Kenan Evren

Kenan Evren

Son dakika kenan evren haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kenan evren ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kenan evren haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kenan Evren

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kenan evren gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.335 kenan evren haberi bulunmuştur. Tüm kenan evren haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sayılarla cumhurbaşkanlığı seçimleri
Sayılarla cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye’de seçmenler, yüz yılın seçimi için bugün sandık başına gidiyor. 1923’ten bugüne cumhurbaşkanları, farklı yöntemler ve sistemlerle seçildi. İlk turda seçilenler de oldu, 15’inci tura kadar uzayan seçime de tanıklık edildi. Sonuç alınamayan cumhurbaşkanı seçimi de yaşandı. Askerî darbe sonucu yönetimin başına geçenler de görüldü.
14.05.2023 Gündem
10 Ağustos 2014’te ilk kez halk seçti! Demokrasimizin 100 yıllık tarihi
10 Ağustos 2014’te ilk kez halk seçti! Demokrasimizin 100 yıllık tarihi 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla aynı gün 287 üyeli Meclis’te Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı seçildi. Bugün ise 13. Cumhurbaşkanı üçüncü kez doğrudan halkın vereceği oylarla seçilecek.
14.05.2023 Gündem
Devlet Bahçeli'den seçim açıklaması: Mayıs ayında bu işi bitirelim
Devlet Bahçeli'den seçim açıklaması: Mayıs ayında bu işi bitirelim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliği vasatını oluşturarak, Türkiye'mizi hep birlikte seçime taşıyalım. Kaldı ki mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim" dedi.
17.01.2023 Gündem
Burhan Çaçan'a büyük saygısızlık! 'Yapılan bu karalamaya itirazım var'
Burhan Çaçan'a büyük saygısızlık! 'Yapılan bu karalamaya itirazım var' Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, 13 Ocak'ta Bakırköy'de bulunan evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Vefat haberiyle sanat dünyasını yasa boğan ünlü isimler, sanatçıya veda etmek için Fatih Camisi’nde hazır bulundu. Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu, Çaçan'ın ölüm haberinin ardından yapılan büyük saygısızlığı kaleme aldı.
15.01.2023 Magazin
24 Kasım yarım gün mü, bugün 3 ders mi yapılacak? 24 Kasım neden öğretmenler günü olarak kutlanır?
24 Kasım yarım gün mü, bugün 3 ders mi yapılacak? 24 Kasım neden öğretmenler günü olarak kutlanır? 24 Kasım her yıl öğretmenler günü olarak kutlanıyor. Yıllarca üzerimizde emekleri olan öğretmenlerimizin günü 1981 yılında öğretmenler günü olarak kabul edildi. Öğretmenler Günü'ne bir gün kalmışken öğrenciler okulların tatil olup olmadığını da sorgulamaya başladı. Peki, 24 Kasım yarım gün mü, 3 ders mi yapılacak? 24 Kasım neden öğretmenler günü olarak kutlanır?
24.11.2022 Eğitim
Erkan Yolaç yoğun bakımda tedavi görüyor! Eşi sağlık durumunu açıkladı
Erkan Yolaç yoğun bakımda tedavi görüyor! Eşi sağlık durumunu açıkladı Yaklaşık 3 aydır bağırsak enfeksiyonu nedeniyle tedavi gören sunucu Erkan Yolaç'ın son 10 gündür yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Ünlü sunucunun sağlık durumu hakkında eşi Asuman Tuğberk Yolaç, "Son 10 gündür yoğun bakımdayız. Bilinci açılıyor, kapanıyor. Onunla konuşabildiğimiz zamanda hep 'ne zaman çıkacağım' diye soruyor. Çıkacağız Erkancığım, yürüyerek geldik, yürüyerek çıkacağız diyorum. Duaları bekliyoruz" dedi.
27.10.2022 Magazin
Erkan Yolaç kimdir? Evet Hayır sunucusu kaç yaşında, nereli, yaşıyor mu, Erkan Yolaç’ın hastalığı ne?
Erkan Yolaç kimdir? Evet Hayır sunucusu kaç yaşında, nereli, yaşıyor mu, Erkan Yolaç’ın hastalığı ne? Evet Hayır sunucusu olarak tanınan Erkan Yolaç hastalığı sebebiyle gözetim altına alındı. Peki, Erkan Yolaç kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? Evet Hayır sunucusu Erkan Yolaç’ın hastalığı ne?
26.10.2022 Magazin
Dünya Öğretmenler Günü ne zaman, öğretmenler günü 5 Ekim mi 24 Kasım mı? Dünya Öğretmenler Günü neden 5 Ekim'de kutlanır?
Dünya Öğretmenler Günü ne zaman, öğretmenler günü 5 Ekim mi 24 Kasım mı? Dünya Öğretmenler Günü neden 5 Ekim'de kutlanır? Dünya öğretmenler günü tarihi konusunda kafa karışıklığı yaşayanlar arama motorlarına yöneldi. Bir nesli yetiştirme görevini üstenen öğretmenlerin günü bazı ülkelerde farklı tarihlerde kutlanıyor. Peki, Öğretmenler günü 5 Ekim mi 24 Kasım mı, ne zaman? Dünya Öğretmenler Günü neden 5 Ekim'de kutlanır?
5.10.2022 Gündem
12 Eylül darbesi nedir, neden oldu? 12 Eylül 1980 darbesinde ne oldu, kimler asıldı? 12 Eylül darbesini kim yaptı?
12 Eylül darbesi nedir, neden oldu? 12 Eylül 1980 darbesinde ne oldu, kimler asıldı? 12 Eylül darbesini kim yaptı? Türkiye tarihinde bir dönüm noktası olan, tarihe kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 Darbesi'nin bugün 42. yıldönümü. Resmi verilere 12 Eylül 1980 darbesinde 650.000 kişi gözaltına alındı. 171'i kişi cezaevlerinde işkence sonucu ölürken, darbe sonunda yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetti. Peki, 12 Eylül 1980 darbesi nedir, neden oldu? 12 Eylül darbesinde ne oldu, kimler asıldı? 12 Eylül darbesini kim yaptı?
12.09.2022 Gündem
Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu?
Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu? 28 Şubat davası hükümlüsü  Çevik Bir'in sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verildi. Bir'in cezasının infazı 1 yıl süreyle ertelendi. Peki, Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu?
2.08.2022 Gündem
İlklerin pilotu Mehmet Şentürk hayatını kaybetti! Kıbrıs Barış Harekâtı'na damga vurmuştu
İlklerin pilotu Mehmet Şentürk hayatını kaybetti! Kıbrıs Barış Harekâtı'na damga vurmuştu Meslek yaşamı boyunca gökyüzünde ilklere imza atan ve birçok kritik uçuşta yer alan kaptan pilot Mehmet Şentürk, 92 yaşında hayatını kaybetti. Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında gizli görevle Libya'dan Türkiye'ye silah taşıyan uçakların pilotlarından olan Şentürk Kaptan, 12 Eylül darbesinin ardından 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in talimatına rağmen asla kestirmediği bıyıklarıyla da tanınıyor. 
23.07.2022 Yaşam
Adalet Bakanı Bozdağ: Çocuk haklarını, Anayasa maddesi haline getirdik
Adalet Bakanı Bozdağ: Çocuk haklarını, Anayasa maddesi haline getirdik Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığınca Ankara'da düzenlenen değerlendirme toplantısında, AK Parti hükümetleri döneminde insan hakları alanında yapılan çalışmaları anlattı. AK Parti hükümetleri döneminde insan hakları alanında büyük reformlara imza atıldığını belirten Bozdağ, “Bütün adımları büyük bir kararlılıkla, inanarak attık. İnsan haklarının, hukuk devletinin gereği diye attık, milletin buna ihtiyacı var diye attık” şeklinde konuştu.
28.05.2022 Siyaset
Adalet Bakanı Gül, 12 Eylül darbesinin 41. yılında, Ulucanlar Cezaevi  Müzesi'ni ziyaret etti
Adalet Bakanı Gül, 12 Eylül darbesinin 41. yılında, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni ziyaret etti Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Zalimleri asla unutmayacağız, darbecileri asla unutmayacağız. Türkiye'yi sokakta bulmadık, darbecilere, vesayetçilere hiç prim vermeyeceğiz, verdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
12.09.2021 Siyaset
12 Eylül darbesinin üzerinden 41 yıl geçti! 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili tüm detaylar!
12 Eylül darbesinin üzerinden 41 yıl geçti! 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili tüm detaylar! Demokrasinin kara lekesi 12 Eylül darbesinin üzerinden 41 yıl geçti. Yıllarca hafızalardan silinmeyecek uygulamaları ile hafızalarda yer eden 12 Eylül 1980 darbesi kötü muamele ve insan hakları ihlalleriyle biliniyor. Peki, 12 Eylül'de ne oldu? 12 Eylül Darbesi kime yapıldı? 12 Eylül Darbesi'ni kim yaptı? İşte 12 Eylül 1980 darbesi ile ilgili tüm detaylar!
12.09.2021 Gündem
Recep Yazıcıoğlu kimdir, nereli? Recep Yazıcıoğlu ölüm nedeni ne, neden öldü?
Recep Yazıcıoğlu kimdir, nereli? Recep Yazıcıoğlu ölüm nedeni ne, neden öldü? En Genç Vali, Yılın Bürokratı, Süper Vali lakaplarıyla anılan Vali Recep Yazıcıoğlu ölümünün 18. Yılında saygı ve minnetle anılıyor. Peki, Recep Yazıcıoğlu kimdir, nereli, neden öldü? İşte Recep Yazıcıoğlu’nun biyografisi…
8.09.2021 Gündem
FETÖ'cü sivil imamların yalanı ortaya çıktı!
FETÖ'cü sivil imamların yalanı ortaya çıktı! Ankara'da FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü davasında verilen hükmün gerekçesinde, darbe girişimini yöneten sivil imamlar Adil Öksüz, Kemal Batmaz ve Harun Biniş'in 'arsa bakmaya gittik' yalanı deşifre edildi. Gerekçede, sivil imamların arsa baktıklarını söyledikleri arazinin, imara kapalı askeri alan olduğu yer aldı. Kararda bu savunma için, "Sanıkların savunmalarının tümüyle gerçek dışı, yalan ve gülünç olduğu açıktır" ifadeleri yer aldı.
24.07.2021 Yaşam
Necdet Üruğ hayatını kaybetti
Necdet Üruğ hayatını kaybetti 19. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Üruğ hayatını kaybetti.
18.04.2021 Gündem
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Üniversitede yöneticiler seçimle gelmeli
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Üniversitede yöneticiler seçimle gelmeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere ilişkin, "Üniversite, toplumu geleceğe taşıyan kurumdur. Her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı kurumdur. Üniversitede yöneticiler seçimle gelmeli. Üniversitede rektörü niçin seçemiyoruz?" dedi.
9.02.2021 Siyaset
Müjdeli haberi duyurdu! Çılgın gelir
Müjdeli haberi duyurdu! Çılgın gelir Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç 'YouTube'dan 30-40 Milyon kazanmayı düşünüyoruz' dedi.
24.10.2020 Fenerbahçe
Mustafa Pehlivanoğlu kimdir, aslen nereli? Ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu neden, kaç yaşında asıldı? Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubu…
Mustafa Pehlivanoğlu kimdir, aslen nereli? Ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu neden, kaç yaşında asıldı? Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubu… Ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu idam edilişinin 40. Yılında anlıyor. 12 Eylül Darbesi'nden sonra idam edilen ilk ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun idam edilişinin üzerinden 40 yıl geçti. Peki, Mustafa Pehlivanoğlu kimdir? Mustafa Pehlivanoğlu nereli, kaç yaşında idam edildi? Mustafa Pehlivanoğlu hakkında merak edilenler…
7.10.2020 Gündem
Devlet Bahçeli: Macron bunu bilmeli, Miçotakis bunu duymalı
Devlet Bahçeli: Macron bunu bilmeli, Miçotakis bunu duymalı MHP Genel Başkanı Bahçeli, 12 Eylül darbesinin 40. yılında, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu'nda konuştu. Bahçeli, "12 Eylül zulümdür, rezalettir, cinayettir. 12 Eylül cuntasına bedel ve beyin olanlar ise tek kelimeyle zalimdir." ifadelerini kullandı. Bahçeli, "Macron bunu bilmeli, Miçotakis bunu duymalı. Millet iradesi yalnızca Allah'ın himayesine girer. Bunun dışındaki her irade ya yıkılacak, ya da imha edilecektir." dedi.
12.09.2020 Siyaset
Mide bulandıran olay! Üvey baba 7 yıl boyunca...
Mide bulandıran olay! Üvey baba 7 yıl boyunca... Marmaris'te, 15 yaşındaki üvey kızına cinsel istismar ve fiziksel şiddette bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alınan taksici M.A., tutuklandı.
11.08.2020 Yaşam
Darbeciler için flaş talep! ‘Rütbeleri de mallarını da geri alın’
Darbeciler için flaş talep! ‘Rütbeleri de mallarını da geri alın’ Yargıtay Başsavcılığı, 12 Eylül askeri darbesinin mimarları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılandığı davada, ‘darbecilerin rütbelerinin sökülmesi ve bu rütbelerden dolayı kazandıkları mal varlıklarına el konulması’ yönünde görüş bildirdi. Hayatını kaybeden Evren ve Şahinkaya’nın mirasçılarının da ‘maaş, ikramiye, orduevinden istifade, koruma’ gibi haklardan yararlanamayacağı belirtildi.
19.02.2020 Gündem
Meclis'e resmen başvurdular! Adı değişiyor
Meclis'e resmen başvurdular! Adı değişiyor AK Parti milletvekilleri, "Evren" ilçesinin adının değiştirilmesi için kanun teklifi verdi. Teklife göre, "Evren" ilçesinin adı, eski ismi olan "Çıkınağıl" olarak değiştirilecek.
26.11.2019 Gündem
Meclis'te tüm partiler destek verdi! Değişiyor...
Meclis'te tüm partiler destek verdi! Değişiyor... TBMM’nin kararıyla Kenan Evren’in adının Türkiye’deki okul, cadde, sokak, mahalle, köy ve kışlalardan silinmesi gündeme gelirken gözler Ankara’nın ‘Evren’ ilçesine çevrildi. Evren Belediye Başkanı Hüsamettin Ünsal, “Değişecekse eski ismimiz olan Çıkınağıl olur diye düşünüyorum” dedi.
26.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kenan Evren ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kenan evren haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.