Salmonella Bakterisi

Salmonella Bakterisi

Son dakika salmonella bakterisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan salmonella bakterisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını salmonella bakterisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Salmonella Bakterisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan salmonella bakterisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 38 salmonella bakterisi haberi bulunmuştur. Tüm salmonella bakterisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Salmonella krizi büyüyor, bir şirkette daha üretim durdu!
Salmonella krizi büyüyor, bir şirkette daha üretim durdu! İtalya merkezli Ferrero çikolata şirketinin ardından ABD merkezli bir şirkette daha salmonella bakterisi şüphesi üzerine üretim sahalarının kapatıldığı iddia edildi.
28.08.2022 Dünya
Barry Callebaut çikolatalarında salmonella virüsü mü var, Barry Callebaut Türkiye’de var mı? Barry Callebaut kimin?
Barry Callebaut çikolatalarında salmonella virüsü mü var, Barry Callebaut Türkiye’de var mı? Barry Callebaut kimin? Dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden olan Barry Callebaut'un Belçika'daki fabrikasında salmonella bakterisine rastlandı. Söz konusu gelişmenin ardından Barry Callebaut çikolatalarında salmonella virüsü mü var, Barry Callebaut Türkiye’de var mı? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
30.06.2022 Sağlık
Salmonella virüsü Kinder'e nasıl bulaştı? Ünlü şirketten açıklama
Salmonella virüsü Kinder'e nasıl bulaştı? Ünlü şirketten açıklama Salmonella virüsü tespit edilen Kinder çikolatalarının üreticisi Ferrero'nun Fransa'daki Genel Müdürü Nicolas Neykov, sağlık skandalının başlamasından bu yana ilk kez konuştu.
28.05.2022 Dünya
İstanbul'da sıkı denetim! 750 denetçi sahaya indi
İstanbul'da sıkı denetim! 750 denetçi sahaya indi İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, toplatılma kararı alınan Kinder markalı bazı ürünlerle ilgili marketleri denetledi. İstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "İstanbul olarak, 750 denetçimizle sahada ürünle ilgili denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bulduğumuz yerlerde de ürüne el koyup, imhasını gerçekleştiriyoruz" dedi.
22.04.2022 Gündem
Schoko bons nedir? Kinder Schoko Bons neden toplatılıyor, yasaklandı mı, schoko bonsta salmonella virüsü mü var?
Schoko bons nedir? Kinder Schoko Bons neden toplatılıyor, yasaklandı mı, schoko bonsta salmonella virüsü mü var? Tarım ve Orman Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin bildirdiği Kinder ‘Schoko Bons’ markalı ürünlerle ilgili toplatma kararı aldı. Schoko bons nedir? Kinder Schoko Bons neden toplatılıyor, salmonella virüsü nedeniyle yasaklandı mı?
22.04.2022 Sağlık
Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı’nın Kinder Salmonella salgını kararı!
Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı’nın Kinder Salmonella salgını kararı! Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce, 'Kinder' markalı ürünlerin ithalatında tedbiren 'salmonella analizi' sıklığının yüzde 100'e çıkarıldığı bildirildi. Salmonella Typhimurium salgını nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü harekete geçmiş ve Kinder marka ürünlerinin ithalatına analiz zorunluluğu getirmişti. Peki, Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? İşte Salmonella Typhimurium salgını…
21.04.2022 Sağlık
Kinder ürünleri toplatılıyor mu, kinder ürünleri yasaklandı mı?
Kinder ürünleri toplatılıyor mu, kinder ürünleri yasaklandı mı? Avrupa’da ortaya çıkan Salmonella krizine karşı Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ikinci bir talimata kadar Kinder markanın ürünlerinin ithalatında yüzde 100 Salmonella analizi yapılması zorunluluğu getirmişti, Türkiye’den yeni hamle geldi. Peki, Kinder ürünleri toplatılıyor mu, kinder ürünleri yasaklandı mı?
21.04.2022 Sağlık
Kinder hangi ülkenin, kimin? Kinder ürünleri yasaklandı mı, Kinder ürünleri salmonella nedir?
Kinder hangi ülkenin, kimin? Kinder ürünleri yasaklandı mı, Kinder ürünleri salmonella nedir? Kinder’in çikolatalarında çıkan bakteri krizinde Türkiye de harekete geçti. Türkiye Kinder marka ürünlerin ithalatında Salmonella analizi yapılmasını zorunlu tuttu. Peki, Kinder hangi ülkenin, kimin? Kinder ürünleri yasaklandı mı, Kinder ürünleri salmonella nedir?
19.04.2022 Gündem
Tüm dünyanın gözü bu skandalda! Türkiye'ye ilişkin çarpıcı bilgiler! "Kaynağı bulunmazsa tehlike büyür"
Tüm dünyanın gözü bu skandalda! Türkiye'ye ilişkin çarpıcı bilgiler! "Kaynağı bulunmazsa tehlike büyür" Tüm dünya önde gelen gıda üreticilerine ait ürünlerde art arda insan sağlığına zararlı bakteriler tespit edilmesinin şokunu yaşıyor. Kinder Sürpriz çikolatalarında yaşanan salmonella krizinin ardından şimdi de Nestle'nin donmuş pizzalarında tespit edilen E.coli bakterisi gözleri gıda güvenliğine çevirdi. "Kaynağı bulunmazsa tehlike büyür" diyen Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu, Türkiye'ye ilişkin de çarpıcı bilgiler paylaştı.
10.04.2022 Gündem
Kriz büyüyor! Kinder Sürpriz yumurtalarını üreten fabrika mühürlendi
Kriz büyüyor! Kinder Sürpriz yumurtalarını üreten fabrika mühürlendi Belçika Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu (FAVV) , ürettiği Kinder çikolata ürünlerinde Salmonella bakterisi bulunan Ferrero şirketine ait fabrikayı geçici olarak kapattı.
9.04.2022 Gündem
Salmonella nedir, Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hastalığı belirtileri nelerdir?
Salmonella nedir, Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hastalığı belirtileri nelerdir?   İngiltere’de 60’tan fazla çocukta Salmonella tespit edildi. İncelemeler neticesinde çocukların Ferrero’nun ürettiği Kinder Surprise yumurtalarını alıp yedikleri tespit edildi. İngiltere dışında İrlanda, Fransa, İsveç, Almanya ve Hollanda’da da salmonella vakaları görüldüğü ve ürünlerin Belçika’daki fabrikada üretildiği açıklandı. Kinder sürpriz yumurtalarda salmonella virüsü tespit edilmesinin ardından ülkede bazı parti mallar geri çağrıldı. Söz konusu gelişmenin ardından “Salmonella virüsü nedir, ne demek?” ile “Kinder Salmonella hastalığı belirtileri nelerdir?” sorularına yanıt aranıyor. Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hakkında merak edilenler…
6.04.2022 Sağlık
Yumurta kabuklarında 'salmonella bakterisi' uyarısı
Yumurta kabuklarında 'salmonella bakterisi' uyarısı Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Denli, gübre bulaşmış ya da kirlenmiş yumurtalardan uzak durulmasını gerektiğini belirterek, "Bunların doğallıkla, organiklikle bir ilişkisi söz konusu değildir. Sadece tüketiciyi kandırmaya yönelik bir durumdur. Özellikle 'salmonella' dediğimiz bakteri, kabukta sıkça bulunan bir bakteridir. Yumurta bu şekilde veya tam pişirilmeden tüketildiğinde gıda zehirlenmelerine de yol açabilmektedir" dedi.
26.02.2022 Sağlık
Salmonella virüsü nedir, salmonella virüsü nasıl ve nereden bulaşır? Salmonella virüsü belirtileri ve tedavisi…
Salmonella virüsü nedir, salmonella virüsü nasıl ve nereden bulaşır? Salmonella virüsü belirtileri ve tedavisi… ABD'de 37 eyalette yüzlerce kişiyi hasta eden 'salmonella' salgınının arkasında Meksika'dan ithal edilen soğanlar çıktı. Yetkililer "Aldığınız soğanların nereden geldiklerini bilmiyorsanız hemen çöpe atın. Bu soğanlarla temas etmiş olabilecek tüm yüzeyleri yıkayın ve sterilize edin" uyarısında bulundu. Söz konusu uyarının ardından “Salmonella virüsü nedir, salmonella virüsü nasıl ve nereden bulaşır?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Salmonella virüsü belirtileri ve tedavisi…
21.10.2021 Gündem
Formuna dikkat edenler için dondurma tavsiyeleri
Formuna dikkat edenler için dondurma tavsiyeleri Formuna dikkat edenlerin dondurma tüketirken günlük beslenmesinden bazı eş değer besinleri çıkartarak rahatlıkla tüketebileceklerini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, dondurmanın besin değerleri hakkında bilgilerini aktardı.
12.08.2021 Sağlık
Herkes evde bu hatayı yapıyor
Herkes evde bu hatayı yapıyor Hemen hemen herkes gün içinde yemek yapıp, ertesi gün tekrar ısıtarak tüketiyor. Bu durumun, bekleyen yemeklerde bakteri ve kimyasal oluşumunu tetiklediğini söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan, uyarılarda bulundu. Yemeklerin günlük yapılıp, tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, “Tekrar ısıtılan yemekte oluşan bakteriler tifoya kadar götürebilir” dedi.
20.03.2021 Sağlık
Salmonella nedir? Salmonella bakterisi nasıl bulaşır? Salmonella hastalığı ve tedavisi…
Salmonella nedir? Salmonella bakterisi nasıl bulaşır? Salmonella hastalığı ve tedavisi… ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ülkede yeni bir salmonella salgını yaşandığını duyurdu. Salgın sonucu 9 eyalette 68 kişinin hastalandığı, 14 kişinin hastanede tedavi edildiği açıklandı. Şu ana kadar yeni salgın sonucu Iowa, Maryland, Michigan, Minnesota, New Jersey, New York, Pensilvanya, Virginia ve Wisconsin'de yaşayan kişilerin hastalandığı belirtildi. Salmonella nedir? salmonella bakterisi nasıl bulaşır? Salmonella tedavisi nasıl yapılır?
27.08.2020 Gündem
Salmonella nedir? Çiğ ette Salmonella enfeksiyonu tehlikesi!
Salmonella nedir? Çiğ ette Salmonella enfeksiyonu tehlikesi! Salmonella enfeksiyonu, acil vakalarındaki artış ve yapılan uyarılarla birlikte pek çok kişide paniğe neden oldu. Kanada'da ABD'den gelen soğanlarda salmonella bakterisi olabileceği uyarısının yapılmasının ardından gündeme geldi. Salmonella enfeksiyonunda vücut direncini düşüren ishal, ateş ve kusma gibi semptomlarla fark edilebiliyor. Salmonella enfeksiyonu birçok yolla insana bulaşabiliyor. Peki, Salmonella nedir? Salmonella bakterisi nasıl bulaşır? Salmonella enfeksiyonu tedavisi var mı? Salmonella bakterisi hakkında bilmeniz gerekenler...
2.08.2020 Sağlık
Fransa'da Salmonella bakterisi alarmı!
Fransa'da Salmonella bakterisi alarmı! Fransa'da 500 binden fazla yumurtada Salmonella bakterisi tespit edilmesiyle tüm yumurtalar satış mağazalarından geri çekildi.
14.05.2020 Dünya
ABD'de büyük tehlike! 26 eyalette 246 vaka...
ABD'de büyük tehlike! 26 eyalette 246 vaka... ABD'de çiğ etlerde çıkan Salmonella bakterisi nedeniyle 26 eyalette 246 vakaya rastlandı.
4.12.2018 Dünya
Fransa'da panik! Toplatıldı
Fransa'da panik! Toplatıldı Fransa'da çok sayıda süpermarket zincirinde satılan dilimlenmiş domuz jambonunun ileri derecede listerya bakterisi ihtiva ettiğinin ortaya çıkması sonucu toplatıldığı bildirildi.
12.02.2018 Dünya
Bakterili mama 83 ülkede satılmış!
Bakterili mama 83 ülkede satılmış! Fransa'da üretilen ve içerisinde salmonella bakterisi bulunduğu için toplatılma kararı verilen 12 milyondan fazla kutu bebek mamasının 83 ülkeye satıldığı ortaya çıktı.
15.01.2018 Sağlık
Bakterili mamalar  83 ülkeye dağıtıldı
Bakterili mamalar 83 ülkeye dağıtıldı Fransa’da üretilen ve salmonella bakterisi içerdiği için toplatılma kararı verilen virüslü bebek maması skandalının, 83 ülke ve 12 milyondan fazla kutuyu kapsadığı açıklandı
14.01.2018 Dünya
Bakterili bebek maması skandalı! 83 ülkeye satılmış
Bakterili bebek maması skandalı! 83 ülkeye satılmış Fransa'da üretilen ve salmonella bakterisi içerdiği için toplatılma kararı verilen bebek mamasının, 83 ülkeye satıldığı ortaya çıktı. Söz konusu mama sayısı ise 12 milyondan fazla.
14.01.2018 Dünya
ABD'deki salmonella salgını: 12 eyalete yayıldı!
ABD'deki salmonella salgını: 12 eyalete yayıldı! ABD genelinde 12 eyalette görülen salmonella salgını nedeniyle New York kentinde bir kişi hayatını kaybetti.
26.07.2017 Dünya
Salmonella bakterisinin 3 bin alt grubu var
Salmonella bakterisinin 3 bin alt grubu var Prof. Tayar, salmonellanın kişinin direncine ve aldığı bakterinin yüküne göre hafif ishalden ölüme kadar seyreden bir tabloya yol açtığını söyledi.
20.06.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Salmonella Bakterisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki salmonella bakterisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.