Rekabet Kurulu

Rekabet Kurulu

Son dakika rekabet kurulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rekabet kurulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rekabet kurulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rekabet Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rekabet kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.014 rekabet kurulu haberi bulunmuştur. Tüm rekabet kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Threads neden yasaklandı, Türkiye’de neden kapanıyor?
Threads neden yasaklandı, Türkiye’de neden kapanıyor? Threads, Rekabet Kurulu’nun ‘kişisel veriler’ üzerine verdiği karar gereği faaliyetlerini 29 Nisan’dan sonra durduracak.
16.04.2024 Yaşam
Rekabet Kurulu'ndan META'ya günlük 4,8 milyon lira ceza
Rekabet Kurulu'ndan META'ya günlük 4,8 milyon lira ceza Rekabet Kurulu, META hakkında Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verdi.
15.04.2024 Ekonomi
Meta'ya tedbir kararı! 4.7 Milyon TL para cezası
Meta'ya tedbir kararı! 4.7 Milyon TL para cezası Rekabet Kurulu, Meta Platforms Inc. Facebook hakkında 'Instagram' ve 'Threads' arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi yönünde geçici tedbir uygulanmasına karar verdi. 2022 yılı gayri safi gelirleri üzerinden 4 milyon 796 bin 152 lira 96 kuruş idari para cezası uygulanmasını açıkladı.
18.03.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yıllık Değerlendirme toplantısında konuştu. Prof. Dr. Bolat, "Her seçimde yapılmaya çalışılan soğan, patates tiyatrosunu bu seçim öncesi Allah'ın izniyle yaptırmayacağız. Tarım Bakanlığımız ile bu konuda gerekli ürün yeterliliklerine sahibiz, artırdık. Yaz boyunca onları Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla gerekli şekilde depoladık. Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız." dedi.
10.01.2024 Gündem
Şanlıurfa'da rögara düşen çocuk kurtarıldı
Şanlıurfa'da rögara düşen çocuk kurtarıldı Şanlıurfa'da 3 metre derinliğindeki rögara düşen Ali U., (13) itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
10.01.2024 Gündem
Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza! 130 milyon TL'yi aştı
Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza! 130 milyon TL'yi aştı META’ya (Facebook) günlük 4,7 milyon TL para cezası işlemeye başladı. Bugün itibarıyla para cezası toplamda 130 milyonu aştı ve böyle giderse de artmaya devam edecek.
10.01.2024 Ekonomi
Fahiş fiyat ve stokçuluk ile ilgili harekete geçildi! 602 milyon lira ceza kesildi
Fahiş fiyat ve stokçuluk ile ilgili harekete geçildi! 602 milyon lira ceza kesildi Ticaret Bakanlığı, otomotiv, emlak ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim gerçekleştirerek, 602 milyon 225 bin 881 lira idari para cezası uyguladı.
8.01.2024 Ekonomi
510 hakim ve savcının görev yeri değişti
510 hakim ve savcının görev yeri değişti Cumhurbaşkanlığı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.
25.12.2023 Ekonomi
Dijital Telif Yasası ile ilgili Doç. Dr. Yegen’den dikkat çeken açıklama: Artık zorunluluk
Dijital Telif Yasası ile ilgili Doç. Dr. Yegen’den dikkat çeken açıklama: Artık zorunluluk Google'ın Kanada hükümeti ile anlaşmasının ardından Türkiye'de de 'Dijital Telif Yasası' çalışmaları hızlandı. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Doç. Dr. Ceren Yegen, yasanın hayata geçmesinin ardından tematik iş kollarının oluşabileceğinin altını çizdi. Peki bu yasa başka hangi pozitif sonuçları beraberinde getirir? Dünyada dijital geleceği şekillendirmek için başka ne tür çalışmalar var? Doç. Dr. Yegen ile mercek altına aldık.
25.12.2023 Gündem
Rekabet Kurulu'ndan 'Facebook'a  'Threads soruşturması
Rekabet Kurulu'ndan 'Facebook'a 'Threads soruşturması Rekabet Kurulu, 'Threads' uygulamasını 'Instagram' ile bağlayarak rekabet ihlalinde bulunduğu öne sürülen Meta Platforms Inc. (Facebook) hakkında soruşturma başlattı.
12.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google'a karşı 2 düzenleme şart
Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google'a karşı 2 düzenleme şart Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve aynı zamanda korsan yayıncılığın önüne geçmek için düzenlemeler yapan ülkelere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasa ile Google, ülkeye her yıl 74 milyon dolarlık telif ödemesi yapacağını kabul etti. Sektörün uzman isimleri Türkiye için de benzer yasal düzenleme adımlarını sık sık gündeme getiriyor. Kamu ilişkileri ve inovasyon üzerine çalışmalar yapan rekabet uzmanı Ussal Şahbaz, Dijital Telif Yasası düzenlemesi ile ilgili posta.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.
6.12.2023 Gündem
Birol Küle kimdir, kaç yaşında, nereli? Yeni Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle hangi görevlerde bulundu, önceki görevleri neler? İşte Birol Küle'nin biyografisi
Birol Küle kimdir, kaç yaşında, nereli? Yeni Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle hangi görevlerde bulundu, önceki görevleri neler? İşte Birol Küle'nin biyografisi Rekabet Kurulu Başkan ve üyeliklerine yapılan atamalara ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Atamalar 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 22’nci ve 23’üncü maddeleri ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince yapıldı. Peki, Birol Küle kimdir? Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle nereli, hangi görevlerde bulundu?
2.11.2023 Gündem
Rekabet Kurulu'ndan sürücü kurslarına 'fiyat belirleme' soruşturması! Tek tek incelenecek
Rekabet Kurulu'ndan sürücü kurslarına 'fiyat belirleme' soruşturması! Tek tek incelenecek Rekabet Kurulu, fiyat tespiti yaparak rekabet ihlali gerçekleştirildiği öne sürülen 13 sürücü kursu ile 1 danışmanlık firması hakkında soruşturma başlattı.
23.10.2023 Gündem
Rekabet Kurulu harekete geçti! Depremzedelere fırsatçılık yapanlara soruşturma
Rekabet Kurulu harekete geçti! Depremzedelere fırsatçılık yapanlara soruşturma Rekabet Kurulu, fiyatı birlikte tespit edip, müşteri paylaştığına dair deliller bulunan 17 firma hakkında soruşturma başlattı.
21.10.2023 Gündem
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle açıkladı! 10,4 milyar TL ceza kesildi
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle açıkladı! 10,4 milyar TL ceza kesildi Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle son dönemdeki çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
11.10.2023 Ekonomi
Ünlü isimlerin 'marka' kurnazlığı: Instagram paylaşımları başlarına dert açıyor
Ünlü isimlerin 'marka' kurnazlığı: Instagram paylaşımları başlarına dert açıyor Ünlü isimlerin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar başlarına iş açıyor.
25.08.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale açıklaması: Yangın kısa süre içinde kontrol altına alınacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çanakkale açıklaması: Yangın kısa süre içinde kontrol altına alınacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma ve Adıyaman Hastane Farklı Seviyeli Kavşağı Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan Çanakkale'de devam eden orman yangınına ilişkin olarak, "Hızı 70 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar işimizi zorlaştırsa da yayılması durduruldu. İnşallah kısa sürede kontrol altına alacağız" diye konuştu.
23.08.2023 Gündem
Borsa yasağı gelmişti! Aref'in portföyü ortaya çıktı
Borsa yasağı gelmişti! Aref'in portföyü ortaya çıktı Borsa İstanbul ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hakkında tedbir ve işlem yasağı getirilen illüzyonist Aref Ghafouri'nin portföyündeki hisseler Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı. Aref'in 15 hissede payı olduğu ortaya çıktı.
23.08.2023 Ekonomi
Rekabet Kurulu'ndan sahibinden.com'a 40 milyon TL idari ceza
Rekabet Kurulu'ndan sahibinden.com'a 40 milyon TL idari ceza Rekabet Kurulu, piyasadaki hakim durumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle 'sahibinden.com' hakkında 40 milyon 150 bin 533,15 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
23.08.2023 Ekonomi
Yumurta viyolü üretimi yapan 5 firmaya soruşturma
Yumurta viyolü üretimi yapan 5 firmaya soruşturma Rekabet Kurulu, yumurta viyolü üretimi alanında faaliyet gösteren 5 firma hakkında soruşturma başlattı.
19.08.2023 Gündem
Maya üreticilerine idari para cezası! Suçlarını kabul ettiler
Maya üreticilerine idari para cezası! Suçlarını kabul ettiler 'Ortak fiyat belirledikleri ve müşteri paylaştıkları' iddia edilen maya şirketlerine Rekabet Kurulu ceza kesti.
15.08.2023 Ekonomi
'Centilmenlik anlaşmaları' soruşturmasında 16 teşebbüse idari para cezası kararı
'Centilmenlik anlaşmaları' soruşturmasında 16 teşebbüse idari para cezası kararı Rekabet Kurulu'nca 48 şirkete yönelik yürütülen 'centilmenlik anlaşmaları' soruşturmasında, 16 firmaya idari para cezası yaptırımı uygulanması kararlaştırıldı.
2.08.2023 Ekonomi
Ucuza ekmek sattı meslektaşları dava etti! Rekabet Kurumu gözü tok fırıncıyı haklı buldu
Ucuza ekmek sattı meslektaşları dava etti! Rekabet Kurumu gözü tok fırıncıyı haklı buldu Rekabet Kurumu, Kayseri'de 7 fırıncının ucuza ekmek sattığı için meslektaşlarına açtığı davada fırıncıyı haklı buldu.
31.07.2023 Ekonomi
Rekabet Kurulu'ndan 'Google'a soruşturma
Rekabet Kurulu'ndan 'Google'a soruşturma Rekabet Kurulu, 'Google' hakkındaki 'piyasadaki hakim durumu kötüye kullanma' iddialarına ilişkin soruşturma başlattı.
19.06.2023 Gündem
Zincir marketlerin iptal davalarına mahkemeden ret
Zincir marketlerin iptal davalarına mahkemeden ret Rekabet Kurulu'nun haklarında verdiği idari para cezasının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle 5 zincir market ile 1 tedarikçi firmanın açtığı davalarda ret kararı çıktı.
25.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Rekabet Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rekabet kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.