Polen

Polen

Son dakika polen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan polen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını polen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Polen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan polen gelişmeleri de dahil olmak üzere 518 polen haberi bulunmuştur. Tüm polen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi Antalya'nın Körfezi'nde görülen denizanaları ve polen görüntüsü, vatandaşta korku ve paniğe neden olmasından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleriyle Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, polen ve denizanalarının yoğun görüldüğü körfez açıklarında incelemeler yaptı.
9.04.2024 Gündem
Kilosu bin TL: Her derde deva olan polende hasat başladı
Kilosu bin TL: Her derde deva olan polende hasat başladı Türkiye’nin bal üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’de, milyonlarca arının gram gram topladığı, kilogram fiyatı bin TL’ye kadar çıkan polende sezonun ilk hasadı sıfır rakımda yapıldı. Sıfır rakımda başlayan polen hasadının, yaz mevsiminde Toroslar ve Eğriçayır yaylalarında devam edeceği, bu sene 200 ton civarında verim beklendiği belirtildi.
4.04.2024 Gündem
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı Antalya Körfezi'nde su yüzeyinde oluşan polen örtüsünün akıntıyla sahile yaklaşmasından sonra, denizde yüzen ve sarı tabakayı görenler, müsilaj ve kirlilik tedirginliği yaşadı. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Güneyden esen rüzgarla polenler kıyıya sürükleniyor. Akıntının karşılaştığı yerlerde yol şeklinde hat çiziyor. Rahatlıkla denize girilebilir dedi.
3.04.2024 Gündem
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor
⁠Burunda solunum zorluğu uyku kalitesini etkiliyor Uyku, vücudun yenilenmesi ve iyileşmesi için hayati öneme sahip bir süreçtir. Ancak, birçok insanın uyku kalitesi, burunda solunum zorluğu gibi sağlık sorunları nedeniyle olumsuz etkilenebilir. Burunda solunum zorluğu, genellikle burun tıkanıklığı, alerjik reaksiyonlar veya sinüzit gibi durumlarla ilişkilendirilir. Bu durumlar, kişinin uyku sırasında rahatça nefes almasını engelleyebilir ve dolayısıyla uyku kalitesini düşürebilir.
26.03.2024 Yaşam
Arabası olanlar dikkat! Kritik uyarı geldi
Arabası olanlar dikkat! Kritik uyarı geldi Arabası olan milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Alaşehirli oto klima ustası Ali Seyhan, araç klimalarının senede en az bir kez bakımının yapılması gerektiğini söyledi.
29.02.2024 Gündem
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü Adana’nın Kozan ilçesinde havaların sıcak gitmesinden dolayı arılar kış uykusuna yatmadı. Arıcılar, yazın aşırı sıcaktan çatlayan arıların kışın da sıcaktan uyumadığı için bal veriminin düştüğünü ve arıların öldüğünü söyledi.
8.02.2024 Adana
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları Aktarlar, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere ya da hastalığa yakalananlara bitki çayları veya macun karışımları tüketmelerini tavsiye ediyor.
9.01.2024 Gündem
Bu balın kilosu 2 bin 500 liradan satılıyor
Bu balın kilosu 2 bin 500 liradan satılıyor Batman’da 3 bin rakımlı Mereto Dağı'nın eteklerinde tamamen doğal şekilde üretilen Sason balı yurt dışından ve yurt içinden 2 bin 500 liraya kadar alıcı buluyor.
10.10.2023 Yaşam
Burun akıntısı, gözlerde kaşınma, morarma, boğazda ağrı ve kaşıntı! Vaka sayıları artıyor, yaşam kalitesini düşüyor...
Burun akıntısı, gözlerde kaşınma, morarma, boğazda ağrı ve kaşıntı! Vaka sayıları artıyor, yaşam kalitesini düşüyor... Alerji toplumda her 3 kişiden birinde olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, “Küresel ısınma, kış aylarının sert geçmemesi, baharın daha erken gelmesi bahar alerjenlerine maruziyet süresini uzatmakta, artık ağaç veya ot olsun polen sezonu daha erken başlamakta ve daha uzun sürmektedir. Birçok kişide burun akıntısı, tıkanıklığı, arka arkaya hapşırık, gözlerde kaşınma, kızarma, batma; gözaltlarında torbalanma ve morarma, boğazda ağrı, kaşıntı ve ses kısıklığı, kulaklarda doluluk ve kaşıntı olabilir” dedi.
11.09.2023 Sağlık
Berzeg'in köpeği Tina'nın talihleri sonuçlandı! Dikkat çeken rapor
Berzeg'in köpeği Tina'nın talihleri sonuçlandı! Dikkat çeken rapor Balıkesir'in Gönen ilçesinde, tatil için geldiği yazlık evinden 17 Haziran’da 'Tina' isimli Doberman cinsi köpeği ile ayrıldıktan sonra, kendisinden bir daha haber alınamayan Dünya Bankası'ndan emekli ekonomist Korhan Berzeg'i (83) arama çalışmaları 85'inci gününde de devam ediyor. Berzeg ile kaybolduktan 74 gün sonra, kilo kaybı yaşamadan, vücudunda ve patilerinde toz ve çamur bulaşmadan geri dönen Tina'dan, kayıp olduğu süre içinde kapalı alanda mı tutulduğu ya da ormanda mı yaşadığının tespiti için alınan dışkı ve kan örneklerinde yapılan incelemede, delil elde edilecek hiçbir veri elde edilemediği belirtildi.
9.09.2023 Yaşam
Arıcılar hasat için gün sayıyor! Telaş başladı
Arıcılar hasat için gün sayıyor! Telaş başladı Zengin bitki örtüsüne sahip Bayburt’un yaylalarında ve köylerinde arıcılık yapan üreticiler, bal hasadı yapmak için gün sayıyor.
3.08.2023 Gündem
Sabiha Gökçen Havalimanı’ında ele geçirildi! X-ray bin 240 tanesi canlı görüntülendi
Sabiha Gökçen Havalimanı’ında ele geçirildi! X-ray bin 240 tanesi canlı görüntülendi Sabiha Gökçen Havalimanı’nda takibe alınan bir şüphelinin bagajlarını kontrol eden Gümrük Muhafaza ekipleri, toplam bin 240 adet Karniyol cinsi canlı arı ele geçirildi.
19.07.2023 Yaşam
Uzman isim uyardı! Klimalar pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor
Uzman isim uyardı! Klimalar pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor Afrika ve Basra'dan gelen sıcak hava dalgası vatandaşları fena halde zorladı. Sıcak havadan bunalan çoğu kişi ev ve iş yerlerinde klima kullanımına başvuruyor. Peki masum sandığımız klimalar gerçekte bizi hasta ediyor mu? Klimaların zararlarından nasıl korunabiliriz? Klima sebebiyle hangi hastalıklara yakalanıyoruz? İşte detaylar...
17.07.2023 Sağlık
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir?
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir? Kırlangıçotu, bahçede, atık zeminde ve çitlerde kolayca büyüyen çok yaygın bir bitkidir. Bir ot olarak kabul edilir, ancak küçük, sarı çiçekler ve böcekler için nektar sağlayan bitkilerdendir.
9.07.2023 Sağlık
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler... Propolis işlenmemiş şekilde tüketilmesi tavsiye edilmeyen bir üründür. İşlenmiş şekilde damla haliyle ya da suda çözünür formda tüketilmesi önerilmektedir. 
2.07.2023 Sağlık
Polen Filtresi Nedir, Ne İşe Yarar? Polen Filtresi Nasıl Değiştirilir?
Polen Filtresi Nedir, Ne İşe Yarar? Polen Filtresi Nasıl Değiştirilir? Polen filtresi ihmal edilmesi kolay bir şeydir. Ne de olsa, gözden uzak bir yere gizlenmiştir ve muhtemelen düzenli olarak kontrol edeceğiniz bir şey değildir. Ancak hava kirliliğinin arttığı bu günlerde, aracınızın içindeki havanın olabildiğince temiz olduğundan emin olmanız önemlidir, bu nedenle filtrenizi önerilen aralıklarla değiştirmeniz gerekmektedir.
6.06.2023 Gündem
Bahar aylarında hayatı kabusa çeviriyor! Uzmanlardan ‘alerjik rinit’ uyarısı
Bahar aylarında hayatı kabusa çeviriyor! Uzmanlardan ‘alerjik rinit’ uyarısı İklim krizi mevsimsel alerjilerin giderek daha yaygın hale gelmesine neden oluyor. Alerji Mevsimi her geçen yıl daha uzun sürüyor ve daha şiddetli oluyor. Bunların başında ise bahar aylarında ortaya çıkan alerjik rinit geliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Şenol Polat ise bu süreçte ortaya çıkabilecek enfeksiyonlara ve sinüzitlere karşı uyarıda bulundu.
21.05.2023 Sağlık
Uzmanı uyardı: “Kapı ve pencereler kapalı tutun”
Uzmanı uyardı: “Kapı ve pencereler kapalı tutun” Kulak Burun Boğaz Uzmanı Emel Peru, mevsimsel alerjik rinit nedeniyle polenlerin uçuştuğu mevsimlerde kapı ve pencerelerin kapalı tutulması gerektiğini belirtti.
15.05.2023 Sağlık
Kilosu 300 lira! '100 ton üretim yapılıyor'
Kilosu 300 lira! '100 ton üretim yapılıyor' Mersin'in Erdemli ilçesinde arıcılar tarafından kovanlara kurulan tuzaklarla elde edilen vitamin deposu polen, kilosu 300 liradan satılıyor. Hasadına başlanan polen, pandemi sürecinin ardından yurt içinde olduğu kadar Avrupa ülkelerinden de alıcı buluyor. Mersin Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Adem Kurt, "Bölgemizde dönemde yaklaşık 100 ton polen üretimi yapılıyor. Bal ve arı sütünün yani sıra polene olan ilgi de son zamanlarda arttı" dedi.
15.05.2023 Ekonomi
Ev sahibi ile kiracı arasında zam anlaşmazlığı! Elektrik ve suyu bile kesti
Ev sahibi ile kiracı arasında zam anlaşmazlığı! Elektrik ve suyu bile kesti Sultangazi'de ev sahibi, kiracısının oturduğu evin elektrik ve su aboneliğini iptal ederek, kestirdi. Kiracı Kazım Yıldız'ın iddiasına göre, ev sahibinin zam yapma isteğini kabul etmediği için ev sahibi Ömer Yıldırım dairenin elektrik ve suyunu kestirdi. Annesinin astım hastası olduğunu ve elektrik kesintisinden dolayı oksijen cihazını kullanamadığını belirten Yıldız, ev sahibinden şikayetçi oldu. İddiaları reddeden ev sahibi Ömer Yıldırım ise, evi satmak istediğini, kiracısından dolayı satamadığını bu sebeple, elektrik ve su aboneliği sözleşmelerini iptal ettirdiğini belirtti. Yıldırım, kiracısı Kazım Yıldız'ın annesinin bir başka oğlunun evinde kaldığını ve Kazım Yıldız'ın kendisini tehdit ettiğini, bu nedenle şikayetçi olduğunu da söyledi.
6.05.2023 Yaşam
Uzmanından 'polen' uyarısı: “Maruziyetin azaltılması çok çok önemli”
Uzmanından 'polen' uyarısı: “Maruziyetin azaltılması çok çok önemli” Polenler ve çeşitli alerjenlere karşı uyaran İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Müge Bilge, “Polenler ve birden fazla alerjenin özellikle yatkınlığı olan bireyler başta olmak üzere kişileri etkilemesi, astım, alerji gibi öyküsü olan insanlarda daha yoğun olmak üzere çok çeşitli klinik tablolara yol açabiliyor. Her geçen gün alerjiyle karşılaşan hasta sayısı, katlanarak karşımıza gelmekte, maruziyetin azaltılması çok çok önemli” dedi.
6.05.2023 Sağlık
Ünlü iş adamı eşini 'öldürmeye teşebbüs' etmişti! Yaşananları itiraf etti: Çıkarın dedikçe ilaç verdiler
Ünlü iş adamı eşini 'öldürmeye teşebbüs' etmişti! Yaşananları itiraf etti: Çıkarın dedikçe ilaç verdiler İş adamı Can Atay’ın mimar eşi Polen Atay’ı bornoz kuşağı ile öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle tutuksuz yargılandığı duruşmada Polen Atay ilk kez ifade verdi. Boşanmak istediğini söylediğinde sırtına sert bir darbe aldığını söyleyen Atay, o gece yaşananları tek tek anlattı. İşte detaylar...
5.05.2023 Gündem
Polen alerjisi olanlar dikkat! Risk büyük
Polen alerjisi olanlar dikkat! Risk büyük Baharla birlikte polen alerjisi şikayetleri artarken, uzmanlar alerjinin astıma dönüşebileceği uyarısında bulundu.
5.05.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Polen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki polen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.