Rekolte

Rekolte

Son dakika rekolte haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rekolte ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rekolte haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rekolte

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rekolte gelişmeleri de dahil olmak üzere 452 rekolte haberi bulunmuştur. Tüm rekolte haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erik üreticisini fırtına vurdu! Satılma ihtimali yok
Erik üreticisini fırtına vurdu! Satılma ihtimali yok Denizli’nin önemli tarım ürünlerinden olan Papaz eriği üreticilerini fırtına vurdu. Hasada sayılı günler kala etkili olan şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle erik rekoltesi ve kalitesinde büyük zarar oluştu.
23.04.2024 Ekonomi
Kilosu 50 ile 350 TL arasında değişiyor! Erik hasadı başladı
Kilosu 50 ile 350 TL arasında değişiyor! Erik hasadı başladı Türkiye'nin kayısı ve erik üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin'in Mut ilçesinde, seradan sonra açık alanda da erik hasadı başladı. Sezonda 100 bin ton rekolte beklenen ilçede açık alanda hasat edilen eriklerin boyuna göre 50 ile 350 TL arasında alıcı bulduğu belirtilirken, ilerleyen günlerde fiyatın biraz daha düşmesinin beklendiği kaydedildi.
17.04.2024 Ekonomi
Nisan’da portakal çiçeği kokan Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi! Rakam verildi
Nisan’da portakal çiçeği kokan Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi! Rakam verildi Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova’nın bereketli topraklarının, narenciye üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer aldığını hatırlatarak, “2023 yılında bölgemizde 3 milyon 200 bin tonun üzerinde rekolte elde edildi” dedi.
17.04.2024 Adana
İlk kiraz hasat edildi! Beklenen fiyat açıklandı
İlk kiraz hasat edildi! Beklenen fiyat açıklandı Kuzey yarımkürenin ilk kirazının yetiştiği Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirterek, fiyatların 100-150 TL bandının altına düşmemesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
Tarlada kalan lahanayı ücretsiz dağıtıyor! "Dağıt dağıt bitmiyor sanki bereketleniyor"
Tarlada kalan lahanayı ücretsiz dağıtıyor! "Dağıt dağıt bitmiyor sanki bereketleniyor" Kozan’ın Hacıbeyli Mahallesi'nde bu yıl 10 dönüm araziye 27 bin 500 lahana fidesi eken üretici Haşim Taşkın tarlada kilosu 8 TL’den 1 TL’ye düşen lahanayı satamayınca kendi toplayıp köyüne dağıtma kararı aldı. 10 gündür tarladan topladığı lahanaları dağıtan Taşkın, "Dağıt dağıt bitmiyor sanki bereketleniyor" dedi.
8.04.2024 Adana
Kakao krizi geliyor: Sahte ürüne dikkat!  Fiyatların yükseleceği tarih belli oldu
Kakao krizi geliyor: Sahte ürüne dikkat! Fiyatların yükseleceği tarih belli oldu Kakao fiyatları uzun süredir yaşanan rekolte kayıpları yüzünden hızla seyrettiği yukarı yönlü gidişten vazgeçmiyor. Kısa sürede fiyatını ikiye katlayan kakao, aynı zamanda gıda üreticilerinin de girdi maliyetlerinde ani bir şok etkisi yarattı. Kakao fiyatlarında yaşanan artışın Ramazan Bayramı öncesine gelmesi, kârlılığı sınırlı etkiledi. Çünkü üreticiler Ramazan ve Kurban Bayramı için üretim planlarını aylar öncesinden yaptılar. Bu nedenle krizin iki bayramı da teğet geçmesi beklenirken iç piyasada kakao maliyetlerinin fiyatlara yansımasının eylül ayını bulacağı belirtiliyor.
6.04.2024 Ekonomi
Adana’da turfanda patates hasadı başladı! Kilo fiyatı ortaya çıktı
Adana’da turfanda patates hasadı başladı! Kilo fiyatı ortaya çıktı Türkiye'nin en erkenci patatesinin yetiştiği Adana'da hasat başladı. Verim çiftçinin yüzünü güldürürken ilk turfanda patatesler kilogramı tarlada 17 liradan satılıyor.
6.04.2024 Adana
Fiyatlar yükselecek! Sahte ürünlere dikkat: Çikolatanın tadı kaçabilir
Fiyatlar yükselecek! Sahte ürünlere dikkat: Çikolatanın tadı kaçabilir Kakao fiyatları uzun süredir yaşanan rekolte kayıpları yüzünden hızla seyrettiği yukarı yönlü gidişten vazgeçmiyor. Kısa sürede fiyatını ikiye katlayan kakao, aynı zamanda gıda üreticilerinin de girdi maliyetlerinde ani bir şok etkisi yarattı. Eğer yeni hasat döneminde beklenen katkı sağlanamazsa çikolata başta olmak üzere pek çok ürün için hem yüksek fiyatlar hem de tedarik sorunu kaçınılmaz olacak.
29.03.2024 Ekonomi
Adana'da yetişiyor! Dünya mutfağını süslüyor! İşte o meyve...
Adana'da yetişiyor! Dünya mutfağını süslüyor! İşte o meyve... Türkiye’nin en fazla o meyveyi üreten şehri Adana’dan dünyanın dört bir yanına mandalina ihraç ediliyor. Kentte 1 milyon 350 bin ton rekolte hedefleniyor. İşte Adana'da yetişen ve dünya mutfağını süsleyen o meyve...
22.03.2024 Adana
Fiyatlar artıyor, yarım asırlık rekor kırıldı! Yeni kriz kapıda: Erişim daha da zorlaşacak
Fiyatlar artıyor, yarım asırlık rekor kırıldı! Yeni kriz kapıda: Erişim daha da zorlaşacak Kakao fiyatları uzun süredir yaşanan rekolte kayıpları yüzünden hızla seyrettiği yukarı yönlü gidişten vazgeçmiyor. Kısa sürede fiyatını ikiye katlayan kakao, aynı zamanda gıda üreticilerinin de girdi maliyetlerinde ani bir şok etkisi yarattı. Eğer yeni hasat döneminde beklenen katkı sağlanamazsa çikolata başta olmak üzere pek çok ürün için hem yüksek fiyatlar hem de tedarik sorunu kaçınılmaz olacak.
20.03.2024 Ekonomi
Adana mandalinasına yurt dışından da talep yağıyor! Tadı, rengi, aroması bir başka
Adana mandalinasına yurt dışından da talep yağıyor! Tadı, rengi, aroması bir başka Adana mandalinası dünya mutfağını süslüyor. Türkiye’nin en fazla mandalina üretilen şehri Adana’dan dünyanın dört bir yanına mandalina ihraç ediliyor. Kentte mandalinada 1 milyon 350 bin ton rekolte hedefleniyor.
25.02.2024 Adana
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile yeşil fasulye oldu. Yeşil fasulyedeki artışı yüzde 29,8 ile salatalık, yüzde 28,4 ile ıspanak, yüzde 22,9 ile pırasa takip etti” dedi.
1.02.2024 Ekonomi
Adana mandalinası dünya mutfağını süslüyor
Adana mandalinası dünya mutfağını süslüyor Türkiye’nin en fazla mandalina üretilen şehri Adana’dan dünyanın dört bir yanına mandalina ihraç ediliyor. Kentte mandalinada 1 milyon 350 bin ton rekolte hedefleniyor.
25.01.2024 Adana
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak Bundan sonraki dönemde piyasadaki dengeleri bozan hayvan ithalatının sadece devlet tarafından yapılacağını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Artık özel sektör olmayacak. ESK ve birlikler taleplerini bize iletecek. Biz uygun gördüğümüz kadar hayvanı seçerek getireceğiz. Aşıları yapılmış hayvanların garantisi de biz olacağız. Satış yasağı ile al-satlarla fiyatlar etkilenmeyecek. Temel amacımız besicilerimizi güçlendirmek, aile işletmelerinin hacmini büyütmek ve ithalatı da zamanla bitirmek” diye konuştu.
22.01.2024 Ekonomi
Bahçede fiyatı 2 TL’ye kadar düşen mandalina dalında çürüyor
Bahçede fiyatı 2 TL’ye kadar düşen mandalina dalında çürüyor Hatay’ın bereketli topraklarında yetişen mandalinanın bahçe fiyatı 2 TL’ye kadar düştü. İşçi maliyetini bile karşılamayan ürünü çiftçiler, dalında çürümeye bıraktı.
9.01.2024 Ekonomi
Pirinç fiyatlarında neler oluyor? 15 yılın zirvesine çıktı
Pirinç fiyatlarında neler oluyor? 15 yılın zirvesine çıktı Pirinç fiyatlarında hızlı yükseliş görülüyor. Asya'da pirinç fiyatları ton başına 650 dolara kadar yükseldi. Hindistan'ın ihracat kısıtlaması, kuru hava nedeniyle rekolte düşüklüğü, artan talep ve El Nino'nun etkileri pirinç fiyatlarını yükseltiyor.
22.12.2023 Ekonomi
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi?
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi? Fiyatların yükselmesiyle zeytinyağı sahtecilik çoğaldı. Fırsatçılar zeytinyağı olarak farklı yağlardan oluşan karışımları satıyor.Gıda Mühendisi Nurten Sırma, "Gerçek zeytinyağının kokusu, tadı, lezzeti önemli.Zeytin kokusu veya içildiği zaman boğazı yakan bir raiyalı tadın gelmesi beklenir; bazen sahteciler de bu yolu kullanabiliyorlar. Yani zeytinin kokusu, tadı, rengi kimyasal olarak taklit edilebilir." diye konuştu. Sırma, "Dolayısıyla markasını bilmediğimiz denetlenmeyen bir yerden almak risklidir. O nedenle pazardan almak güvenilir bir yol değil." dedi.
21.11.2023 Gündem
30 yıl önce hobi olarak başlayıp coğrafi işaret belgesi aldı! Yıllık getirisi 100 milyon lira oldu
30 yıl önce hobi olarak başlayıp coğrafi işaret belgesi aldı! Yıllık getirisi 100 milyon lira oldu 30 yıl önce hobi olarak başlayan üretim büyük bir gelir kaynağına dönüştü. Türkiye’nin ‘coğrafi işaret belgeli’ ilk kivisi olan Ordu kivisinde hasat devam ediyor. Bu yıl, geçen yıllara göre ciddi oranda rekolte kaybı olan kivide 5 bin tonun üzerinde hasat beklenirken, Ordu iline de 100 milyon TL ekonomik katkı sağlaması hedefleniyor.
13.11.2023 Ekonomi
Tariş zeytinyağı alım fiyatları 2023-2024! Tariş zeytinyağı alım fiyat listesi
Tariş zeytinyağı alım fiyatları 2023-2024! Tariş zeytinyağı alım fiyat listesi Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, 2023-2024 ürün alım fiyatını 295 TL olarak belirlediklerini duyurdu.
8.11.2023 Finans
Siyasilerden peş peşe 3 Kasım paylaşımları geldi: Yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz
Siyasilerden peş peşe 3 Kasım paylaşımları geldi: Yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz AK Parti'nin iktidara gelişinin 21. yılı nedeniyle siyasiler sosyal medya hesaplarından açıklamalar yaptı.
3.11.2023 Gündem
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışı nedeniyle kiracı- ev sahibi anlaşmazlıklarıyla ilgili “Kira uyuşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sı anlaşmayla sonuçlandı. Bu ne demek; 20 bin ev sahibinin ve kiracının, adliye kapısına düşmemesi demek. 20 bin insan önemli'' dedi.
3.11.2023 Gündem
Kilosu 250 bin  liradan satılan safranda rekolte düşük bekleniyor
Kilosu 250 bin liradan satılan safranda rekolte düşük bekleniyor Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve kilosu 250 bin lirayı bulan safranda rekolte bu yıl mevsimin kurak geçmesi nedeniyle düşük olması bekleniyor.
3.11.2023 Ekonomi
İncirde rekolte düştü, fiyat arttı
İncirde rekolte düştü, fiyat arttı Antalya’da yaklaşık 45 gün önce başlayan incir hasadı, yüksek rakımlı bahçelerdeki son incirlerin de hasat edilmesi ile sona erdi. Bu yıl geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla rekoltede artış beklerken, hava şartları nedeni ile rekoltede yüzde 50 düşüş yaşandı. Düşük rekolte sebebiyle de kilogram fiyatları 60 TL'ye kadar yükseldi.
23.10.2023 Ekonomi
Rekoltenin yarı yarıya düştüğü Ordu kivisinin fiyatı belirlendi: 90 gram üstü 20 TL
Rekoltenin yarı yarıya düştüğü Ordu kivisinin fiyatı belirlendi: 90 gram üstü 20 TL Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, 2023 yılında kivide ciddi bir rekolte kaybı olduğunu, 90 gram ve üzeri kivinin fiyatının 20 TL olarak belirlendiğini, bunun ideal bir rakam olduğunu söyledi.
9.10.2023 Yaşam
Karadeniz'de kahverengi kokarca böceği kabus oldu fındık üretimi düştü!
Karadeniz'de kahverengi kokarca böceği kabus oldu fındık üretimi düştü! İl Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Karadeniz’de Samsun hariç tüm illerdeki fındık üretiminin yüzde 15-20 azalmasındaki nedeninin kahverengi kokarca böceği olduğunu söyledi.
29.09.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Rekolte ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rekolte haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.