Gazete Vatan Logo

Cinsel hayatın olmaması boşanma sebebi! Dikkat çeken 'süre' detayı

Cinsel ilişki konusunda çiftler arasında sorun yaşandığında hukuki olarak genel boşanma sebebi kabul edilebiliyor. Bunda süre de önemli. Eşlerin ne kadar süre ilişki içinde bulunmaması durumunda boşanabileceklerini, kanunda konu ile ilgili nelerin yer aldığını uzman isim açıkladı.

Cinsel hayatın olmaması boşanma sebebi! Dikkat çeken 'süre' detayı

Medeni Kanun’da özel ve genel boşanma sebepleri düzenlenmiştir. Genellikle boşanmaların çoğu evlilikte cinsel hayatın yoksunluğundan meydana geliyor. Cinsel sorunlar nedeniyle boşanma, özünde yaygın bir boşanma sebebi olmasına rağmen toplumun değer yargıları sebebiyle davalar genellikle başka gerekçelerle açılıyor.

Cinsellik, evlilik birliğini ayakta ve sağlıklı tutan en önemli ögeler arasında yer alıyor. Evlilikte cinsel hayatın olmayışı kanunda açıkça düzenlenemediği için de genel bir boşanma sebebi olarak  “evlilik birliğinin temelden sarsılması”  olarak gösteriliyor.

Evli çiftler cinsel hayatlarını canlı tutmak için neler yapmalı?

Jinekolog-seksolog Dr. Akif Poroy, evli çiftlere cinsellik konusunda önemli tavsiyelerde bulunuyor.  Cinsellik bittiği an evlilik bitiyor mu sorusuna da bakın ne cevap veriyor...

Jinekolog-seksolog Dr. Akif Poroy "Duruma göre değişiyor. Diyelim ki, eşlerden birinin trafik kazası nedeniyle cinsel yaşamı bitti. Vefa borcu yüzünden o evlilik sürebiliyor. Bu tabii uç bir örnek. Günümüzde sosyal ve parasal açıdan eşlerine bağımlı olduğu için seks olmasa da evliliğini sürdürmek zorunda olan çok kadın var.

Haberin Devamı

Özellikle kırsal kesimdeki kadın için evlilik güvence. Çiftler en çok evliliklerinin 3’üncü yılında boşanıyor. Kişi tanışıyor, flört ediyor, çocuk doğuruyor, çocuk yürümeye başlıyor. Aşağı yukarı 3 yıl geçiyor. İçgüdüsel olarak insan kendi genetik kodlarını bir ileriye verdiğini düşünüyor ve başka bir eş aramaya başlıyor. Tamamen katılmasam da bu açıklamanın doğru bir tarafı var gibi." açıklamasında bulundu.

ÇİFTLERİN ÇOĞU 'HAYIR' DİYOR

Dr. Akif Poroy cinselliği sıkıcılıktan kurtaracak önemli tavsiyelerde bulunuyor;

Poroy "İlk kez birlikte oluyorlarmış gibi davranmalılar. Mesela Uzakdoğu felsefesinde kadın ve erkek birbirini tanrı ve tanrıça gibi görür. Partnerinizi yücelttiğinizde, kendinizdeki cinsel enerjiyi ona verdiğinizde o enerji tekrar dönüp size gelir. Bunu yakalamak lazım. Biz orgazm sorunları yaşayanlara bu tekniği öneriyoruz. Cinsellikte konuşma tekniği, olumlu yaklaşım çok önemli. Bir de çiftin fantezilerini çok önemsiyoruz. Herhangi bir cinsel sorunla gelen çiftlere ‘Fantezi kurabiliyor musunuz?’ diye sorduğumuzda çiftlerin çoğu ‘Hayır’ diyor. Fantezi yaratmak için bazı seksologlar film tavsiye ediyor." dedi

Haberin Devamı