Şeb-İ Arus

Şeb-İ Arus

Son dakika şeb-i arus haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şeb-i arus ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şeb-i arus haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şeb-İ Arus

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şeb-i arus gelişmeleri de dahil olmak üzere 134 şeb-i arus haberi bulunmuştur. Tüm şeb-i arus haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ölüm İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Ölüm İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Ölüm İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Ölüm İle İlgili Hadisi Şerifleri... Ölüm, İslam dinine göre her canlının tadacağı zorunlu bir durumdur. İslamiyet'e göre ölüm bir son değil sonsuzluğun bir başlangıcıdır.
6.02.2024 Dini Bilgiler
Tasavvufi Kavramlar Nelerdir? Tasavvuftaki Kavramlar Ve Anlamları...
Tasavvufi Kavramlar Nelerdir? Tasavvuftaki Kavramlar Ve Anlamları... Tasavvuf 12. yüzyıldan günümüze değin etkisini sürdürmüş olan dini bir ekoldür. Tasavvufun ortaya çıktığı ve Anadolu'da yayılmaya başladığı ilk yıllardan itibaren, birçok kelime ve kavram terim anlamında kullanılmıştır. Bazı terimler ise doğrudan doğruya birer sembol ya da mazmun olarak şiirlerde ve metinlerde yer almıştır. 
4.02.2024 Gündem
Hablemitoğlu suikastı sanığı: Kanunsuz talimat almadım
Hablemitoğlu suikastı sanığı: Kanunsuz talimat almadım Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili, aralarında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz sanık Mehmet Narin, "Biz devletimize hizmet eden adamlarız. Liyakatim hiçbir şahsa ya da örgüte olmamıştır. Kanunsuz talimat almadım" dedi.
21.02.2023 Gündem
Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler!
Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler! Mevlana anma törenleri Konya’da başlıyor. Asırlardır "düğün gecesi" anlamına gelen "Şeb-i Arus" adıyla anılan Mevlana’nın ölüm yıldönümü için etkinlikler düzenleniyor. Allah’a kavuşma olarak tanımlanan vuslat yıl dönümü, hem Türkiye’de hem de dünyada takip ediliyor. Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin tasavvufi öğretileri ve eserleriyle insanlığa yüzyıllardır yol gösteriyor. Pek çok kişi de, Hz. Mevlâna'nın Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) için Konya’ya akın ediyor. Peki, Mevlana kimdir? Mevlana’nın 7 öğüdü ne? Mevlana Şems ilişkisi nasıldı? Mevlana’dan alıntılar, özlü ve kısa sözler!
5.12.2022 Kültür Sanat
2022 Şeb-i Arus ne zaman? Şeb-i Arus ne demek? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar?
2022 Şeb-i Arus ne zaman? Şeb-i Arus ne demek? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar? Mevlana, 749. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Konya'da düzenlenen 'Şeb-i Arus' törenleriyle anılıyor. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyadan milyonlarca kişinin törenlere katılması beklenirken tören programı, bilet fiyatları ve Mevlana ile Şeb-i Arus ile ilgili bilgiler de sıklıkla araştırılıyor. Peki, 2022 Şeb-i Arus ne zaman? Konya Şeb-i Arus törenleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Konya Şeb-i Arus bilet fiyatları ne kadar? Şebi Arus ne demek, ne anlama geliyor? Mevlana’yı Anma Etkinlikleri ve Şeb-i Arus tören programı hakkında tüm bilgiler…
7.12.2022 Kültür Sanat
Mevlana, 748’inci vuslat yıldönümünde Gelibolu Mevlevihanesi’nde anıldı
Mevlana, 748’inci vuslat yıldönümünde Gelibolu Mevlevihanesi’nde anıldı Çanakkale'deki Gelibolu Mevlevihanesi’nde, Mevlana Celaleddin Rumi'nin 748'incı vuslat yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus töreni, balkan ülkelerinin temsilcilerini buluşturdu. Gecede, Mesnevi okumasını ve sema gösterisi gerçekleştirildi.
26.12.2021 Gündem
Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Törenleri ne zamana kadar sürecek? Şebi Arus töreni ne zaman?
Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Törenleri ne zamana kadar sürecek? Şebi Arus töreni ne zaman? Tüm dünyada öğretileriyle ilgi uyandıran mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 748'inci yılında törenlerle anılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nca icra edilen "Mevlevi Ayini Şerifi" ve Sema ayini gerçekleştiriliyor. Peki, Mevlana’nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Törenleri ne zamana kadar sürecek? Şebi Arus töreni ne zaman? İşte detaylar…
8.12.2021 Gündem
Mevlana Haftası (Şeb-i Arus) ne zaman başlıyor? Şeb-i Arus törenleri nerede yapılır, hangi şehirde düzenlenir? Mevlana'yı anma haftası 2021!
Mevlana Haftası (Şeb-i Arus) ne zaman başlıyor? Şeb-i Arus törenleri nerede yapılır, hangi şehirde düzenlenir? Mevlana'yı anma haftası 2021! Mevlana'yı anma haftası ne zaman başlıyor? Hazreti Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyelerince icra edilecek sema ayin-i şerifleri için son hazırlıklar tamamlandı. Peki, Mevlana Haftası ne zaman başlıyor? Şeb-i Arus törenleri nerede yapılır, hangi şehirde düzenlenir?
6.12.2021 Gündem
RTÜK 'Önemli Olaylar Listesi'ni güncelledi
RTÜK 'Önemli Olaylar Listesi'ni güncelledi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, şifresiz ve açık yayın yapılan 'Önemli Olaylar Listesi'ni yeniledi.
21.10.2021 Televizyon
İBB Meclisi'nde 'infazcı' tartışması! 'Yüreğin yetiyorsa gitsene'
İBB Meclisi'nde 'infazcı' tartışması! 'Yüreğin yetiyorsa gitsene' İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2021 yılı ilk toplantısında Şeb-i Arus töreninde yaşananlar ve Halk Ekmek büfeleri tartışması oldu. AK Partili bir meclis üyesinin kendisine yönelik "tetikçi" ifadesini kullanması üzerine İbrahim Özkan, "Benden ne azmettirici olur ne de tetikçi. Benden olsa olsa infazcı olur. Lütfen haddinizi bilin" diye konuştu. Bu ifadelere yanıt veren Tevfik Göksu, "Yüreğin yetiyorsa Diyarbakır annelerine gitsene. Gidemezsin sen ancak sana verilen talimatların infazını yaparsın. 'Doğru infazcıyım' dedin. Onun infazını yaparsın. Ancak sana verilenin infazını yaparsın." dedi.
11.01.2021 Gündem
Türkçe Kuran okutulması tartışma konusu oldu
Türkçe Kuran okutulması tartışma konusu oldu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Şeb-i Arus törenlerinde Türkçe Kuran ve mevlit okutması tartışmalara sebep oldu. Tartışmalara sebep olan konuyla ilgili "Siyaseten yanlış" ifadeleri kullanıldı.
24.12.2020 Gündem
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Türkçe Ezan' açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Türkçe Ezan' açıklaması İBB'nin Mevlana'nın ölüm yıldönümünde düzenlediği Şeb-i Arus töreninde Kur'an-ı Kerim tilavetinin Türkçe okunması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı konuya ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada "Kur’an-ı Kerim’in meal ve tefsirlerini okumak gerekli olmakla birlikte okunan bu tercümelerin Kuran olarak isimlendirilmesi caiz olmadığı gibi mealin Kuran yerine okunması da doğru değildir." denildi. Ayrıca ezanın Türkçe okunmasıyla ilgili de açıklama yapıldı. Ezanın asli halinin dışında herhangi bir dil ile okunacak çağrının, İslam alimleri ve dünya Müslümanları nezdinde ezan olarak itibarının olmadığının muhakkak olduğu belirtildi.
23.12.2020 Gündem
Mevlana, 'Şeb-i Arus' törenleriyle anıldı!
Mevlana, 'Şeb-i Arus' törenleriyle anıldı! Konya'da Mevlana'nın, ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 'Hz. Mevlana'nın 747'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri' kapsamında gerçekleşen Şeb-i Arus törenleriyle anıldı. Pandemi nedeniyle seyircisiz gerçekleştirilen törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Esroy da katıldı.
17.12.2020 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Mevlana mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Mevlana mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hazreti Mevlana’dan aldığımız ilhamla diline, ırkına, dinine bakmadan tüm insanlara yardım elimizi uzatıyoruz." dedi.
17.12.2020 Gündem
Şeb i Arus töreni ne zaman, saat kaçta? 17 Aralık Şebi Arus hangi kanalda? Mevlana'nın 747. Vuslat Yıldönümü!
Şeb i Arus töreni ne zaman, saat kaçta? 17 Aralık Şebi Arus hangi kanalda? Mevlana'nın 747. Vuslat Yıldönümü! Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 747'inci yılında törenlerle anılıyor. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 747. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle seyircisiz icra edilecek. Şeb-i Arus töreni televizyonlardan naklen yayınlanacak. Peki, Şeb-i Arus töreni ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Mevlana Celaleddin-i Rumi kimdir? Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 747. Vuslat Yıldönümü!
17.12.2020 Gündem
Şeb-i Arus ne zaman? Şeb-i Arus 2020 törenleri nasıl olacak?
Şeb-i Arus ne zaman? Şeb-i Arus 2020 törenleri nasıl olacak? Mevlevilikte Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin öldüğü gece olan bugüne Rabb'ine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşünüldüğü için Düğün Gecesi denir. Hz. Mevlâna'nın 745. Vuslat Yıldönümü törenlerle anılacak. Mevlanayı anma törenleri’ne verilen Şeb-i Arûs ne zaman?
3.12.2020 Gündem
Ahmet Özhan kimdir? Ahmet Özkan kaç yaşında ve nereli? Ahmet Özhan'ın hayatı
Ahmet Özhan kimdir? Ahmet Özkan kaç yaşında ve nereli? Ahmet Özhan'ın hayatı Tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan, TRT'nin Nostalji Kuşağı dizilerinden Hacı Arif Bey dizisiyle gündeme geliyor. Pek çok kişi Ahmet Özhan kimdir? Ahmet Özkan kaç yaşında ve nereli? sorularını araştırıyor. İşte Ahmet Özhan'ın hayatı, şarkıları ve ilahileri...
17.05.2020 Gündem
ABD'li sanatçıdan 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına destek
ABD'li sanatçıdan 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına destek ABD'li sanatçı Della Miles, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın başlattığı 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına bağış yaparak destek verdi.
30.03.2020 Gündem
Della Miles'ten depremzedelere destek
Della Miles'ten depremzedelere destek ABD'li dünyaca ünlü şarkıcı Della Miles, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla Türkiye'nin acısını paylaştı. Bu paylaşımının ardından bir açıklama yapan Türkiye sevdalısı Della Miles, bölgedeki depremzedeler yararına gerçekleştirilecek herhangi bir konser etkinliğinde gönüllü olarak sahne alacağının sözünü verdi.
26.01.2020 Dünya
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Münbiç'teki gelişmelere ilişkin, Suriye'nin psikolojik bir eylem içinde olduğunun bilindiğini ifade ederek, "Orada kendi bayrağını dalgalandırma gibi bir durum olduğunu biliyoruz. Ama ortada henüz daha kesinleşmiş bir şey yok." dedi.
28.12.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri o zatı koruma peşinde!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri o zatı koruma peşinde! Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde Hz. Mevlana'nın 745. Vuslat Yıl Dönümü Şeb-i Arus Programı'nda konuştu. Erdoğan; "1 milyon insanın katledildiği Suriye'de hâlâ birileri o ülkenin başındaki zatı korumanın peşinde." dedi
17.12.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Selam Vakti Buluşmaları' akşam yemeğine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Selam Vakti Buluşmaları' akşam yemeğine katıldı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Selam Vakti Buluşmaları" akşam yemeğine katıldı.
17.12.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mevlana Türbesi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mevlana Türbesi'ni ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana Türbesi'ni ziyaret ederek yapılan tadilatları inceledi.
17.12.2018 Gündem
Sahneden düşerek parçalanmıştı! Yeni haber geldi
Sahneden düşerek parçalanmıştı! Yeni haber geldi Akdeniz Bilişim Zirvesi'nde sahneden düşen insansı robot onarıldı. Düşme ve çarpma sensörleri aktif edilmeyen robotun salondaki elektronik sinyallerin yoğunluğundan dolayı düştüğü ileri sürüldü.
11.12.2018 Bilim ve Teknoloji
YHT'lerde kış tarifesine geçiliyor
YHT'lerde kış tarifesine geçiliyor Yük, yolcu ve lojistik hizmetlerden sorumlu TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü tarafından, yüksek hızlı trenlerde (YHT) yarından itibaren kış tarifesine geçilecek.
8.12.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Şeb-İ Arus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şeb-i arus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.