Sanayi Bakanı

Sanayi Bakanı

Son dakika sanayi bakanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sanayi bakanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sanayi bakanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sanayi Bakanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sanayi bakanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.344 sanayi bakanı haberi bulunmuştur. Tüm sanayi bakanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan önemli açıklama: Fiyat istikrarını sağlayacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan önemli açıklama: Fiyat istikrarını sağlayacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ''Hep birlikte bir taraftan depremin yaralarını saracağız, diğer taraftan fiyat istikrarımızı sağlayacağız. Büyümemizi, istihdamımızı devam ettirerek kalıcı bir şekilde sosyal refahımızı artırmaya devam edeceğiz" dedi.
29.09.2023 Ekonomi
Bakan Kacır’dan ‘Elon Musk Türkiye’ye gelecek mi?’ sorusuna yanıt!
Bakan Kacır’dan ‘Elon Musk Türkiye’ye gelecek mi?’ sorusuna yanıt! Sanayi ve Teknoloji Bakanı TEKNOFEST kapsamında CNN Türk’e özel açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, 'Elon Musk, Türkiye'ye gelecek mi?' sorusuna yanıt verirken, Musk'ın Türkiye'nin başarılarını yakından takip ettiğini söyledi.
29.09.2023 Ekonomi
66 bin liradan başlayan telefonlar için izdiham oluştu! Helikopter ile mağazaya indi
66 bin liradan başlayan telefonlar için izdiham oluştu! Helikopter ile mağazaya indi Ünlü cep telefonu markasının yeni modeli, Karaköy sahilde bulunan bir alışveriş merkezine helikopterle getirilerek satışa sunuldu. Kadıköy’de ise cep telefonunun yeni modelini almak isteyen vatandaşlar mağaza önünde sırada bekledi. Ünlü markanın son çıkardığı modelin fiyatı GB seçeneğine göre 66 bin liradan başlayıp 93 bin liraya kadar çıkıyor.
29.09.2023 Yaşam
Sanayi Bakanı Kacır duyurdu! TÜBİTAK bursu müjdesi geldi
Sanayi Bakanı Kacır duyurdu! TÜBİTAK bursu müjdesi geldi TEKNOFEST üçüncü gününde büyük heyecanla sürüyor. TEKNOFEST'e katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır burs programı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.
29.09.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat duyurdu: Türkiye-Japonya arasındaki karşılıklı ticaretin 6 milyar dolara ulaşacağına inanıyoruz
Ticaret Bakanı Bolat duyurdu: Türkiye-Japonya arasındaki karşılıklı ticaretin 6 milyar dolara ulaşacağına inanıyoruz Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura Türkiye ile Japonya arasında ticaret, yatırım ve ekonomik iş birliği konularını içeren ortak bir deklarasyon imzaladı. Bakan Bolat, "İki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin 5 milyar doları aşmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu sene sonunda da 6 milyar dolara ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.
5.09.2023 Ekonomi
Mehmet Fatih Kacır kimdir, kaç yaşında? Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu mu? Mehmet Fatih Kacır nereli? İşte aldığı görevler
Mehmet Fatih Kacır kimdir, kaç yaşında? Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu mu? Mehmet Fatih Kacır nereli? İşte aldığı görevler Mehmet Fatih Kacır kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi belli oluyor. 3 Haziran 2023 Yeni kabinede yer alan bakanlar da vatandaşların merak konusu oldu. Bunlardan en önemlisi Mustafa Varank'ın yaptığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oldu. En güçlü aday ise Mehmet Fatih Kacır oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcısı olan Mehmet Fatih Kacır bakan oldu mu? Mehmet Fatih Kacır nereli, kaç yaşında?
3.06.2023 Gündem
Selçuk Bayraktar: Teknoloji festivali dünyada TEKNOFEST'le başladı
Selçuk Bayraktar: Teknoloji festivali dünyada TEKNOFEST'le başladı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, katıldığı bir canlı yayında "Genç kardeşlerimizin hikayeleri çok önemli. Dünyadaki çoğu teknoloji hamlelerine bakarsanız hep ufak takımlar görürsünüz. Teknolojinin festivalini ilk kez TEKNOFEST'te yaptık. 2,5 milyon ziyaretçiyi ağırladı" dedi.
9.05.2023 Ekonomi
Bakan Varank'tan TÜBİTAK bursiyerlerine sigorta müjdesi
Bakan Varank'tan TÜBİTAK bursiyerlerine sigorta müjdesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK 1004 Programı Yüksek Teknoloji Platformu Deneyim Paylaşım ve Tanıtım Töreni’ne katıldı. Bakan Varank, "Bizden Burs alan fiili olarak bir yerden maaş almadan sadece bizim verdiğimiz burslarla geçinen araştırmacılarımızın isteğe bağlı yaptıracakları sigortalarının bedelinin yüzde 50’sini bundan sonra TÜBİTAK olarak biz ödeyeceğiz. Bu sayede arkadaşlarımız emekli olma yolunda biraz kendileri katkı verecekler, biz de katkı vereceğiz" dedi.
30.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Milli Muharip Uçak ne zaman uçacak? İsmail Demir önemli soruları yanıtladı
Milli Muharip Uçak ne zaman uçacak? İsmail Demir önemli soruları yanıtladı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, savunma sanayi projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Demir, Milli Muharip Uçak'a çeşitli sistemlerin entegre edildiğini, uçağın testlerini tamamlaması sonrasında uçuşa hazır olacağını belirtti.
4.04.2023 Gündem
NATO Genel Sekreteri kimdir? Jens Stoltenberg Türkiye ziyareti ne zaman? NATO Genel Sekreteri Türkiye ziyareti!
NATO Genel Sekreteri kimdir? Jens Stoltenberg Türkiye ziyareti ne zaman? NATO Genel Sekreteri Türkiye ziyareti!  NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye'ye gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini ve depremler nedeniyle dayanışma mesajı vereceğini bildiren Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın bitiminde düzenlediği basın toplantısında, NATO'nun Türkiye'ye desteği ve yarın Türkiye'ye yapacağı ziyaret hakkında bilgi verdi. Peki, NATO Genel Sekreteri kimdir? Jens Stoltenberg Türkiye ziyareti ne zaman? 
15.02.2023 Dünya
Fuat Oktay'dan flaş açıklama: Deliller toplanmadan enkazlar kaldırılmayacak
Fuat Oktay'dan flaş açıklama: Deliller toplanmadan enkazlar kaldırılmayacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bir milyon 200 binden fazla afetzedenin barınma ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. Oktay, deprem bölgesinde enkazın kaldırılmadan önce savcılıklarca delillerin toplanmasının son derece kritik olduğunu belirterek "Bununla ilgili de tüm tedbirler alınmıştır." dedi. Oktay, " Enkazlar kaldırılmadan önce savcılıklarca delillerin toplanması son derece kritik. Bununla ilgili de tüm tedbirler alınmıştır." açıklamasında bulundu.
12.02.2023 Gündem
Uzaya çıkacak ilk Türk belli oldu! 2 astronot adayı ABD'ye gidecek
Uzaya çıkacak ilk Türk belli oldu! 2 astronot adayı ABD'ye gidecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya gidecek adayların belli olduğunu, yakın zamanda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın söz konusu isimleri açıklayacağını söylerken, belirlenen asil adayın askeri pilot olduğu öğrenildi. Sona kalan son 2 astronot adayı yakında eğitimleri almak için ABD'ye gidecek.
27.01.2023 Gündem
Putin kabine toplantısında Türkiye'ye tatile giden bakanı azarladı: Neden aptalı oynuyorsun?
Putin kabine toplantısında Türkiye'ye tatile giden bakanı azarladı: Neden aptalı oynuyorsun? Ukrayna'daki savaşın uzaması ve uygulanan yaptırımlarla zor günler geçiren Rusya'nın lideri Vladimir Putin, bakanlarla görüntülü görüştü. Görüşme sırasında daha önce Türkiye'ye tatile gelen Ticaret ve Sanayi Bakanı Denis Manturov'u görevini aksatmakla suçlayan Putin, 'Neden aptalı oynuyorsun?' dedi.
12.01.2023 Dünya
QUA Granite’in yeni üretim hatları Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla açıldı
QUA Granite’in yeni üretim hatları Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla açıldı QUA Granite, 2 yeni üretim hattını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile Aydın Söke’de gerçekleştirilen tören ile açtı. 41 milyon metrekareye yükselen üretim kapasitesi ile QUA Granite, Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi oldu.
3.01.2023 Advertorial
Milli Savunma Bakanı Akar’a Azerbaycan’dan madalya
Milli Savunma Bakanı Akar’a Azerbaycan’dan madalya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Azerbaycan ordusuna desteğinden dolayı ülkenin önemli madalyalarından biri olan “Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Sanayi Alanında İş Birliği Madalyası” verildi.
4.10.2022 Gündem
Bakan Varank: Türkiye’yi global bir üretim üssü haline getireceğiz
Bakan Varank: Türkiye’yi global bir üretim üssü haline getireceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin sanayi üretiminde, ekonomik büyümede ve ihracatta müthiş bir ivme yakaladığını ifade ederek, “Yeni dünya düzeninin sunduğu fırsatları doğru bir şekilde kullanarak bu potansiyeli daha da geliştirecek ve Allah'ın izniyle ülkemizi global bir üretim üssü haline getireceğiz” dedi.
3.10.2022 Siyaset
Bakan Varank ve Bakan Özer, OSB'lerde Okul Öncesi Eğitim Kurumu Açılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldı
Bakan Varank ve Bakan Özer, OSB'lerde Okul Öncesi Eğitim Kurumu Açılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldı Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasındaki Organize Sanayi Bölgelerinde Okul Öncesi Eğitim Kurumu Açılmasına İlişkin İş Birliği Protokolü, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer "Yıllardan beri siz aradığımız elemanı bulamıyoruz diyorsanız bu bizim suçumuz değil, bu 1999'daki katsayı uygulamasının bu ülkeye ödettiği bir maliyettir. İmam hatiplilerin ve meslek okullarının, yüksek öğretime girişlerinin korkularının çıkarttığı bir eğitim politikasıdır. İstediler ki, imam hatip mezunları kaymakam olmasın, bürokrat olmasın, işadamı olmasın, en başarısız öğrenciler imam hatipe gitsin" dedi.
2.09.2022 Gündem
Türkiye için tarihi aşama! Yerli çip 'Kırmık' yola çıktı...
Türkiye için tarihi aşama! Yerli çip 'Kırmık' yola çıktı... Çip krizi koronavirüs salgınından sonra Tayvan-Çin gerilimi ile artarak devam ediyor. Son dönemde savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda yerli ve milli ürün ortaya koymaya başlayan Türkiye yeni bir aşamaya geçmek üzere. Yerli çip çalışmalarıyla adından söz ettiren YongaTek'in tasarladığı ve şu an test aşamasında olan 'Kırmık'ın seri üretime geçmesiyle otomotiv ve savunma sanayinde büyük bir adım atılmış olacak.
17.08.2022 Ekonomi
Bakan Özer: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimlerden 8 bin 269 ürünümüz tescil edildi
Bakan Özer: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimlerden 8 bin 269 ürünümüz tescil edildi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yılbaşında 7 bin 500 ürünün tescilinin alınması konusunda hedef koyduklarını belirterek, “Şu an 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimlerden Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ürün tescili yapılan ürün sayısı, 8 bin 269'dur. bu süreçler otuz kırk yıl önce yapılmış olsaydı Türkiye'nin gelebileceği rekabet gücünün ne kadar kuvvetli olacağını düşünün” dedi.
16.08.2022 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu: 2053 yılı hedefimiz yıllık 440 milyon tona çıkarmak
Bakan Karaismailoğlu: 2053 yılı hedefimiz yıllık 440 milyon tona çıkarmak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Türkiye, Asya ile Avrupa arasında gerçekleşen taşımacılık açısından stratejik bir noktada. 2053 yılı hedefimiz, demiryolu ile taşınan yük miktarını; yıllık 38 milyon tondan 440 milyon tona çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
5.07.2022 Siyaset
Böylesi görülmedi! 147 yılın rekoru kırılıyor, alarm seviyesine geçildi
Böylesi görülmedi! 147 yılın rekoru kırılıyor, alarm seviyesine geçildi Japonya’nın başkenti Tokyo’nun 1875 yılından bu yana Haziran ayında görülen en şiddetli sıcak hava dalgasının etkisine girmesinin ardından hükümet, enerji ihtiyacı artışı ve arz sorunları nedeniyle Tokyo ve çevresindeki bölgelere elektrik tasarrufu yapma çağrısında bulundu.
28.06.2022 Dünya
Jens Stoltenberg kimdir? NATO Genel Sekreteri Stoltenberg hayatı!
Jens Stoltenberg kimdir? NATO Genel Sekreteri Stoltenberg hayatı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefonda görüştü. Görüşmede İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik talebine ilişkin konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu iki ülkenin terör örgütü PKK/PYD/YPG’ye karşı somut ve samimi adımlar atması gerektiğini vurguladı. Bu görüşmenin ardından Jens Stoltenberg merak ediliyor. Peki, Jens Stoltenberg kimdir? NATO Genel Sekreteri Stoltenberg hayatı!
25.06.2022 Dünya
Türkiye-Cezayir arasında 15 anlaşma, bir ortak bildiri imzalandı
Türkiye-Cezayir arasında 15 anlaşma, bir ortak bildiri imzalandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 1. Toplantısı Ortak Bildirisi imzalandı. Ayrıca Türkiye ile Cezayir arasında siyasi, askeri, ekonomik, ticari, kültürel, turistik alanlarda iş birliğini içeren 15 anlaşma imzalandı.
16.05.2022 Gündem
Bakan Varank: Kazakistan ile dış ticaret anlamında koyduğumuz 10 milyar dolarlık bir hedef var
Bakan Varank: Kazakistan ile dış ticaret anlamında koyduğumuz 10 milyar dolarlık bir hedef var Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kazakistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin Orta Asya’daki ilişkilere örnek olacak seviyede olduğunu belirterek, “Daha önce dış ticaret anlamında koyduğumuz 10 milyar dolarlık bir hedef var. Bu hedefe ulaşmak için biraz yolumuz var. Şu anda 3 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmimiz var. ama bunu da birçok kanalı geliştirerek artıracağımıza inanıyoruz” dedi.
10.05.2022 Ekonomi
Trabzonlu bakanlar şampiyonluk maçında takımlarını yalnız bırakmadı
Trabzonlu bakanlar şampiyonluk maçında takımlarını yalnız bırakmadı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank; Trabzon'da oynanan ve 2-2'lik sonucun ardından bordo-mavililerin şampiyonluğunu ilan ettiği maçta tribündeki yerlerini aldı.
30.04.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Sanayi Bakanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sanayi bakanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.