Sarsıntı

Sarsıntı

Son dakika sarsıntı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sarsıntı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sarsıntı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sarsıntı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sarsıntı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.687 sarsıntı haberi bulunmuştur. Tüm sarsıntı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tokat'ta depremler durmuyor! Öncü sarsıntıların hafife alınmaması lazım
Tokat'ta depremler durmuyor! Öncü sarsıntıların hafife alınmaması lazım Toka'ta dün meydana gelen ve çevre şehirlerden de hissedilen depreminden ardından ise bölgede 100'e yakın sarsıntı kaydedildi. "Hafife almamak lazım" diyen Prof. Dr. Süleyman Pampal anlattı.
19.04.2024 Gündem
İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem
İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem AFAD, Ege Denizi'nde, İzmir açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
19.04.2024 Gündem
Tokat'ta meydana gelen deprem bir çok ilde hissedildi
Tokat'ta meydana gelen deprem bir çok ilde hissedildi Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan ve AFAD'dan açıklamalar peş peşe geldi. Depremin ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada, "AFAD ekipleri saha taraması yapıyor" dedi.
18.04.2024 Vatan TV
Tokat 5.6 büyüklüğünde depremle sarsıldı
Tokat 5.6 büyüklüğünde depremle sarsıldı Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan ve AFAD'dan açıklamalar peş peşe geldi. Depremin ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada, "AFAD ekipleri saha taraması yapıyor" dedi.
18.04.2024 Vatan TV
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem! Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Saha taraması ile ilgili bütün yerleşim yerleri taranıyor. Yapılan her ihbar ile ilgili yerlere ulaşılıyor. Şu an için bir can kaybı ve yaralanma yok. 2 katlı daha önce kullanılmadığı ifade edilen bir ev yıkıldı" ifadelerini kullandı.
18.04.2024 Gündem
Tokat'ta 4.7 büyüklüğünde deprem! Açıklamalar art arda geldi
Tokat'ta 4.7 büyüklüğünde deprem! Açıklamalar art arda geldi Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem; Samsun, Sivas ve Yozgat gibi çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AFAD, olumsuz bir durumun olmadığını açıkladı. Saat 02.35'te 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
18.04.2024 Gündem
Malatya'da 4.5 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4.5 büyüklüğünde deprem Malatya'nın Doğanşehir İlçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
3.04.2024 Gündem
Antalya Kaş'ta 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Antalya Kaş'ta 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi Antalya'nın Kaş ilçesinde saat 13.38'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 15 kilometre altında yaşandığı belirtilen sarsıntıdan etkilenen vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Deprem, çevre illerden de hissedilirken şu ana kadar ekiplere olumsuz bir ihbar ulaşmadı.
31.03.2024 Gündem
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'dan gençlere mektup
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'dan gençlere mektup AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, gençlere yazdığı mektubunda, "İşim ne oyun oynamak ne de rol yapmaktır. İşim; İstanbul’u olabildiğince en erken vakitte depreme hazır hale getirmektir. İşim; olası depremdeki can kayıplarını engelleyici tedbirleri şimdiden almaktır. Çünkü İstanbul için deprem, algı değil gerçek ve ne yazık ki gelecektir. Sadece İstanbul için tüm yaşam alanları güvenli olana dek çalışacağım" ifadelerini kullandı. Kurum, "31 Mart, senin için sağlam ve dirençli bir İstanbul’da yaşamak adına tarihi bir fırsat. Deprem kapıyı çalmadan, her şey altüst olmadan İstanbul kazanacak" dedi.
27.03.2024 Gündem
Marmara'da deprem! Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hareketliliğini artırdığını gösteriyor
Marmara'da deprem! Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hareketliliğini artırdığını gösteriyor Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa ve çevre illerde hissedildi. Peki bu depremi nasıl yorumlamak gerekiyor? Bölgede hangi faylar büyük deprem üretebilir? Prof. Dr. Süleyman Pampal anlattı.
20.03.2024 Gündem
İstanbul'a yeni metro hattı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak
İstanbul'a yeni metro hattı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Hayat pahalılığı ile mücadelenin önceliklerimizin başında yer aldığı ekonomi programımızı zor şartlarda uygulamayı sürdürüyoruz. Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak bu programı sabote etmek için çalışanlar var. Onları da yakından takip ediyoruz. Ama bunların hiçbiri deprem bölgemizi ayağa kaldırma çalışmalarımızın önüne geçemiyor. İnşallah bu badireyi de mutlaka geride bırakacağız dedi.
19.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık kapıları kimseye kapatmadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık kapıları kimseye kapatmadık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenine canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Afeti takip eden haftalarda ve aylarda dünyanın en iyi iyileştirmesini gerçekleştirdik. Afetzedelerin yanında olduk, destek verdik. Taşınmadan kiraya, enkaz kaldırmadan geçici barınmaya her konuda 115 milyar liralık kaynakla 2 milyon kişiye ulaştık" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde toplu açılış töreninde konuştu. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık. Belediyemizin ve kamu kurumlarının kapılarını kimseye kapatmadık." dedi.
19.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na tepki: Bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen Bakırköy-Kirazlı Metro hattı bugün açıldı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara hitap etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "5 yıl bitti 5 yıl. İBB acaba kaç metro yaptı? Yalandan başka bir şey yok. Rahmetli Kadir Bey'in yaptıklarına sahip çıkıyor, bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor." dedi.
10.03.2024 Gündem
Akdeniz'de 4.4 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4.4 büyüklüğünde deprem Akdeniz'de, Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem oldu.
8.03.2024 Gündem
Muğla'da 4.0 büyüklüğünde deprem!
Muğla'da 4.0 büyüklüğünde deprem! AFAD'ın açıklamasına göre; Muğla'nın Datça ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
5.03.2024 Gündem
Maraş deprem: 4 Mart Kahramanmaraş Elbistan depremi kaç büyüklüğünde, merkez üssü neresi?
Maraş deprem: 4 Mart Kahramanmaraş Elbistan depremi kaç büyüklüğünde, merkez üssü neresi? 4 Mart Kahramanmaraş Elbistan depremi: Kandili Rasathanesi ve AFAD verilerine göre Kahramanmaraş'ta 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. Birçok yerden hissedilen deprem korku ve paniğe neden oldu. Peki Elbistan deprem kaç büyüklüğünde, 4 Mart 2024 Kahramanmaraş depremi merkez üssü neresi?
4.03.2024 Gündem
Çanakkale'de 4.6 büyüklüğünde deprem
Çanakkale'de 4.6 büyüklüğünde deprem Çanakkale'nin Biga ilçesinde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve Edirne'de de hissedildi.
27.02.2024 Gündem
Bursa'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Bursa'da 4.1 büyüklüğünde deprem Bursa'da saat 15.14'te 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre depremin derinliği 10.86 km olarak kaydedildi Gemlik Bursa'da 4.1 büyüklüğünde bir deprem oldu.
23.02.2024 Gündem
Malatya'da 4.3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4.3 büyüklüğünde deprem Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
19.02.2024 Gündem
Marmara'da korkutan deprem! AFAD'dan açıklama geldi
Marmara'da korkutan deprem! AFAD'dan açıklama geldi Marmara güne sarsıntıyla başladı. İstanbul ve Bursa'da hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 3.5 olarak açıkladı. merkez üssü ise Bursa-Gemlik. Sarsıntı yerin 13.2 km derinliğinde gerçekleşti.
19.02.2024 Gündem
Karadeniz'de gizemli ses nedir? Sonik patlama mı?
Karadeniz'de gizemli ses nedir? Sonik patlama mı? Karadeniz’in kıyı şeridindeki kentlerde duyulan ve sosyal medyanın gündemine oturan esrarengiz sesin kaynağı 36 saattir çözülemedi. Sesi işitenler, “boğuk bir patlama”, “gök gürültüsü ile patlama sesi arasında bir ses” diyerek tarif edebildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise sesi duydukları anlarda evlerinin kapı ve pencerelerinde küçük çaplı “titreme” olarak tabir ettikleri bir sarsıntı da hissettiklerini ifade etti. Peki, Karadeniz'de gizemli ses nedir?
12.02.2024 Gündem
Hakkari'de 4.4 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu
Hakkari'de 4.4 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
11.02.2024 Gündem
Sismograf Nedir, Ne İşe Yarar? Sismograf İle Ne Ölçülür?
Sismograf Nedir, Ne İşe Yarar? Sismograf İle Ne Ölçülür? Sismograf, yer hareketlerinin düzenli olarak kaydedilmesini ve yer sarsıntılarının süresini, büyüklüğünü, merkezini ve zamanını belirlemeye yarayan aygıt olarak geçer. Depremlerin ölçümünde sismograf yardımcı olur.
10.02.2024 Yaşam
Kahramanmaraş ve çevresinde son 1 yılda 50 bin deprem! 120 yılda 4'ten büyük sadece 400 sarsıntı yaşanmıştı
Kahramanmaraş ve çevresinde son 1 yılda 50 bin deprem! 120 yılda 4'ten büyük sadece 400 sarsıntı yaşanmıştı Erzurum, Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer, 120 yılda 4'ten büyük 400 sarsıntının kaydedildiği Kahramanmaraş ve çevresinde son bir yılda 50 binden fazla deprem meydana geldiğini söyledi.
7.02.2024 Gündem
Depremin yıl dönümünde vali yaşadıklarını anlatırken zorlandı
Depremin yıl dönümünde vali yaşadıklarını anlatırken zorlandı Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin yıl dönümünde Antalya'da anma etkinliği düzenlendi. Dönemin Malatya Valisiyken depreme yakalanan ve zor günler geçiren Antalya Valisi Hulusi Şahin yaşadıklarını güçlükle anlattı. Duygusal anlar yaşayan Vali Şahin, "Trafik kazası geçiren bir kişi kaza anının bir kısmını unutur ya ben de bazı bölümleri hatırlayamıyorum. Depremde 14 milyon insanın da bir parçası öldü. Bizlerin de bir parçası öldü. Bizim yaralarımız asla iyileşmiyor, bir araba yoldan geçtiğinde, bina sallandığında yine o anı yaşıyorsunuz" dedi.
6.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sarsıntı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sarsıntı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.