Psikoloji

Psikoloji

Son dakika psikoloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan psikoloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını psikoloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Psikoloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan psikoloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.720 psikoloji haberi bulunmuştur. Tüm psikoloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kadınların hayatına dokunacak 7 öneri! "Kendinize şartsız değer verin"
Kadınların hayatına dokunacak 7 öneri! "Kendinize şartsız değer verin" Uzman Klinik Psikolog Fulda Karaçiçek, kadınlara hayatlarını güzelleştirecek önerilerde bulunarak, “Güçlü ve zayıf yönlerinizle cesursa yüzleşin” dedi.
7.03.2024 Adana
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor Yapay zeka her alanda olduğu gibi tıp alanında da heyecan yaratmış durumda. Kişiselleştirilmiş tedavi ve bakım olanaklarından yeni ilaçların keşfine, yapay zekanın çok da uzak olmayan bir gelecekte sağlık hizmetlerini daha erişilebilir, etkili ve verimli hale getirmesi bekleniyor. Yapay zeka şirketi Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, tıp alanındaki yapay zeka uygulamalarına dair etik, güvenlik ve regülasyon sorunlarına dikkat çekiyor.
4.03.2024 Sağlık
Dr. Öğr. Başbuğ, “Travmatik olaylar hayatı tersyüz eder”
Dr. Öğr. Başbuğ, “Travmatik olaylar hayatı tersyüz eder” Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Klinik Psikolog, Çocuk ve Ergen Psikoterapisti Dr. Sezin Andiç Başbuğ, “Psikolojik Dayanıklılık Penceresinden Afet ve Travmalarla Başa Çıkma” konulu verdiği konferansta, travmalarla başa çıkmanın yolunun yalnız olunmadığının hissedilmesi ile mümkün olabileceğini söyledi.
13.02.2024 Adana
Peyami Safa Eserleri Nelerdir? Peyami Safa Eserlerinin Özellikleri...
Peyami Safa Eserleri Nelerdir? Peyami Safa Eserlerinin Özellikleri... Peyami Safa 1899 yılında doğmuş, 1961 senesinde ise vefat etmiştir. Eserleri arasında Atilla, Bir Akşamdı, Mahşer, Biz İnsanlar, Bir Tereddüdün Romanı ve Yalnızız eserleri bulunur. 
10.02.2024 Yaşam
Galatasaray için şampiyonluk iddiası! Psikoloji üstünlük...
Galatasaray için şampiyonluk iddiası! Psikoloji üstünlük... Galatasaray zirve yolundaki rakibi Fenerbahçe'nin puan kaybettiği 21'inci haftada Trabzonspor'u deplasmanda 5-1 yenerek gövde gösterisi yaptı. Spor yazarları sarı-kırmızılı takımın farklı galibiyetini değerlendirdi.
22.01.2024 Şampiy10
1000 TL öde tüm dertlerinden kurtul! İşte her şeyin uzmanı yaşam koçları ile ilgili gerçekler
1000 TL öde tüm dertlerinden kurtul! İşte her şeyin uzmanı yaşam koçları ile ilgili gerçekler Hayattan keyif almaktan ilişkilere, kilo vermekten güzelliğe yaşam koçları diyetisyenlerin, dermatologların hatta psikologların mesleki alanında faaliyet gösteriyor. Üstelik sağlığı doğrudan etkileyen birçok konuda uzmanlığa sahip olmadan seans başı 1000 lira karşılığında danışmanlık veriyor, hatta işlem yapıyorlar. Uluslararası Koçluk Federasyonu Türkiye Başkanı Yunus Emre Şentürk ise “Koçlukta tedavi, terapi gibi uygulamalar olamaz. Kişiye akıl vermek, tavsiyede bulunmak yasaktır” diyor.
18.01.2024 Gündem
Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması için başvurular devam ediyor
Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması için başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali kapsamında Can Sağlığı Vakfı yürütücülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması için başvurular devam ediyor.
17.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Antrolopoloji Nedir, Ne Bilimidir? Antropologlar Ne İş Yapar?
Antrolopoloji Nedir, Ne Bilimidir? Antropologlar Ne İş Yapar? Antropoloji, insanı temel alan iletişim ve etkileşim, kültürel gelişmeler ve çeşitlilik gibi pek çok konuyu gündeminde tutan çok önemli bir bilim dalıdır. Güncel ve tarihsel boyutlarda Antropoloji ilgi alanına giren konuları oluşturur. İnsan toplulukları ile ilgili derinlemesine bilgi edinmeyi amaçlayan Antropoloji geleneği ise, antropologlar aracılığı ile sürdürülür ve geliştirilir. 
11.01.2024 Gündem
Hiçbir nedeni yokken ağlamanın sırrı: İnsanlar ortada bir şey yokken neden üzülür?
Hiçbir nedeni yokken ağlamanın sırrı: İnsanlar ortada bir şey yokken neden üzülür? Ortada hiçbir şey yokken oturup neden ağlar insanlar? Ya da hüzünlü ve kırgın hisseder? İçinden hiçbir şey yapmak gelmez. Sizin için neden? Sebebi olmaksızın üzülmeye dair birtakım açıklamalar var.
1.01.2024 Yaşam
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür”
“Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür”  Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla sadece gribal enfeksiyonların değil, ruh sağlığında mevsimsel duygu durum bozukluklarının ortaya çıkabileceğini söyleyen Psikolog Arş. Gör. Deniz Mısra Gürol, “Bu durum ‘kış hüznü’ olarak adlandırılıyor. Mevsimsel duygu durum bozukluğu bir depresyon türüdür. Genel olarak sonbaharın sonlarında veya kışın başlarında ortaya çıkar. Bu durumda her gün güneş ışığı almak önem taşıyor” dedi. 
11.11.2023 Sağlık
MSB duyurdu! 2 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! 2 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Zeytin Dalı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 2 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
31.10.2023 Gündem
Altın psikoloji sınırı aştı! Gramda 2 bin lira için tarih verildi
Altın psikoloji sınırı aştı! Gramda 2 bin lira için tarih verildi Küresel piyasalarda tansiyon yükselirken, altın fiyatları güvenli liman talebiyle yükselişe geçti. İsrail-Filistin arasındaki savaşın bölgeye yayılma endişesi, yatırımcıları riskli varlıklardan kaçırarak altına yönlendiriyor. Ons altın 2 bin dolar psikolojik direncini aştı, gram altın ise tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Öte yandan uzmanlardan altın fiyatlarıyla ilgili yeri rekor tahminleri geldi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
31.10.2023 Ekonomi
Melek Zeynep Bulut'un Ödüllü Eseri 'Açık Yapıt' Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’de
Melek Zeynep Bulut'un Ödüllü Eseri 'Açık Yapıt' Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye’de Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekân kurgusu olan eseri 'Açık Yapıt', Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında 29 Ekim’de, AKM’de sanatseverlerle buluşuyor. 19 Kasım’a dek ziyaret edilebilecek 'Açık Yapıt', Türkiye’de bu özel davetle ilk kez gösterime giriyor.
29.10.2023 Kültür Sanat
Alışverişte önce keyif sonra suçluluk hissediyorsanız destek alın! Bastırdığınız duygular olabilir
Alışverişte önce keyif sonra suçluluk hissediyorsanız destek alın! Bastırdığınız duygular olabilir İhtiyaç için ya da kendini iyi hissetmek için fark etmiyor; alışveriş yapmak mutluluk hormonu serotonini arttırıyor. Bu his ise kişiyi giderek alışveriş bağımlısı bir haline getirebiliyor, mutlu olmak ve stres atmakla başlayan süreç ne yazık ki kimileri için hastalıklı bir ilişkiye dönüşebiliyor. Alışveriş bağımlılığı veya diğer adıyla onyomani, ciddiye alınması gereken psikolojik bir hastalık. Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Akif Aydın hangi durumların alışveriş hastalığı olduğuna açıklık getirirken, Klinik Psikolog Kübra Aytekin alışveriş yaşının düştüğüne, Klinik Psikolog Taylan Baran Reçber ise alışveriş bağımlılığının internetin yaygınlaşmasıyla birlikte arttığına dikkat çekti.
25.10.2023 Ekonomi
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu Gaziantep'te Şehit Ferhat Gözen İlkokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Enis Tataroğlu (45), 10 yaşında okuduğu Almanca masal kitabından etkilenerek, dil öğrenmeye başladı. 35 yılda 44 dil öğrenen Tataroğlu, ''Şu anda bildiğim dillerin bazılarını sayacak olursam İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, eski Yugoslavya'nın dilleri, Hırvatça, Sırpça, Boşnakça, Rusça, Yunanca, Latince, Japonca, Ermenice, Farsça, İbranice gibi diller yer alıyor. Bana inanmayanlar gelip çeviri programları ile test edebilirler'' dedi.
24.10.2023 Yaşam
Büyük tehlike! Aileler bile zorluyor, oyuncak içinde ilaç teslimatı
Büyük tehlike! Aileler bile zorluyor, oyuncak içinde ilaç teslimatı Sınavlara hazırlanan öğrenciler, dikkat artırmak ve daha iyi odaklanmak için kırmızı reçeteli ilaçlara yöneldi. Kimi arkadaşının önerisiyle kimisi de velisinin zorlamasıyla ilaca başlıyor. Kaçak yollardan ulaşmak isteyenlere ise peluş oyuncak içerisinde 1.300 TL’ye ilaç teslimatı yapılıyor.
18.10.2023 Yaşam
20 günlük bebeğini katleden annenin savcılıktaki ifadesi kan dondurdu: Yere fırlattım evin duvarına çarpıp yere düştü
20 günlük bebeğini katleden annenin savcılıktaki ifadesi kan dondurdu: Yere fırlattım evin duvarına çarpıp yere düştü 22 yaşındaki genç annenin 20 günlük bebeğine yaptıkları duyanları dehşete düşürdü. Kırşehir'de meydana gelen olayda anne Züleyha Armut indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Züleyha Armut’un savcılıkta verdiği ifade ise kan dondurdu.
25.09.2023 Gündem
Vapurda yolcunun saçını yaktı! İfadesi ortaya çıktı
Vapurda yolcunun saçını yaktı! İfadesi ortaya çıktı İstanbul Beykoz'da N.Ç.(52) iskeleye yanaşan vapurdan ineceği sırada, önünde oturan M.E.A. (14)'nın çakmakla saçını yaktı. M.E.A. elleriyle saçını söndürürken, ikili arasında arbede yaşandı. Şikayet üzerine emniyete götürülen N.Ç. ifadesinde, geçmiş dönemde uzun saçlı insanlara yönelik travmatik olaylar yaşadığını, kullandığı psikoloji ilaçlarını içmediğinden dolayı kendine hakim olamayıp olayı gerçekleştirdiğini söyledi.
17.09.2023 Yaşam
Tekel bayi saldırısında yeni gelişme! Baba korkunç detayları açıkladı: Görüntüleri izleyemedim
Tekel bayi saldırısında yeni gelişme! Baba korkunç detayları açıkladı: Görüntüleri izleyemedim Esenyurt'ta iki kişinin öldüğü tekel bayisindeki saldırıya ilişkin yapılan çalışmalarda bir kişi daha yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili sosyal medyadan açıklama yapan İçişleri Bakanı Yerlikaya, şüphelilerden S.Ö.'nün de yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu. Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen'in babası Cantürk Erzen yaşananları anlatırken saldırıyla ilgili korkunç detaylar da ortaya çıktı.
31.07.2023 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, hakkında toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Son duruşmada Özkiraz için tahliye kararı çıkarken yeni bir gelişme daha yaşandı. Gerçek bir doktor olmak için YSK’ye giren Ayşe Özkiraz’ın aldığı puan ortaya çıktı
25.07.2023 Gündem
Kişniş Otu Nedir? Kişniş Otu Faydaları Nelerdir?
Kişniş Otu Nedir? Kişniş Otu Faydaları Nelerdir? Kişniş otu, maydanoza benzeyen ot çeşitleri arasında yer alır. Meksika ve Orta Asya bölgelerinde yetişen bu ot vücut için birden fazla vitamin sağlamaktadır. Yapılan tüm yemeklerin lezzetini iki katına çıkartmaktadır. Kişniş içerisinde mineraller bulunmaktadır.
9.07.2023 Sağlık
Melek Zeynep Bulut'un "Açık Yapıt" adlı yerleştirmesi Londra Tasarım Bienali’nde Public Award’ı kazandı
Melek Zeynep Bulut'un "Açık Yapıt" adlı yerleştirmesi Londra Tasarım Bienali’nde Public Award’ı kazandı Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekân kurgusu olan eseri “Açık Yapıt”, 1-25 Haziran 2023 tarihleri arasında Londra Tasarım Bienali’nde Somerset House’da yer aldı. Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil eden, ironik bir anıtı simgeleyen “Açık Yapıt”, 47 ülke ve çeşitli üniversiteler arasından seçilerek Public Award’ı kazandı.
21.06.2023 Kültür Sanat
Estetik bağımlısı olabilirsiniz! Karar vermeden bir kez daha düşünün
Estetik bağımlısı olabilirsiniz! Karar vermeden bir kez daha düşünün Son zamanlarda pek çok kişi aynada gördüğü yansımasından memnun değil. Bu nedenle dış görünüşünde değişik yapmak isteyenler hemen estetiğe başvuruyor. Kişi yaptırdığı estetik sonrası istediği görüntüye kavuşamadığında bu durumdan psikolojik olarak olumsuz etkilenebiliyor. Özellikle gençler birbirinden etkilenerek estetik yaptırıyor ve bir süre sonra estetiğe bağımlı hale gelmiş oluyor. Uzman isim de estetiğin psikolojiye etkisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
17.06.2023 Sağlık
Kübra Güran kimdir, nereli, kaç yaşında? Kübra Güran Yiğitbaşı hayatı ve kariyeri...
Kübra Güran kimdir, nereli, kaç yaşında? Kübra Güran Yiğitbaşı hayatı ve kariyeri... Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Sorularının yanıtı sorgulanıyor. Vatandaşlar Kübra Güran Yiğitbaşı'nın hayatına ve mesleğine dair ayrıntıları araştırıyor.
31.05.2023 Gündem
Türkiye'nin ruhu 'Açık Yapıt' ile Londra'da: 'Dokunulmazlık, sessellik ve esneklik'
Türkiye'nin ruhu 'Açık Yapıt' ile Londra'da: 'Dokunulmazlık, sessellik ve esneklik' Londra Tasarım Bienali 2023'ün 'Türk Pavilion'u 'Açık Yapıt', sanatçı ve mimar Melek Zeynep Bulut tarafından tasarlandı. 1-25 Haziran tarihlerinde Londra'daki Somerset House'un avlusunda sergilenecek eserin tanıtımı ise dün İstanbul'da gerçekleşti. Bulut, "Açık Yapıt'ın insanlığın yeni bir bilinç eşiğinde olduğunu vurguladığımız, farkındalık yaratmaya çalıştığımız bir mesajı var" diyor.
25.05.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Psikoloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki psikoloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.