Phaselis

Phaselis

Son dakika Phaselis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Phaselis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Phaselis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Phaselis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan phaselis gelişmeleri de dahil olmak üzere 42 phaselis haberi bulunmuştur. Tüm phaselis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Ersoy Phaselis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu
Bakan Ersoy Phaselis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Phaselis Antik Kenti’nde geçtiğimiz haziran ayında başlatılan ve 4 bölgede devam eden kazı ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi.
11.09.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu, son 2 aydaki ulaştırma yatırımlarını anlattı
Bakan Karaismailoğlu, son 2 aydaki ulaştırma yatırımlarını anlattı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 2 ayda açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü, Tokat Havalimanı, Rize-Artvin Havalimanı gibi ulaştırma yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
20.05.2022 Ekonomi
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy partisinden istifa etti
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy partisinden istifa etti Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu.
16.04.2022 Siyaset
Phaselis Tüneli hizmete girdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntısıdır
Phaselis Tüneli hizmete girdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntısıdır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemer – Kumluca Yolu ‘Phaselis Tüneli’nin açılış törenine videokonferans yönetimi ile katıldı. Erdoğan açılış konuşmasında "Enerjiden gıdaya madenden teknoloji ürünlerine kadar çok alanda yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntısıdır" dedi.
16.04.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışını yapacak! Phaselis Tüneli ile seyahat süresi kısalıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışını yapacak! Phaselis Tüneli ile seyahat süresi kısalıyor Antalya ulaşımı rahatlatacak Phaselis Tüneli, bugün düzenlenecek törenle açılıyor. Açılışa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, video konferans yöntemiyle katılması beklenirken, açılış için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Antalya’ya geleceği öğrenildi.
16.04.2022 Gündem
Akdeniz ile İç Anadolu birbirine bağlanıyor! Bakan duyurdu: Seyahat süresi 20 dakika kısalacak
Akdeniz ile İç Anadolu birbirine bağlanıyor! Bakan duyurdu: Seyahat süresi 20 dakika kısalacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''Eğiste Hadimi Viyadüğü’müz, ülkemizin ulaşım alanında yapımı devam eden en önemli projelerinden biridir. Türkiye’nin en yüksek ayaklı köprüsünü inşa ederek Toroslar'a adeta bir mühür vuruyoruz. Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi'ni kesintisiz şekilde birbirine bağlıyoruz'' dedi. 
15.04.2022 Ekonomi
Antik kentlerin 5 endemik bitkisi koruma altına alındı
Antik kentlerin 5 endemik bitkisi koruma altına alındı Antalya'nın her yıl milyonlarca turist ağırlayan 5 antik kentin 5 antik bitkisi, 'Apollo'dan Athena'ya Antik Kentler Endemik Çiçekler' adlı proje kapsamında koruma altına alındı. Phaselis'te yetişen burçak, Perge'nin hava civası, Side'nin canavar otu, Aspendos'un orkidesi ve Termessos'un çiğdemi, dünyada yayılış gösterdiği tek alanlarda tanıtım tabelalarıyla ziyaretçilere anlatılacak.
20.01.2022 Gündem
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı müze ve ören yerlerine ilişkin, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİM), 2021 yılı ziyaretçi verileri belli oldu. Türkiye'de en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerine yönelik listede ilk 15'te, birinci sırada Konya Mevlana Müzesi yer aldı.
17.01.2022 Kültür Sanat
Tatil rezervasyonu yapmayana kötü haber!
Tatil rezervasyonu yapmayana kötü haber! Koronavirüs tedbirlerinin kaldırılmasıyla birlikte tatil bölgelerine akın başladı. Bodrum, Çeşme, Marmaris, Antalya’da bulunan otellerde rezervasyonlar dolmuş durumda. Kurban Bayramı nedeniyle de otellerde yüzde 100’e varan doluluk oranlarına ulaşıldı. Geceliği 600 euro olan otelde yer bulunamıyor.
9.07.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV desteği müjdesi: Kabine toplantısının ardından...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV desteği müjdesi: Kabine toplantısının ardından... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Turizm sektörünü desteklemeyi sürdürüyoruz. Her ne kadar birileri eleştiri konusu haline getirse de biz milletimiz için en doğrusunu yapmaya kararlıyız. KDV desteğini haziran sonuna kadar uzattık. Pazartesi Kabine toplantısının ardından KDV desteği konusunda müjdeyi ayrıca vereceğim." dedi.
19.06.2021 Siyaset
Koruma altındaki Termessos çiğdeminin lokasyonu GPS cihazlarıyla belirleniyor
Koruma altındaki Termessos çiğdeminin lokasyonu GPS cihazlarıyla belirleniyor Bilim insanları, Antalya'daki Termessos Antik Kenti'nde yayılış gösteren çiğdemlerin korunup gelecek nesillere aktarılması için çalışıyor.
19.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Ören yerleri atlı jandarmaya emanet
Ören yerleri atlı jandarmaya emanet Antalya'nın Kemer ilçesinde ören yerlerinde görev alan atlı jandarma timleri, plajdaki vatandaşları sosyal mesafe konusunda uyardı. Atlı jandarma timlerine en çok çocuklar ilgi gösterdi.
6.07.2020 Yaşam
Buse Acar'a 193 gündür ulaşılamadı!
Buse Acar'a 193 gündür ulaşılamadı! Antalya’nın Kemer ilçesinde 24 Ocak günü meydana gelen hortum felaketinde kaybolan üniversite öğrencisi Kader Buse Acar, aradan geçen 193 güne rağmen bulunamadı. Bayram öncesi arama çalışmalarını umutla izleyen acılı anne baba, Kurban Bayramı’na da boynu bükük girdi.
12.08.2019 Yaşam
Çıralı, Olimpos ve Adrasan için 'rezervasyonsuz gelmeyin' uyarısı
Çıralı, Olimpos ve Adrasan için 'rezervasyonsuz gelmeyin' uyarısı Antalya'nın doğa ve tarihle iç içe, butik ve bungalov evlerden oluşan pansiyon tarzı turizmin yapıldığı dünyaca ünlü sahillere sahip Çıralı, Olimpos ve Adrasan'da bulunan toplam 50 bin yatak kapasiteli tüm işletmeler, Ramazan Bayramı tatili için yüzde 100 doluluğa ulaştı. İşletmeciler, tatilcileri uyararak, rezervasyonsuz gelenlerin araçlarında yatmak zorunda kalabileceğini vurguladı.
29.05.2019 Ekonomi
Antalya'da fırtına hayatı felç etti! Ölü ve yaralılar var
Antalya'da fırtına hayatı felç etti! Ölü ve yaralılar var Antalya'da dün akşam başlayan yağış ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Konyaaltı sahilinde dev dalgalar, yola ulaşırken, bazı yollar ise trafiğe kapatıldı. Konyaaltı'na bağlı Altınkum Mahallesi'ndeki kreşin fırtına nedeniyle çatısı uçtu. Antalya'nın Kumluca İlçesinde fırtına nedeniyle çatıdan uçan parçaların başına çarpması nedeniyle 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. Antalya Valisi Karaloğlu, "Fırtına nedeniyle bir çocuk hayatını kaybetti, bir üniversite öğrencisi kayıp 2'si ağır 11 de yaralı var" dedi.
24.01.2019 Yaşam
"Turizmde 2019-2020, meyve toplama sezonu olacak"
"Turizmde 2019-2020, meyve toplama sezonu olacak" Antalya Valisi Münir Karaloğlu, turizmde 2017'nin toparlanma, 2018'in sıçrama yılı olduğunu belirterek, "2019-2020 ise esas meyve toplama sezonu olacak." dedi.
26.09.2018 Ekonomi
Danıştay’dan Phaselis müjdesi
Danıştay’dan Phaselis müjdesi ANTALYA'nın Kemer ilçesinde Beydağları Olimpos Milli Park sınırları içinde kalan ve bir kısmı da 2 bin 700 yıllık tarihe sahip birinci derecede arkeolojik sit olan 180 bin metrekarelik alandaki otel projesiyle ilgili tahsisi iptal eden yerel mahkemenin kararı, Danıştay tarafından da onandı.
21.05.2018 Gündem
‘Karanlık noktalar açığa çıkarılmadı’
‘Karanlık noktalar açığa çıkarılmadı’ Finike’de taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan ve cinayete kurban giden Büyüknohutçu çifti son yolculuklarına uğurlandı. Cenazede konuşan çiftin kızı Emine Büyüknohutçu “Karanlık noktalar açığa çıkarılmadı” dedi
13.05.2017 Yaşam
Ören yerlerinde ziyaretçi sayısı ve gelir düştü
Ören yerlerinde ziyaretçi sayısı ve gelir düştü Turizm sezonunu kötü geçiren Antalya’da ören yerleri, turist sayısına bağlı olarak hem ziyaretçi hem de gelir kaybı yaşadı...
8.10.2016 Ekonomi
Likya Ultra Maratonu tarihi ve sporu buluşturdu
Likya Ultra Maratonu tarihi ve sporu buluşturdu Tarihi Likya Yolu’nda bir hafta geçirmek isteyen doğa, tarih ve spor tutkunları, 25 Eylül'de başlayan Likya Yolu Ultra Maratonu için 7'nci kez bir araya geldi.
3.10.2016 Arşiv
Likya Yolu Ultra Maratonu başlıyor...
Likya Yolu Ultra Maratonu başlıyor... Türkiye’de düzenlenen ilk “Ultra Maraton” olma özelliğine sahip “Likya Yolu Ultra Maratonu” yüksek mücadeleye dayalı spor kavramını uluslararası koşucularla 24 Eylül’de Likya’da buluşturacak. Fethiye Ölüdeniz’den başlayacak ve Phaselis antik kentinde son bulacak
10.11.2021 Diğer Sporlar
Tarih para bastı
Tarih para bastı Antalya il sınırları içindeki farklı dönemlere ve mimari dokuya sahip müze ve ören yerleri, 2015 yılında para bastı...
15.01.2016 Yaşam
Phaselis için tehlike geçti
Phaselis için tehlike geçti Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Antalya Kemer’deki doğa ve tarih harikası Phaselis’in mevcut imar planlarının iptaline karar verdi...
26.12.2015 Yaşam
Müze giriş ücretlerinin zamlanmasına tepki: Anlamak mümkün değil
Müze giriş ücretlerinin zamlanmasına tepki: Anlamak mümkün değil Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerine 4 Ocak tarihinden itibaren girişlerin zamlı olacağını söyleyerek, "Pamukkale Örenyeri’ne giriş ücreti 25 TL’den 35 TL’ye çıkarıldı. Turizm sektörünün olumsuzluklar yaşadığı bir dönemde bu zamları anlamak mümkün değil" diye konuştu.
23.12.2015 Ekonomi
6 yaşındaki çocuk havuzda boğuldu
6 yaşındaki çocuk havuzda boğuldu ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde teyzesiyle havuza giren Azeri uyruklu 6 yaşındaki Leyla Rzayeva boğuldu...
5.08.2015 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Phaselis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki phaselis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.