Savunma Harcamaları

Savunma Harcamaları

Son dakika savunma harcamaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan savunma harcamaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını savunma harcamaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Savunma Harcamaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan savunma harcamaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 224 savunma harcamaları haberi bulunmuştur. Tüm savunma harcamaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Miçotakis'e de söyledik' dedi ve açıkladı: Bitirelim bu işi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Miçotakis'e de söyledik' dedi ve açıkladı: Bitirelim bu işi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyarette bulunduğu Yunanistan'da ikili görüşmelerde bulundu. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ege'yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim istiyoruz. Türkiye ve Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla dünyaya örnek olalım arzusundayız" ifadelerine yer verdi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
8.12.2023 Gündem
Haluk Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'na 'rekabet' yanıtı: Desteklerken keşke hakikati çarpıtmasaymışsınız
Haluk Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'na 'rekabet' yanıtı: Desteklerken keşke hakikati çarpıtmasaymışsınız BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun rekabet sözlerine yanıt verdi. Haluk Bayraktar, " Hâlihazırda Türkiye’de İHA üretimi yapan biri vakıf şirketi, 7 firma var. Hangi tekelden bahsediyorsunuz? Baykar, ABD, İsrail ve Çin firmalarını rekabette geride bıraktı, 30 ülkeye ihracat yaptı. Dünyanın en büyük İHA ihracatçısı oldu. Desteklerken (!) keşke hakikati çarpıtmasaymışsınız" ifadelerini kullandı.
25.05.2023 Gündem
Litvanya Kaliningrad'a giden trenlere izin vermedi Rusya çıldırdı! NATO ülkesine savaş tehdidi...
Litvanya Kaliningrad'a giden trenlere izin vermedi Rusya çıldırdı! NATO ülkesine savaş tehdidi... Ukrayna savaşı tüm şiddetiyle devam ederken kriz NATO ülkesine sıçramak üzere. Avrupa'nın göbeğindeki Rus toprağı Kaliningrad'a giden trenlere geçiş izni verilmemesi Moskova'nın gözünün dönmesine yol açtı, hem Kremlin hem de Rusya Dışişleri Bakanlığı tehditler savurdu.
20.06.2022 Dünya
Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde Rusya paniği! 'Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir...'
Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde Rusya paniği! 'Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir...' Rusya-Ukrayna savaşı Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde son dönemde büyük bir tedirginliğe neden oldu. Peki Ukrayna işgalinden sonra Rusya'nın Baltık ve Kuzey Avrupa coğrafyasını hedef alması yakın bir gelecekte söz konusu olabilir mi? Uzmanlar, "Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir" diyerek çarpıcı yorumlarda bulundu.
19.03.2022 Dünya
Türkiye askeri gücü dünyada kaçıncı sırada, karşılaştırılmalı Türkiye’nin 2022 askeri güç sıralaması ne? En güçlü ordu hangi ülkenin?
Türkiye askeri gücü dünyada kaçıncı sırada, karşılaştırılmalı Türkiye’nin 2022 askeri güç sıralaması ne? En güçlü ordu hangi ülkenin? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararını onayladığını duyurmasının ardından Putin'in emriyle Dombas'a askeri harekat başladı. Başkent Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar duyuluyor. Söz konusu gelişmenin ardından Türkiye’nin askeri gücü merak ediliyor. Peki, Türkiye askeri gücü dünyada kaçıncı, Türkiye savaş uçağı sayısı ne?
26.02.2022 Dünya
Ukrayna askeri gücü ve Rusya askeri gücü karşılaştırması! Rusya ve Ukrayna'nın askeri güç dengesi nedir?
Ukrayna askeri gücü ve Rusya askeri gücü karşılaştırması! Rusya ve Ukrayna'nın askeri güç dengesi nedir? Rusya-Ukrayna savaşı başladı! Dünyanın gözü Ukrayna ve Rusya’ya çevrildi! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin duyurdu! Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başladı. Başkent Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar duyuluyor. Reuters, Kiev’de patlama sesleri duyulduğunu bildirdi. Rusya, Ukrayna sınırına asker yığdı. Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili gelişmeler yaşanırken, Rusya ve Ukrayna'nın askeri güç dengesi merak ediliyor. Rusya ve Ukrayna'nın askeri güç dengesi nedir? Ukrayna askeri gücü ve Rusya askeri gücü karşılaştırması!
24.02.2022 Dünya
Angela Merkel'den veda ziyareti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi
Angela Merkel'den veda ziyareti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
16.10.2021 Siyaset
MHP lideri Devlet Bahçeli'den muhalefete erken seçim tepkisi
MHP lideri Devlet Bahçeli'den muhalefete erken seçim tepkisi MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına tepki gösterdi. Bahçeli, ''Ülkemizin erken seçim diye bir gündemi yoktur. Bugünden itibaren de seçimlere 754 gün kalmıştır'' dedi.
1.06.2021 Siyaset
Pentagon'dan skandal YPG/PKK talebi! Tam 522 milyon dolar...
Pentagon'dan skandal YPG/PKK talebi! Tam 522 milyon dolar... ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 2022 mali yılı savunma harcamaları için 715 milyar dolar istediği bütçe talebinde, YPG/PKK terör örgütünün de dahil olduğu Irak ve Suriye’de “DEAŞ ile Mücadele Eğit-Donat Programı” için 522 milyon dolar fon talep etti.
28.05.2021 Dünya
Türk savunma sanayisine ilgi artıyor
Türk savunma sanayisine ilgi artıyor Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk savunma sanayisinin yaptığı atılımla dünyanın ilgiyle takip ettiği bir konuma geldiğini belirtti.
29.03.2021 Bilim ve Teknoloji
'Savunma Sanayii, Uzay Programı çalışmalarına katkı sunacaktır'
'Savunma Sanayii, Uzay Programı çalışmalarına katkı sunacaktır' Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, "Savunma Sanayii sektörü, geçtiğimiz günlerde açıklanan ülkemizin Uzay Programı'nda Türkiye Uzay Ajansı koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara da en yüksek katkıyı sunacaktır." dedi.
9.03.2021 Bilim ve Teknoloji
ABD'de savunma bütçesi yasalaştı! Dikkat çeken Türkiye detayı
ABD'de savunma bütçesi yasalaştı! Dikkat çeken Türkiye detayı ABD Başkanı Donald Trump'ın daha önce veto ettiği 2021 savunma bütçesi, Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato'da da 3'te 2'nin üzerinde oyla kabul edilerek yasalaştı. Söz konusu bütçe tasarısı, 4 yıllık görev süreci içinde Trump'ın veto yetkisini aşarak yasalaşan ilk tasarı olarak kayıtlara geçti.
1.01.2021 Dünya
ABD Başkanı Trump, 2021 Savunma Bütçe Tasarısı'nı veto etti
ABD Başkanı Trump, 2021 Savunma Bütçe Tasarısı'nı veto etti ABD Başkanı Donald Trump, daha önce "veto edeceğini" açıkladığı, savunma bütçesine 740 milyar dolar ayıran Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı'nı veto etti.
23.12.2020 Dünya
Türkiye'den KKTC'de kamu çalışanlarına 800 milyon liralık destek
Türkiye'den KKTC'de kamu çalışanlarına 800 milyon liralık destek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Başbakanı Ersan Saner ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 800 milyon liralık nakdin KKTC'ye aktarılacağını söyledi.
23.12.2020 Gündem
Türkiye'yi ilgilendiren skandal tasarı ABD Senatosu'nda kabul edildi
Türkiye'yi ilgilendiren skandal tasarı ABD Senatosu'nda kabul edildi ABD Senatosu, savunma bütçesine 740 milyar dolar ayıran ve Başkan Donald Trump'ın "veto edeceğini" söylediği Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı'nı kabul etti. Savunma bütçesi tasarısında Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını öngören bir bölüm de yer alıyor.
11.12.2020 Dünya
Ve onaylandı! ABD'den flaş F-35 ve Türkiye kararı
Ve onaylandı! ABD'den flaş F-35 ve Türkiye kararı ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi, Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası (NDAA) olarak da bilinen 2021 mali yılı savunma bütçesine ilişkin tasarıyı onaylayarak Senato Genel Kurulu'na gönderdi.
11.06.2020 Dünya
Pentagon'dan 740,1 milyar dolarlık dev bütçe talebi!
Pentagon'dan 740,1 milyar dolarlık dev bütçe talebi! ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 2021 mali yılı için Kongreden 69 milyar doları savaş fonu olarak bilinen "Deniz Aşırı Muhtemel Operasyonlar", 35,1 milyar doları "Enerji Bakanlığı ve diğer kurumların savunmaya ilişkin harcamaları", 636,4 milyar doları ise "temel savunma bütçesi" olmak üzere toplam 740,1 milyar dolar bütçe talebinde bulundu. Raporda terör örgütü YPG/PKK ile ilgili skandal detay dikkat çekti...
10.02.2020 Dünya
Son dakika | Trump'tan skandal imza
Son dakika | Trump'tan skandal imza Son dakika gelen habere göre; ABD Başkanı Donald Trump, 2020 Ulusal Savunma Yetki Yasası'nı (NDAA) imzalayarak, 738 milyar dolarlık ülke tarihindeki en yüksek savunma bütçesini hayata geçirdi.
21.12.2019 Dünya
ABD'den flaş F-35 hamlesi!
ABD'den flaş F-35 hamlesi! ABD'nin 2020 mali yılı savunma bütçesinin Senato ve Temsilciler Meclisince hazırlanan ortak metinde, Türkiye'nin F-35A tipi savaş uçaklarının ABD Hava Kuvvetlerince satın alınması öngörülüyor.
10.12.2019 Gündem
NATO Londra deklarasyonu yayımlandı: Çin tehdit oluşturuyor
NATO Londra deklarasyonu yayımlandı: Çin tehdit oluşturuyor NATO Londra deklarasyonu yayımlandı.Deklarasyonda "Terörizm bütün türleri ve tezahürleriyle hepimiz için tehdit olmaya devam ediyor.ABD dışındaki müttefiklerin savunma harcamaları 5 yıldır artıyor. Savunmaya 130 milyar dolardan fazla yatırım yapıldı. Çin'in artan nüfuzu ve uluslararası politikalarının ortaya çıkardığı fırsat ve sınamaları ittifak olarak birlikte ele almalıyız. NATO liderleri 2021'de tekrar bir araya gelecek" denildi. ABD Başkanı Donald Trump, zirveden sonra Türkiye'nin NATO üyesi olarak harika işler yaptığını söyledi. Zirvede açıklama yapan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Türkiye'deki NATO füze savunma misyonundaki varlığını sürdürmeye devam edeceklerini duyurdu.
4.12.2019 Dünya
Putin'den flaş NATO çıkışı! Çağın gerisinde...
Putin'den flaş NATO çıkışı! Çağın gerisinde... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO'nun Rusya sınırlarına doğru genişlemesinin kendileri için ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğunu belirterek, "NATO'nun son yıllardaki basmakalıp düşünce şekli, hızla değişen dünyada etkin kararlar almak için iyi bir araç değil" dedi.
3.12.2019 Dünya
Trump NATO zirvesine giderken Demokratlara yüklendi
Trump NATO zirvesine giderken Demokratlara yüklendi ABD Başkanı Donald Trump, Demokratların hakkındaki azil soruşturmasının Adalet Komitesindeki oturumlar için, kendisinin ülkeyi temsil etmek üzere NATO zirvesine gideceği günü bilerek seçtiğini iddia etti.
2.12.2019 Dünya
NATO'dan Rusya'ya uyarı
NATO'dan Rusya'ya uyarı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması'nı (INF) kurtarmak için 2 Ağustos'a kadar vakti var. Rusya'ya antlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmesi için çağrıda bulunmaya devam ediyoruz. Ancak bu gerçekleşmezse NATO'nun cevap vermesi gerecektir." uyarısında bulundu.
26.06.2019 Dünya
İşte ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni Savunma Bakanı adayı
İşte ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni Savunma Bakanı adayı ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni Savunma Bakanı adayı Mark Esper daha önce silah üreticisi Raytheon'un lobicisiydi.
19.06.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Savunma Harcamaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki savunma harcamaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.