Rusya Ekonomisi

Rusya Ekonomisi

Son dakika rusya ekonomisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rusya ekonomisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rusya ekonomisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rusya Ekonomisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rusya ekonomisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 847 rusya ekonomisi haberi bulunmuştur. Tüm rusya ekonomisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye ve Rusya iş dünyası buluşması
Türkiye ve Rusya iş dünyası buluşması Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Kommersant tarafından düzenlenecek 'Türkiye ve Rusya Yeni İşbirliği Ufukları 22' organizasyonu kapsamında Rus ve Türk iş insanlarıyla Antalya'da bir araya gelecek. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Şahin, “Rusya ile ticaret yapmak isteyen, bilgi almak, tanışmak isteyen tüm yatırımcılarımızı ve iş insanlarımızı 27 Temmuz'da odamızda yapılacak toplantıya davet ediyoruz" dedi.
20.07.2022 Ekonomi
ABD Başkanı Biden'dan NATO açıklaması: 100 binden fazla amerikan askeri...
ABD Başkanı Biden'dan NATO açıklaması: 100 binden fazla amerikan askeri... ABD Başkanı Joe Biden, Polonya'nın başkenti Varşova'ya yaptığı ziyarette Ukrayna krizine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamalarında Rusya Devlet Başkanı Putin’e seslenen Biden, “Hiçbir şekilde Rusya, NATO’nun müttefiklerinden herhangi birine zarar vermeyi aklından bile geçirmesin çünkü NATO topraklarının her bir karışını korumak gibi asil bir görevimiz var NATO olarak." ifadelerini kullandı.
26.03.2022 Dünya
Türkiye'den flaş S-400 açıklaması: Söz konusu bile değil...
Türkiye'den flaş S-400 açıklaması: Söz konusu bile değil... Türkiye'den son dakika S-400 açıklaması geldi. Doha Forumu'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "S-400’lerin Ukrayna’ya verilmesi söz konusu değil." dedi.
26.03.2022 Gündem
Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmesi! NATO mu devreye giriyor? Bomba hamle, Putin ve Zelenskiy...
Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmesi! NATO mu devreye giriyor? Bomba hamle, Putin ve Zelenskiy... Ukrayna-Rusya savaşında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Rus işgalciler Karadeniz'den Odesa'yı bombardımana tuttu, Kiev ve diğer şehirlerde patlamalar var. Rus ordusu, bu kez Suriye'de de bulunmuş bir generalini kaybetti. İki gazeteci daha öldürüldü, Kiev'e gelen ilk yabancı liderler Zelenskiy ile buluştu. Ukrayna lideri ABD'ye seslenerek "11 Eylül'ü hatırlayın" dedi ve hava sahasının kapatılmasını istedi. ABD'nin Kiev Büyükelçiliğinden de korkunç bir iddia geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yeni açıklama yaptı. Stoltenberg Ukrayna'nın NATO'ya katılıp katılmayacağı konusundaki soruya da yanıt verdi. İşte son dakika haberinin detayları...
16.03.2022 Dünya
Rusya'dan Ukrayna'ya peş peşe bomba! Kritik noktalar vuruldu, ilk kez açıkladılar...
Rusya'dan Ukrayna'ya peş peşe bomba! Kritik noktalar vuruldu, ilk kez açıkladılar... Ukrayna - Rusya savaşının 7'nci gününden son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Rusya-Ukrayna müzakerelerinde Rus heyetine başkanlık eden Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy, Ukrayna heyetinin Kiev'den yola çıktığını ve toplantı yerine yarın sabah varacağını belirtti. Kiev Belediye Başkanı "Rus birlikleri başkent Kiev'e daha yakın" açıklamasında bulunurken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise Putin'i "savaş suçlusu" olarak tanımlayarak BM'ye çağrıda bulundu. Harkiv bir kez daha füzelerin hedefi oldu. Ukrayna savaşın başından beri 2 bin sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Rus annelere çağrı yapan Ukrayna, esir askerlerin annelerinin Kiev'e gelmeleri durumunda serbest bırakılacaklarını duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Zelenski'nin güvenlik garantileri isteğine ilişkin görüşmeye hazır olduklarını söyledi. Öte yandan Rusya Ukrayna işgali sırasında ne kadar kayıp verdiğini ilk kez açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
3.03.2022 Dünya
Dünyayı şoke eden açıklama Rusya'dan az önce geldi! 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak...
Dünyayı şoke eden açıklama Rusya'dan az önce geldi! 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak... Rusya'nın Ukrayna işgalinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Ukrayna lideri Zelenski Kiev'deki gizli sığınağının kapılarını yabancı gazetecilere açtı. Burada CNN International'a konuşan Zelenski ateşkes için şartını açıkladı. Belarus Ukrayna sınırındaki birlik miktarını iki katına çıkarmaya karar verdi ABD Başkanı Biden ise, ülkesinin hava sahasını Rus uçaklarına kapattı. Rus ordusu bu sabah Harkov'u cehenneme çevirdi. Top mermisi düşmeyen yerin bulunmadığı şehirde üniversite de vuruldu; en az 21 kişi öldü, 112 yaralı var. Bugün ikincisinin yapılması planlanan Ukrayna-Rusya müzakereleri ertelendi. Lavrov "Üçüncü Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak." ifadelerini kullandı.
2.03.2022 Dünya
Swift nedir, swift yaptırımı ne demek? Rusya’ya swift yaptırımı uygulanırsa ne olur, swift yaptırımı ne anlama geliyor?
Swift nedir, swift yaptırımı ne demek? Rusya’ya swift yaptırımı uygulanırsa ne olur, swift yaptırımı ne anlama geliyor? ABD Başkanı Joe Biden, ABD ve Avrupa Birliği`nin Rusya`yı SWIFT küresel interbank ödeme sistemi dışına çıkarmama kararı aldıklarını açıkladı. Rus bankalarına getirilen yaptırımların etkisinin Rusya`nın SWIFT sisteminden çıkarılmasından daha büyük etki yapacağını savunan Biden, Rusya`yı sistemden çıkarma konusunda, "Şu anda bu Avrupa`nın geri kalanının almak istediği bir pozisyon değil" ifadesinde bulundu. Söz konusu gelişmenin ardından “Swift sistemi nedir, swift yaptırımı ne demek?” sorularının yanıtı araştırılmaya başlandı. Peki, Swift nedir, Swift sistemi uygulanırsa ne olur? Rusya’ya swift yaptırımı uygulanacak mı? Swift yaptırımı nedir, ne demek?
26.02.2022 Ekonomi
Rusya'ya büyük darbe! ABD, İngiltere resmen açıkladı, hepsi yasaklandı
Rusya'ya büyük darbe! ABD, İngiltere resmen açıkladı, hepsi yasaklandı Rusya'ya son dakika darbesi. ABD, İngiltere peş peşe açıkladı. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekâtı sonrası Batı ülkelerinden Rusya'ya yönelik yaptırım açıklamaları gelmeye devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Rusya'nın dolar, euro ve yen cinsinden işlem yapmasının kısıtlanacağını açıkladı. Putin'in verdiği kararın sonuçlarına katlanacağını söyleyen Biden, ABD ve NATO'nun 5. Madde çerçevesinde taahhütlerine bağlı kalacağını belirtti. Öte yandan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar kapsamında Rus bankalarının Londra finansal siteminden çıkarılacağını duyurdu. İşte son dakika haberinin detayları...
24.02.2022 Dünya
NATO ve AB liderlerinden ortak ‘Rusya’ açıklaması
NATO ve AB liderlerinden ortak ‘Rusya’ açıklaması NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO karargahında bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı.
24.02.2022 Dünya
Putin evli mi? Putin’in kaç kızı var? Rusya lideri Putin’in korona aşısı açıklaması sonra merak ediliyor! İşte Putin ailesi…
Putin evli mi? Putin’in kaç kızı var? Rusya lideri Putin’in korona aşısı açıklaması sonra merak ediliyor! İşte Putin ailesi… Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamasına göre, Rusya Sağlık Bakanlığı, Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen koronavirüs aşısını tescil etti. Rusya böylece koronavirüs aşısını tescil eden ilk ülke oldu. Aşıyı ilk deneyen isimlerden biri de Putin'in kızı oldu. Putin’in aşı açıklaması dışında, aşının kızına da yapılması dikkatleri Putin’in ailesine çevirdi. Putin’in evli olup olmadığı, kaç tane çocuğu olduğu araştırılmaya başladı. Peki, Putin evli mi?
11.08.2020 Gündem
Trump'tan çok sert açıklama: Hazır ol Rusya...
Trump'tan çok sert açıklama: Hazır ol Rusya... ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'ye askeri müdahale seçenekleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu açıklamadan dakikalar sonra ise Rusya'dan cevap geldi.
11.04.2018 Dünya
Tüm zamanların rekorunun kırılması bekleniyor
Tüm zamanların rekorunun kırılması bekleniyor Uçak krizinin ardından iki ülke liderinin karşılıklı adımlarıyla gelişen ilişkiler turizme yansıdı. Rus turist sayısı mayısta 15 kat arttı. Sektör, bu yıl tüm zamanların rekorunun kırılmasını bekliyor.
30.06.2017 Ekonomi
Türkiye için 3 kilit ülke! Hedef belli
Türkiye için 3 kilit ülke! Hedef belli 155 milyar dolarlık hedefin yakalanmasında kuzey ve doğu komşularımızla iyi ilişkiler çok etkili olacak.
24.01.2017 Ekonomi
''Yaptırımlar, Rus ekonomisini alternatif aramaya teşvik ediyor''
''Yaptırımlar, Rus ekonomisini alternatif aramaya teşvik ediyor'' IMF Rusya Daimi Temsilcisi Gabriel Di Bella, yaptırımların uzatılmasının Rus ekonomisinin adapte olması ve alternatif araması için teşvik ettiğini bildirdi.
17.06.2021 Dünya
500 bini aşkın Rus turist bekleniyor
500 bini aşkın Rus turist bekleniyor Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Kızıldağ, Rusya'dan charter uçuşları başlarsa Antalya'ya yılın kalan 4,5 aylık döneminde 500 bini aşkın Rus turistin gelebileceğini söyledi.
11.08.2016 Ekonomi
POYD Başkanı: Hedefi küçülttük
POYD Başkanı: Hedefi küçülttük Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, Rusya'dan charter uçuşları başlarsa Antalya'ya yılın kalan 4,5 aylık döneminde 500 bini aşkın Rus turistin gelebileceğini söyledi...
11.08.2016 Ekonomi
Rusya: Yaptırımlar konusunda ilk adımı biz atmayacağız
Rusya: Yaptırımlar konusunda ilk adımı biz atmayacağız Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların kaldırılması konusundaki ilk adımın Rusya tarafından atılmaması gerektiğini söyledi.
17.06.2021 Dünya
Rusya'nın parası tükeniyor
Rusya'nın parası tükeniyor Rusya, petrol gelirlerinin düşmesi, yaptırımlar ve yapısal sorunları yüzünden ekonomik krize sürüklendi. Buna rağmen Rusya ile Batı arasındaki anlaşmazlığın daha da büyümesinden endişe ediliyor.
15.04.2016 Dünya
Rusya için tehlike çanları çalıyor
Rusya için tehlike çanları çalıyor Rusya ekonomisi 2015'in son çeyreğinde 3,8 daraldı.
1.04.2016 Dünya
2016 zor bir yıl olacak
2016 zor bir yıl olacak Türkiye Müteahhitler Birliği, “2016 zor bir yıl olacak” başlıklı 2016 yılı ilk çeyrek analizini açıkladı.
2.02.2016 Arşiv
Rus ekonomisinin karnesi berbat
Rus ekonomisinin karnesi berbat Rusya ekonomisi geçen yıl yüzde 3...
25.01.2016 Ekonomi
Rusya Türkiye'nin altında kalır!
Rusya Türkiye'nin altında kalır! Rusya, ekonomide felaket senaryolarını tartışıyor. Öyle ki Putin, Merkez Bankası Başkanı`nı Davos`a bile göndermedi. Ünlü Stratejist Tim Ash`ten de ilginç örnek geldi: "Rusya’nın GSYİH’si 700-800 milyar $`a düşebilir. Oysa Türkiye’nin 3 katıydı."
23.01.2016 Dünya
İki seçim ve belirsizliğe rağmen % 4 büyüdük
İki seçim ve belirsizliğe rağmen % 4 büyüdük Londra’da iş dünyasına seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de istikrar olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Geride bıraktığımız iki seçime, etrafımızı çevreleyen istikrarsızlığa, DAEŞ ve PKK saldırılarına rağmen ekonomimiz yüzde 4 büyüme sağladı. Bu diğer ekonomilere göre yüksek bir oran” diye konuştu.
18.01.2016 Ekonomi
'ABD ile Suriye konusunda tutumlarımız örtüşüyor'
'ABD ile Suriye konusunda tutumlarımız örtüşüyor' Rusya Devlet Başkanı Putin, "ABD ile Suriye'de anayasal referandumların yapılması ve seçimlerin düzenlenmesi için gerekli şeffaf mekanizmaların oluşturulması konusundaki tutumlarımız örtüşüyor” dedi.
17.12.2015 Dünya
Vladimir Putin: Türkiye'yle ilişkilerin onarılması zor
Vladimir Putin: Türkiye'yle ilişkilerin onarılması zor Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geleneksel yılsonu basın toplantısı başladı.
17.12.2015 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Rusya Ekonomisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rusya ekonomisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.