Rekabet Kurumu

Rekabet Kurumu

Son dakika Rekabet Kurumu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Rekabet Kurumu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Rekabet Kurumu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rekabet Kurumu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rekabet kurumu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.855 rekabet kurumu haberi bulunmuştur. Tüm rekabet kurumu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rekabet Kurulu 3 firmadan sözlü savunma aldı
Rekabet Kurulu 3 firmadan sözlü savunma aldıRekabet Kurulunda, Haks Hamzaoğlu Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ (Haks Kimya) ve aseptik sıvı gıda dolum makineleri ile aseptik sıvı gıda ambalajı üretimi, satışı alanında faaliyet gösteren iki şirket hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı yapıldı.
23.07.2024Ekonomi
Adanalı çimento üreticilerinin savunması alındı! Karar 15 gün içinde açıklanacak
Adanalı çimento üreticilerinin savunması alındı! Karar 15 gün içinde açıklanacakRekabet Kurulunda, Adana ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren bazı hazır beton üreticilerine yönelik soruşturmanın sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi.
18.07.2024Adana
Rekabet Kurulu, hazır beton üreticilerinin sözlü savunmasını alındı
Rekabet Kurulu, hazır beton üreticilerinin sözlü savunmasını alındıRekabet Kurulunda, Adana ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren bazı hazır beton üreticilerine yönelik soruşturmanın sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi.
17.07.2024Ekonomi
Koroplast Temizlik'e Rekabet Kurumu'ndan soruşturma
Koroplast Temizlik'e Rekabet Kurumu'ndan soruşturmaKoroplast Temizlik ve Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret AŞ hakkında soruşturma açıldı.
12.07.2024Ekonomi
Rekabet Kurumu'ndan Şişecam hakkında soruşturma
Rekabet Kurumu'ndan Şişecam hakkında soruşturmaRekabet Kurumu tarafından, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ ve Şişecam Çevre Sistemleri AŞ’nin (ÇEVRE) taahhütlere aykırı davranmış olabileceği; ÇEVRE ve Karacalar Geri Dönüşüm Ltd. Şti.nin ise yatay nitelikli ihlaller gerçekleştirmiş olabileceği şüphesiyle soruşturma başlatıldı.
5.07.2024Gündem
Rekabet Kurulu bazı şirketlere soruşturma açtı
Rekabet Kurulu bazı şirketlere soruşturma açtıRekabet Kurulu, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla bazı şirketlere soruşturma açtı.
4.07.2024Ekonomi
Meclis’te tarihi gün! Google’dan telife yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırız
Meclis’te tarihi gün! Google’dan telife yeşil ışık: Masaya oturmaya hazırızDijital Telif Yasası görüşmelerinde tarihi bir gün yaşanıyor. Google, Dijital Mecralar Komisyonu’na üst düzey bir heyetle katılarak sunum gerçekleştiriyor. Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan toplantıyı açan Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, emek hırsızlığının önüne geçilmesine vurgu yaptı, “Avrupa normlarında olduğu gibi burada da haberin telif içermesi gerekiyor.” dedi. Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Birimi Müdürü Duygu Yücesoy "Tüm paydaşlarımızla masaya oturmaya hazırız" açıklamasını yaptı.
25.06.2024Gündem
Rekabet Kurumu Tetra Laval Holding ve Tetra Pak'ın sözlü savunmasını alacak
Rekabet Kurumu Tetra Laval Holding ve Tetra Pak'ın sözlü savunmasını alacakRekabet Kurulu, Tetra Laval Holding & Finance SA ve Tetra Pak Paketleme San. ve Tic. Litd. Şti. hakkında, 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediklerine yönelik yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısını 23 Temmuz saat 10.30’da yapacak.
24.06.2024Gündem
Dijital Telif Yasası'nda sona geliniyor! İçerik üretimine koruma kalkanı
Dijital Telif Yasası'nda sona geliniyor! İçerik üretimine koruma kalkanıBaşta basın sektörü olmak üzere dijital alanda içerik üretimi yapan tüm kesimlerin dört gözle beklediği Dijital Telif Yasası'nda sona geliniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Dijital Telif Yasası genel itibarıyla içerik üreten kişi ile kurum ve kuruluşların ürettikleri içeriğe ilişkin telif haklarını koruma altına almayı amaçlıyor. Yani bir şekilde emek hırsızlığının önüne geçmek istiyor. Meclisteki çalışmalar devam ediyor ve birkaç kurumla birlikte bu çalışmalar yürütülüyor" dedi.
18.06.2024Ekonomi
Dijital piyasalara düzenleme geliyor: Rekabet ihlaline anında müdahale edilecek
Dijital piyasalara düzenleme geliyor: Rekabet ihlaline anında müdahale edilecekDijital piyasalara düzenleme geliyor. Piyasayı domine eden Google, META, YouTube ve birçok platformun rekabet ihlali yaratan uygulamaları 4054 sayılı kanunda yapılacak değişiklikle son bulacak. Yeni düzenleme ile dijital Pazar kuralları önceden belirlenecek, bu kurallara uymayan platformlar Rekabet Kurumu tarafından doğrudan cezalandırılacak. Dijital Piyasaların Düzenlemesi ve Değişiklik Yapılması ile ilgili kanun yürürlüğe girdiğinde, telefonlar satılırken içinde yüklü olan dijital platformlar seçenekler halinde vatandaşlara sunulmak zorunda olacak.
14.06.2024Gündem
Rekabet Kurulu Haks Kimya sözlü savunma toplantısı için tarih verdi
Rekabet Kurulu Haks Kimya sözlü savunma toplantısı için tarih verdiHaks Kimya’nın, kendisinden ürün alıp yeniden satan şirketlerin perakende fiyatlarına müdahale ettiği iddialarının incelendiği soruşturmanın sözlü savunma toplantısı 23.07.2024 tarihinde, 14.30’da yapılacak.
14.06.2024Gündem
Traktör firmaları Rekabet Kurulu'na sözlü savunma yapacak
Traktör firmaları Rekabet Kurulu'na sözlü savunma yapacakTraktör üretim ve pazarlama sektöründe faaliyette bulunan şirketler yürütülen soruşturma kapsamında Rekabet Kurulu'na sözlü savunma yapacak.
11.06.2024Ekonomi
Rekabet Kurulu, App Store'a soruşturma başlattı
Rekabet Kurulu, App Store'a soruşturma başlattıRekabet Kurulu, Apple'ın App Store'da alternatif ödeme sistemlerine izin vermemesi ve mobil uygulama geliştiricilere yönlendirme karşıtı hükümler uygulamasıyla ilgili olarak bir soruşturma başlattı.
6.06.2024Gündem
Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı sonuçları açıklandı
Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı sonuçları açıklandı18 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen Rekabet Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavının Yazılı aşamasına ilişkin sonuçlar açıklandı.
31.05.2024Ekonomi
Rekabet Kurumu beyaz et sektörüne göz açtırmadı: 1,2 milyar TL ceza!
Rekabet Kurumu beyaz et sektörüne göz açtırmadı: 1,2 milyar TL ceza!Beyaz ve kırmızı et piyasalarına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında, rekabete aykırı uygulamaları tespit edilen firmalara 4054 sayılı kanun hükümlerine göre idari para cezası uygulandı.
29.05.2024Ekonomi
X'in Türkiye'de ofis açması ne ifade ediyor? 'Tüm faaliyetleri için vergi ödeyecek'
X'in Türkiye'de ofis açması ne ifade ediyor? 'Tüm faaliyetleri için vergi ödeyecek'Sosyal medya platformu X'i geçtiğimiz ay son kez uyarmış ve yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde bant daraltması uygulanacağını açıklamıştı. Bunun üzerine X çalışmalarını hızlandırmış ve Türkiye’ye temsilcilik açma kararı almıştı. Peki, bu durum hem hukuki hem de sosyal medya dezenformasyonu açısından Türkiye için ne ifade ediyor?
25.05.2024Gündem
Erkin Yılmaz komisyonda detayları anlattı! İşte dijital telifin çerçevesi
Erkin Yılmaz komisyonda detayları anlattı! İşte dijital telifin çerçevesiKültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz, dijital telif çalışmalarının çerçevesini çizdi.
25.05.2024Gündem
Rekabet Kurumu'ndan Google ve META çıkışı: Bizi ikna edene kadar her gün ceza!
Rekabet Kurumu'ndan Google ve META çıkışı: Bizi ikna edene kadar her gün ceza!Google ve META gibi sosyal platformların Rekabet Kurumu'nun cezalarını ödeyip ihlal yapmaya devam ettiği tespit edildi. Verilen cezalardan daha fazla para kazandıkları için bunun caydırıcı olmadığını belirten Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Ferhat Topkaya "Kılcal damarlarına giriyoruz" çıkışını yaparak, "Yaptırım anlayışını değiştirdik. Cezaların yanı sıra davranışsal ve yapısal tedbirler getirdik" dedi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na sunum yapan Topkaya, Rekabet Kurumu ikna edilinceye kadar söz konusu platformların günlük ceza ödeyeceklerini ve bu cezaların tutarlarından birinin 4.7 milyon TL olduğunun bilgisini verdi.
24.05.2024Gündem
İçerik gazetede reklam dijitalde: Gelirlerin düştüğü bildirildi
İçerik gazetede reklam dijitalde: Gelirlerin düştüğü bildirildiRekabet Kurulu’nun toplantısında dijital platformların, haber yayıncılarının içeriklerini kullanarak gelir elde ederken gazetelerin içeriklerinin daha çok okunduğu ancak reklam gelirlerinin düştüğü bildirildi
24.05.2024Gündem
Dijital Telif Yasası için tarihi gün! Meclis Komisyonu’nda çözüm önerileri 4 maddede sıralandı
Dijital Telif Yasası için tarihi gün! Meclis Komisyonu’nda çözüm önerileri 4 maddede sıralandıDijital Mecralar Komisyonu, yayıncıların talebi ile Dijital Telif Yasası çalışmalarına hız verdi. Basın-yayın kurumlarının ürettiği haberin farklı mecralarda kullanılmasının önüne geçiliyor. Dijital Mecralar Komisyonu, yayıncıların haklarını korumak için Rekabet Kurumu ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün katılımı ile toplantı gerçekleştirdi.
23.05.2024Gündem
Dijital telif yasasında tarihi gün! Hüseyin Yayman: Haber telif kapsamına alınmalı
Dijital telif yasasında tarihi gün! Hüseyin Yayman: Haber telif kapsamına alınmalıDijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “Tarihi bir gündeyiz” diyerek dijital telif yasası için çalışmayı başlattı. Yayman, açılış konuşmasında, “Haberin fikir ve sanat eseri sayılması için bir talep var. Komisyon bunu değerlendirecek. Ben de bu konuda haberin telif sayılması gerektiğini düşünüyorum. Avrupa’da ve dünyada bunun böyle olduğunu görüyoruz.”dedi.
22.05.2024Gündem
Google, Rekabet Kurulu'na sözlü savunma yapacak
Google, Rekabet Kurulu'na sözlü savunma yapacakGoogle hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısı 25 Haziran 2024 tarihinde yapılacak.
20.05.2024Gündem
Dijital Telif Yasası yenilenecek mi? Hüseyin Yayman CNN TÜRK'te müjdeyi verdi
Dijital Telif Yasası yenilenecek mi? Hüseyin Yayman CNN TÜRK'te müjdeyi verdiTBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman CNN TÜRK'te dijital telif yasasıyla ilgili "Biz dijital telifi çok önemsiyoruz ve CNN TÜRK aracılığıyla da ben bir müjdeyi vereyim. Bu yayına gelmeden önce Google'ın temsilcileriyle tekrar konuştuk. Haziran ayı içerisinde gelecekler. Meclis komisyonumuzla bu konuda bir iş birliği yapacağız. Bu çalışmaları yakından takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.
18.05.2024Gündem
Rekabet Kurumu’na uluslararası ödül
Rekabet Kurumu’na uluslararası ödülUluslararası Rekabet Ağı (ICN) ve Dünya Bankası tarafından her yıl düzenlenen Rekabet Savunuculuğu Yarışması’nın 2024 yılı kazananlarından biri de Rekabet Kurumu oldu.
17.05.2024Gündem
Rekabet Kurumu’na uluslararası ödül
Rekabet Kurumu’na uluslararası ödülUluslararası Rekabet Ağı (ICN) ve Dünya Bankası tarafından her yıl düzenlenen Rekabet Savunuculuğu Yarışması’nın 2024 yılı kazananlarından biri de Rekabet Kurumu oldu.
17.05.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Rekabet Kurumu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rekabet kurumu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.