sendromunun neden olduğu travmatik çocukluğuna ve zihinsel sağlık sorunlarına atıfta bulundu.

Parson'a yazılan mektuba göre, polis olan üvey babasının çocukken McLaughlin'in yüzüne dışkı sürdüğü,  taciz ettiği ve bir copla dövüldüğü belirtildi. Amber McLaughlin hem çocukken hem de yetişkinken defalarca kendini öldürmeye çalıştı. İdamı durdurmak için imza da toplanmıştı ancak bunların hiçbiri yeterli olmadı.

ABD TARİHİNDE İLK

McLaughlin'in 3 Ocak'ta idam edilmesi planlanıyordu. Scott olarak da bilinen Amber McLaughlin'in iğne ile infazı gerçekleşti ve ABD tarihinde idam edilen ilk trans birey oldu.

McLaughlin'e, ölümcül dozda pentobarbital enjekte edilirken, yanındaki bir ruhani danışmanla sessizce konuştu. McLaughlin birkaç kez derin bir nefes aldı, sonra gözlerini kapattı. Birkaç dakika sonra da öldüğü açıklandı.

Haberin Devamı

SON AÇIKLAMASI BU OLDU

McLaughlin yaptığı son yazılı açıklamada, "Yaptığım şey için özür dilerim," dedi. "Ben sevgi dolu ve şefkatli bir insanım." McLaughlin ifadeyi Scott olarak imzaladı.