Rusya Dışişleri Bakanlığı

Rusya Dışişleri Bakanlığı

Son dakika Rusya Dışişleri Bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Rusya Dışişleri Bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Rusya Dışişleri Bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rusya Dışişleri Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rusya dışişleri bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.356 rusya dışişleri bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm rusya dışişleri bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Polonya Dışişleri Bakanlığına çağırılan Rus Büyükelçi çağrıya karşılık vermedi
Polonya Dışişleri Bakanlığına çağırılan Rus Büyükelçi çağrıya karşılık vermedi Polonya, Rusya'ya ait seyir füzesinin Polonya hava sahasını ihlal etmesi üzerine Rusya'nın Varşova Büyükelçisi Siergiej Andriejew'i Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Rus Büyükelçi Andriejew, Dışişleri Bakanlığına gitmedi.
25.03.2024 Dünya
Rusya'nın başkenti Moskova’da konserde silahlı saldırı
Rusya'nın başkenti Moskova’da konserde silahlı saldırı Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda yer alan konser salonuna maskeli en az 3 kişi tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi yaralandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve Türkiye'nin terör saldırısını kınadığını belirterek başsağlığı diledi.
22.03.2024 Dünya
Rusya'dan flaş açıklama: Erdoğan’a, barış inisiyatifi nedeniyle minnettarız
Rusya'dan flaş açıklama: Erdoğan’a, barış inisiyatifi nedeniyle minnettarız Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ukrayna ile Rusya arasında müzakere masasına dönülmesi için üzerine düşen rolü üstlenmeye hazır olduğuna dair sözlerine yanıt vererek, “Erdoğan’a, Ukrayna’da barış inisiyatifi nedeniyle minnettarız” dedi.
20.03.2024 Dünya
Karabağ Ermeni işgalinden tamamen kurtarıldı! Fransa ve İran'dan Ermenilere destek gecikmedi
Karabağ Ermeni işgalinden tamamen kurtarıldı! Fransa ve İran'dan Ermenilere destek gecikmedi Azerbaycan'ın 24 saatlik müthiş operasyonu sonrası Dağlık Karabağ Ermeni işgalinden tamamen kurtarıldı. Azerbaycan'ın Karabağ'ı işgalden kurtarması üzerine koşa koşa Erivan'a giden Fransa Dışişleri Bakanı Colonne, Ermenistan'a silah sağlayacaklarını "Fazla ayrıntı veremem" diyerek açıkladı. Saydığı bahaneler arasında ise Türkiye de vardı.
4.10.2023 Dünya
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu. Karabağ’da mayın patlaması sonucu 2 kişinin ölmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patlamış 4 polis ölmüştü. Operasyonlar sürerken Azerbaycan Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan operasyonla ilgili yorumlar gelirken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise Erivan'ın 'U' dönüşünü gözler önüne serdi. Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonun sona ermesini tek yolunun, Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçlerin teslim olması ve Karabağ’daki sözde rejimin feshedilmesi olduğu bildirildi.
19.09.2023 Dünya
Rusya’dan Ermenistan’a nota: Dost olmayan adımlar
Rusya’dan Ermenistan’a nota: Dost olmayan adımlar Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermeni politikacıların Rusya karşıtı söylemleri ve Ermenistan ile ABD arasında ortak tatbikat yapılacağı duyurusunun ardından Ermenistan'a nota verdi.
8.09.2023 Dünya
Dünyanı gözü Erdoğan - Putin zirvesine çevrildi! Detaylar ortaya çıktı
Dünyanı gözü Erdoğan - Putin zirvesine çevrildi! Detaylar ortaya çıktı Rusya'nın Ukrayna tarım ürünlerinin dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan tahıl anlaşmasını üçüncü kez uzatmayacağını açıklamasının yankıları sürüyor. Dünya genelinde milyonlarca kişinin tahıla ulaşmasını sağlayacak anlaşmanın yeniden devreye girebilmesi için gözler Türkiye'de. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin tarihinin belli olması dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaparken, bakan Fidan'ın Moskova'daki temaslarına geniş yer ayıran Alman basını 4 Eylül'deki zirve için 'büyük buluşma' yorumunda bulundu.
1.09.2023 Gündem
Rusya'dan flaş açıklama: Kırım köprüsü insansız hava araçlarıyla düzenlendi
Rusya'dan flaş açıklama: Kırım köprüsü insansız hava araçlarıyla düzenlendi Kremlin Sarayı, Kırım Köprüsü’ndeki patlamanın Ukrayna tarafından deniz üstü insansız hava araçlarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Ukrayna Güvenlik Servisi’nden (SBU) adı açıklanmayan bir kaynak, Kırım Köprüsü’ne SBU ve Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nin ortak operasyonu sonucu saldırı düzenlendiğini ifade etti.
17.07.2023 Dünya
Rusya'dan tahıl anlaşması açıklaması: Devam etmesi için herhangi bir neden yok
Rusya'dan tahıl anlaşması açıklaması: Devam etmesi için herhangi bir neden yok Rusya Dışişleri Bakanlığı tahıl anlaşması ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık, 17 Temmuz'da sona erecek tahıl anlaşmasına ilişkin yapılan açıklamada, "Anlaşmasının devam etmesi için herhangi bir neden yok" ifadelerine yer verildi.
4.07.2023 Dünya
Rusya'dan İHA saldırısı açıklaması: ABD ve NATO'nun yardımı olmasaydı mümkün olmazdı
Rusya'dan İHA saldırısı açıklaması: ABD ve NATO'nun yardımı olmasaydı mümkün olmazdı Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, başkent Moskova'ya düzenlenen İHA saldırılarının ABD ve NATO'nun yardımı olmasaydı mümkün olmayacağı öne sürülerek, “ABD ve uyduları, Kiev tarafından yürütülen terör eylemlerinin hazırlanmasında ve uygulanmasında suç ortağı” ifadelerine yer verildi.
4.07.2023 Dünya
Almanya’nın Rus diplomatlara yönelik kararına Rusya’dan misilleme
Almanya’nın Rus diplomatlara yönelik kararına Rusya’dan misilleme Almanya, ülkedeki Rus diplomatların sınır dışı edilmesi kararını aldı. Söz konusu karara Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi.
23.04.2023 Dünya
Rusya, Türkiye, İran ve Suriye arasındaki dörtlü toplantı sona erdi
Rusya, Türkiye, İran ve Suriye arasındaki dörtlü toplantı sona erdi Rusya’nın başkenti Moskova'daki Türkiye, Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakan Yardımcıları arasında gerçekleştirilen 4’lü toplantı sona erdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, tarafların müzakereleri sürdürme kararı aldığını açıkladı.
4.04.2023 Gündem
Rusya'dan yeni tahıl koridoru kararı
Rusya'dan yeni tahıl koridoru kararı Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Tahıl Koridoru Anlaşması’nın 60 gün daha uzatılmasını kabul ettiklerini açıkladı.
13.03.2023 Dünya
G-20 dışişleri bakanları toplantısında Ukrayna gerilimi
G-20 dışişleri bakanları toplantısında Ukrayna gerilimi Hindistan'da düzenlenen G-20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları girişimi damgasını vurdu. ABD ve Rusya, birbirlerini toplantıya gölge düşürmekle suçladı.
2.03.2023 Dünya
Rusya'dan Letonya'nın Moskova Büyükelçisine ülkeyi terk etme çağrısı
Rusya'dan Letonya'nın Moskova Büyükelçisine ülkeyi terk etme çağrısı Rusya, Letonya'nın, Estonya ile dayanışma kapsamında 24 Şubat’tan itibaren Rusya ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürme kararı almasının ardından Letonya'nın Moskova Büyükelçisi Maris Riekstins'e ülkeyi terk etme talimatı verdi.
27.01.2023 Dünya
Rusya, Estonya'nın Moskova Büyükelçisi'nden ülkeyi terk etmesini istedi
Rusya, Estonya'nın Moskova Büyükelçisi'nden ülkeyi terk etmesini istedi Estonya Dışişleri Bakanlığı'nın Rusya'nın Tallinn Büyükelçisi Lipayev'i çağırarak elçilikteki diplomat sayısının Şubat ayına kadar 8'e indirilmesini talep etmesine karşı Rusya'dan misilleme geldi. Rusya Dışişleri yetkilileri, Rusya karşıtı eylemleri yüzünden Estonya ile ilişkileri maslahatgüzar seviyesine indirme kararı aldıklarını belirtti. Moskova'daki Estonya Büyükelçisi’nden ise ülkeyi 7 Şubat’a kadar terk etmesi istendi.
23.01.2023 Dünya
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve Suriye Savunma Bakanlarının Rusya'nın aracılığıyla görüştüğünü hatırlatarak, "Şimdi de dışişleri bakanlarının bir araya geleceği görüşmenin hazırlıkları yapılıyor" dedi.
18.01.2023 Dünya
Rusya'dan Erdoğan'ın 'Suriye' teklifine yanıt: Olumlu bakıyoruz
Rusya'dan Erdoğan'ın 'Suriye' teklifine yanıt: Olumlu bakıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e yaptığı 'Suriye' teklifine Moskova'dan ilk yanıt geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, üçlü mekanizma teklifine olumlu baktıklarını duyurdu.
16.12.2022 Gündem
ABD ile Rusya arasında takas! Basketbol yıldızına karşılık ölüm tüccarı
ABD ile Rusya arasında takas! Basketbol yıldızına karşılık ölüm tüccarı ABD Başkanı Joe Biden bugün açıklama yaparak Rusyada tutuklu olan ve uyuşturucu madde yağı bulundurmaktan 9 yıl hapis cezasına çaptırılan basketbol yıldızı Brittney Griner'ın ABD'de silah tüccarlığı suçundan hapis yatan Rus vatandaşı Viktor Bout ile takas edildiğini duyurdu.
8.12.2022 Dünya
Rusya'dan 'kış' hamlesi! Batılı ülkelere yeni tehdit geldi
Rusya'dan 'kış' hamlesi! Batılı ülkelere yeni tehdit geldi Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batılı ülkelerin Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması önerisine tepki göstererek, Rusya'nın bu ülkelere petrol akışını keseceğini açıkladı.
30.11.2022 Dünya
Rusya, tahıl anlaşmasının uzatıldığını duyurdu
Rusya, tahıl anlaşmasının uzatıldığını duyurdu Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünyaya sevkiyatı ile ilgili tahıl anlaşmasının 120 gün süreyle uzatıldığını açıkladı.
17.11.2022 Dünya
Rusya'dan Polonya'ya nota
Rusya'dan Polonya'ya nota Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Polonya'nın Moskova Maslahatgüzarı Jacek Szczlyadowski'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağırılarak nota verildiğini açıkladı.
16.11.2022 Dünya
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un sağlık durumu nasıl?
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un sağlık durumu nasıl? Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Bali Adası’nda hastaneye kaldırıldığı iddia edilirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı haberi yalanladı.
14.11.2022 Dünya
Rusya: G20 zirvesinde Türkiye ile doğal gaz iş birliği ve tahıl ihracatının geliştirilmesiyle ilgili duyuru yapacağız
Rusya: G20 zirvesinde Türkiye ile doğal gaz iş birliği ve tahıl ihracatının geliştirilmesiyle ilgili duyuru yapacağız Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesinde Türkiye ile gaz iş birliğinin geliştirilmesi, tahıl ve gübre tedarikinin organize edilmesiyle ilgili bir dizi özel girişimin duyurulmasının planlandığını açıkladı.
10.11.2022 Ekonomi
AB ve ABD'den tahıl anlaşması açıklaması: Rusya’yı bu karardan dönmeye çağırıyoruz
AB ve ABD'den tahıl anlaşması açıklaması: Rusya’yı bu karardan dönmeye çağırıyoruz ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’nın tahıl anlaşmasını askıya alma karası sonrası yaptığı açıklamada, “Rusya yeniden gıdayı silah olarak kullanıyor” dedi. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise “AB, Rusya’yı bu karardan dönmeye çağırıyor” ifadelerini kullandı.
30.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Rusya Dışişleri Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rusya dışişleri bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.