Son dakika petrol boru hattı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan petrol boru hattı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını petrol boru hattı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan petrol boru hattı gelişmeleri de dahil olmak üzere 849 petrol boru hattı haberi bulunmuştur. Tüm petrol boru hattı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar: 100 sene sonra Kerkük'teki petrol sahalarına ortak oluyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin yaklaşık 100 yıl sonra Kerkük'teki petrol sahalarına ortak olduğunu belirterek, bölgede yaklaşık 3 milyar varillik rezerv bulunduğunu ve bunun bugünkü değerinin 250 milyar dolara ulaştığını açıkladı.
TPAO, BP'nin Kerkük merkezli şirketinin yüzde 15 hissesini satın aldıTürkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), BP Energy Company of Kirkuk Limited’in (BP ECKL) yüzde 15 hissesini satın aldı. Anlaşmayı kamuoyuna duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün imzalanan anlaşma, enerji alanındaki ortaklık açısından tarihi bir adım olmuştur.” ifadesini kullandı.
BOTAŞ'tan dev ihale: Kritik petrol hattında heyelan riskine karşı önlem alınıyor!Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), Türkiye’nin stratejik enerji koridorlarından Ceyhan-Kırıkkale Ham Petrol Boru Hattı’nın Adana Pozantı kesiminde heyelan riskini ortadan kaldırmak için ihaleye çıkıyor. Toroslar'ın engebeli coğrafyasında yürütülecek kaya tahkimatı projesi için son teklif tarihi 11 Ağustos 2026 Salı günü saat 10.00 olarak açıklandı.
Yarım asırlık projede yeni anlaşma! Bakan Bayraktar: 12 ayı kapsayacak bir anlaşmayı son aşamaya getirdikGeçmişi yarım asra ulaşan Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı ile ilgili yeni bir anlaşma imzalanacak ve Irak’tan Ceyhan’a petrol akışı devam edecek. Irak’ta temaslarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 12 ayı kapsayan yeni anlaşmayı son aşamaya getirdiklerini, önümüzdeki günlerde imzalamayı ve kamuoyu ile paylaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Bakan Bayraktar: Krizler ve politikalarımız, enerji piyasamızı dirençli hale getirdiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, son yıllarda yaşanan krizlerin ve geliştirdikleri politikaların Türkiye’nin enerji piyasasını dirençli hale getirdiğini söyledi. Son yıllarda tedarik zincirinde birtakım belirsizliklerin yanı sıra çeşitli savaş ve çatışmalar yaşandığına dikkat çeken Bakan Bayraktar, “Bunların hepsi aslında Türkiye'yi çok dirençli hale getirdi çünkü bizler krizle mücadele etmeye oldukça alışkınız. Türkiye'de geliştirmiş olduğumuz politikalar, ortaya koymuş olduğumuz vizyon bizleri, bu tür krizlerle mücadele etmek konusunda gerçekten çok daha dirençli hale getirdi.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pakistan-Hindistan gerilimi hakkında ilk yorum: Sıcak çatışmaya dönüşmesinden endişe duyuyoruzCumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile ortak basın toplantısında konuştu. Pakistan ve Hindistan gerilimi hakkında ilgili ilk kez konuşan Erdoğan, "Pakistan ile Hindistan arasındaki gerilimin, çok sayıda sivilin şehit olduğu füze saldırılarıyla sıcak çatışmaya dönüşmesinden endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin Nahçıvan'a doğal gaz sevkiyatı bu hafta başlıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin doğal gaz ihracatında Bulgaristan ve Yunanistan'ın ardından yeni bir noktanın ekleneceğini belirterek, "Nahçıvan'a doğal gaz ihracatına başlıyoruz. Iğdır-Nahçıvan boru hattı tamamlanmış durumda." dedi.
Türkiye ve Azerbaycan’dan Avrupa’nın doğal gaz arz güvenliğine yeni katkıTürkiye ve Azerbaycan, doğal gazda kendilerinin yanı sıra Avrupa’nın da arz güvenliğini sağlamaya dönük adımlar atıyor. Azerbaycan doğal gazının Türkiye’ye ve buradan da Avrupa’ya ulaştırılması için yeni ortaklıklar geliştirilirken mevcut iş birlikleri de derinleştiriliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de önceliğimiz ateşkesCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "7 Ekim'den beri yaşanan vahşeti anlatacak hiçbir kavram yok. 28 gündür insanlığa karşı suç işleniyor." dedi.
Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı faaliyete geçiyorEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın bugün itibarıyla operasyona hazır hale geldiğini ve bu hafta içinde faaliyete geçeceğini açıkladı.
Bakan Fidan: Danimarka ve İsveç provokasyonların zararlarını görmeye başladıDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kur'an-ı Kerim'e gerçekleştirilen saldırılarla ilgili, "Bu konunun vehameti karşı taraflarca anlaşılıyor. Danimarka ve İsveç bu provokasyonların zararlarını görmeye başladı. Bu süreç içinde de gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Bakan Dönmez'den peş peşe kritik görüşmelerEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile bir araya geldi. Ayrıca Dönmez, Bulgaristan’ın geçici Başbakanı Galab Donev ile görüştü.
Petrol Boru Hattı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haberbaşlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki petrol boru hattı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.