Sanatçılar

Sanatçılar

Son dakika sanatçılar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sanatçılar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sanatçılar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sanatçılar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sanatçılar gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.036 sanatçılar haberi bulunmuştur. Tüm sanatçılar haberleri aşağıda listelenmiştir.
İbrahim Tatlıses Mustafa Keser'e sert çıktı: Kör ol ama nankör olma!
İbrahim Tatlıses Mustafa Keser'e sert çıktı: Kör ol ama nankör olma! İbrahim Tatlıses, Mustafa Keser’in “Orhan Gencebay iyi bir ses sanatçısı değildir. Müslüm Gürses’i dinlemedim çünkü kötü okuyor” sözlerine sert çıktı. Tatlıses, “Tüm bu sanatçılar için söyledikleri hadsizlik. Gündemde kalmak için bunları yapıyor. Kör ol ama nankör olma” dedi.
24.04.2024 Magazin
Karnavala 1.5 milyondan fazla ziyaretçi katıldı! Ekonomiye büyük katkı sağladı
Karnavala 1.5 milyondan fazla ziyaretçi katıldı! Ekonomiye büyük katkı sağladı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına dahil edilen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 13 Nisan’dan bu yana düzenlenen çok sayıda eğlenceli ve kültürel etkinliğin ardından sona erdi
22.04.2024 Adana
Portakal Çiçeği Karnavalı 5. gününde coşkuyla devam ediyor! Büyük coşku yaşandı
Portakal Çiçeği Karnavalı 5. gününde coşkuyla devam ediyor! Büyük coşku yaşandı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına alınan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı tüm coşkusuyla şehre renk katmaya devam ediyor. Adanalılar ve civar kentlerden gelenler, kendilerine günlük rotalar çizerek, şehrin dört bir yanına yayılan etkinlikleri ziyaret ediyor.
17.04.2024 Adana
Dünya Sanat Günü’ne bağımsız sanatçılarla kutlama
Dünya Sanat Günü’ne bağımsız sanatçılarla kutlama 2021 yılında başlattığı sanat projesi ile sanata ve sanatçılara özel alan açtığını duyuran e-ticaret platformu Trendyol, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde sanatseverleri bağımsız sanatçıları yakından tanımaya ve eserlerini incelemeye davet etti.
15.04.2024 Vitrin
Adana Portakal Çiçeği Festivali nerede olacak? Portakal Çiçeği Festivali kaç gün sürüyor?
Adana Portakal Çiçeği Festivali nerede olacak? Portakal Çiçeği Festivali kaç gün sürüyor? Adana'da, bu yıl 12. kez "Nisan'da Adana'da" temasıyla düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, kortej yürüyüşü ve açılış töreniyle başladı. Peki, Adana Portakal Çiçeği Festivali nerede olacak? Portakal Çiçeği Festivali kaç gün sürüyor?
14.04.2024 Adana
Aida Mahmudova’nın “Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds” İsimli Kişisel Sergisi Vision Art Platform’da
Aida Mahmudova’nın “Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds” İsimli Kişisel Sergisi Vision Art Platform’da Vision Art Platform, “Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds” ismini taşıyan yeni sergisiyle Aida Mahmudova’nın kişisel sergisine Fırat Arapoğlu küratörlüğünde ev sahipliği yapıyor. 23 Nisan 2024, Salı günü saat 18.00’de açılışı gerçekleşecek olan sergi, 22 Temmuz 2024’e kadar Vision Art Platform, Akaretler No:35’te ziyaret edilebilir.
11.04.2024 Magazin
Adana Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor
Adana Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor Türkiye Kültür Yolu Festivali, 13 Nisan’da ilk ayağı olan Adana’da çeşitli etkinliklerle başlayıp, her yaştan katılımcıya hitap edecek etkinleriyle 21 Nisan’a kadar sürecek. Festival kapsamına dahil edilen 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile 30’dan fazla noktada konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinlikler düzenlenecek.
11.04.2024 Adana
Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı!
Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Türk sinemasının simge isimlerinden olan yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti.İnanoğlu için Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendikten sonra naaşı defnedilmek üzere Kanlıca Mezarlığı’na götürüldü.
4.04.2024 Gündem
İlk durak Adana olacak: Anadolu’nun renklerine unutulmaz bir yolculuk başlıyor
İlk durak Adana olacak: Anadolu’nun renklerine unutulmaz bir yolculuk başlıyor Türkiye Kültür Yolu Festivali, ilk durağı Adana’da 13 Nisan’da başlayacak 21 Nisan'a kadar devam edecek.
4.04.2024 Adana
İftara gitti silahlı saldırıdan kurtuldu! Koltuğunun arkasına 4 kurşun isabet etti
İftara gitti silahlı saldırıdan kurtuldu! Koltuğunun arkasına 4 kurşun isabet etti Diyarbakır’da Toplumsal Madde ve Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde (TMMBMED) 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgada, koltuğunun arkasına 4 kurşun isabet eden dernek başkanı Mehmet Topkaç, olay sırasında yakındaki komşusunda iftarda olduğunu belirterek, "Eğer koltukta oturmuş olsaydım röportaj yapacak durumda değildim. Oturduğum yerde mermi kafaya isabet etmişti. Alnın hizasında gelmiş" dedi. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
2.04.2024 Gündem
ÇEV Sanat'ın genç keman sanatçısı Bade Daştan, Curtis Institute of Music’i birincilikle kazandı: Türkiye'den bu okula giren ilk kemancı oldu
ÇEV Sanat'ın genç keman sanatçısı Bade Daştan, Curtis Institute of Music’i birincilikle kazandı: Türkiye'den bu okula giren ilk kemancı oldu ÇEV Sanat’ın genç keman sanatçısı Bade Daştan, dünyanın en önemli müzik okullarından Amerika’daki Curtis Institute of Music’in, yüzlerce başvuru arasından yapılan elemeleri başarıyla geçen 3 sanatçı arasından birinci olarak okula tam burslu kabul edildi.
25.03.2024 Gündem
Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı: Fotoğraf yarışması yapılacak
Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı: Fotoğraf yarışması yapılacak Adana’nın ve Portakal Çiçeği Karnavalı’nın uluslararası alanda tanıtımına çok değerli katkılar sağlayacak olan yarışma Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenleniyor.
6.03.2024 Adana
Türkiye'nin dört bir yanında hayranları var! İşte Adanalı sanatçılar...
Türkiye'nin dört bir yanında hayranları var! İşte Adanalı sanatçılar... Adana, Türk müzik tarihinde önemli bir yere sahip olan birçok ünlü şarkıcıyı bünyesinde barındırıyor. Bu şarkıcılar arasında Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur, Ümit Besen, Hakkı Bulut, Murat Kekilli ve Murat Göğebakan gibi isimler bulunuyor. Her biri kendi alanlarında büyük başarılar elde etmiş ve Türkiye'nin dört bir yanında tanınan bu sanatçılar, Adanalı olmalarıyla da öne çıkıyor. İşte Adanalı ünlü seslerden bazıları...
20.02.2024 Adana
Bir Yer Var sergisi 2 Mart'a kadar Hara'da...
Bir Yer Var sergisi 2 Mart'a kadar Hara'da... Yaratıcı hayal gücünü besleyici alternatif bir mekan olması amacıyla kurulan Hara’daki Bir Yer Var Sergisi, 2 Mart'a kadar ziyarete açık olacak. Hara, Çarşamba ve Cumartesi günleri 12:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
15.02.2024 Yaşam
Toplumcu Gerçekçi Yazarlar Kimlerdir? Toplumcu Gerçekçi Yazarların Eserleri Nelerdir?
Toplumcu Gerçekçi Yazarlar Kimlerdir? Toplumcu Gerçekçi Yazarların Eserleri Nelerdir? Toplumcu gerçekçi akımı 1. yüzyılın ilk çeyreğinde hem sinema hem de edebiyat alanında ortaya çıkmıştır. Sinemada İtalyan Yeni Gerçekçi adı ile bilinen bu akım edebiyatta özellikle hikaye ve şiir gibi pek çok türü de kapsamaktadır. Bu anlamda Türk Edebiyatında pek çok yazara rastlamak da mümkündür.
4.02.2024 Gündem
Servet-İ Fünûn Dönemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Servet-İ Fünûn Temsilcileri Kimlerdir?
Servet-İ Fünûn Dönemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Servet-İ Fünûn Temsilcileri Kimlerdir? Servet-i Fünun 1896-1901 seneleri arasında ortaya çıkmış bir edebiyat dönemidir. Bu dönemde sanat sanat içindir anlayışı benimsenmiş ve edebiyat batıya yaklaştırılmıştır. 
4.02.2024 Gündem
Realizm Nedir, Özellikleri Nelerdir? Realizmin Temsilcileri Kimlerdir?
Realizm Nedir, Özellikleri Nelerdir? Realizmin Temsilcileri Kimlerdir? Realizm aynı zamanda gerçeklik olarak bilinir. 19. yüzyılın ortalarında Fransa'da ortaya çıkmış olan realizm, aynı zamanda romantizm klasizme karşı bir tepki olarak doğmuştur. Yani hem klasizm hem de romantizme karşı bir başkaldırı olarak ifade edilmektedir.
1.02.2024 Gündem
Edebi Akımlar Nelerdir? Edebi Akımların Temsilcileri Ve Özellikleri Nelerdir?
Edebi Akımlar Nelerdir? Edebi Akımların Temsilcileri Ve Özellikleri Nelerdir? Çeşitli felsefi düşüncelerden hareketle ortaya çıkan ve form kazanan sanat görüşleri müzik, mimari, resim ve edebiyat gibi sahalarda farklı ekoller oluşturmuştur. Yeni edebi akımların oluşmasında kendilerinden önceki akımların beklentileri yeterli ölçüde karşılayamaması ve farklı duyguların yansıtılmak istenmesi etkilidir. Doğma, büyüme, gelişip sönme şeklinde evrelerden geçen edebi akımlar sanatçıların arayışlarına cevap veremediğinde işlevini yitirmiştir. Sonrasında ise karşıt bir akım doğmuştur.
27.01.2024 Gündem
Beş Hececiler Kimlerdir? Beş Hececiler Şiir Akımı Özellikleri Nelerdir, Temsilcileri Kmlerdir?
Beş Hececiler Kimlerdir? Beş Hececiler Şiir Akımı Özellikleri Nelerdir, Temsilcileri Kmlerdir? Beş Hececiler aruz ve vezin tartışmalarına son noktayı koymuş bir akımdır. Şiire hece ölçüsünü başarı ile göstermiş olan kişilere beş şair denir. Şiire I. Dünya Savaşı ve Milli Mücadele dönemlerinden başlayarak, dilde millileşmeyi şiir diline eklemeyi başarmışlardır. Gerçekçi şiir anlayışına sahiptirler ve zaman zaman romantizme kaymıştırlar. 
23.01.2024 Eğitim
Batı (Avrupa) Uygarlığı Etkisinde Gelişen Türk Edebiyatı Özellikleri Nelerdir?
Batı (Avrupa) Uygarlığı Etkisinde Gelişen Türk Edebiyatı Özellikleri Nelerdir? Genel olarak Türk Edebiyat tarihine bakıldığı zaman 3 Kasım 1839 tarihinde ilan edilen Tanzimat Fermanı Edebiyat alanını doğrudan etkilemektedir. Bu kapsamda Osmanlı Devleti 1839 senesinde Tanzimat Fermanı ile hem siyasal hem de kültürel anlamda Avrupa uygarlığına yönelmiştir. Bu yönelim de edebiyat alanında da çok önemli yeniliklerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. 
22.01.2024 Kültür Sanat
Serkan Toper kimdir? AK Parti Belediye Başkan adayı kim, kaç yaşında, nereli?
Serkan Toper kimdir? AK Parti Belediye Başkan adayı kim, kaç yaşında, nereli? 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan adayı Serkan Toper Bayraktar oldu. Peki, AK Parti İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan adayı Serkan Toper Bayraktar kimdir? Serkan Toper Bayraktar nereli, kaç yaşında?
20.01.2024 Gündem
Aman dikkat! Yaptırmadan bir kez daha düşünün
Aman dikkat! Yaptırmadan bir kez daha düşünün Sanatçılar Gökhan Özen ve Rafet El Roman’ın estetik sonrası ortaya çıkan yeni görüntüleri tartışılırken uzmanlar uyardı: “Erkek botoksu kadınlara göre farklıdır. Doğru yapılmazsa feminen görüntü ortaya çıkar.”
19.01.2024 Yaşam
Betimleme Nedir, Nasıl Yapılır? Betimleme Örnekleri Nelerdir?
Betimleme Nedir, Nasıl Yapılır? Betimleme Örnekleri Nelerdir? Betimleme konusu özellikle okul hayatında edebiyat derslerinde karşınıza çıkabilir. Bu konu oldukça sevilen ve ilgi duyulan konulardan birisi olarak bilinir. Çünkü betimleme yapmanın son derece keyifli olduğunu söylemek mümkündür. İçerik olarak betimleme yaparken karşıdaki kişinin anlatılanı canlandırması gerekir. Zaten betimleme yaparken önemli detaylar verilmektedir. Bu detaylar belirgin olan özelliklerdir. 
11.01.2024 Gündem
İmparator İbrahim Tatlıses'e anlamlı sürpriz! Gözyaşlarını tutamadı
İmparator İbrahim Tatlıses'e anlamlı sürpriz! Gözyaşlarını tutamadı Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ve popçu Serdar Ortaç, 31 Aralık'ta Kıbrıs'ta sevenleriyle buluştu. 2024'e sahnede 'merhaba' diyen sanatçılar, yeni yıl coşkusunu ikiye katlarken, geceye özel hazırladıkları repertuvarlarıyla müzik ziyafeti sundular.
1.01.2024 Magazin
Songül Karlı: Diğer sanatçılar benden daha açık giyiniyor
Songül Karlı: Diğer sanatçılar benden daha açık giyiniyor Songül Karlı, önceki gün hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Son yıllarda işlerinin azaldığını söyleyen şarkıcı, "Bu hep bilinir evet sanatçılar birbirinin işini keser" dedi. Karlı, sık sık ‘estetik yaptırdı' iddialarıyla ilgili de konuştu.
19.12.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Sanatçılar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sanatçılar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.