Devlet Katkısı

Devlet Katkısı

Son dakika devlet katkısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan devlet katkısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını devlet katkısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Devlet Katkısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan devlet katkısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.412 devlet katkısı haberi bulunmuştur. Tüm devlet katkısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
BES ile ilgili yeni karar! 1 Temmuz'da başlıyor
BES ile ilgili yeni karar! 1 Temmuz'da başlıyor Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre BES’ten çıkmadan nakit ihtiyaçlarına çözüm sunması amaçlanan ve 26 Mart’ta başlaması planlanan “kısmi nakit çekme” uygulaması 1 Temmuz’a ertelendi.
26.03.2024 Ekonomi
Faizsiz fon ile ilgili yeni detay! Yüzde 80 getirisi var, işte BES'te altın dönem
Faizsiz fon ile ilgili yeni detay! Yüzde 80 getirisi var, işte BES'te altın dönem Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Son zamanlarda döviz ve altın yatırımları faizdeki yükseliş nedeniyle yerini mevduata bırakırken BES katılımcılarından bir kısmı tasarruflarını farklı bir araçta değerlendirmenin daha karlı olacağını düşünüyor. Ancak BES'te altın bereketi başladı. İşte merak edilen detaylar...
15.01.2024 Ekonomi
Olumsuz hava koşulları balık fiyatını uçurdu!
Olumsuz hava koşulları balık fiyatını uçurdu! Denizde etkili olan fırtına nedeniyle balıkçılar avlanmaya çıkamayınca balık fiyatları yükseldi. Hafta başından beri soğuk havanın etkisi hissedilmeye başladı. Denizlerde birkaç gündür görülen fırtına nedeniyle balıkçılar avlanmaya çıkmakta zorlandı. Avlanmanın az olması balık fiyatlarını da yükseltti.
12.01.2024 Ekonomi
BES'te devlet katkısı 72 bin TL’ye çıktı! Altın, borsa ve mevduat gibi getiri sağlıyor!
BES'te devlet katkısı 72 bin TL’ye çıktı! Altın, borsa ve mevduat gibi getiri sağlıyor! BES’te devlet katkısı arttı. Yıllık toplam 240.030 TL katkı payı yatırılması halinde devlet desteği 72.009 TL oldu. Son dönemde faiz oranlarının yükselmesi ile birlikte mevduat cazibesini artırmıştı. Geçtiğimiz yıl altın, borsa ve mevduat yatırımcılara yüksek getiri sunmuştu. Peki şu anda BES’e yatırım yapmak mantıklı mı? İşte cevabı...
12.01.2024 Emekli
Vergisiz telefon almak isteyen öğrenciye poşet şoku
Vergisiz telefon almak isteyen öğrenciye poşet şoku Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Sıtkı Yılmaz, üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ve bilgisayar satışını düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Kararı'nın yürürlüğe girmesiyle öğrencilerin, satın aldıkları bilgisayar ve telefonları koymak için aldıkları 21 kuruş tutarındaki poşet yüzünden mağdur olduğunu söyledi.
10.01.2024 Gündem
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilik sistemine ilişkin yol haritasını belirlediklerini, BES’in, mevcut sosyal güvenlik sistemini de içine alan bir yapıya kavuşturulacağını belirterek, tamamlayıcı emeklilik sistemine 2024’ün üçüncü çeyreğinde geçileceğini söyledi.
11.12.2023 Emekli
BES büyük avantaj sağlayacak! İşte detaylar...
BES büyük avantaj sağlayacak! İşte detaylar... Bireysel emeklilik sistemi BES’te yeni dönem başlıyor. Sistemden çıkmadan kredi alımı kolaylığı da sağlanıyor. BES’te yeni dönem başka hangi avantajları getirecek?
23.09.2023 Ekonomi
BES birikimleri teminat gösteriliyor! Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarına avantajlı kredi imkanı sunuluyor
BES birikimleri teminat gösteriliyor! Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarına avantajlı kredi imkanı sunuluyor Bireysel Emeklilik Sistemi, iş hayatında birikim yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Fakat farklı nedenlerden dolayı erken çıkmak isteyenler bulunuyor. Sözleşmeler ise bankadan bankaya değişiklik gösterirken, caymadaki farklılıklar bazı mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor. Öte yandan Bireysel Emeklilik Sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor.
14.09.2023 Ekonomi
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek Üniversite kontenjanına “iş bulma” ayarı... İş Kanunu’na esnek çalışma düzenlemesi... Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücretine yeni formül... Pek çok düzenlemeyi beraberinde getirecek olan OVP, günlük hayatı birebir etkileyecek.
8.09.2023 Ekonomi
BES ile ilgili dikkat çeken ayrıntı! Avantajlı kredi imkanı tanınıyor
BES ile ilgili dikkat çeken ayrıntı! Avantajlı kredi imkanı tanınıyor Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. BES'te Mart 2023 döneminde yapılan değişiklik kapsamında bireysel emeklilik sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan sektör temsilcisi Gökhan Uçar vatandaşa bilinmeyen ayrıntıları aktardı.
25.08.2023 Emekli
Paralar hesaplara yatırılıyor! Ödeme miktarı 5.097 TL’ye yükseltildi
Paralar hesaplara yatırılıyor! Ödeme miktarı 5.097 TL’ye yükseltildi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal hizmet modelleri kapsamındaki Evde Bakım Yardımı’nın Temmuz ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla birlikte 4.336 TL’den 5.097 TL’ye çıkarıldığını belirterek, “Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan 568 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay toplam 2.8 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık.” dedi
14.08.2023 Ekonomi
Ne altın, ne dolar ne de euro! Düğünlerin yeni gözdesi olacak, devlet katkısı da ekleniyor
Ne altın, ne dolar ne de euro! Düğünlerin yeni gözdesi olacak, devlet katkısı da ekleniyor Altın fiyatlarındaki yükseliş nedeni ile düğün hediyesi alacak olanlar farklı alternatifler arıyor. Bu süreçte altın ve dövize rakip olarak öne çıkan BES' devlet katkısı da ekleniyor. Özellikle SEDDK’nın bir yıl önce yaptığı düzenleme sonrasında düğünlerdeki takının en önemli rakibi BES olurken, doğum günlerinde verilen hediyeler arasında da ilk sıraya yerleşti. İşte BES'in düğün hediyesi olması ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
14.08.2023 Ekonomi
BES'te yeni dönem! BES'te devlet katkısına asgari ücret zammı
BES'te yeni dönem! BES'te devlet katkısına asgari ücret zammı BES ile ilgili son dakika açıklaması geldi. BES'te yeni dönem başladı. Son iki yıldır asgari ücrete ara zam yapılıyor. Dolayısıyla devlet katkısı tutarı da buna paralel artıyor. 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere asgari ücret net 11 bin 402 lira, brüt asgari ücret ise 13 bin 414 lira oldu. Ocak-temmuz arasında ise asgari ücretin neti 8 bin 506 lira, brütü de 10 bin 8 liraydı. Bu yıl alınabilecek en yüksek devlet katkısını hesaplarken ilk 6 ayla, ikinci 6 ayı ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor. İşte BES ile ilgili flaş detaylar...
14.07.2023 Emekli
Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili sözleşme uyarısı! 20 gün süresi var
Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili sözleşme uyarısı! 20 gün süresi var Bireysel Emeklilik Sistemi, iş hayatında birikim yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Fakat farklı nedenlerden dolayı erken çıkmak isteyenler bulunuyor. Sözleşmeler ise bankadan bankaya değişiklik gösterirken, caymadaki farklılıklar bazı mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor. Uzmanlar, sözleşmedeki maddelere dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulundu.
24.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den flaş enflasyon açıklaması!
Bakan Nebati'den flaş enflasyon açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Partili milletvekillerine yaptığı “ekonomi” bilgilendirmesinde enflasyonla mücadele noktasında fiyat istikrarının yavaş yavaş sağlanacağını söylerken, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi için gereken kaynağın hazır olduğunu vurguladı.
27.01.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: EYT'de ödemeler yakında başlayacak
Bakan Nebati: EYT'de ödemeler yakında başlayacak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, "2022 Yılı Değerlendirmesi 2023 Yılı Hedefleri Programı"nda konuştu. Bakan Nebati "En düşük emekli aylığını 5.500 liraya yükselttik. Yakında EYT ve sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeleri tamamlayacağız. EYT'de ödemeler yakında başlayacak." dedi.
16.01.2023 Ekonomi
Orta gelirliye konut kampanyası 2023! Yeni evim konut kredisinde detayları belli oldu! İşte başvuru şartları ve tarihi
Orta gelirliye konut kampanyası 2023! Yeni evim konut kredisinde detayları belli oldu! İşte başvuru şartları ve tarihi Alt gelir grubuna yönelik olarak yapılan İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasının kuraları devam ederken orta gelir grubuna yönelik konut kampanyası ile ilgili detaylar belli oldu.. Adı Yeni Evim olan kampanya sadece sıfır konutlar için geçerli olacak. Azami vade süresi 15 yıl, faiz oranı ise 0,69 olacak. İstanbul'daki finansmanın üst limiti 5 milyon lira olacak. Bakan Nebati detayları açıkladı.
4.01.2023 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Sistemden çıkmadan nakit ve hediye fırsatı
BES'te yeni dönem! Sistemden çıkmadan nakit ve hediye fırsatı Bireysel Emeklilik Sistemi'nde(BES) yeni dönem başlıyor. Emeklilik sistemi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yeni teşvikler getirilmesi beklenen bireysel emeklilik sisteminde (BES) bu yıl yapılan devlet katkısı yüzde 30’a çıkarılırken, nakit ihtiyaçları için sistemden çıkmadan ödeme alma olanağı sağlandı. Sandık birikimlerinin aktarımı ve hediye BES de mümkün. Peki BES'te emeklilik ikramiyesi ne zaman yatıyor. Emeklilik şartları neler? İşte BES ile ilgili son dakika tüm detaylar...
21.10.2022 Emekli
BES'te son dakika gelişmesi! Yeni teşvikler geliyor
BES'te son dakika gelişmesi! Yeni teşvikler geliyor Bireysel Emeklilik Sistemi ile son dakika gelişmeleri toplumun büyük kesimi tarafından yakından takip ediliyor. Hükümet BES ile ilgili önemli adımlar atıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısı yüzde 30'a çıkarılırken yapılan düzenleme ile BES'ten avans çekme imkanı getirildi. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni düzenleme ve teşvikleri hayata geçireceklerini söyledi.
20.10.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den BES açıklaması: 362 milyar TL'lik fon büyüklüğüne ulaşıldı
Bakan Nebati'den BES açıklaması: 362 milyar TL'lik fon büyüklüğüne ulaşıldı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "18 yaş altı çocuk ve gençlerimize Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) giriş imkanı getirilmesi, devlet katkısı oranının artırılması ve sistemin sağladığı reel getiri sonucunda, vatandaşlarımızın BES'e olan ilgisi artarak sürüyor. 17 Ekim 2022 tarihi itibarıyla, BES'te yaklaşık 14,3 milyon katılımcıya ve 362 milyar TL'lik fon büyüklüğüne ulaşıldı" dedi.
19.10.2022 Ekonomi
BES sorgulama nasıl yapılır? BES iptali nasıl yapılır? BES e-Devlet BES bakiye sorgulama!
BES sorgulama nasıl yapılır? BES iptali nasıl yapılır? BES e-Devlet BES bakiye sorgulama! Türkiye’de 2003’ten bu yanan uygulanan ve vatandaşların emeklilik dönemlerinde refah seviyelerinin düşmemesini hedefleyen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) birikimler devam ediyor. Çalışanların işe başladıkları tarhiten itibaren otomatik katılımı sağlanıyor. Pek çok kişi BES sisteminin içinde kalmaya devam ederken kimisi de sistemden çıkmayı tercih ediyor. Otomatik katılımla sisteme dahil olunduğundan pek çok kişi paralarının biriktiğinden habersiz. Peki, BES sorgulama nasıl yapılır? BES bilgilerini nereden öğrenebilirim? Diyorsanız işte BES e-Devlet BES bakiye sorgulama ekranı…
12.10.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! Flaş açıklama geldi, Enflasyonun üzerinde getiri sağlıyor
BES'te yeni dönem! Flaş açıklama geldi, Enflasyonun üzerinde getiri sağlıyor Bireysel Emeklilik Sistemi ile son dakika gelişmeleri toplumun büyük kesimi tarafından yakından takip ediliyor. Hükümet BES ile ilgili önemli adımlar atıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısı yüzde 30'a çıkarılırken yapılan düzenleme ile BES'ten avans çekme imkanı getirildi, 18 yaş altı da sisteme dahil edildi. BES'te en çok merak edilen konu ise BES fonlarının getirisi. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada BES'in uzun vadeli bir tasarruf aracı olduğnun altını çizerek, fonların enflasyonun üstünde getiri sağladığını vurguladı.
19.09.2022 Ekonomi
Bes'te yeni dönem! 200 lira ek katkı! Tarih verildi
Bes'te yeni dönem! 200 lira ek katkı! Tarih verildi Bes ile ilgili son dakika açıklaması! Bes'te yeni dönem. Garanti BBVA Emeklilik 1-31 Ağustos tarihleri arasında 0-2 yaş bebekler için yaptırılan BES sözleşmelerine 200 TL hediye ediyor. Çocuklarının geleceğine yatırım yapmak isteyen ebeveynler, minimum 185 TLlik aylık katkı payı ödeme taahhüttü ile bir kereye mahsus olarak 200 TLlik ek katkıdan ve hiçbir yatırım aracında bulunmayan devlet katkısı avantajından da yararlanıyorlar.
26.08.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem sonrası flaş gelişme! Yüzde 221'e yükseldi
BES'te yeni dönem sonrası flaş gelişme! Yüzde 221'e yükseldi Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor. BES ile ilgili değişiklikler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. BES'te yapılan en dikkat çekici değişikliklerden biri ihtiyaç durumunda avans kullanılabilmesi oldu. Pek çok kişi bu değişikliğin ardından Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katıldı. Ancak BES katılımcılarının sayının artmasını sağlayan düzenleme yaş sınırının kaldırılması oldu. 1 yıl önce BES'te birikim yapmalarına izin verilen ve aynı zamanda devlet teşviki de alan 18 yaş altı genç ve çocuklar sisteme adeta akın etti. Yılbaşında sayıları 171 bin olan 18 yaş altı gençlerin sistemdeki varlığı 6 ayda 200 bin yani yüzde 120 tırmanarak 377 bin kişiye çıktı. En büyük artış yüzde 140 ile yeni doğun bebeklerde oldu. Sisteme 27 bin 857 bebek geldi. Gençlerin sistemdeki birikimleri de yaptıkları doğru tercihler ile yüzde 221 yükselerek 1 milyar lirayı geçti. Yılbaşından bu yana 3'e katlandı.
6.07.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Ödemede devrim gibi karar yüzde 30...
BES'te yeni dönem! Ödemede devrim gibi karar yüzde 30... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren devrim gibi karar. BES'te yeni dönem başlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) konut alma, evlilik ve iş kurma gibi katılımcıların finansmana ihtiyaç duyacakları önemli olaylarda birikimlerini kısmen çekerek sistemde kalma çalışmasında sona gelindi. Çalışma kapsamında 18 yaşından önce sisteme giren çocukların üniversite eğitimi için de kısmen ödeme hakkı geliyor. BES'te yeni çalışmanın şifreleri...
28.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Devlet Katkısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki devlet katkısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.