Kültür

Kültür

Son dakika kültür haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kültür ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kültür haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kültür

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kültür gelişmeleri de dahil olmak üzere 25.930 kültür haberi bulunmuştur. Tüm kültür haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarihi eser bulmak için iş makinesiyle kazı yapanlara suçüstü
Tarihi eser bulmak için iş makinesiyle kazı yapanlara suçüstüEskişehir’de tarihi eser bulmak için iş makinesiyle kaçak kazı yapan 10 şüpheli, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucunda suçüstü yakalandı.
26.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel sektöre 20 milyar dolarlık yatırım kazandırma hedefindeyizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Bırakın katliamı durdurmayı elinde 150 bin Gazzeli'nin kanı olan bir kasabı, kongresinde ağırlayan bu caniye kürsü veren, bununla yetinmeyip hezeyanlarla dolu konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız. 7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi bebeklerin öldürülmesini uzaktan seyrediyor. Bunların katili Netanyahu ABD'de alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi, hani özgürlük, hani insan hakları. Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi verenler, çağımızın Hitlerini baş tacı ederken zerre miskal utanmıyor” dedi.
26.07.2024Gündem
Alman turiste VIP dolandırıcılık şoku! Şikayetine rağmen savcılıktan takipsizlik kararı
Alman turiste VIP dolandırıcılık şoku! Şikayetine rağmen savcılıktan takipsizlik kararıAlman turist Jurgen S., Denizli'de daha önce alışveriş yaptığı halı firmasından 'VIP müşteri' olarak aldığı ücretsiz seyahate katılıp, 40 bin euro değerinde 4 halı daha aldı ve 10 bin euro ödedi. Ülkesine dönen ve halıların gümrükte takıldığı söylenince kalan parayı da ödeyen; ancak halılar teslim edilmeyen Alman turist suç duyurusunda bulununca, firma 33 bin euro'yu geri ödedi. Savcılık da maddi zarar büyük ölçüde giderildiği gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.
26.07.2024Gündem
“START Stajım” programına katılan gençler AKM’de buluştu
“START Stajım” programına katılan gençler AKM’de buluştu“START Stajım” programına katılan gençler Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'deBazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
25.07.2024Gündem
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ne yılın ilk 7 ayında ziyaretçi akını oldu! İşte rakamlar
Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ne yılın ilk 7 ayında ziyaretçi akını oldu! İşte rakamlarDünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olan Zeugma Mozaik Müzesi, yılın ilk 7 ayında 242 bin ziyaretçi ağırladı.
24.07.2024Gaziantep
Adana'nın keşfedilmeyen yüzü! Altınini yeraltı şehri turizme kazandırılacak!
Adana'nın keşfedilmeyen yüzü! Altınini yeraltı şehri turizme kazandırılacak!Adana'nın İmamoğlu İlçesinde bulunan ve daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca incelenerek koruma altına alınan Altınini Yeraltı Şehri gün yüzüne çıkarılıyor.
24.07.2024Adana
Turizm amaçlı kiralanan konutlarda sıkı denetim! 16 bin kişi başvurdu, para cezası geliyor
Turizm amaçlı kiralanan konutlarda sıkı denetim! 16 bin kişi başvurdu, para cezası geliyorMuğla’da 16 bin kişi konutlarını “turizm amaçlı” kiralamak için başvuruda bulundu. 7 bin başvurunun kabul edildiği, başvurusu kabul edilen konutların turizm sezonunun başlamasıyla birlikte Jandarma ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ekiplerince denetlendiği ve konutunu izinsiz kiralayanlara ise para cezası kesildiği bildirildi. Ünlü emlak siteleri tarafından Bodrum’da aylık ve yıllık kiralanan lüks villaların fiyatları aylık 250 bin lira ile yıllık 3 milyon 600 bin lira arasında değişiyor.
24.07.2024Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sokak köpekleri düzenlemesi açıklaması: Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktır
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Sokak köpekleri düzenlemesi açıklaması: Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktırAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM'de görüşmeleri süren sahipsiz hayvanlara ilişkin yasa teklifiyle ilgili "Bir 'katliam yasası' gibi sunulması büyük bir haksızlıktır ve meseleyi çözümsüzlüğe doğru itmektir. Herhangi bir şekilde sokaklarda çocuklarımızın, yaşlı insanlarımızın bu saldırılara uğramasını hiçbir şekilde kabul edemeyiz" dedi.
23.07.2024Gündem
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!
TÜBİTAK ile bilimin izi Küçükçekmece’de!TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında, Türkiye genelinde hibe alarak desteklenmeye hak kazanan 45 projeden biri olan “KÜÇÜKÇEKMECE BİLİMİN İZİNDE ŞENLENİYOR!” projesi yaklaşık 50 bin kişilik katılımla 26-27-28 Eylül 2024 tarihinde İstanbul-Küçükçekmece ilçesi Fevzi Çakmak Etkinlik Meydanı’nda gerçekleştirilecektir. Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje kurumu olarak Küçükçekmece’de ilk kez düzenleyeceği bilimsel etkinliklerin hazırlıkları, TÜBİTAK Projeleri İlçe Koordinatörü ve Doğan Cüceloğlu Fen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Uzman Leyla ARATTAN koordinasyonunda farklı kademe ve farklı okullardan gönüllü ve bilimsel proje ile yarışmalarda tecrübe kazanmış, proje eğitimleri bulunan sadece Küçükçekmeceli öğretmenlerden oluşan uzman bir ekiple son hızla sürdürülmektedir.
23.07.2024Gündem
Gaziantep'te Başkan Kadooğlu, uluslararası fuarların kente büyük değer katacağını söyledi
Gaziantep'te Başkan Kadooğlu, uluslararası fuarların kente büyük değer katacağını söylediGüneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Gaziantep'te gerçek anlamda uluslararası fuarlar düzenlemek için gerekli olan altyapının çok yetersiz olduğunu söyledi.
26.07.2024Gaziantep
KPSS ÖABT ne zaman, saat kaçta? 2024 KPSS Öğretmen Alan Bilgisi Testi sınav yerleri açıklandı mı?
KPSS ÖABT ne zaman, saat kaçta? 2024 KPSS Öğretmen Alan Bilgisi Testi sınav yerleri açıklandı mı?Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans maratonu Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz tarihinde başladı. KPSS ÖABT sınav giriş yerleri belgesi ÖSYM'nin 'AİS' ekranı üzerinden adayların erişimine sunulacak. İşte 2024 KPSS ÖABT tarihi...
23.07.2024Gündem
Hatay'da Geç Tunç Çağı'na yeni bir bakış açısı sunulacak tablet bulundu
Hatay'da Geç Tunç Çağı'na yeni bir bakış açısı sunulacak tablet bulunduHatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Geç Tunç Çağı'nın ekonomik yapısı ve devlet sistemine yeni bir bakış açısı sunacak bir tablet bulundu.
22.07.2024Gündem
Karataş temiz bir çevre için el ele verdi
Karataş temiz bir çevre için el ele verdiAdana'nın Karataş ilçesinde çevre temizliğine dikkat çekmek amacı ile bir etkinlik düzenlendi.
22.07.2024Adana
Galatasaray'dan Wendel ve Doue açıklaması! Oyuncudan vazgeçildi
Galatasaray'dan Wendel ve Doue açıklaması! Oyuncudan vazgeçildiGalatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu. Hatipoğlu, yıldız futbolcunun ek talepleri nedeniyle transfer listesinden çıkarıldığını açıkladı.
21.07.2024Futbol
Adana Devlet Tiyatrosu'nun acı kaybı! Şener Kökkaya hayatını kaybetti
Adana Devlet Tiyatrosu'nun acı kaybı! Şener Kökkaya hayatını kaybettiAdana Devlet Tiyatrosu emekli sanatçısı Şener Kökkaya , 82 yaşında hayatını kaybetti. Kökkaya Organize İşler, Vizontele ve Vizontele Tuuba gibi birçok filmde yer almıştı.
21.07.2024Adana
Atatürk Evi Müzesi
Atatürk Evi MüzesiAtatürk Adana'ya tam dokuz kez gelmiş ve 5 ayrı konutta konaklamıştır...
20.07.2024Adana
Çukurova'dan 7'den 70'e herkese ücretsiz bağlama kursu!
Çukurova'dan 7'den 70'e herkese ücretsiz bağlama kursu!Adana Çukurova Belediyesi tarafından sanatla iç içe olmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz yaz kursları düzenleniyor. 'Ses var, nefes var' 'teması ile yola çıkılan etkinliklere 7'den 70'e herkes katılabiliyor.
20.07.2024Adana
EKPSS TERCİH TARİHLERİ 2024 || ÖSYM ile EKPSS tercihleri ne zaman yapılacak, kılavuz yayımlandı mı?
EKPSS TERCİH TARİHLERİ 2024 || ÖSYM ile EKPSS tercihleri ne zaman yapılacak, kılavuz yayımlandı mı?EKPSS tercihleri ne zaman sorusu araştırılıyor. Genel kültür ve genel yetenek sorularından oluşan sınavdan elde ettikleri puanlara göre tercih listeleri oluşturacak adaylar EKPSS tercih kılavuzunu bekliyor. Peki, EKPSS tercihleri başladı mı, ne zaman başlayacak, nasıl ve nereden yapılır?
20.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıldız Sarayı önümüzdeki ayın sonuna kadar ücretsiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıldız Sarayı önümüzdeki ayın sonuna kadar ücretsizİstanbul’daki Yıldız Sarayı’nda 6 yıl süren restorasyon tamamlandı. Sarayda bugün açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla birlikte İstanbul'umuzun tarihi, kültürel ve turistik cazibesinin daha da artacağına inanıyorum." dedi.
19.07.2024Gündem
Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı! 3 sanık için beraat istendi
Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı! 3 sanık için beraat istendiEski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.
19.07.2024Gündem
Adana'daki tiyatrolar: Sanatın kalbi
Adana'daki tiyatrolar: Sanatın kalbiAdana, zengin kültürel yaşamı ve sanatsal etkinlikleriyle dikkat çeker...
19.07.2024Adana
Adana Gezilecek Önemli Yerler
Adana Gezilecek Önemli YerlerAdana, Türkiye'nin güneyinde yer alan ve tarihi, kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkan bir şehirdir...
19.07.2024Adana
KPSS iptal olur mu, KPSS hatalı soru 2024?
KPSS iptal olur mu, KPSS hatalı soru 2024?KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz 2024 tarihinde tamamlandı. Genel Yetenek bölümünde yer alan Matematik sorusu hakkında "hatalı soru" iddiaları gündeme gelirken KPSS iptal olur mu, sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
17.07.2024Gündem
Gaziantep'te gençler ve çocuklar için harekete geçildi! Sergiden cep sinemasına birçok etkinlik bir arada
Gaziantep'te gençler ve çocuklar için harekete geçildi! Sergiden cep sinemasına birçok etkinlik bir aradaNizip ilçesinin kültür sanat ve eğitim alanında merkez konumu olacak tesis en kısa sürede vatandaşların hizmetine açılacak.
21.07.2024Gaziantep

Benzer Haber Etiketleri

Kültür ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kültür haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.