Peşinat Desteği

Peşinat Desteği

Son dakika peşinat desteği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan peşinat desteği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını peşinat desteği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Peşinat Desteği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan peşinat desteği gelişmeleri de dahil olmak üzere 98 peşinat desteği haberi bulunmuştur. Tüm peşinat desteği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahibi olmak kolaylaşacak
Ev sahibi olmak kolaylaşacak Tamer Özyurt: Ev sahibi olmak daha da kolaylaşacak
2.02.2015 Arşiv
Konutta peşinat desteğinin ayrıntıları
Konutta peşinat desteğinin ayrıntıları Konut alacaklara yüzde 15 devlet katkısının detayları ne olacak?
30.01.2015 Arşiv
Devletten emlak hamlesi!
Devletten emlak hamlesi! Devletin peşinat desteği sektöre nasıl yansıyacak?
29.01.2015 Arşiv
Düzenleme sosyal devletin göstergesi
Düzenleme sosyal devletin göstergesi Düzenlemenin sosyal devlet anlayışının bir parçası ve tasarruf etme konusunda vatandaşları motive edecek.
29.01.2015 Arşiv
Sektör peşinatta devlet yardımını destekledi
Sektör peşinatta devlet yardımını destekledi Devletin peşinat desteği konut sektörüne nasıl yansıyacak?
28.01.2015 Arşiv
Peşinat yardımı sektörü olumlu etkileyecek
Peşinat yardımı sektörü olumlu etkileyecek Devletin, ev satın almak isteyen ve birikim yapmaya çalışan vatandaşlara para yardımında bulunması, sektörü olumlu yönde etkileyecek
28.01.2015 Arşiv
Konuta devlet katkısı bankalara da yarayacak
Konuta devlet katkısı bankalara da yarayacak Konut almayı düşünenler devletin de vereceği katkı sayesinde daha kolay ev sahibi olabilecek.
28.01.2015 Arşiv
Konut yatırımları artacak
Konut yatırımları artacak Yüzde 15’lik devlet katkısı sektöre pozitif bakış açısı sağlayacak
28.01.2015 Arşiv
Ev alma süreci hızlanacak
Ev alma süreci hızlanacak Devletin peşinat desteği konut sektörüne nasıl yansıyacak?
28.01.2015 Arşiv
Pazarda hareketlilik başlayacak
Pazarda hareketlilik başlayacak Devletin peşinat desteği konut sektörüne nasıl yansıyacak?
28.01.2015 Arşiv
Palmiye Park’ın Yeni Projesi Renova Satışta!
Palmiye Park’ın Yeni Projesi Renova Satışta! Renova, hayatla yarışan değil hayatı yaşayanlar için satışa çıktı.
22.02.2013 Arşiv
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CNN Türk yayınında Ahmet Hakan ve Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Kurum, "Aylardır ziyaretlerimizi yapıyoruz. İstanbullular büyükşehirden neler bekliyor? Onları dinliyoruz. Gittiğimiz her yerde büyük bir sevgiyle coşkuyla karşılanıyoruz. Herkes şunu söylüyor 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir'" dedi.
26.01.2024 Gündem
Bakan Özhaseki: 1 milyon 270 bin konut ürettik
Bakan Özhaseki: 1 milyon 270 bin konut ürettik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından TOKİ eliyle yapılan konutlar ile ilgili bir video yayınladı. Bakan Özhaseki paylaşımında, “Güçlü şehirler ve güvenli yarınlar için ev sahibi olmayan hiçbir vatandaşımız kalmasın, dedik. Vatandaşlarımızın düşük peşinat ve uzun vadeyle ev sahibi olabilmeleri için TOKİ Başkanlığımız eliyle, 1 milyon 270 bin konut, 37 bin 760 sosyal donatı ürettik. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalara kavuşturduk.” dedi.
4.07.2023 Gündem
Ev almak isteyenlere fiyat uyarısı! 'Elinizde paranız varsa alın'
Ev almak isteyenlere fiyat uyarısı! 'Elinizde paranız varsa alın' Yatırım yapmak ya da oturmak için ev almak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Seçim döneminin sona ermesi ile birlikte gayrimenkul sektöründeki gelişmeler de yakından takip ediliyor. Seçim öncesinde çok sayıda kişi tereddüt ederek ev almaya yanaşmadı. Satışları, konut kredisi sorunları ve fiyatların yükselmesi de doğrudan etkiledi. Peki önümüzdeki dönemde ev fiyatları artacak mı? Uzman isim sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, ev satın almak isteyenler için de tavsiye verdi. İşte detaylar...
9.06.2023 Ekonomi
'Yeni Evim Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi TBMM'de
'Yeni Evim Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi TBMM'de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nca, orta gelirli vatandaşlara konut için düşük faizli kredi imkanı sağlayan kanun teklifinin görüşmelerine başlandı. Komisyonda sunum yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "Program kapsamında kullanılacak finansman tutarları için; 2 milyon TL'ye kadar 0,69, 2 ila 4 milyon TL aralığı için 0,79, 4 ila 5 milyon TL aralığı için 0,99 faiz oranı öngörülmüştür” dedi.
23.01.2023 Ekonomi
Yeni evim kampanyası başvuru sitesi 2023! Yeni evim kampanyası.com.tr açıldı mı, başvurusu nasıl yapılır, yeni evim kampanyasına uygun projeler hangileri?
Yeni evim kampanyası başvuru sitesi 2023! Yeni evim kampanyası.com.tr açıldı mı, başvurusu nasıl yapılır, yeni evim kampanyasına uygun projeler hangileri? Yeni evim kampanyasına başvurular başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak çalışmalarıyla hayata geçen “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim” kampanyasına başvuruların başlamasıyla kampanya hakkında yapılan aramalar da arttı. Peki, Yeni evim kampanyası başvuru sitesi ne, yeni evim kampanyası.com.tr açıldı mı, başvurusu nasıl yapılır, yeni evim kampanyasına uygun projeler hangileri?
17.01.2023 Ekonomi
Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı nedir, konut kredisi faiz oranı hesaplama nasıl yapılır? Orta gelirliye Ziraat 0.69 konut kredisi verecek mi?
Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı nedir, konut kredisi faiz oranı hesaplama nasıl yapılır? Orta gelirliye Ziraat 0.69 konut kredisi verecek mi? Orta gelirliye konut projesi kapsamında kredi desteği verileceğinin açıklanmasının ardından konut kredisi faiz oranı hesaplama sürecine yönelik armalar da arttı. Bakan Nebati yaptığı açıklamada “Azami 15 sene vade ile sağlanacak finansmanlarda faiz/kar payı oranları %0,69’dan başlayan oranlarla uygulanacak” denildi. Asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenen yeni konut kampanyasında detaylar 16 Ocak’ta açıklanacak. Vatandaşlar ise söz konusu kampanya sonrası Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı nedir, konut kredisi faiz oranı hesaplama nasıl yapılır? Ziraat Bankası 0.69 konut kredisi veriyor mu? Sorularına yanıt aramaya başladı.
7.01.2023 Ekonomi
Sosyal konut projesine büyük ilgi! Bakan Kurum, satma ya da kiralama hakkının detaylarını anlattı
Sosyal konut projesine büyük ilgi! Bakan Kurum, satma ya da kiralama hakkının detaylarını anlattı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını anlattı. Bakan Kurum, "Başvuru sürecimizde 1 milyon 500 binin üzerinde kardeşimiz başvurmuş durumda. Müracaatlarımızın 514 binini genç kardeşlerimiz oluşturuyor. Biz evi teslim ettikten sonra vatandaşımız borcunu kapatıyorsa satma hakkına sahip. Niye bu gelir grupları başvuruyor ona bakmak lazım. Şartlara uyuyorsa zaten ev alma hakkına sahip oluyor. Dolayısıyla vatandaşımız ister kendisi oturur, ister kiraya verir. Belki zor duruma düştü, memleketinde ev alacak diyelim. Niye satıyorsunuz sorgulamadık. Vatandaşımıza biz güvendik. Şartlara uyanlara sen niye uyuyorsun deme hakkımız olamaz. Hak edilmiş bir üründe, projede kendi hakkını, tasarrufunu kullanmakta özgür vatandaşımız. Aslolan ihtiyacı olan vatandaşımız alıyor." dedi.
15.09.2022 Ekonomi
Ev almak isteyenlere müjde! Uzmanlar tarihi konut projesini değerlendirdi: ‘Kira fiyatlarını aşağı çeker ’
Ev almak isteyenlere müjde! Uzmanlar tarihi konut projesini değerlendirdi: ‘Kira fiyatlarını aşağı çeker ’ Ev almak isteyenlere müjde! Ucuz konut projesinde detaylar tek tek açıklandı, başvuru ücretleri de belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonların merakla beklediği haberde detayları duyurdu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlara 2280 liradan taksitlerle 240 ay vade ile sahip olacak” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 3+1 dairelerin fiyatlarını ise, “850 bin lira fiyata sahip ödemesi 3187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir” şeklinde belirtti. Kampanyayı değerlendiren uzmanlar ise fiyatların beklenenin çok altında olduğunu ifade ederek, “Taksitler ve fiyat çok uygun. Emeklimizin, gencimizin 'taksitlerini ödeyebilirim' dediği bir rakam ortaya çıktı" yorumundan bulundu.
13.09.2022 Ekonomi
Arsa ve işyeri fiyatları belli oldu! Aylık taksitleri 937 liradan başlıyor
Arsa ve işyeri fiyatları belli oldu! Aylık taksitleri 937 liradan başlıyor Konut projesi ile ilgili detaylar açıklandı. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. İşyeri almak isteyen ya da arsaya ev inşa edecek vatandaşlar için projeler resmen duyuruldu. Arsalar faizsiz şekilde vatandaşlara satılacak ve kendi evlerini yapabilecekler. İnşa sürecinde mimari ve mühendislik desteği de verilecek. İşyeri sahibi olmak isteyenler için de fiyatlar belirlendi. Başvuru şartları da belli oldu. İşte arsa ve işyeri ile ilgili detaylar...
13.09.2022 Ekonomi
Sosyal konut projesi için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı
Sosyal konut projesi için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin tanıtımını yaparak, 81 il ve tüm ilçelerde 2023-2028'i kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ile 50 bin iş yeri yapmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, "Vatandaşlarımız toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vade ile sahip olabilecektir. Aynı şekilde toplamda 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile yapılabilecektir" dedi.
13.09.2022 Siyaset
Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor! Dar gelirliye ev alma fırsatı! Büyük ev kampanyası
Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor! Dar gelirliye ev alma fırsatı! Büyük ev kampanyası Ev almak isteyen milyonlarca dar gelirli vatandaşı ilgilendiriyor. Dar gelirlileri kapsayan büyük ev kampanyası başlıyor. Büyük ev kampanyası ile ilgili tarih belli oldu. Dar gelirliler için sosyal konut projesini daha önce duyuran hükümet, konut alacaklar için eylül ayında yeni bir kampanyaya daha hazırlanıyor. Emlak Konut öncülüğündeki kampanyaya, özel sektörün de katılacağını belirten Bakan Murat Kurum, “Kampanyanın konut ve kira bedellerini düşürmesini bekliyoruz” dedi. Kredi faizinin yüzde 1’in altına düştüğü, ödemelerin ötelendiği kampanyalar geçmişte yoğun ilgi görmüştü. İşte ev almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren tüm detaylar...
18.08.2022 Ekonomi
Ev sahibi olmak isteyenlere bayram müjdesi! 120 ay vade, yüzde 1 KDV...
Ev sahibi olmak isteyenlere bayram müjdesi! 120 ay vade, yüzde 1 KDV... Ev sahibi olmak isteyenlere bayram müjdesi! Tarihler açıklandı, hepsi satışa çıktı. İsteyenler yüzde 50 peşinat, kalanını da 120 ay vade ve yüzde 1 KDV ile konut sahibi olabilecek. TOKİ, İstanbul Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi Projesi ve Beyoğlu Sütlüce Projesi'nde inşa edilen toplam 185 konutu açık artırmayla satışa sunacak. İşte kiradan kurtulup ev sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren haberin detayları...
11.07.2022 Ekonomi
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber Kredilerle ilgili son dakika açıklaması. BDDK'nın kredilerle ilgili kararı sonrası önemli değişlikler gerçekleşti. Kredi çekip ev almak isteyen vatandaşlı ilgilendiren açıklama geldi. Konut satışları açısından 2022 yılı hareketli geçiyor. Bu yılın ilk beş ayında konut satışları 2021’in ayını dönemine göre yüzde 37.7 oranında artarak 575 bin 889 olarak gerçekleşti Yıl sonunda satış adetlerinin geçen yılın üstüne çıkarak 1.5 milyon adete ulaşması bekleniyor. Sektörde satış hareketliliği sürerken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından konut kredilerine yönelik kısıtlama devreye alındı. Yeni uygulama kapsamında fiyatı 10 milyon TL'nin üstünde olan konutlara kredi verilmezken, fiyatı 5 ila 10 milyon TL olan A enerji sınıfı yeni konutlarda 3.5 milyon lira, ikinci el konutlara ise 2.5 milyon TL kredi imkanı sağlanacağı belirtildi. Düzenlemede fiyatı 2 milyon TL’nin altında kalan yeni konutlara verilen destek ise artırıldı. Birinci el konutlarda verilen kredi desteğinin yüzde 90’a çıkarılmasıyla sektörde ikinci yarıdan itibaren üretimin alt ve orta gelire yönelik projelere kayabileceği ifade ediliyor.
30.06.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Ev almak isteyene güzel haber, resmen duyurdu...
BES'te yeni dönem! Ev almak isteyene güzel haber, resmen duyurdu... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme geliyor. BES'te yeni dönem başlıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy, şu anda bankalarda bulunan konut hesabının BES'in içine alınması için çalıştıklarını söyledi. Böylece ev almak isteyenler peşinat ve ev parasını BES'te biriktirecek. Devlet de yüzde 30 teşvik verecek. Sistemin hayata geçirilmesi için 3 ayrı yöntem üzerinde çalışıldığı öne sürülüyor.
2.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Peşinat Desteği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki peşinat desteği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.