Cinsel Sorunlar

Cinsel Sorunlar

Son dakika cinsel sorunlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cinsel sorunlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cinsel sorunlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cinsel Sorunlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cinsel sorunlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 646 cinsel sorunlar haberi bulunmuştur. Tüm cinsel sorunlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cinsel hayatın olmaması boşanma sebebi! Dikkat çeken 'süre' detayı
Cinsel hayatın olmaması boşanma sebebi! Dikkat çeken 'süre' detayı Cinsel ilişki konusunda çiftler arasında sorun yaşandığında hukuki olarak genel boşanma sebebi kabul edilebiliyor. Bunda süre de önemli. Eşlerin ne kadar süre ilişki içinde bulunmaması durumunda boşanabileceklerini, kanunda konu ile ilgili nelerin yer aldığını uzman isim açıkladı.
21.01.2023 Yaşam
Evli milyonlarca çifti kapsıyor! Flaş 'cinsel ilişki' kararı
Evli milyonlarca çifti kapsıyor! Flaş 'cinsel ilişki' kararı Yargıtay evlilikte cinsel ilişki ile ilgili dikkat çeken bir karar imza attı. Karara göre; evlilikte bunu yapan karşı tarafa tazminat ödemek zorunda kalıyor. Konuyla ilgili önemli noktalara dikkat çeken Avukat Cansen Erdoğan, çiftlerin bilmesi gereken detayları anlattı.
19.12.2022 Gündem
Sertleşme sorununa doğal çözüm! Mutlu bir cinsel yaşam için şart!
Sertleşme sorununa doğal çözüm! Mutlu bir cinsel yaşam için şart! Her yaştan erkeğin başına gelebilen sertleşme sorunu cinsel yaşamı olumsuz etkiliyor. Sertleşme sorunu süreklilik arz ediyorsa dikkat! Değişen yaşam koşulları, iş hayatının getirmiş olduğu stres, tütün ürünlerinin kullanımının artması ve psikolojik faktörler sertleşme sorununa neden olabiliyor. Uzmanlar, sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin bazı uyarı işaretlerine dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Peki, Sertleşme sorunu neden olur? Sertleşme bozukluğunun tedavisi var mı? Sertleşme problemi tedavisi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
19.07.2022 Sağlık
Her 10 kadından 1'i cinsel sorunlar yaşıyor! İşte kadınlarda görülen 4 jinekolojik sorun!
Her 10 kadından 1'i cinsel sorunlar yaşıyor! İşte kadınlarda görülen 4 jinekolojik sorun! Kadınların sık yaşadığı problemler arasında, pelvik ağrılar, vajinal akındı, adet düzensizliği ve cinsel sorunlar başta geliyor. Türkiye'de her 10 kadından 1'i ise cinsel ilişkiye girememe, orgazm olamama sorunu yaşıyor. Ancak kadınların pek çoğu tarafından ihmal edilen bu sorunlar, yıllar geçtikçe içinden daha da çıkılamaz bir probleme dönüşebilir. Kaç yaşında olursanız olun hem cinsel hayatı etkileyen hem de genel sağlık durumunu etkileyen jinekolojik problemler için mutlaka uzman desteği almak önemli. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer kadınlarda sık görülen jinekolojik sorunları ve tedavi yöntemlerini anlattı.
22.01.2022 Sağlık
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor!
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor! Cinsel sorunlar pek çok çift için içinden çıkılmaz bir duruma dönüşebiliyor. Özellikle de son yıllarda sık görülen cinsel fonksiyon bozuklukları hem çiftler arasındaki duygusallığa hem de iletişimde kopukluğa neden olabiliyor. Cinsel fonksiyon bozukluklularının boşanmaya varan büyük sorunlara neden olabileceğini vurgulayan Üroloji ve Androloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş, problemlerin çözümü ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
4.01.2022 Sağlık
'Menopoz sonrası egzersiz yapın' önerisi
'Menopoz sonrası egzersiz yapın' önerisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Uzmanı Dr. Ruhnaz Yılmaz, menopoz sonrası dönemde kilo alma eğilimi olduğunu ve kemik erimesinin hızlandığını belirterek, ruh ve beden sağlığı için egzersiz yapılması tavsiyesinde bulundu.
20.10.2021 Sağlık
Andropoz depresyonu tetikliyor
Andropoz depresyonu tetikliyor Antidepresan kullanımının son yıllarda artığını söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Ancak andropoz orta yaşlarda depresyonla karışabiliyor. Erkeklerde yaşla birlikte düşen testosteronun yarattığı andropoz sadece cinsel fonksiyonları etkilemiyor. Moral bozukluğu, duygu durum değişimleri, agresyon, öfke, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü, genel motivasyon kaybı gibi etkileri de var” dedi.
6.10.2021 Sağlık
Cinsel terapiler yüzde 95 oranında olumlu sonuçlanıyor!
Cinsel terapiler yüzde 95 oranında olumlu sonuçlanıyor! Cinsel sorunlar konusunda eğitim almış psikiyatristler ve klinik psikologlar tarafından uygulanan cinsel terapilerde ağırlıklı olarak ‘vajinismus’ ve ‘erken boşalma’ sorunları tedavi ediliyor. Her iki cinsel işlev bozukluğunun tedavisinde yüzde 90-95 oranlarına kadar olumlu sonuçlar alınabildiğini belirten uzmanlar, birkaç farklı cinsel sorun olması durumunda bile üstesinden gelinebildiğini ifade ediyor. Uzmanlar, mutlaka muayehanede veya hastanede uygulanması gereken terapilere partnerlerin birlikte katılmasını tavsiye ediyor.
3.09.2021 Sağlık
'Cinsellik önce kendini tanımakla başlar'
'Cinsellik önce kendini tanımakla başlar' Doyumlu bir cinsel ilişki için kişinin kendi bedenini tanımasının önemine dikkat çeken Psikiyatri Uzmanı Dr. Ebru Soylu, “Cinsellikte ancak kendisini seven, sayan ve güvenen bir kişi, karşısındakine de olumlu duygularla yönelebilir. Bireyin cinsel haz noktalarını fark etmesi ve bunu eşiyle paylaşmaktan kaçınmaması, daha doyumlu bir cinsel ilişki yaşanmasını sağlayacaktır” dedi.
2.09.2021 Sağlık
Estetik operasyon öncesi psikolojik testler uygulanmalı!
Estetik operasyon öncesi psikolojik testler uygulanmalı! Estetik operasyonlara ilginin giderek artması, ameliyat olması uygun hastaların belirlenmesinin önemini ön plana çıkarıyor. Beyindeki genetik bozukluğun, kişilik özelliklerinin, cinsel sorunların yanı sıra yeterli ilgi ve sevgi görememenin dış görünüşe aşırı düşkünlüğün nedenleri arasında sayılabileceğini belirten uzmanlar, kişide zamanla takıntıya varan ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini vurguluyor. Uzmanlar, beden algısı bozukluğu nedeniyle bazı bireylerin üst üste birkaç operasyon talep ettiğini ifade ediyor ve ameliyata uygunluğun tespit edilebilmesi için öncesinde mutlaka psikolojik testler uygulanmasını tavsiye ediyor.
6.08.2021 Sağlık
İlgi ve sevgi göremeyen birey dış görünüşüne yöneliyor
İlgi ve sevgi göremeyen birey dış görünüşüne yöneliyor Estetik operasyonlara ilginin giderek artması, ameliyat olması uygun hastaların belirlenmesinin önemini ön plana çıkarıyor. Beyindeki genetik bozukluğun, kişilik özelliklerinin, cinsel sorunların yanı sıra yeterli ilgi ve sevgi görememenin dış görünüşe aşırı düşkünlüğün nedenleri arasında sayılabileceğini belirten uzmanlar, kişide zamanla takıntıya varan ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini vurguluyor. Uzmanlar, beden algısı bozukluğu nedeniyle bazı bireylerin üst üste birkaç operasyon talep ettiğini ifade ediyor ve ameliyata uygunluğun tespit edilebilmesi için öncesinde mutlaka psikolojik testler uygulanmasını tavsiye ediyor.
5.08.2021 Sağlık
Dünyada uyuşturucu kullanan sayısı 9 yılda yüzde 22 arttı!
Dünyada uyuşturucu kullanan sayısı 9 yılda yüzde 22 arttı! Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AMBAUM) Öğretim Görevlisi Uzman Dr. Ali Erdoğan, dünyada uyuşturucu kullanan kişi sayısının yüzde 22 arttığını söyledi. Antalya'da bağımlı gençlerle yapılan araştırma ise arkadaş etkisini ortaya koydu.
7.07.2021 Sağlık
Aşırı şeker tüketimi sertleşme bozukluğu nedeni
Aşırı şeker tüketimi sertleşme bozukluğu nedeni Aşırı tüketilen şekerin cinsel hayatı olumsuz etkilediğini söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, yaklaşan Ramazan Bayramı’nda dikkatli olunmasını önerdi. Dünyada yaklaşık 300 milyon diyabet hastası olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hattat, “Diyabet, cinsel bölgeye kan taşıyan ve sertleşmeyi sağlayan damarları olumsuz etkileyerek, sertleşme bozukluğuna neden oluyor. Diyabetli erkeklerde sertleşme sorunu görülme riski diğerlerine göre 3 kat artıyor” dedi.
11.05.2021 Sağlık
Cinsel problemlere yol açıyor! Erkeklerde...
Cinsel problemlere yol açıyor! Erkeklerde... Prostat hastalıklarının orta yaş ve üzeri erkeklerin karşılaştığı sağlık sorunları arasında olduğunu kaydeden Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Pek çok erkek gerek prostat hastalıkları gerekse uygulanan tedaviler nedeniyle cinsel problemler yaşıyor. Prostat hastalıklarında en sık görülen yakınma idrar problemleri” dedi. Hattat, prostat hastalıklarının ve tedavilerinin cinsel sorunlar üzerindeki etkisini de anlattı.
30.03.2021 Sağlık
'Yatağı ayırdık' Pandemi vurdu!
'Yatağı ayırdık' Pandemi vurdu! Pandemi cinsel yaşamı da olumsuz etkiledi. Bu süreçte bazı çiftler yatağı ayırdıklarını belirtirken, hastalığa yakalananlar da cinsel isteklerinde azalma yaşadıklarını söyledi.
23.02.2021 Sağlık
Cinsellikte ten uyumu yakalamanın 6 yolu!
Cinsellikte ten uyumu yakalamanın 6 yolu! Çiftler arasındaki cinsel sorunları tedavi etmek için ten uyumunu yakalamanın şart olduğunu söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, 6 yöntemle bu sorunun aşılacağını dile getirdi.
13.02.2021 Sağlık
“Şehir stresi cinsel işlev bozukluğuna neden olabilir”
“Şehir stresi cinsel işlev bozukluğuna neden olabilir” Şehirde yaşamanın yarattığı stresin gündelik hayatta birçok soruna yol açtığını söyleyen Dr. Özcan Kılıç O. Kafalı, “Cinsel işlev bozukluklarının nedeni bedensel (organik) olabileceği gibi, psikolojik de olabilir” dedi.
20.01.2021 Sağlık
Her üç kişiden biri cinsel işlev bozukluğu yaşıyor
Her üç kişiden biri cinsel işlev bozukluğu yaşıyor Cinsel bilgisizlik, eğitimsizlik, cinsellikle ilgili yanlış bilgi ve inanışların cinsel sorunlara yol açtığını belirten uzmanlar, doğru bilgilendirmenin önemine işaret ediyor.Her üç kadından birinde cinsel istek ve uyarılma bozukluğu görüldüğünü belirten uzmanlar, erkeklerin ise yaklas¸ık yüzde 40'ının yas¸amları boyunca en az bir cinsel is¸lev bozuklugˆu yas¸adıgˆına dikkat çekiyor. Uzmanlar, dünyada her üç kişiden birinin cinsel işlev bozukluğu yaşadığını belirtiyor.
3.09.2020 Sağlık
“Kontrol edilmeyen diyabet cinsel hayatı da vuruyor”
“Kontrol edilmeyen diyabet cinsel hayatı da vuruyor” Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, erkeklerde şeker hastalığının hem sinir hem de damar hasarı yaratarak sertleşme sorununa yol açtığını ve uzun yıllar kontrol edilmeyen diyabet hastası erkeklerde cinsel sorunların da gelişebildiğini belirtti.
31.08.2020 Sağlık
Cinsel performansı arttırıyor!
Cinsel performansı arttırıyor! Cinsel performans psikolojik sorunlar ve fizyolojik hastalıkların yanı sıra beslenme ile de yakından ilişkili olabiliyor. 20 bin insan üzerinde yapılan araştırma bazı yaşamsal faaliyetlere dikkat ederek yaşam süresinin ciddi oranda uzayabileceğini ortaya koydu.
23.04.2020 Sağlık
Cinsel hayat için eşinizle bol bol konuşun
Cinsel hayat için eşinizle bol bol konuşun Corona virüs salgını nedeniyle çiftler evde daha fazla vakit geçirirken özellikle karantina günlerde önemli bir sorunun da çiftler arasında iletişim olduğuna dikkat çeken Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Ülkemizde 10 kişiden yalnızca 2’si cinsel problemlerini eşleriyle konuşabiliyor. Oysa cinsel sorunlarınızı kabul etmek ve bu konuda konuşmak çözüme giden ilk adım” dedi.
11.04.2020 Sağlık
Haydar Dümen en çok şaşırdığı soruyu açıkladı!
Haydar Dümen en çok şaşırdığı soruyu açıkladı! Türkiye'de cinsel yaşam uzmanı deyince akla gelen isimlerin başında gelen Haydar Dümen, yaptığı söyleşide çok çarpıcı açıklamalara imza attı. Okurlarından gelen soruları yıllardır köşesinde yanıtlayan Haydar Dümen, kendisine sorulmuş en şaşırtıcı soruya da açıkladı.
18.01.2020 Gündem
Kokular duygu, hafıza ve yaratıcılığı doğrudan etkiliyor
Kokular duygu, hafıza ve yaratıcılığı doğrudan etkiliyor Dr. Öğr. Üyesi Koran "Limbik sistem; duygu, hafıza, yaratıcılık, motivasyon, nefes, kalp atışı, hazım ve otonomik sinir sistemini yönetmektir. Dolayısıyla da tüm bu sistemler kokulardan doğrudan etkilenmektedir." dedi.
30.11.2019 Sağlık
Cinsel sorun yaşıyorsanız mutlaka doktora başvurun
Cinsel sorun yaşıyorsanız mutlaka doktora başvurun Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde görevli cinsel terapist Ecenur Aydın Aşık, cinsel işlev bozukluklarının tedavi edilebildiğini vurgulayarak, "Sorun yaşayan çiftlerin doğru zamanda, hiç çekinmeden cinsel terapiste başvurması gerekmektedir" dedi.
27.10.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cinsel Sorunlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cinsel sorunlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.