Arılar

Arılar

Son dakika Arılar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Arılar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Arılar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arılar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arılar gelişmeleri de dahil olmak üzere 297 arılar haberi bulunmuştur. Tüm arılar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakara suresinde geçen kudret helvası nedir? Kudret helvası faydaları neler?
Bakara suresinde geçen kudret helvası nedir? Kudret helvası faydaları neler? Bakara suresinde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğulları "Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diyerek Hz Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arsında hangisi yoktur? Sorusunun Kim Milyoner Olmak İster'de 5 milyon TL'lik soru olduğunun ortaya çıkmasının ardından Bakara suresinde geçen kudret helvası nedir? Sorusuna yoğun bir şekilde yanıt aranmaya başlandı.
26.03.2024 Gündem
Partenogenez Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Partenogenez Hangi Canlılarda Görülür?
Partenogenez Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Partenogenez Hangi Canlılarda Görülür? Pek çok canlının neslini sürdürebilmesi adına üremeye gereksinimleri vardır. Bu üreme ise kendi çeşitlerine ve yapılarına göre değişik şekillerde gerçekleşebilmektedir. Üremeler; eşeysiz ve eşeyli şekilde gerçekleşmektedir. Partenogenez; eşeyli ancak döllenmeye gerekmeden gerçekleşen döllenmedir.
10.02.2024 Yaşam
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü Adana’nın Kozan ilçesinde havaların sıcak gitmesinden dolayı arılar kış uykusuna yatmadı. Arıcılar, yazın aşırı sıcaktan çatlayan arıların kışın da sıcaktan uyumadığı için bal veriminin düştüğünü ve arıların öldüğünü söyledi.
8.02.2024 Adana
Kelebeklerin Ömrü Ne Kadar? Kelebekler Kaç Gün Yaşar?
Kelebeklerin Ömrü Ne Kadar? Kelebekler Kaç Gün Yaşar? Halk arasında kelebeklerin ömrünün çok kısa olduğu bilinse de bu bilgi gerçeği yansıtmamaktadır. Bazı kelebek türlerinin yaşam süreleri diğer canlılara oranla oldukça kısadır. Bununla birlikte dünya genelinde bu zamana kadar tespit edilmiş yaklaşık 140 bin kelebek türü bulunmaktadır. Diğer pul kanatlılar ve böceklerde olduğu gibi kelebeklerin çeşitli türleri farklı özellikler taşımaktadır. Bu nedenle her kelebeğin ortalama yaşam süresi aynı değildir. 
30.01.2024 Gündem
Kaçtığını sandığı arılar, kullanılmayan bavula bal yapmış
Kaçtığını sandığı arılar, kullanılmayan bavula bal yapmış Düzce’nin Yığılca ilçesinde, bahçesinde bal üretimi yapan İlhami Yörük'ün (44) kovandan kaçan arıları, evinin balkonunda kullanılmayan eski bavulu yuva edinerek 60 kilo petek bal yaptı.
17.01.2024 Gündem
Bu balın kilosu 2 bin 500 liradan satılıyor
Bu balın kilosu 2 bin 500 liradan satılıyor Batman’da 3 bin rakımlı Mereto Dağı'nın eteklerinde tamamen doğal şekilde üretilen Sason balı yurt dışından ve yurt içinden 2 bin 500 liraya kadar alıcı buluyor.
10.10.2023 Yaşam
Fırsatçıların yeni hilesi ortaya çıktı: Esmer pirinçten bal! Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı açıkladı
Fırsatçıların yeni hilesi ortaya çıktı: Esmer pirinçten bal! Gıda Güvenliği Denetim Uzmanı açıkladı Ballar artık piyasada üretimi yaygınlaşan sahtecilik olaylarından dolayı çoğu tüketiciye güven vermiyor. Katkı maddeleri ile üretilen bal, hem sağlığı tehdit ediyor, hem de paranın çöpe gitmesine neden oluyor. TÜKONFED Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Komite Başkanı Nurten Sırma, fırsatçıların yeni yöntemini anlatarak, sahte balın nasıl anlaşılabileceğine ilişkin bilgilendirici açıklamalarda bulundu.
2.08.2023 Ekonomi
Sabiha Gökçen Havalimanı’ında ele geçirildi! X-ray bin 240 tanesi canlı görüntülendi
Sabiha Gökçen Havalimanı’ında ele geçirildi! X-ray bin 240 tanesi canlı görüntülendi Sabiha Gökçen Havalimanı’nda takibe alınan bir şüphelinin bagajlarını kontrol eden Gümrük Muhafaza ekipleri, toplam bin 240 adet Karniyol cinsi canlı arı ele geçirildi.
19.07.2023 Yaşam
Isırgan Otu Nedir? Isırgan Otu Faydaları Nelerdir?
Isırgan Otu Nedir? Isırgan Otu Faydaları Nelerdir? Doğa insanoğluna inanılmaz cömert davranmaktadır. Bu cömertlik bazen doğada bulunan bir ot olabilir. Isırgan otu da inanılmaz faydaları ile doğanın gösterdiği cömertliklerden biridir. Isırgan otu hem mutfakların hem de tıp dünyasının yararlandığı otlardandır.
13.07.2023 Sağlık
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir?
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir? Kırlangıçotu, bahçede, atık zeminde ve çitlerde kolayca büyüyen çok yaygın bir bitkidir. Bir ot olarak kabul edilir, ancak küçük, sarı çiçekler ve böcekler için nektar sağlayan bitkilerdendir.
9.07.2023 Sağlık
Çörek Otu Balı Nedir? Çörek Otu Balı Faydaları Nelerdir?
Çörek Otu Balı Nedir? Çörek Otu Balı Faydaları Nelerdir? Arıların Çörek otu bitkisinde bulunan özleri toplayıp bala dönüştürmesi ile meydana gelen Çörek otu balı uzmanlar tarafından sıkça üzerinde durulan bir besindir. Çörek otu kendi başına da bir şifa kaynağıdır. Bununla birlikte bal ile birleştiğinde de birçok derde deva olmaktadır. Birtakım hastalıklara iyi gelmesinden dolayı insanlar tarafından sıkça tercih edilen doğal bir bal çeşidi haline gelmiştir.
8.07.2023 Sağlık
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler... Propolis işlenmemiş şekilde tüketilmesi tavsiye edilmeyen bir üründür. İşlenmiş şekilde damla haliyle ya da suda çözünür formda tüketilmesi önerilmektedir. 
2.07.2023 Sağlık
Yağışlı havalar bal üretimini de vurdu! ‘Arılar strese giriyor'
Yağışlı havalar bal üretimini de vurdu! ‘Arılar strese giriyor' Sivas’ta Haziran ayında etkisini gösteren yağmurlar bal üreticilerini olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkisini gösteren yağmurlar bal arılarını strese girmesine neden oldu.
1.07.2023 Ekonomi
Yavşan Otu Nedir? Yavşan Otu Faydaları Nelerdir?
Yavşan Otu Nedir? Yavşan Otu Faydaları Nelerdir? Yavşan otu Kuzey Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'nın bazı bölgelerine özgü çiçekli bir bitkidir. Adaçayı rengindeki bitki yaygın olarak bira yapımında kullanılır, ancak diğerlerinin yanı sıra kaygı, sindirim sorunları ve düzensiz adet dönemleri gibi sağlık durumlarını önlediği veya tedavi ettiği düşünülmektedir
17.06.2023 Sağlık
İstanbul'da birçok ilçede arı tedirginliği
İstanbul'da birçok ilçede arı tedirginliği  Arıların çoğalma içgüdüsüyle kovanı terk edip ağaçlarda, apartmanlarda toplanmaları tedirginlik yarattı. ‘Oğul verme’ adı verilen dönem için İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Mayıs ve Haziran boyunca arıların sayılarının arttığı ve bunun neticesinde oğul verme gibi davranışlar sergilediklerini görebiliriz. İstanbul’da bunu görmek biraz şaşırtıcı çünkü normalde şehir içlerinde pek arıcılık yapılmıyor. Hala kırsalda bu işi yapan insanlar olabiliyor. Oğul verme dönemlerinde oradan kaçıp, çeşitli evlerin bahçelerine, çatılarına, ağaçlara kümelenmiş oğullar şeklinde toplanabiliyorlar" dedi.   
8.06.2023 Gündem
Kağıthane’de toplu arı paniği kamerada: Vatandaşlar pencereleri açamadı
Kağıthane’de toplu arı paniği kamerada: Vatandaşlar pencereleri açamadı Kağıthane’de bir sokağı adeta istila eden arılar paniğe neden oldu. Vatandaşların pencereleri kapattığı arılar bir süre sonra binalara konarken, korku dolu o anlar kameralara yansıdı.
3.06.2023 Yaşam
Arıların kaç gözü var? Arılar neden altıgen petek yapar?
Arıların kaç gözü var? Arılar neden altıgen petek yapar? Arıların kaç gözü var sorusunun yanıtı merak ediliyor. Bal arılarının özellikleri pek çok kez araştırma konusu olmuştur. Koloni yaşamları ve nizami bir şekilde bal üretmeleri arıların hayatlarını daha da ilginç kılmıştır. İnsanların arıların ilginç özellliklerini araştırdığı son araştırmalarda veriler güncellenmiştir. Peki arılar neden altıgen petek yapar?
21.05.2023 Sağlık
Sahur ile ilgili uyku uyarısı! Reflü yakınmasını artırıyor
Sahur ile ilgili uyku uyarısı! Reflü yakınmasını artırıyor Sahurda yapılan yanlış gıda tercihlerinin mide ve bağırsak şikayetlerine neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Esin Korkut, “Ramazan ayında tutulan orucun en önemli öğünü sahurdur. Uyku bölünecek endişesiyle sahur atlanmamalı ya da sadece su içip yatılmamalıdır. Sahurda proteinden, liften, kalsiyumdan ve vitaminden zengin gıdalar tüketilmelidir. Sahurdan hemen sonra yatmak asit reflü yakınmasını arttıracağından sahurdan sonra yarım saat beklenmelidir” dedi.
24.03.2023 Sağlık
Arılar için üretildi, ilk aşı nasıl çalışıyor?
Arılar için üretildi, ilk aşı nasıl çalışıyor? Arılarda aşı karşıtlığı da yok (Kraliçe ikna olsa yetiyor)
24.03.2023 Sağlık
Küresel ısınma 'arıları' da etkiledi! Uyuması gerekirken uçuyorlar
Küresel ısınma 'arıları' da etkiledi! Uyuması gerekirken uçuyorlar Ordu’da bu yıl kış kurak geçince bal arıları kış uykusuna yatamadı. Uyuması gereken arılar uçmaya başlayınca, kışlık yiyecekleri olan balları da erken tüketti. Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, kış ayında bahar beslemesi yapıldığını, aksi takdirde arı ölümlerinin olabileceğini söyledi.
25.01.2023 Yaşam
Küresel ısınma arıları da etkiledi
Küresel ısınma arıları da etkiledi Şırnak’ta bu yıl kış kurak geçince bal arıları kış uykusuna yatmadı. 5 ay boyunca kış uykusuna yatan bal arıları bu yıl kar yağışı olmayınca erken ballarını tüketti.
21.01.2023 Gündem
Doğal şifa kaynağı Sinop kestane balı 500-700 TL arasında satılıyor
Doğal şifa kaynağı Sinop kestane balı 500-700 TL arasında satılıyor Türkiye’nin önemli kestane üretim merkezlerinden Sinop’ta coğrafi işaretli doğal şifa kaynağı kestane balı bu yıl rekoltedeki düşüşten dolayı az üretildi, fiyatı ise 500-700 TL arasında satılıyor.
17.10.2022 Yaşam
Şahkulu Dergahı nerede? Şahkulu Sultan kimdir, Sahkulu sultan dergâhı hikayesi ne? Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi!
Şahkulu Dergahı nerede? Şahkulu Sultan kimdir, Sahkulu sultan dergâhı hikayesi ne? Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadıköy Şahkulu Sultan Dergahı'nda "Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni"ne katılıp, açıklamalarda bulununca Şahkulu Dergahı hakkında yapılan aramalar da arttı. Peki, Şahkulu Dergahı nerede? Şahkulu Sultan kimdir, Sahkulu sultan dergâhı hikayesi ne? İşte Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi hakkında merak edilenler…
7.10.2022 Gündem
Kovana sopayla vurdular, 15 öğrenciyi arılar soktu! Okul tatil edildi
Kovana sopayla vurdular, 15 öğrenciyi arılar soktu! Okul tatil edildi Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Ertuğrulgazi Ortaokulu'nda ağaçtaki yaban arılarının kovanına sopayla vuran öğrencileri arılar soktu. 15 öğrenci, İnegöl Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Eğitime 1 gün ara verilen okulda ilaçlama yapıldı.
7.10.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Arılar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arılar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.