Şehzade

Şehzade

Son dakika şehzade haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şehzade ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şehzade haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şehzade

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şehzade gelişmeleri de dahil olmak üzere 590 şehzade haberi bulunmuştur. Tüm şehzade haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şehzade Mustafa Gerçekte Nasıl Öldürüldü? Şehzade Mustafa Neden Öldürüldü?
Şehzade Mustafa Gerçekte Nasıl Öldürüldü? Şehzade Mustafa Neden Öldürüldü? Osmanlı Devleti'nin 10. padişahı olan Kanuni Sultan Süleyman'ın çocuklarından biriside Şehzade Mustafa'ydı. Tabi Şehzade Mustafa'yı günümüzde halen sıkça araştıran kişiler bulunur. Bunun nedeni ise Şehzade Mustafa'nın oldukça trajik olan ölümüdür. Ayrıca bu ölüm hakkında birçok farklı anlatı duymakta mümkündür. 
14.02.2024 Gündem
MHP lideri Bahçeli: 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı pekişecek
MHP lideri Bahçeli: 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı pekişecek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa'da düzenlenen "Cumhur Bizim Türkiye Hepimizin" temalı açık hava toplantısında açıklamalarda bulundu. "31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı pekişecek" diyen Bahçeli, "Manisa'nın evladı olan Özgür'e sahip çıkın, DEM'lenmiş siyasetten uzaklaşmasını temin edin" ifadelerini kullandı. İzmir'de taksici Oğuz Erge'nin yardım etmek için aracına aldığı kişi tarafından öldürülmesine tepki gösteren Bahçeli, "Taksi şoförümüzü katleden alçağın vatandaşlıktan çıkartılması, hayatı boyunca rezil ve rüsva bir şekilde yaşaması adaletin mecburiyetidir. " dedi.
4.02.2024 Gündem
Amasya Nerede, Hangi Bölgede? Amasya İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Amasya Nerede, Hangi Bölgede? Amasya İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Özellikle yaz mevsimi geldiğinde ya da insanlar yıllık izinlerini kullanmak için tatile gitmek istediklerinde Türkiye'de gezip görebilecekleri şehirler hakkında araştırmalar yapmaktadır. Amasya da gezip görülebilecek güzel illerimiz arasında yer almaktadır. Amasya'ya giden kişiler genellikle yaşadıkları yere memnun bir biçimde dönmektedirler.
18.01.2024 Eğitim
Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları
Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları 4000 yıllık tarihi geçmişiyle, Roma ve Bizans dönemlerini yaşayan, Fatih Sultan Mehmet’in Fethettiği,  Yavuz Sultan Selim’in Valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği şehir Trabzon tarihi ve doğa güzellikleriyle dillere destan olmayı sürdürüyor. Peki, Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları
14.08.2023 Gündem
Abdulhamit Gül: Sözde demokrasi dersi verenlere Türkiye sandıkta cevap verdi
Abdulhamit Gül: Sözde demokrasi dersi verenlere Türkiye sandıkta cevap verdi Gaziantep’ten dünkü genel seçimlerde AK Parti milletvekili seçilen eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Almanya'sından İngiltere'sine kadar, Türkiye demokrasisine sözde ders vermeye çalışanlara, milletimizin, sandığa katılımla nasıl cevap verdiğini hepimiz gördük" dedi.
16.05.2023 Gündem
Gaziantep'te AK Parti 8, CHP 3, MHP, İYİ Parti ve YSP birer vekil çıkardı
Gaziantep'te AK Parti 8, CHP 3, MHP, İYİ Parti ve YSP birer vekil çıkardı Gaziantep'te, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 8, CHP 3, MHP 1, Yeşil Sol Parti 1 ve İYİ Parti 1 milletvekilliği kazandı.
15.05.2023 Gündem
Seçimlerde AK Parti’nin vekil sayısı nerede arttı, nerede azaldı
Seçimlerde AK Parti’nin vekil sayısı nerede arttı, nerede azaldı 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında kesin olmayan verilerine göre Meclis dengesi değişmedi. Meclis’te çoğunluk yine AK Parti, MHP ve Yeniden Refah Partilerinden oluşan Cumhur İttifakı’nda oldu. Millet İttifakı ise Meclis’teki tabloda muhalefette kaldı.
15.05.2023 Gündem
Mimar Sinan'ın yapıtlarındaki sırrı ortaya çıktı! İşte depreme karşı aldığı önlemler
Mimar Sinan'ın yapıtlarındaki sırrı ortaya çıktı! İşte depreme karşı aldığı önlemler Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar alırken Mimar Sinan’ın eserleri ‘asrın felaketi’ne de meydan okudu. Hatay’da Mimar Sinan tarafından 1574 yılında hacı ve ticaret kervanlarının konaklaması için yaptırılan Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile Kanuni Sultan Süleyman’ın 1553 Mısır seferi sırasında yaptığı Belen Kanuni Külliyesi, son depremde de ayakta kaldı. İşte büyük ustanın yapılarında depreme karşı aldığı önlemler.
28.02.2023 Gündem
Ekber ve Erşed Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Padişah Zamanında Başlatılmıştır?
Ekber ve Erşed Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Padişah Zamanında Başlatılmıştır? Ekber ve erşed sistemi şehzadelerle ilgili olan ve Osmanlı döneminde uygulanan bir sistemdir. Ekber ve erşed sistemi ile en büyük şehzadenin tahta çıkması kararlaştırılmıştır.
8.11.2022 Eğitim
İstanbul'un 'orta noktası' gün geçtikte hasar görüyor iddiası: 'Çok kötü durumda'
İstanbul'un 'orta noktası' gün geçtikte hasar görüyor iddiası: 'Çok kötü durumda' Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle, Mimar Sinan tarafından 'İstanbul'un orta noktası' olarak belirlenerek yapılan, Şehzadebaşı Cami avlusunun köşesindeki 470 yıllık yeşil sütunun gün geçtikte zarar gördüğü öne sürülüyor. Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, "Yeşil mermerin üst kısmında zedelenmeler ve çatlaklar var. Önünde cadde var, buradan geçen bir araba çarparsa geri dönülemeyecek şekilde hasar görebilir " dedi.
26.08.2022 Kültür Sanat
Mimar Sinan eserleri nelerdir? Mimar Sinan eserlerinin özellikleri!
Mimar Sinan eserleri nelerdir? Mimar Sinan eserlerinin özellikleri! Mimarlık tarihine damga vuran Mimar Sinan Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli abide eserlere imza attı. Mimar Sinan'ın "çıraklık eserim" dediği Şehzade Camisi, kalfalık eseri Süleymaniye ve “ustalık eserim" dediği Edirne'deki Selimiye Camisi baş eserlerinden kabul ediliyor. Peki, Mimar Sinan eserleri nelerdir? Mimar Sinan eserlerinin özellikleri nedir? İşte Mimar Sinan’ın eserleri ile ilgili bilmeniz gerekenler…
24.05.2022 Kültür Sanat
Oruç Reis nasıl, neden ve kaç yaşında öldü? Oruç Reis'in ölümü hakkında merak edilenler…
Oruç Reis nasıl, neden ve kaç yaşında öldü? Oruç Reis'in ölümü hakkında merak edilenler… Sakallarının kızıl renkte olması nedeniyle kızıl sakal lakabıyla anılan Oruç Reis deniz ticareti ve gemiciliğe yaptığı katkıyla kısa sürede üne kavuştu. Ünlü denizcinin hayatı TRT ekranlarında yer alan Barboroslar Akdeniz’in Kılıcı diziyle yeniden güdeme geldi. Hayatı ve ölümü hakkındaki aramalar yoğunluk kazandı. Peki, Oruç Reis nasıl öldü? Oruç Reis neden ve kaç yaşında öldü?
27.01.2022 Gündem
Yılbaşı yemekleri tarifleri! Yılbaşında ne yemek yapılır, sofralar için yılbaşı menüsü!
Yılbaşı yemekleri tarifleri! Yılbaşında ne yemek yapılır, sofralar için yılbaşı menüsü! Yılbaşı yemekleri ve tarifleri yılbaşı sofrası için yılbaşı menüsü hazırlayacaklar tarafından araştırılıyor. Yılbaşı yemek tariflerinden yararlanmak için arama motorlarına yöneldi. Lezzetli, damak çatlatan bir yılbaşı menüsü için çeşitli tarifleri haberimizde derledik. Peki, yılbaşı sofrası yemekleri nelerdir? Yılbaşında ne yemek yapılır? İşte yılbaşı menüsü örnekleri ve yılbaşı yemekleri...
30.12.2021 Yaşam
Bakan Ersoy: İstanbul'u uluslararası etkinliklerin merkezi haline getirmeye başlıyoruz
Bakan Ersoy: İstanbul'u uluslararası etkinliklerin merkezi haline getirmeye başlıyoruz Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar'ın 'Miras: İstanbul'da Osmanlı Mimarisi ve Çini Sanatı' konulu sergisinin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "29 Ekim itibariyle İstanbul'dan başlayarak çok yoğun bir şekilde kültür sanat etkinliklerini hayata geçirmeye başlıyoruz. 15 Ekim'de de bunun lansmanını yapmaya başlayacağız. İstanbul'u uluslararası etkinliklerin merkezi haline getirmeye başlıyoruz" dedi.
2.10.2021 Kültür Sanat
Oruç Reis kimdir? Osmanlı denizcisi Oruç Reis nasıl öldü, ne zaman, kaç yaşında hayatını yitirdi?
Oruç Reis kimdir? Osmanlı denizcisi Oruç Reis nasıl öldü, ne zaman, kaç yaşında hayatını yitirdi? Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisi bu akşam TRT 1’de başlıyor. Diziyle birlikte merak edilen Barbaros kardeşlerden biri de Oruç Reis oldu. Oruç Reis'in hayatına dair detayları araştırılmaya başlandı. Barbaros Hayreddin Paşa olarak bilinen Hızır Reis'in abisi olan Osmanlı denizcisi Oruç Reis kimdir? Oruç Reis ne zaman ve nasıl öldü? İşte, Oruç Reis'in hayatı ile ilgili merak edilenler…
16.09.2021 Gündem
AK Parti ve CHP'nin bayramlaşmasında aşı çağrısı
AK Parti ve CHP'nin bayramlaşmasında aşı çağrısı Kurban Bayramı'nın ikinci gününde siyasi partilerin temsilcileri video konferans ile bayramlaştı. AK Parti heyetinin CHP heyeti ile bayramlaşmasında vatandaşa aşı çağrısı yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Tüm yurttaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz" derken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, "Aşı olmayanlar var olduğu müddetçe bu hastalığı tamamen yenme imkanına sahip değiliz" ifadelerini kullandı.
21.07.2021 Siyaset
Gün gün İstanbul'un fethi! İstanbul kaç kez kuşatıldı? İstanbul'un fethi kaç gün sürdü?
Gün gün İstanbul'un fethi! İstanbul kaç kez kuşatıldı? İstanbul'un fethi kaç gün sürdü? Fethi müjdelenen, medeniyetlere başkentlik yapmış İstanbul'un fethinin 568. yılı kutlanıyor. Fatih Sultan Mehmet'in askeri dehası, kuşatma teknikleri, ateşli silahları ve düzenli askeri gücü karşısında yenildiği İstanbul’un alınması en büyük askeri zaferlerden biri olarak tarihe geçti. Peki, İstanbul kaç kez kuşatıldı? İstanbul'un fethi kaç gün sürdü? İstanbul nasıl alındı? İşte İstanbul’un gün gün fethi ile ilgili merak edilenler…
29.05.2021 Gündem
Amasya Müzesi'ndeki mumyalara özel muhafaza
Amasya Müzesi'ndeki mumyalara özel muhafaza Amasya Müzesi'nde sergilenen, İlhanlılar döneminde yaşadıkları bilinen 4'ü çocuk 8 kişiye ait mumyalar, nem ve ısı ayarı yapılan özel bölümde muhafaza ediliyor. Müze Müdürü Celal Özdemir, mumyaların periyodik bakımlarının yapıldığını belirterek, "Mumya görmek için Mısır’a gitmeye gerek yok, Amasya’ya bekliyoruz" dedi.
6.05.2021 Bilim ve Teknoloji
İletişim Başkanlığı’nın düzenlediği Nakkaş Osman Surnâme-i Hümayun Dijital Minyatür Sergisi ilgiyle takip ediliyor
İletişim Başkanlığı’nın düzenlediği Nakkaş Osman Surnâme-i Hümayun Dijital Minyatür Sergisi ilgiyle takip ediliyor Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “360 Kültür Sanat” projesi kapsamında hazırlanan, “Nakkaş Osman Surnâme-i Hümayun Dijital Minyatür Sergisi”, 5 Mart’a kadar Marmaray Yenikapı İstasyonu’nda sanatseverlerle buluşuyor.
23.02.2021 Kültür Sanat
2. Abdülhamid'in torunu için Ayasofya Camii'nde gıyabi cenaze namazı
2. Abdülhamid'in torunu için Ayasofya Camii'nde gıyabi cenaze namazı Suriye'nin başkenti Şam'da hayatını kaybeden 2. Abdülhamid'in torunu Dündar Abdülkerim Osmanoğlu için Ayasofya Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.
22.01.2021 Gündem
Osmanoğlu için Ayasofya'da gıyabi cenaze namazı kılındı
Osmanoğlu için Ayasofya'da gıyabi cenaze namazı kılındı Osmanlı Hanedan Reisi Osmanoğlu için Ayasofya-i Kebir Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.
22.01.2021 Gündem
Sultanzade Yavuz Alpan hayatını kaybetti
Sultanzade Yavuz Alpan hayatını kaybetti Osmanlı Hanedan'ın en yaşlı erkek üyesi Sultanzade Yavuz Alpan 92 yaşında yaşamını yitirdi.
15.12.2020 Gündem
Oruç Reis kimdir? Tükiye’nin sismik araştırma gemisine adı verilen Oruç Reis’in hayatı…
Oruç Reis kimdir? Tükiye’nin sismik araştırma gemisine adı verilen Oruç Reis’in hayatı… TÜRKİYE'nin, sismik araştırma gemisi Oruç Reis'in yapacağı çalışmalar için 'Navtex' ilanı etmesinin ardından, Deniz Kuvvetleri'nden 2 fırkateyn araştırma gemisine eşlik etmeye başladı. Oruç Reis sismik araştırma gemisinin çalışmaları nedeniyle Türkiye’nin dün Akdeniz’de Navtex ilan etmesi Yunanistan’da tansiyonu yükseltti. Yunanistan ile yaşanan gelişmelerin ardından, Oruç Reis hakkında merak edilenler de arttı. Peki Oruç Reis kimdir?
22.07.2020 Gündem
Tolga Sarıtaş’ın yeni dizisi Arıza’dan ilk görüntüler geldi! Tolga Sarıtaş kimdir, nereli? Tolga Sarıtaş boyu ve yaşı
Tolga Sarıtaş’ın yeni dizisi Arıza’dan ilk görüntüler geldi! Tolga Sarıtaş kimdir, nereli? Tolga Sarıtaş boyu ve yaşı Tolga Sarıtaş ve Ayça Ayşin Turan'ın yeni dizisi Arıza'dan ilk fotoğraflar paylaşıldı. Ayça Ayşin Turan ile baş rolü paylaştığı Arıza dizisinden ilk kareleri sosyal medya hesaplarından paylaşılan Tolga Sarıtaş, beğeni ve yorum yağmuruna tutulurken, Tolga Sarıtaş ve yeni dizisi hakkında araştırmalar da arttı. Tolga Sarıtaş kimdir, nereli? Tolga Sarıtaş boyu ve yaşı…
18.07.2020 Gündem
Danıştay Ayasofya kararını açıkladı!
Danıştay Ayasofya kararını açıkladı! Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Ayasofya’nın ibatede açılması önündeki engeli kaldırdı. Danıştay'ın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu, tapu belgesinde cami vasfı ile tescilli olduğu, bunun değiştirilemeyeceği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altında kendi imzası bulunan Ayasofya kararını twitter adresinden paylaşarak "Hayırlı olsun" dedi.
10.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Şehzade ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şehzade haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.