Salmonella

Salmonella

Son dakika salmonella haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan salmonella ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını salmonella haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Salmonella

haberleri sayfasında son dakika yaşanan salmonella gelişmeleri de dahil olmak üzere 131 salmonella haberi bulunmuştur. Tüm salmonella haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zehirlenmemek için mutlaka bunları yapın! Koklayarak anlamak mümkün değil
Zehirlenmemek için mutlaka bunları yapın! Koklayarak anlamak mümkün değil Yemek yapmak için buzdolabından tavuk çıkardınız. Ancak tavuğun son kullanma tarihi gelmiş. Her ihtimale karşı tavuğu yavaşça burnunuza yaklaştırıyor ve bozulup bozulmadığını anlamak için kokluyorsunuz…
9.09.2023 Sağlık
Akıllı saat sahiplerine kötü haber! Kolunuza takmadan bir kez daha düşünün
Akıllı saat sahiplerine kötü haber! Kolunuza takmadan bir kez daha düşünün Akıllı saat sahiplerinin pek de hoşuna gitmeyecek bir bilgi verelim: Yeni bir araştırma test edilen 20 farklı akıllı saat bilekliğinin yüzde 95'inde hastalığa neden olabilecek bakteriler tespit etti. Florida Atlantic Üniversitesi'ndeki araştırma ekibi, bunlarda tümü belirli koşullar altında enfeksiyonlara neden olabilen potansiyel olarak patojenik Staphylococcus, Enterobacteria (Escherichia coli gibi) ve Pseudomonas türlerini buldu. Çalışma Advances in Infectious Diseases adlı akademik dergide yayınlandı.
5.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Sakallı Ejder neden yasak? Sakallı Ejder nedir?
Sakallı Ejder neden yasak? Sakallı Ejder nedir? Aksaray'da beslemesi ve ticaretinin yapılması yasak olan 1 kraliyet pitonu, 1 sakallı ejder ve 9 yavrusu ile 1 kaplumbağa ele geçirildi. El konulan hayvanlar, Konya'daki Karatay Hayvanat Bahçesine gönderildi. Peki, Sakallı Ejder neden yasak? Sakallı Ejder nedir?
2.12.2022 Dünya
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı Koronavirüs pandemisinde milyarlarca insana umut olan Pfizer ve Moderna'dan son dakika kararı geldi. İki firma aşı sonrası sorun yaşadığını iddia eden hastalar için kritik bir adım attı.
15.11.2022 Sağlık
Çiğ köftede büyük tehlike! 'Salmonella' ve 'bağırsak kökenli bakteri'
Çiğ köftede büyük tehlike! 'Salmonella' ve 'bağırsak kökenli bakteri' Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, çiğ köftenin mikrobiyolojik açıdan insan sağlığına etkisini incelediği çalışmasında, salmonella ve kötü hijyen koşullarından kaynaklanan bağırsak kökenli bakteriler saptadıklarını açıkladı.
13.11.2022 Sağlık
Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?
Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır? Gürcistan ile yarın İstanbul'da hazırlık maçında karşılaşacak olan Ümit Milli Takım'da Arda Güler, viral gastroenterit tanısı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Peki, Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?
26.09.2022 Sağlık
Ambulansa yol vermeyince cezayı yedi, adli işlem başlatıldı
Ambulansa yol vermeyince cezayı yedi, adli işlem başlatıldı Bayrampaşa Sağmalcılar mevkiinde ambulansa yol vermeden ilerleyen araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı. Para cezasının yanı sıra araç sürücüsü hakkında adli işlem başlatıldı.
28.08.2022 Yaşam
Çorum’a ceviz büyüklüğünde dolu yağdı!
Çorum’a ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Çorum’da ceviz büyüklüğünde yağan dolu, ekili bahçeler, meyve ağaçları ve otomobillere zarar verdi.
28.08.2022 Yaşam
Salmonella krizi büyüyor, bir şirkette daha üretim durdu!
Salmonella krizi büyüyor, bir şirkette daha üretim durdu! İtalya merkezli Ferrero çikolata şirketinin ardından ABD merkezli bir şirkette daha salmonella bakterisi şüphesi üzerine üretim sahalarının kapatıldığı iddia edildi.
28.08.2022 Dünya
Barry Callebaut çikolatalarında salmonella virüsü mü var, Barry Callebaut Türkiye’de var mı? Barry Callebaut kimin?
Barry Callebaut çikolatalarında salmonella virüsü mü var, Barry Callebaut Türkiye’de var mı? Barry Callebaut kimin? Dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden olan Barry Callebaut'un Belçika'daki fabrikasında salmonella bakterisine rastlandı. Söz konusu gelişmenin ardından Barry Callebaut çikolatalarında salmonella virüsü mü var, Barry Callebaut Türkiye’de var mı? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
30.06.2022 Sağlık
Seyyar satıcıların 'saklambaç' taktiği
Seyyar satıcıların 'saklambaç' taktiği Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nde, güneşlenenler arasında dolaşarak tepside midye dolma ya da simit veya kovada mısır satan seyyar satıcıların, zabıtaya yakalanmamak için kullandığı yöntemler şaşırttı. Saklambaç oyunu gibi taktik geliştiren seyyar satıcılar, zabıtayı görünce güneşlenenlerin arasına oturup, tepsilerini gizliyor ya da mısır kovalarını bırakarak farklı yerlerde ekiplerin gitmesini bekliyor.
30.06.2022 Yaşam
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Tazminat ödeyecek
Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiriyor! Tazminat ödeyecek Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşa tazminat hakkı doğuyor. Antalya Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Dr. Ozan Uzkut, "Site havuzlarından el-ayak hastalığı, lejyonella, salmonella gibi bakteriyel, ishal yapıcı etkileri olan hastalıklar yayılabiliyor. Site havuzuna girilmesinden, denetiminden, temizliğinden, site yönetimi sorumlu. Site yönetimi, her hafta tahlillerini yaptırmak zorunda. Şikayet halinde site yönetimi cezalandırılabilir, tazminat ödemek zorunda kalabilir" dedi.
26.06.2022 Gündem
Salmonella virüsü Kinder'e nasıl bulaştı? Ünlü şirketten açıklama
Salmonella virüsü Kinder'e nasıl bulaştı? Ünlü şirketten açıklama Salmonella virüsü tespit edilen Kinder çikolatalarının üreticisi Ferrero'nun Fransa'daki Genel Müdürü Nicolas Neykov, sağlık skandalının başlamasından bu yana ilk kez konuştu.
28.05.2022 Dünya
Sıcakta sokakta satılan yiyeceklere dikkat
Sıcakta sokakta satılan yiyeceklere dikkat Sıcakların yükselmeye başlamasıyla birlikte sokakta satılan yiyeceklerle ilgili uyarı geldi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Rıdvan Karaali, "Sokakta satılan, uzun süre yüksek ısıda kalmış yiyeceğin bozulma ihtimali çok çok yüksektir. Açıkta satılan dondurmalar riskli, tatlılardan çikolatalı krema olan tatlıların bozulması çok daha hızlı oluyor" dedi. Karaali, "Özellikle yumurta, tavuk ve süt ürünlerinde salmonella mikrobu üreyebilir" diye konuştu.
26.05.2022 Sağlık
Dondurma yerken bu tadı alıyorsanız hemen bırakın! İshal, ateş, kusma, halsizlik belirtisi gösterip zehirliyor...
Dondurma yerken bu tadı alıyorsanız hemen bırakın! İshal, ateş, kusma, halsizlik belirtisi gösterip zehirliyor... Dondurmadaki tehlike! Protein, A, B, C, D, E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum ve daha birçok yönden zengin ve herkesin tükettiği gıda maddesi olan dondurma, bazı tehlikeleri de beraberinde getirebiliyor. Görüntüsüne ve yenirken dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin açıklamada bulunan Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, önemli uyarılarda bulundu. Dondurma ishal, ateş kusma, halsizlik belirtisi göstererek, gıda zehirlenmesine yol açabiliyor. Eğer dondurma yerken böyle tatlar alıyorsanız, eriyip yeniden donduğunun kanıtı; kesinlikle tüketmeye devam etmeyin.
23.05.2022 Sağlık
DSÖ: 11 ülkeden 151 Salmonella vakası bildirildi
DSÖ: 11 ülkeden 151 Salmonella vakası bildirildi  Dünya Sağlık Örgütü bugün açıklama yaparak “monofazik Salmonella Typhimurium sekansı tip 34” olarak adlandırılan Salmonella enfeksiyonunun soruşturma sonucunda Belçika’daki bir çikolata üretim tesisinden kaynaklandığını ve bugüne kadar 11 ülkeden 151 vaka bildirildiğini belirtti.
27.04.2022 Dünya
İstanbul'da sıkı denetim! 750 denetçi sahaya indi
İstanbul'da sıkı denetim! 750 denetçi sahaya indi İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, toplatılma kararı alınan Kinder markalı bazı ürünlerle ilgili marketleri denetledi. İstanbul Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "İstanbul olarak, 750 denetçimizle sahada ürünle ilgili denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bulduğumuz yerlerde de ürüne el koyup, imhasını gerçekleştiriyoruz" dedi.
22.04.2022 Gündem
Belediye meclis üyesine, başörtülü hekime hakaretten 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi
Belediye meclis üyesine, başörtülü hekime hakaretten 2 yıl 4 aya kadar hapis istemi  Bahçelievler Belediyesi CHP Meclis Üyesi İsmail Hakkı Temel hakkında, filyasyon ekibinde görevli diş hekimi Tuba Taşkın Öztürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.
22.04.2022 Gündem
Schoko bons nedir? Kinder Schoko Bons neden toplatılıyor, yasaklandı mı, schoko bonsta salmonella virüsü mü var?
Schoko bons nedir? Kinder Schoko Bons neden toplatılıyor, yasaklandı mı, schoko bonsta salmonella virüsü mü var? Tarım ve Orman Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin bildirdiği Kinder ‘Schoko Bons’ markalı ürünlerle ilgili toplatma kararı aldı. Schoko bons nedir? Kinder Schoko Bons neden toplatılıyor, salmonella virüsü nedeniyle yasaklandı mı?
22.04.2022 Sağlık
Salmonella virüsü ile ilgili flaş açıklama! Okullar için denetleme çağrısı...
Salmonella virüsü ile ilgili flaş açıklama! Okullar için denetleme çağrısı... Salmonella virüsünün çocuklarda tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirten Prof. Dr. Tanju Besler, açıkta satılan gıdalar ve özellikle de hayvansal kaynaklı gıdaların tüketimine dikkat çekti. Gıda zehirlenmesine yol açan Salmonella virüsünün dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Besler, okul kantinleri ve okullara yakın gıda satışı yapılan yerlerin denetiminin aksatılmaması gerektiğini söyledi.
22.04.2022 Gündem
Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı’nın Kinder Salmonella salgını kararı!
Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı’nın Kinder Salmonella salgını kararı! Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce, 'Kinder' markalı ürünlerin ithalatında tedbiren 'salmonella analizi' sıklığının yüzde 100'e çıkarıldığı bildirildi. Salmonella Typhimurium salgını nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü harekete geçmiş ve Kinder marka ürünlerinin ithalatına analiz zorunluluğu getirmişti. Peki, Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? İşte Salmonella Typhimurium salgını…
21.04.2022 Sağlık
Kinder ürünleri toplatılıyor mu, kinder ürünleri yasaklandı mı?
Kinder ürünleri toplatılıyor mu, kinder ürünleri yasaklandı mı? Avrupa’da ortaya çıkan Salmonella krizine karşı Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ikinci bir talimata kadar Kinder markanın ürünlerinin ithalatında yüzde 100 Salmonella analizi yapılması zorunluluğu getirmişti, Türkiye’den yeni hamle geldi. Peki, Kinder ürünleri toplatılıyor mu, kinder ürünleri yasaklandı mı?
21.04.2022 Sağlık
Salmonella Typhimurium nedir, salmonella belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı Kinder Salmonella salgını açıklaması!
Salmonella Typhimurium nedir, salmonella belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı Kinder Salmonella salgını açıklaması! Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir? Avrupa’da ortaya çıkan ve gittikçe büyüyen Salmonella krizine karşı Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ikinci bir talimata kadar Kinder markanın ürünlerinin ithalatında yüzde 100 Salmonella analizi yapılması zorunluluğu getirdi. Türkiye’deki Kinder ürünlerine Salmonella analizi yapılacak. Söz konusu gelişmenin ardından “Salmonella Typhimurium nedir, salmonella belirtileri nelerdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, Salmonella salgını nedir? İşte salmonella salgını ve Tarım Bakanlığı Kinder Salmonella salgını açıklaması…
21.04.2022 Sağlık
Kinder Sürpriz ile ilgili flaş karar! Bakanlık duyurdu: Toplatılıyor
Kinder Sürpriz ile ilgili flaş karar! Bakanlık duyurdu: Toplatılıyor Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Belçika'da üretilen 'Kinder' markalı bazı ürünlerde tespit edilen salmonella bakterisine, Türkiye'deki ürünlerde rastlanmadığını duyurdu.
21.04.2022 Gündem
Kinder hangi ülkenin, kimin? Kinder ürünleri yasaklandı mı, Kinder ürünleri salmonella nedir?
Kinder hangi ülkenin, kimin? Kinder ürünleri yasaklandı mı, Kinder ürünleri salmonella nedir? Kinder’in çikolatalarında çıkan bakteri krizinde Türkiye de harekete geçti. Türkiye Kinder marka ürünlerin ithalatında Salmonella analizi yapılmasını zorunlu tuttu. Peki, Kinder hangi ülkenin, kimin? Kinder ürünleri yasaklandı mı, Kinder ürünleri salmonella nedir?
19.04.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Salmonella ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki salmonella haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.