Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi...
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudun oldukça önemli yapı taşlarından biri olan protein pek çok gıda içerisinde bulunabilir. Ancak bazı gıdalarda diğerlerine oranla daha yüksek protein içermektedirler. .
12.01.2024 Sağlık
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi... Serotonin, mutluluk hormonu olarak da bilinen ve vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Serotoninin %90'a bağırsaklarda %10'u ise beyinde bulunur.
5.01.2024 Sağlık
"Sahurda hamur işlerinden uzak durun"
"Sahurda hamur işlerinden uzak durun" Corona virüs başta olmak üzere enfeksiyonların arttığı son günlerde bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemi bir kez daha gündeme geldi. Corona virüs ile aynı zamana denk gelen Ramazan ayı sürecinde bağışıklık sisteminin önemine dikkat çeken uzmanlar; hastalık için korunma önlemlerine dikkat edilmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlendirilmesinin önemini vurguluyorlar.
27.04.2020 Sağlık
“Çocuğumun boyu uzamıyor!” diyorsanız...
“Çocuğumun boyu uzamıyor!” diyorsanız... Çocukların uzun boylu olmasında şüphesiz genetik ve çevresel faktörler kilit rol oynuyor. Ancak beslenme alışkanlıklarının da bir o kadar etkili olduğunu biliyor muydunuz?Dr. Gülsen Meral o besinleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
31.12.2018 Sağlık
şeker hastalığı olanlara şeyh-i şifa mahlep özlü macun
şeker hastalığı olanlara şeyh-i şifa mahlep özlü macun Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, şeker hastalığı olanları beslenme konusunda uyardı.
26.04.2017 Sağlık
Migrenliler için ağrısız oruç tutmanın yolları
Migrenliler için ağrısız oruç tutmanın yolları Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Sevda Dağcıoğlu, oruç tutacak kronik migren hastaları için çok önemli uyarılarda bulundu. İşte migrenliler için ağrısız oruç tutmanın 8 yolu...
17.05.2018 Arşiv
Şeker hastalarına özel beslenme programı
Şeker hastalarına özel beslenme programı Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, şeker hastalarına özel beslenme programı önerisinde bulundu...
8.08.2015 Sağlık
Kronik migrenlilerin oruç tutarken dikkat etmesi gerekenler
Kronik migrenlilerin oruç tutarken dikkat etmesi gerekenler İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Uludüz, oruç tutan kronik migren hastaları için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı
17.05.2018 Arşiv
Zayıf kalmanın 10 basit yolu!
Zayıf kalmanın 10 basit yolu! İngiliz beslenme uzmanı Bonnie R Giller ‘Watchfit’ internet sitesi için kaleme aldığı makalede, aşırı yemek tüketimini engellemenin püf noktalarına değindi...
12.05.2015 Dünya
'Her hastalığın yemeği ayrı'
'Her hastalığın yemeği ayrı' Kardiyoloji hastaları için öğle yemeği 500 kalori...
19.09.2014 Arşiv
Sağlıklı oruç için protein tüketin
Sağlıklı oruç için protein tüketin Tekden Hastanesi Diyetisyeni Ceren Akkuş, sahurda proteini bol olan yiyecekler yenmesinin daha faydalı olacağını söyledi.
16.05.2018 Ramazan
Ramazan'a kilo aldıran gıdalara dikkat!
3.07.2013 Sağlık
Diyet yapmadan   zayıflamanın 10 yolu
Diyet yapmadan zayıflamanın 10 yolu Yaşam tarzınızdaki ufak değişiklikler kolayca zayıflamanızı ve formunuzu korumanızı sağlar
2.09.2007 Sağlık
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi...
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi... Arjinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğu bilinen bir aminoasit olarak ifade edilebilir. Ancak vücut açısından çeşitli zararlarının olduğu da söylenebilmektedir. Arijinin insan vücudunda doğal olarak üretilmemektedir. Bu nedenle de dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir. Vücuttaki bedensel işlevlerin yerine getirilmesinde arjinin büyük bir öneme sahiptir. 
26.01.2024 Yaşam
Fosfor İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Fosfor Barındıran Gıdalar Listesi...
Fosfor İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Fosfor Barındıran Gıdalar Listesi... Fosfor, vücutta normal işleyişin devam etmesi için gerekli olan mineraller arasındadır. Kas gelişimi, doku gelişimi, kemik gelişimi ve doku gelişimi için fosfor önemlidir.
25.01.2024 Sağlık
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi... Çoklu doymamış yağ asitlerinden biri olan omega 6 vücut tarafından üretilmediği için besinler yolu ile alınmalıdır. Özellikle kalp sağlığının korunması için omega 6 içeren besinlerin düzenli şekilde tüketilmesi gerekir.
25.01.2024 Sağlık
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi...
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi... Biotin, B vitamini ailesinden bir vitamindir ve H vitamini ya da B7 vitamini olarak da bilinir. Suda çözündüğünden vücutta depolanmaz bu nedenle besinler ya da takviye yolu ile vücuda alınması gerekir.
16.01.2024 Sağlık
Sitikolin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sitikolin Barındıran Gıdalar Listesi...
Sitikolin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sitikolin Barındıran Gıdalar Listesi... Sitikolin, protein içeren gıdalarda bulunan bir maddedir. Yumurta sarısı, karaciğer, soya fasulyesi, et, sakatatlarda bulunmaktadır. Vücudun ürettiği amino asidi ve metionin maddelerinden oluşan sitikolin suda çözülmektedir. Yapılan araştırma sonuçlarına göre sitikolinden zengin beslenmenin önemi ifade edilmektedir.
12.01.2024 Sağlık
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıkları, kış mevsiminde sıklıkla görülüyor. Bu tür enfeksiyonlarla mücadelede ve iyileşme sürecini hızlandırmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemli rol oynadığını belirten Diyetisyen Deniz Pirçek, “Beslenme rutininde dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeyen kişiler, mevsimsel solunum yolu hastalıklarının etkilerini daha hafif atlatabiliyor” dedi.
8.01.2024 Sağlık
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Besinler, canlı organizmaların hayatta kalması için gereklidir. Günlük aktivitelerimizi gerçekleştirebilmemiz ve herhangi bir hasar durumunda vücut parçalarımızı geliştirebilmemiz, büyütebilmemiz ve onarabilmemiz için bize enerji sağlar. Bu nedenle doğru türde gıda tüketmenin önemini anlamak bir zorunluluk haline geliyor.
25.12.2023 Eğitim
Çeyrek Ekmek Kaç Kalori? Çeyrek Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çeyrek Ekmek Kaç Kalori? Çeyrek Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi... Ekmek, kilo alımına neden olan besinlerden biridir. İçerisinde bulunan un ve şeker miktarı ile beraber vücutta yağlanma problemleri başlamaktadır. Çeyrek ekmek tüketimi de bu durumların yaşanmasına neden olan besinler arasına girmektedir. Beyaz ekmek yüksek oranda karbonhidrat içermektedir. 
16.12.2023 Sağlık
Bcaa Nasıl Kullanılır? Bcaa Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Bcaa Nasıl Kullanılır? Bcaa Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bcaa besin takviyesi olarak kullanılır. Gerçekleştirilen araştırmalarda bu besin maddesinin kreatin, whey proteini ve balık yağından daha önemli olduğu görülmüştür. Bu takviye son derece önemlidir.
24.06.2023 Sağlık
İlk sahurda pirinç pilavı yemek sünnet mi? Sahurda ilk günü pilav yemek!
İlk sahurda pirinç pilavı yemek sünnet mi? Sahurda ilk günü pilav yemek! Ramazan ayında sahur yapmak, oruç tutan kişiler için önemli bir ihtiyaçtır, çünkü oruç tutarken gün boyunca yiyecek ve içecek tüketimi yapılmadığından, sahurda yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmek gerekmektedir. Müslümanlar bu gece oruç ibadetini yerine getirmek için sahura kalkıyor. Sahurda protein, lif ve kompleks karbonhidrat içeren besinler tüketmek gün boyu açlık hissetmemenizi sağlar. Öte yandan Sahurda ilk günü pilav yemek için de araştırmalar yapılıyor. Peki, İlk sahurda pirinç pilavı yemek sünnet mi?
22.03.2023 Ramazan Sofrası
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, tip 2 diyabet ile savaşıyor. Lif açısından zengindir, diyabetlilere şifa oluyor. Kan şekerinin uzun süre yüksek olması pek çok organ ve doku için tehlikelidir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi uzun vadede şu komplikasyonlara neden olabilir. İşte kan şekerini düşürüp, insülin duyarlılığını artıran besinler...
25.01.2023 Sağlık