Sertleşme

Sertleşme

Son dakika sertleşme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sertleşme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sertleşme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sertleşme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sertleşme gelişmeleri de dahil olmak üzere 592 sertleşme haberi bulunmuştur. Tüm sertleşme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ünsüz Benzeşmesi Nedir, Nasıl Bulunur? Ünsüz Sertleşmesi (Benzeşmesi) Örnekleri...
Ünsüz Benzeşmesi Nedir, Nasıl Bulunur? Ünsüz Sertleşmesi (Benzeşmesi) Örnekleri... Ünsüz benzeşmesi herhangi bir kelimeye eklenen ve ünsüz bir harf ile başlayan çekim ve yapım eklerinin kendinden önce sert ünsüz geliyorsa benzeşmesi durumudur. Ünsüz benzeşmesinde son harf yumuşak ünsüz ise yumuşak ünsüz harf ile sert ünsüz ise sert harfle başlamak zorundadır. 
4.02.2024 Gündem
Bu hatayı yapanların cinsel hayatı büyük tehlikede! Uzman isim uyardı
Bu hatayı yapanların cinsel hayatı büyük tehlikede! Uzman isim uyardı Sertleşme ve performans ilaçlarının son dönemde genç erkekler arasında yaygınlaştığını ve uzmanlara danışılmadan kullanıldığını belirten Prof. Dr. Halim Hattat, “Bu haplar psikolojik bağımlılık oluşturma tehlikesi yaratıyor. Siz kendi kendinize bu ilaçları kullandığınızda, sıkıntınızla ilgili cinsel bilgi almadığınızda, hormonlarınızı kontrol ettirmediğinizde bu ilaçlar olmadan sertleşme sağlayamayacağınıza inanmış oluyorsunuz. Böylece sertleşme ilaçlarına psikolojik bağımlılık gelişiyor” dedi.
13.07.2023 Gündem
Saç Köpüğü Nasıl Kullanılır? Saç Köpüğü Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Saç Köpüğü Nasıl Kullanılır? Saç Köpüğü Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kişisel bakım, kişinin mental ve fiziksel sağlığı açısından oldukça önemlidir. birçok kişisel bakım ürünleri vardır. Bu ürünleri kullanarak hem daha bakımlı görünebilir, hem de erken yıpranmaların önüne geçebilirsiniz. Birçok kategoride olan kişisel bakım ürünlerinden biri de saç köpükleridir. Saçlar, günün yoğunluğu, toz, dış faktörler ve sigara dumanı gibi etkenlerden oldukça fazla etkilenir. Bu yüzden saçlara gereken özen gösterilmeli ve bakımları da aksatılmamalıdır.
2.07.2023 Sağlık
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor Genel sağlık durumunun cinsel performansı doğrudan etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Halim Hattat, risk faktörlerine karşı uyararak önerilerde bulundu. Hattat, cinsel damarların gücünü azaltan risk faktörlerinin başında özellikle bel çevresinde depolanan aşırı vücut yağlarına dikkat çekti.
29.05.2023 Sağlık
AK Partili Hamza Dağ açıkladı! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anket
AK Partili Hamza Dağ açıkladı! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anket AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk'te yayınlanan moderatörlüğünü Ahmet Hakan'ın yaptığı Tarafsız Bölge programına konuk oldu. 14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Dağ, "Şu an, AK Parti açık ara birinci ve biz inşallah birinci turda ipi göğüsleyeceğiz." ifadelerini kullandı.
1.05.2023 Gündem
Arabası olanlara son dakika uyarısı: Hemen değiştirin
Arabası olanlara son dakika uyarısı: Hemen değiştirin Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika uyarısı! Kayseri’de 25 yıldır lastik sökme takma ustalığı yapan Mehmet Bedel, hava sıcaklığının 7 derecenin altına inmesinin ardından kışlık lastiklerin takılabileceğini söyleyerek, “Yoğunluk ve hizmet açısından 1 Aralık beklenmeden de değişim yaptırılabilir” dedi.
25.11.2022 Otomobil
Bilim insanları yaklaşan tehlikeyi ortaya çıkardı! Hepsi Türkiye'ye geliyor
Bilim insanları yaklaşan tehlikeyi ortaya çıkardı! Hepsi Türkiye'ye geliyor İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Bitki Görüntüleme Analiz Laboratuvarı'nda 4 araştırmacı 3 yıl boyunca bitkilerin üzerinde bulunan virüsler ve canlıları inceledi. Araştırmanın sonucunda, iklim değişikliği nedeniyle hastalık taşıyan böceklerin Türkiye'ye geldiği tespit edildi. Dr. Işıl Tulum, "Tekirdağ, Lüleburgaz, Edirne, Çanakkale, Balıkesir hattında bu böceklerle çok fazla karşılaşmaya başladık. Çok farklı vektörleri de var. Bunlar daha önceden Türkiye'de olup hastalık taşımayan versiyonlarının artık hastalık taşıdığını fark ettik" dedi.
11.08.2022 Yaşam
Sertleşme sorununa doğal çözüm! Mutlu bir cinsel yaşam için şart!
Sertleşme sorununa doğal çözüm! Mutlu bir cinsel yaşam için şart! Her yaştan erkeğin başına gelebilen sertleşme sorunu cinsel yaşamı olumsuz etkiliyor. Sertleşme sorunu süreklilik arz ediyorsa dikkat! Değişen yaşam koşulları, iş hayatının getirmiş olduğu stres, tütün ürünlerinin kullanımının artması ve psikolojik faktörler sertleşme sorununa neden olabiliyor. Uzmanlar, sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin bazı uyarı işaretlerine dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Peki, Sertleşme sorunu neden olur? Sertleşme bozukluğunun tedavisi var mı? Sertleşme problemi tedavisi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
19.07.2022 Sağlık
Uzmanından kemoterapi hastalarına uyarı
Uzmanından kemoterapi hastalarına uyarı Cinsel fonksiyon bozukluklarının kemoterapi alan hastalarda kemoterapi tedavisinin etkisi ve veya psikolojik sorunlara bağlı ortaya çıkabildiğini belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Neslihan Özyurt, “İleride çocuk sahibi olmayı düşünen kemoterapi hastaları, tedaviye başlamadan önce sperm bankalarına başvurabilirler. Bu sayede kemoterapi başlamadan önce spermler dondurularak ileride kullanılmak üzere saklanabilir” dedi.
25.06.2022 Sağlık
Imvanex aşısı nedir? Imvanex aşısı Maymun çiçeğine karşı etkili mi?
Imvanex aşısı nedir? Imvanex aşısı Maymun çiçeğine karşı etkili mi? Dünyada pandemi henüz tam olarak bitmemişken, 20 ülkede görülen maymun çiçeği virüsü tespit edildi. Vaka sayısındaki artış endişelere neden olurken Almanya, maymun çiçeği hastalığına karşı Imvanex aşısı sipariş etti. Peki, Imvanex aşısı nedir? Imvanex aşısı Maymun çiçeğine karşı etkili mi? Imvanex'in yan etkileri neler? İşte detaylar…
31.05.2022 Sağlık
Ereksiyon güçlüğüne kalıcı çözüm!
Ereksiyon güçlüğüne kalıcı çözüm! Ereksiyon güçlülüğüne çözüm oluyor. Sertleşme sorunu olan herkesi ilgilendiriyor Erkeklerde önemli cinsel sorunların başında gelen sertleşme bozukluğunda düşük yoğunluklu şok dalga tedavisinin kalıcı çözüm sağladığını belirten Op. Dr. Egemen İşgören, şok dalga tedavisinin vücudun doğal iyileşme mekanizmalarını harekete geçirdiğini söyledi.
27.05.2022 Sağlık
Uyku apnesiyle birlikte oluşan ürolojik rahatsızlıklara dikkat
Uyku apnesiyle birlikte oluşan ürolojik rahatsızlıklara dikkat Uyku Apne Sendromu’nun yanında oluşan ürolojik problemler hakkında konuşan Doç. Dr. Coşkun Kaya, “Horlama ve uyku apnesi problemleri tedavi edilmeden ürolojik tedaviye başlanırsa, hastada iyileşme görülemeyebilir” dedi.
29.03.2022 Sağlık
Alopesi nedir? Will Smith’in karısı Jada Pinkett Smith hastalığı Alopecia neden olur, Alopecia Areata nasıl anlaşılır, tedavisi var mı?
Alopesi nedir? Will Smith’in karısı Jada Pinkett Smith hastalığı Alopecia neden olur, Alopecia Areata nasıl anlaşılır, tedavisi var mı? Oscar Gecesi'nde oyuncu Will Smith ile komedyen Chris Rock arasında yaşananlar damga vurdu. Ödül vermek için sahneye çıkan Chris Rock, Will Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in saç dökülme hastalığıyla alay edince, sinirlenen Will Smith sahneye koşarak, Rock'a "Karımın adını ağzına alma" deyip yumruk attı. Peki, Jada Pinkett Smith’in hastalığı ne? Alopecia (Alopesi) nedir, nasıl anlaşılır ve neden olur?
28.03.2022 Sağlık
Cinsel sıkıntılara sebep oluyor! Flaş uyarı
Cinsel sıkıntılara sebep oluyor! Flaş uyarı Cinsel sorunlara yol açıyor. Flaş uyarı geldi. Prof. Dr. Mete Kilciler, diyabetin cinsel sıkıntılara sebebiyet verdiğini söyledi.
4.02.2022 Sağlık
Koronavirüsle ilgili korkutan uyarı: Cinsel hayatı tehlikeye sokuyor
Koronavirüsle ilgili korkutan uyarı: Cinsel hayatı tehlikeye sokuyor Koronavirüsle ilgili korkutan bir açıklama geldi. Özellikle Omciron varyantı ile vaka sayılarının tavan yaptığı şu günlerde uzmanlardan sık sık gelen uyarılara bir yenisi daha eklendi. Koronavirüse yakalananların cinsel problemler yaşayacağına dikkati çeken Üroloji ve Fitoterapi Uzmanı Opr. Dr. Fatih Çelik, “Eğer Kovid-19 damar yapılarını bozuyorsa testislerdeki ve penisteki damarsal yapılarda da problemler oluşturabiliyor. Sertleşme durumunun kalitesinde düşüklükler veya hastanın altta yatan bir zemini varsa daha da kötüsü olabiliyor” dedi.
1.02.2022 Sağlık
Ünlü doktorları isyan ettiren sahtekarlık! Ereksiyon ilacı...
Ünlü doktorları isyan ettiren sahtekarlık! Ereksiyon ilacı... Sosyal medyada, güvenilir tıp uzmanlarının isim ve fotoğrafları kullanılarak yapılan 'ilaç' reklamları isyan ettirdi. Kiminin 'ereksiyon ilacı' kiminin de 'parazit ilacı' reklamında ismi kullanıldı. Ne olduğu bilinmeyen bu ürünlerde isimleri kullanılan Prof. Mustafa Çetiner ve Prof. Mehmet Ceyhan, bu sahtekârlığa son verilmesi çağrısında bulundu.
29.01.2022 Gündem
Uyku düzenini sağlıyor, bağışıklığı güçlendiriyor! Koronavirüs ölümlerini azaltıyor
Uyku düzenini sağlıyor, bağışıklığı güçlendiriyor! Koronavirüs ölümlerini azaltıyor Uyku uyanıklık düzenini sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Hücre savaşını, solunum yetmezliğine yol açan sitokin fırtınasını baskılayıcı ve akciğerde sertleşme, yani fibrozis gelişimini engelleyici bir rol üstleniyor. Koronavirüse karşı savaşmamızda kilit role sahip, hastanede kalış süresinin yüzde 40 kısaltıyor ve ölüm oranını azaltıyor. Melatonin hormonunun düzenli salgılanması için yeterli ve kaliteli uyumamız, büyük önem taşıyor. Peki, melatonin hormonunu artırmak için neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız? Göğüs Hastalıkları ve Uyku Uzmanı Prof.Dr. Ceyda Erel Kırışoğlu, melatonin hormonunu artıran 5 etkili kuralı anlattı
8.01.2022 Sağlık
Erkeklerde kısırlığa neden olan 8 etken!
Erkeklerde kısırlığa neden olan 8 etken! Dünya Sağlık Örgütü tanımlarına göre İnfertilite yani kısırlık en az 1 yıllık korunmasız ilişkiye rağmen hamilelik oluşamaması durumu olarak tanımlanıyor. İnfertilite yani kısırlık problemi kadın ve erkeği eşit oranda etkileyen durumların başında geliyor. Erkek üreme sağlığını etkileyen nedenlerin başında hormonlar, sperm üretimi, sperm kanallarında spermin taşınması ve cinsel fonksiyon bozukluklarının geldiğini ifade eden Embriyolog Abdullah Arslan, erkeklerde kısırlığın nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.01.2022 Sağlık
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor!
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor! Cinsel sorunlar pek çok çift için içinden çıkılmaz bir duruma dönüşebiliyor. Özellikle de son yıllarda sık görülen cinsel fonksiyon bozuklukları hem çiftler arasındaki duygusallığa hem de iletişimde kopukluğa neden olabiliyor. Cinsel fonksiyon bozukluklularının boşanmaya varan büyük sorunlara neden olabileceğini vurgulayan Üroloji ve Androloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş, problemlerin çözümü ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
4.01.2022 Sağlık
Uzmanından Parkinson hastalığına karşı öneri
Uzmanından Parkinson hastalığına karşı öneri Beyinde dopamin üreten hücrelerin bozulması neticesinde ağırlıklı olarak 60 yaş üstü kişilerde görülen Parkinson hastalığında uzmanlar, ilaç tedavisinde oluşan yan etkilere karşı ‘beyin pili’ öneriyor. Beyin pili sayesinde ilaç alımına bağlı görülen kasılma gibi etkilerde düzelme görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Bekir Enes Demiryürek, "Beyin pili kullanımında hastalar daha bağımsız hareket edebildiği için günlük yaşama katılımları da artıyor” dedi.
3.01.2022 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den koronavirüs açıklaması! 'Kalıcı hasar oluyor'
Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den koronavirüs açıklaması! 'Kalıcı hasar oluyor' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs sonrası hastalarda yaşanan sorunlara ilişkin, “Oksijene bağımlı yaşayan, akciğerde sorunu olan kişilerin sayısı, koronavirüsten sonra ciddi bir artış göstermiş durumda. En büyük hasar akciğerlerde oluşuyor. Zatürre sonrası tam bir iyileşme olmadığından akciğerlerde sertleşme oluyor ve kişide sürekli nefes darlığı, efor kapasitesinde kısıtlanma oksijen bağımlılığı geliştirebiliyor” dedi.
23.12.2021 Gündem
Marek Hamsik'e nazar değdi açıklama geldi
Marek Hamsik'e nazar değdi açıklama geldi Milli takımda sakatlanan Marek Hamsik'ten açıklama geldi.
12.11.2021 Trabzonspor
Kılıçdaroğlu: Bana yönelik tehditler var ama hiç umurumda değil
Kılıçdaroğlu: Bana yönelik tehditler var ama hiç umurumda değil Muğla'da bir dizi ziyaret için gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Temel Atma ve Toplu Açılış Programı'na katıldı. Kılıçdaroğlu, "Bana yönelik tehditler var. Hiç ama hiç umurumda değil. En büyük güvencem, bu ülkenin saygıdeğer insanlarıdır" dedi.
28.10.2021 Siyaset
Cinsel hayatı bitiriyor! Uyarı geldi
Cinsel hayatı bitiriyor! Uyarı geldi Cinsel hayatı bitiriyor! Cinsel hayatı etkileyen önemli sağlık sorunuyla ilgili flaş açıklama geldi. Orta yaş ve üzerindeki erkekleri en sık tehdit eden hastalıkların başında prostatın geldiğini söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Prostat hastalıklarında uygulanan tedavi seçenekleri erken boşalma, sertleşme güçlüğü gibi cinsel sorunlara yol açabiliyor. O neden tedavi yöntemini seçerken dikkat etmek gerekiyor” dedi.
22.10.2021 Sağlık
Prostat büyümesinde HOLEP tedavisi!
Prostat büyümesinde HOLEP tedavisi! Prostat her erkekte bulunan bir organdır. Yaşla birlikte değişen oranlarda büyümeye başlamaktadır, özellikle 50 yaş üstü erkeklerin yarısında görülen bu durum, prostat kanserinden farklı olup, iyi huylu prostat büyümesi olarak adlandırılır. Prostat büyümesi hastaların yaşam kalitesini bozarak sosyal hayattan soyutlayabiliyor. Gece defalarca idrar çıkarak uykusuz kalan, sürekli olarak idrara çıkma ihtiyacı olan ve idrar kaçırma şikayeti olan hastaların normal yaşamı durma noktasına gelebiliyor. Ayrıca bu durum sıklıkla cinsel sorunları beraberinde getiriyor. Tüm bu sorunlar hastalarda içinden çıkılması zor bir psikolojik çöküntüye neden olabiliyor.
16.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sertleşme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sertleşme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.