Son dakika Santorini haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Santorini ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Santorini haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan santorini gelişmeleri de dahil olmak üzere 130 santorini haberi bulunmuştur. Tüm santorini haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ege Denizi'nde 3 bin 500'den fazla deprem meydana geldi! Kandilli Rasathanesi tsunami uyarısında bulunduEge Denizi’nin güneyinde yer alan Hellenik Dalma-Batma Zonu’nda sismik hareketlilik tedirgin edici boyutlara ulaştı. Santorini ve Kolumbo çevresinde 28 Ocak’tan bu yana 3524 deprem meydana gelirken, en büyük sarsıntının 5.3 büyüklüğünde olduğu kaydedildi. Uzmanlar, deniz tabanındaki magma hareketliliği ve hidrotermal aktivitelerin bu depremleri tetikleyebileceğini belirtirken, bölgede tsunami riskinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.
'Ege'de deprem fırtınasının sonuna geldik' Uzman isimden umutlandıran açıklamaİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi Santorini Adası çevresindeki deprem fırtınasına yönelik, "Deprem fırtınasının ilk bölümünün sonuna geldik gibi görünüyor. Günde ortalama 400'e yakın deprem şimdi 10-15'e düştü. Bu aşamada, 'İlk deprem fırtınası tamamlanmıştır' diyebiliriz" dedi.
Zeugma’nın antik grafitileri Milliyet Arkeoloji’deMilliyet Arkeoloji dergisi, 16 Şubat’ta yayımlanacak olan 46. sayısında muhteşem mozaikleri ile bilinen Zeugma Antik Kenti’nin az bilinen bir özelliğini odağına alıyor. Dergi, Milliyet Arkeoloji & İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları kapsamında yeni sayısında Zeugma’yı, özellikle de kentteki Mousalar/Muzalar Evi’ni kapağına taşırken, kentteki Antik Dönem “grafitilerini” detaylı bir şekilde okuyucuya aktarıyor.
Ege Denizi'nde deprem fırtınası! 'Fayın kırılma şekli ilk kez değişti'Atina hükümetinin olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiği Santorini Adası, günlerdir yaşadığı sarsıntıların en güçlülerini dün gece yaşadı. Pazartesi günü TSİ 23:16'da ve Salı günü TSİ 01:37'de 5'ten büyük iki sarsıntı yaşandı. 5.3 büyüklüğündeki deprem Atina'da da hissedildi, derinliği 17 kilometre olarak ölçüldü. Öte yandan AFAD'ın verilerine göre, Ege Denizi'nde bu sabah 6'dan bu yana peş peşe 7 deprem meydana geldi. Bunlardan en büyüğü 4. 7 şiddetindeydi. Peki uzmanlar son depremleri nasıl değerlendiriyor? İşte dikkat çeken detaylar...
Muğla'dan korkutan görüntü! Deniz suyu yaklaşık 30 metre çekildiMuğla'nın Ula ilçesindeki Akyaka sahilinde deniz suyu kıyıdan yaklaşık 30 metre çekildi. Öte yandan İzmir'in Seferihisar ilçesi Sığacık Mahallesi'nde deniz çekildi, tekneler karaya oturdu. Ege Denizi'nde deprem fırtınası sürerken, bu durum vatandaşları tedirgin etti. Denizin sert poyraz nedeniyle çekildiğini belirten Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, Deniz karadan 100 metre uzaklaştı, bu 150 metreye kadar çıkabilir. Ama korkulacak bir şey yok, bu olayın tsunami ve depremle hiçbir ilgisi yok dedi.
Ege Denizi beşik gibi! Günlerdir süren depremler paniğe neden olduEge Denizi'nde resmen deprem fırtınası yaşanıyor. Günlerdir bitmeyen depremler paniğe neden oldu. Bölge halkı tedirgin ve tsunami korkusu yaşanıyor. AFAD 5.0 büyüklüğünde bir deprem daha olduğunu duyurdu. İşte detaylar...
Ege Denizi'nde deprem fırtınası sürüyor: Prof. Dr. Pampal: Volkanik faaliyeti haber veren depremler diyebilirizEge Denizi beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Ege Denizi'nde artan sismik hareketliliğe ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu sarsıntılara bir volkanik faaliyeti haber veren depremler diyebiliriz. Santorini tekrar patlarsa o civardaki adalarda ciddi hasara yol açabilir. Patlamayabilir de çünkü 2011'de bir yıldan fazla deprem fırtınası yaşandı ve patlamadı. Patlama mümkün olabilir ancak bize oldukça uzak, 150-200 kilometre mesafede. O bakımdan çok ciddi bir etkisi olacağını değerlendirmiyorum" dedi.
Son 5 günde 650 deprem! Kandilli Rasathanesi'nden dikkat çeken Santorini raporuYunanistan'ın Türkiye'ye 170 kilometre uzaklıktaki Santorini adası, son 1 haftadır peş peşe depremlerle sallanıyor. Kandilli Rasathanesi, geçmişten bugüne Santorini adası çevresinde gerçekleşen depremlerin analizini çıkardı ve olası bir volkanik patlama sonrası oluşabilecek tsunamiye dikkat çekti.
'Büyük ve yıkıcı deprem olabilir' deyip Türkiye'de tehlike altındaki illeri açıkladıEge Denizi’nde meydana gelen deprem fırtınası Yunanistan'ı alarma geçirirken Türkiye'de ise tedirginliğe yol açtı. Komşuda yaşanacak olası bir yanardağ patlaması Türkiye’yi ne kadar etkiler? Ege kıyılarımızda tsunami olur mu, küller bize kadar gelir mi? sorularının cevabını Prof. Dr. Şükrü Ersoy yanıtladı. Öte yandan Santorini'nin yarısı adadan kaçtı. Bilim insanları "Santorini-Amorgos fay hattı, büyük yıkıcı depremlere neden olabilecek potansiyele sahiptir." uyarısını yaptı. İşte detaylar...
Ege Denizi'ndeki art arda depremler volkanik patlamayı tetikler mi? Uzmanlar merak edilenleri cevapladıGazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEMAR) Müdürü Prof. Dr. Samet Arslan, Ege Denizi'ndeki depremlere ilişkin konuştu. Santorini Yanardağı'nın patlayabileceği öngörülerine ilişkin Prof. Dr. Arslan, “Volkan, deniz tabanına yakın bölgelerde 10 kilometrelik aralıktaki bir bölgede küçük kırılmalara yol açar. Arka arkaya minik minik kırılmalara sebep olur. Bunlar da küçük küçük depremlere sebep oluyor sadece. Dolayısıyla da öyle büyük bir volkanik püskürme gibi bir şey beklemiyoruz” dedi.
'Nemrut Dağı patlayabilir!' Türkiye'nin volkanik dağları ne durumda? Patlama ihtimalleri yüzde kaç?Yunanistan'ın Santorini Adası'nda peşpeşe meydana gelen depremlere adadaki volkanların neden olduğu tartışması sürüyor. Bu durum da akıllara Türkiye'deki volkanları akla getirdi. Türkiye'de bulunan bu volkanlar hangileri? Bu volkanlar aktif mi? Bunların patlama ihtimalleri var mı? En son ne zaman faaliyete geçtiler? Bu soruların cevapların Prof. Dr. Şükrü Ersoy Hurriyet.com.tr'ye yanıtladı.
Bakan Kurum'dan Ege'deki depremlere ilişkin açıklamaÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum "Ege'deki durdurulamayan sarsıntıları hep beraber izliyoruz. Bu depremler Santorini adasındaki volkanın olduğu bölgede yoğunlaşıyor. Benzer bir hareketlilik yeniden başladı ve sarsıntılara neden oluyor" dedi.
Ege Denizi'ndeki deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan açıklama: Tsunami olabilir, o illere dikkatEge Denizi'nde yaşanan peş peşe depremler sonrası tedirgin eden açıklama geldi. Ege Denizi’nin Santorini açıkları son bir haftadır beşik gibi sallanıyor. 400’den fazla depremin kaydedildiği bölgede dün, 15.17’de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür 'tsunami olabilir' deyip risk altındaki illeri açıkladı. İşte detaylar...
Ege büyük deprem için sinyal mi veriyor? 400 defa sallandı, profesörler adaya gitti 'Sismik aktivite artıyor'Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan bugüne 400 deprem meydana geldi, sarsıntılar yer yer devam ediyor. Yunanistan ve Türkiye diken üstünde, vatandaşlar uyarılıyor alınması gereken tedbirler yeniden gözden geçiriliyor. Yunanistan depremi daha sert hissettiği için olağanüstü tedbirler almaya başladı. Yunan uzmanlardan oluşan bir heyet depremin yoğun hissedildiği Santorini adasına gitti. Türkiye'de de bölgeyi bilen uzman isimlerden art arda açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür ise Afrika Levhası'nın Anadolu Levhası'nın altına daldığını, Kıbrıs Yayı’ndaki tektonik hareketlilik nedeniyle bölgedeki gerilimin devam ettiğini belirtti. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise depremin yanardağ kaynaklı olduğunu ifade etti.
AFAD'dan Ege Denizi açıklaması: 400'ün üzerinde deprem meydana geldiAFAD, "Ege Denizi’nde, 28 Ocak 2025 tarihinden itibaren yoğunlaşmaya başlayan depremlerin sayısı an itibarıyla 400'ün üzerine çıkmıştır. Ülkemizdeki bilim insanları ve araştırmacılar söz konusu sismik hareketliliği AFAD ile koordineli şekilde ve farklı açılardan (deprem, volkanik aktivite, tsunami vb.) değerlendirmektedir. Vatandaşlarımızın sosyal medyada oluşabilecek dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri rica olunur" açıklamasını yaptı.
Santorini ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki santorini haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.