Sahur Menüsü

Sahur Menüsü

Son dakika sahur menüsü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sahur menüsü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sahur menüsü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sahur Menüsü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sahur menüsü gelişmeleri de dahil olmak üzere 66 sahur menüsü haberi bulunmuştur. Tüm sahur menüsü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi Sahur sofrasında 4 yiyecek grubunu bulundurarak tokluğu artırmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen, “Yumurta hem düşük kalorisi hem de protein kalitesinin yüksek olması sebebiyle uzun süre tokluk sağlar. Tam buğday ürünleri sindirim problemlerini önleyerek tokluğu artırır. Süt de uzun süre tokluğu artıran bir içecektir. Tarçın ise kan şekerini dengede tutup, tatlı ihtiyacını baskılamayı sağlar” dedi.
8.04.2023 Ramazan Sofrası
Sahurun zahmetsiz tarifi: Su içip yatanları bile ayıltıyor! Patatesli kek dilim dilim yenip, susatmıyor!
Sahurun zahmetsiz tarifi: Su içip yatanları bile ayıltıyor! Patatesli kek dilim dilim yenip, susatmıyor! Sahurun kolay ve zahmetsiz menüleri ev hanımları için kurtarıcıdırı. Sahurda uzun süre tok tutacak ve gün boyu susatmayacak yiyecekler Ramazan boyunca mutfağımızda olsun isteriz. Hep aynı yiyeceklerden sıkılanlar için sahur menüsüne farklı bir lezzet getirdik. İşte sahurda susatmayacak ve dilim dilim yenilecek patatesli kek tarifi! Peki patatesli kek nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?
25.03.2023 Gündem
Arda Türkmen'den ilk iftar menüsü! ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere lezzetli iftar menüsü!
Arda Türkmen'den ilk iftar menüsü! ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere lezzetli iftar menüsü! Ramazan ayının ilk iftar menüsü! Arda Türkmen hazırladı. Geleneksel lezzetlerden oluşan bir iftar menüsü kurmak istiyor iftarda ne yesek, İftara ne pişirsem diyorsanız Arda Türkmen 2022’nin il iftarı için hem kolay hem de pratik nefis bir ramazan iftar menüsü hazırladı. Kanal D'nın sevilen programı Arda'nın Ramazan Mutfağı'nda Arda Türkmen ilk iftar menüsünde, sütlü mercimek çorbası, islim kebabı ve soğuk baklava tariflerini izleyenleri ile paylaştı. İşte ‘İftara ne yapsam?’ diyenlere Arda Türkmen’den iftar yemeği menüsü ve sütlü mercimek çorbası, islim kebabı ve soğuk baklava tarifleri!
2.04.2022 Ramazan
2022 iftar vakitleri! İstanbul, Ankara, İzmir’de iftar saat kaçta? Oruç saat kaçta açılacak? İstanbul, Ankara, İzmir iftar saati!
2022 iftar vakitleri! İstanbul, Ankara, İzmir’de iftar saat kaçta? Oruç saat kaçta açılacak? İstanbul, Ankara, İzmir iftar saati! Dünya çapında milyarlarca müslüman İslam'ın en hayırlı ayı Ramazan ayını idrak ediyor. Hicri takvimin 9. ayı olan Ramazan, oruç tutma ayıdır ve mübarek aylardan biridir. Ramazan ayında oruç tutmanın yanı sıra insanlar dua, tefekkür ve yardım ile geçirirler. Ramazan ayının ilk orucunu geride bırakırken pek çok kişi de İstanbul, İzmir ve Ankara iftar vakitlerini merak ediyor. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir’de iftar saat kaçta? Oruç saat kaçta açılacak? İstanbul, Ankara, İzmir iftar saati!
2.04.2022 Ramazan
İstanbul’da ezan kaçta okunuyor? İftara ne kadar kaldı? Orucun ilk günü İstanbul’da ilçe ilçe iftar saati!
İstanbul’da ezan kaçta okunuyor? İftara ne kadar kaldı? Orucun ilk günü İstanbul’da ilçe ilçe iftar saati! Müslümanların huzur, manevi şifa buldukları, iradelerini ve nefislerini terbiye ettikleri mübarek Ramazan ayının ilk günü geride kalmak üzere. Bu manevi iklimden en iyi şekilde faydalanmak için tüm müslümanlar oruçlarını tutuyor ve ibadetlerini gerçekleştiriyor. Ramazan ayının ilk orucunu açmak için hazırlıklar yapılırken iftar saatleri de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, İstanbul’da ezan kaçta okunuyor? İftara ne kadar kaldı? İstanbul’da iftar saat kaçta? İstanbul’da ilçe ilçe iftar saati!
2.04.2022 Ramazan
Uzmanından sağlıklı iftar ve sahur menüsü!
Uzmanından sağlıklı iftar ve sahur menüsü! Uzun açlık süreleri nedeniyle Ramazan’da dengeli beslenmek önemli. Ramazan ayını yorgun ve halsiz geçirmemek için kan şekerini dengeleyici sağlıklı sofralar kurmak gerekiyor. Diyetisyen Benan Koç sağlıklı iftar ve sahur menüsü paylaştı. İşte Sahura ne yapsam? İftara ne pişirsem? diyenlere örnek iftar ve sahur menüsü!
1.04.2022 Ramazan
Oruç tutacaklar için uyarılar! 'Yemeklerde fazla yağ tüketmeyin'
Oruç tutacaklar için uyarılar! 'Yemeklerde fazla yağ tüketmeyin' Müslümanların dört gözle beklediği Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Oruç tutmayı planlayanlar sağlık sorunları nedeniyle endişe duyanlar için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu önerilerde bulundu. Brokoli ve karnabahar tüketimini öneren Saraçoğlu, mercimek ve ıspanak gibi yemeklerde fazla yağ tüketilmemesi gerektiğini, çayın ise belirli miktarda tüketilmesi gerektiğini belirtti.
28.03.2022 Sağlık
Kilo alımına dikkat!
Kilo alımına dikkat! Ramazan ayında kilo alımına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, "İftarda ağır yağlı yemeklerden, lezzetli ramazan pidesini fazla tüketmekten, şekerli asitli içeceklerden, şekerli hamur tatlılarından uzak durmalıyız. Aksi takdirde uykuda düşen metabolizma hızı ile alınan kalori, yağ ve kiloya dönüşür" dedi.
1.05.2021 Sağlık
Koronavirüs sürecinde sahur ve iftar önerileri
Koronavirüs sürecinde sahur ve iftar önerileri Ramazan ayının gelmesiyle birlikte pek çok kişinin aklında “Ramazanda nasıl beslenmeliyim?”, “Sahurda ne yemeliyim?”, “Koronavirüsü atlattım oruç tutabilir miyim?” gibi sorular var. Peki nasıl beslenmeliyiz? Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Aksoy anlattı.
21.04.2021 Ramazan
Bağışıklığı güçlü tutacak örnek iftar ve sahur menüleri!
Bağışıklığı güçlü tutacak örnek iftar ve sahur menüleri! Uzmanlar uyarıyor. Bilinçsizce yapılan iftar ve sahurun bağışıklık sistemimizin çökmesine neden olabilir. 15-16 saate kadar süren uzun oruç süreleri pek çok kişide halsizlik, yorgunluk, unutkanlık, dikkatsizlik, dalgınlığa neden oluyor. Uzmanlar ramazanda 1 ay dengesiz beslenmenin ileride diyabet, kardiyovasküler hastalıklar, yüksek tansiyon ve kronik kabızlık gibi birçok sağlık problemine neden olabileceği konusunda uyarıyor. Peki, Ramazan ayında nasıl beslenmeliyiz? Sahurda ve iftarda ne yemeliyiz? Diyetisyen Bilgen Tanyel, bağışıklığı güçlü tutacak örnek iftar ve sahur menüleri hakkında bilgi verdi.
16.04.2021 Ramazan
5 porsiyon tüketin! Ramazanda bağışıklığı güçlendiriyor!
5 porsiyon tüketin! Ramazanda bağışıklığı güçlendiriyor! Ramazan döneminde vücudun gün boyu ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral ihtiyacını, mevsimine uygun meyve ve sebze tüketerek karşılamak gerekiyor. Uzmanlara göre günde en az beş porsiyon meyve ve sebze tüketmek vücudun bağışıklığını destekliyor. Peki, ramazanda nasıl beslenmeli? Bağışıklık nasıl güçlendirilir? İşte ramazanda bağışıklığınızı güçlendirmenizi sağlayacak öneriler...
5.05.2020 Arşiv
İftar ve sahur için çorba tarifleri! Çorba ne yapsam diyenlere değişik 8 çorba tarifi
İftar ve sahur için çorba tarifleri! Çorba ne yapsam diyenlere değişik 8 çorba tarifi Çorbası, salatası, ana yemeği ve tatlısıyla ramazan Ramazan sofralarının yeri apayrı. Özellikle de çorba; hem sahur hem de iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden. Sahur ve iftar için çorba tarifleri arıyor, değişik çorba çeşitleri denemek istiyorsanız haberimize mutlaka göz atın. Bugün iftarda ne pişirsem, iftara ne yapsam diyenler için farklı ve değişik çorba tarifleri bulduk. Aynı zamanda haberimize klasik çorba tariflerini de ekledik. İşte sahur ve iftar menüsünde yapabileceğiniz 8 çorba tarifi ve yapılışı...
14.04.2021 Ramazan
Sağlık Bakanlığı'ndan sağlıklı menüler! Örnek sahur ve iftar menüsü
Sağlık Bakanlığı'ndan sağlıklı menüler! Örnek sahur ve iftar menüsü Sağlık Bakanlığı, salgın nedeniyle evde kalma süresinin uzamasının normalden fazla yemek yemeye neden olabileceğine dikkat çekti. Bakanlık, “Aldığınız kaloriyi kontrol edin, haftalık menü planı yapın” sözleriyle vatandaşları uyardı ve örnek menüler hazırladı.
2.05.2020 Ramazan
Ramazanda beslenme! Su, fındık, hurma...
Ramazanda beslenme! Su, fındık, hurma... Yeterli ve dengeli beslenebilmek için iftar ve sahur saatlerinde yediklerimizin ne olduğuna, miktarı, düzenine dikkat etmeliyiz.
4.05.2020 Ramazan Haberleri
Sahura ne yapsam? Bugün sahura ne pişirsem? İşte sahur için tarifler
Sahura ne yapsam? Bugün sahura ne pişirsem? İşte sahur için tarifler Ramazanda sahur sofralarının yeri bambaşkadır. Sahur yemeklerinde bereket vardır ve sahura kalkmak daha doğrusu kalkabilmenin bir çok fazileti vardır. On bir ayın sultanı Ramazan ayında sahurda da güzel sofralar kurmak isteyenler tarif arayışında. Sahura ne yapsam? Sahura ne pişirsem? diyenlere tok tutan sahur önerileri ve sahur tarifleri...
24.04.2020 Ramazan
Uzmanlardan iftar ve sahur uyarısı
Uzmanlardan iftar ve sahur uyarısı Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Elanur Yılmaz, iftarla sahur arası yarım saatte bir 1 bardak su olmak kaydıyla 2 litre su içilmesi gerektiğini belirterek, “Yemek arası mola verin. Sahura mutlaka kalkın ve iftardan 1 saat sonra mutlaka hareket edin” dedi.
15.05.2019 Ramazan
"İftarda bu besinler besinler tercih edilmelidir"
"İftarda bu besinler besinler tercih edilmelidir" Doç. Dr. Hakan Korkmaz, açlık süresinin 17 saati bulduğu Ramazan boyunca sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmek için bir dizi kurala uyulması gerektiğini söyledi. Korkmaz, "İftarda kan şekerini dengeli olarak yükseltecek besinler tercih edilmelidir. Örneğin pirinç pilavı, beyaz ekmek, pide yerine bulgur pilavı, tam tahıllı ekmek veya kepekli pide gibi sağlıklı seçimler yapılmalıdır" dedi.
11.05.2019 Ramazan
Oruç ile bedeni güçlendirebilirsiniz
Oruç ile bedeni güçlendirebilirsiniz Ramazan boyunca oruç tutarak çok sağlıklı bir beslenme şeklini sürdürmek mümkün
17.05.2018 Arşiv
Bir kişilik oruç tutup, iki kişilik iftar yapmayın!
Bir kişilik oruç tutup, iki kişilik iftar yapmayın! Ramazan geldi, sofralar şenlendi. Sıcacık pideler, kalabalık sofralar, çeşit çeşit iftariyelikler, güllaçlar...
3.06.2017 Sağlık
Adım adım Ramazan'da beslenme rehberi
Adım adım Ramazan'da beslenme rehberi 17 saatlik açlığı sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeni ile geçirmenin yolları
17.05.2018 Arşiv
Sahur ve iftar için uzmanlardan önemli uyarı!
Sahur ve iftar için uzmanlardan önemli uyarı! Oruç tutarken sağlık sorunları yaşamamak için en az üç öğünü tamamlamak ve sahuru atlamamak gerekiyor. Sahur ve iftarda beslenme nasıl olmalıdır?
23.05.2017 Sağlık
1 Temmuz sahur menüsü
1 Temmuz sahur menüsü 1 Temmuz sahuru için seçtiğimiz tok tutan, sağlıklı ve lezzetli tarifler...
17.05.2018 Ramazan Sofrası
30 Haziran sahur menüsü
30 Haziran sahur menüsü 30 Haziran için seçtiğimiz lezzetli ve pratik yapımıyla sofralarınıza layık sahur menüsü...
17.05.2018 Ramazan Sofrası
29 Haziran sahur menüsü
29 Haziran sahur menüsü 29 Haziran için seçtiğimiz lezzetli ve pratik yapımıyla sofralarınıza layık sahur menüsü...
17.05.2018 Ramazan Sofrası
28 Haziran sahur menüsü
28 Haziran sahur menüsü 28 Haziran için seçtiğimiz tariflerle lezzetli ve pratik yapımıyla sofralarınıza layık sahur menüsü...
17.05.2018 Ramazan Sofrası

Benzer Haber Etiketleri

Sahur Menüsü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sahur menüsü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.