Gazete Vatan Logo

Saç Köpüğü Nasıl Kullanılır? Saç Köpüğü Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Kişisel bakım, kişinin mental ve fiziksel sağlığı açısından oldukça önemlidir. birçok kişisel bakım ürünleri vardır. Bu ürünleri kullanarak hem daha bakımlı görünebilir, hem de erken yıpranmaların önüne geçebilirsiniz. Birçok kategoride olan kişisel bakım ürünlerinden biri de saç köpükleridir. Saçlar, günün yoğunluğu, toz, dış faktörler ve sigara dumanı gibi etkenlerden oldukça fazla etkilenir. Bu yüzden saçlara gereken özen gösterilmeli ve bakımları da aksatılmamalıdır.

Saç Köpüğü Nasıl Kullanılır? Saç Köpüğü Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Saç Köpüğü Nasıl Kullanılır?

Her insanın saç yapısı birbirinden farklıdır. Düz saçlar, kıvırcık saçlar, dalgalı saçlar, ince telli ve kalın telli saçlar gibi birçok farklı yapıda saç tipleri vardır. Bazı saç tipleri ise zor şekil alan ve kolay bozulan saçlardır. İşte bu gibi zorluk çıkaran saçlara sahip olan kişilerin mutlaka saç bakım ürünleri ile saçlarını desteklemeleri gerekir.

Saç köpükleri de bunlardan biridir. Herkesin kullanabileceği saç köpükleri birçok farklı yapıda ve formda bulunur. En çok saçlara hacim vermek ve daha kolay şekillendirmek için tercih edilen saç köpüklerinin tercih edilirken doğru markalardan tercih edilmesi gerekir.

Ucuz ve içeriği farklı maddelerle dolu olan saç köpükleri, saça iyi gelmediği gibi kuruluk ve sertleşme gibi sorunlar da yaratabilir. Saç köpükleri genelde kadınların kullandığı saç bakım ürünü olsa da erkekler de tercih edebilir. Saç köpüklerinin kullanımı ise oldukça kolaydır.

Avuç içinize sıktığınız bir parça saç köpüğünü saçınız nemliyken saçınızın her tarafında uygulayabilirsiniz. Ardından ister şekillendirebilir isterseniz de doğal hali ile bırakabilirsiniz. Saç köpüklerini doğru kullandığınız sürece saçlara herhangi bir zararı da yoktur.

Haberin Devamı

Saç Köpüğü Kullanırken Yapılması Gerekenler

Saç köpüklerinin birçok farklı formları vardır. Bunlara göre köpüğü kullanım şekilleri de değişebilir. Ancak en doğru kullanım saç tipinize ve uzunluğuna uygun olarak tercih edilerek yapılan kullanımdır. Saçlarınız nemliyken kullanmak hem köpüğün saçta kalp halinde kalmamasını sağlar hem de daha kolay emilir. Aynı zamanda saç tamamen ıslakken de kullanmamak gerekir.

Saç köpüğünün en uygun kullanımı ise avuca sıkarak onu saçlara yedirmektir. Genelde saç diplerine çok temas ettirmeden ortalardan uçlara doğru yapılan uygulama doğru kabul edilmektedir. Eğer gür saçlara ya da çok uzun saçlara sahipseniz bir kaç kez daha bu işlemi tekrarlayabilirsiniz. Bazı saç köpükleri ıslak görünüm de sağlar. Bu da farklı bir hava katar.

Bazıları ise saçta emilerek etkisini gizli şekilde gösterir. Kendi zevkinize göre piyasada yer alan birçok saç köpüğünden seçim yaparak kullanabilirsiniz. Saç köpüklerinde yer alan çeşitli aroma ve kokular da harika bir etki bırakacaktır.

Haberin Devamı

Saç köpüğü uyguladıktan sonra yapılmaması gereken şey ise saçlara maşa, düzleştirici gibi yüksek ısı veren saç şekillendirme cihazları kullanmaktır. Tüm bunlara dikkat ederek kullanacağınız saç köpükleri hem sizi daha bakımlı gösterir hem de saçlarınıza kattığı dolgunluk ve hacimle göz kamaştırmanızı sağlar.